Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי סוזוקי בלנו מודל 98 עם 240 אלף ק"מ

שמתי לב לאחרונה כי אני מריח ריח של שמן שרוף בתא הנוסעים כאשר האוורור פעיל

תא המנוע מטונף כולו בשמן שנשפך מזמן כשחמי ניסה למלא שמן בחושך ללא משפך ועכשיו המנוע בעצם דביק ומלוכלך

כאשר הוא מתחמם בנסיעה כניראה השמן המטונף נשרף ומוציא את הריח

חשבתי לעשות שטיפת מנוע, אך מפוסטים שקראתי הבנתי כי זה מסוכן ויכול לפגוע ברכיבים אלקטרוניים בתא המנוע

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות על מנת לנקות את השמן הדבוק במנוע.. האם יש דרך לנקות את המנוע ללא פגיעתו?

תודה רבה

פורסם

הסיבה שאתה מריח את הריח הזה כי כאשר הרכב מתחמם השמן נשרף והאדים נשאבים לתוך תא הנוסעים. ישנם חומרים יעודיים ומעוד יעילים לשטיפת מנועים שאינם פוגעים בגומי, פלסטיק או צבע. צריך מאוד להיזהר ממקומות ששטופים את המנועים. לקחנו רכב לשטיפה והבחור הנחמד שם מין חומצה על המנוע. זה קילף את כל הצבע שהיה על המנוע ועל מכסה ראש השסתומים. עקרונית כאשר שוטפים מנוע צריך להיזהר שמים לא יחדרו לחיישנים ולמערכת האלקטרוניות למינהן. זה הכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הסיבה שאתה מריח את הריח הזה כי כאשר הרכב מתחמם השמן נשרף והאדים נשאבים לתוך תא הנוסעים. ישנם חומרים יעודיים ומעוד יעילים לשטיפת מנועים שאינם פוגעים בגומי, פלסטיק או צבע. צריך מאוד להיזהר ממקומות ששטופים את המנועים. לקחנו רכב לשטיפה והבחור הנחמד שם מין חומצה על המנוע. זה קילף את כל הצבע שהיה על המנוע ועל מכסה ראש השסתומים. עקרונית כאשר שוטפים מנוע צריך להיזהר שמים לא יחדרו לחיישנים ולמערכת האלקטרוניות למינהן. זה הכל.

הייתי שמח אם משהו היה יכול להמליץ לי כל מקום שעושה את זה טוב ולא הורס :)

אין לי בעיה לעשות דברים בעצמי... אני רק צריך הכוונה.. כמו איזה חומר קונים

ואיך שוטפים את המנוע בדיוק בלי לפגוע לכל החיישנים.. איך יודעים איפה כל חיישן או כל דבר שיכול להיפגע ממים

תודהֿ

פורסם

לגבי איזה רכיבים לכסות כדי שלא יפגעו מחדירת מיים אז את זה אחרים יכולים לענות לך על זה. לגבי חומרים לניקוי מנועים אני יכול לומר לך במדויק. חלקם אגב לא ממש זולים. ישנם כל מיני סבוני שמפו למינהם או חומצות מיוחדות שלא תוקפות גומי, פלסטיק ומתכות. אני משתמש בחומרים של חברת ווירט (WURTH) הגרמנית. הם חומרים מעולים, איכות חבל"ז אבל המחירים הם גם בהתאם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
לגבי איזה רכיבים לכסות כדי שלא יפגעו מחדירת מיים אז את זה אחרים יכולים לענות לך על זה. לגבי חומרים לניקוי מנועים אני יכול לומר לך במדויק. חלקם אגב לא ממש זולים. ישנם כל מיני סבוני שמפו למינהם או חומצות מיוחדות שלא תוקפות גומי, פלסטיק ומתכות. אני משתמש בחומרים של חברת ווירט (WURTH) הגרמנית. הם חומרים מעולים, איכות חבל"ז אבל המחירים הם גם בהתאם.

אתה יכול לכוון אותי לתכשיר מסויים... שם מלא והאם ניתן למצוא באוטודיפו?

תודה רבה

פורסם

מרססים מסיר שומנים \ חומר לשטיפת רצפות במוסכים על כל המנוע בעזרת בקבוק עם מתז.

אחרי דקה שניים שוטפים הכל בעזרת לחץ מים ומייבשים תקעים של חיישנים \ מפלג ע"י לחץ אויר.

כל מוסך מבצע את זה.

פורסם
מרססים מסיר שומנים \ חומר לשטיפת רצפות במוסכים על כל המנוע בעזרת בקבוק עם מתז.

אחרי דקה שניים שוטפים הכל בעזרת לחץ מים ומייבשים תקעים של חיישנים \ מפלג ע"י לחץ אויר.

כל מוסך מבצע את זה.

החומר שאתה מתכוון אליו לניקוי רצפות ומשטחים במוסכים נקרא SA-800 וגם SA1000 . זה מין שם סטדרטי לחומרים הללו. מדובר בחומצות שנועדו לנקות שומנים קשים מריצפות. לא הייתי משתמש בזה. עם כל הכבוד פעם עוד היו מנקים עם נפט וסולר. עברנו את התקופה הזאת. יש היום חומרים יעודיים לזה שלא פוגעים במתכת, פלסטיק וגומי וגם לא מזיקים לסביבה, הרי החומרים הללו גם נוזלים על הריצפה בסופו של דבר ומחלחלים לאדמה.

• תוכן חדש...