Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל אני תמיד נוסע על אוויר מבחוץ, לא מפעיל סירקולציה, ואפילו שהמזגן לא דולק נכנס קצת אוויר דרך הפתחים.

רק שממש מסריח בחוץ/אחרי אוטובוס אני מעביר לסירקולציה.

הייתי בטיפול במוסך והחליפו לי פילטר מזגן לפילטר מזגן חליפי.(לא שאלו אותי).

עכשיו נכנס מלא אוויר פנימה כאילו הפילטר פתוח, וגם נכנס מלא ריח מסריח של המכוניות בחוץ.

מקודם לא הייתה שום בעייה כזאת.

מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הפילטר המקורי (עם הפחם פעיל) במחיר נורמלי? כי ככה זה לא יכול להשאר.

במוסך מוכרים רק את המקורי בלי פחם פעיל. (יש 2 סוגים מקוריים).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בהמשך להודעה הקודמת שלי.

פתחתי ובדקתי איזה פילטר מזגן שמו לי על מנת להחליף אותו עצמאית.

בכל ההדגמות באינטרנט של החלפת פילטר מזגן בפאביה הפילטר יושב בתוך מסגרת פלסטיק.

לי אין את מסגרת הפלסטיק הזאת והפילטר יושב רפוי כזה בתוך התושבת.

מדדתי את הפילטר שיש שם והוא נראה קצת יותר רחב ממה שכתוב באינטרנט במידות של הפילטר המקורי.

יכול להיות שבמוסך הוציאו את מסגרת הפלסטיק כי היא לא התאימה וזרקו אותה יחד עם הפילטר המקורי?

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני באמת לא יהיה מופתע אם כן זרקו את הפלסטיק כי לא התאים.

מוסכים.. מה שנשאר לך לעשות זה להרכיב הכל בצורה הכי חרא שיכולה להיות (כמו שהיה אפשר להגיד) ומחר על הבוקר לנסוע אליהם ולהתלונן על הבעיה, הם יפתחו יראו שככה וככה, ותתחיל לצאת עליהם שהם אפילו לא עשו לך הצאת מחיר על פילטר מקורי.

תבוא עצבני, רעב, רעב לדם ( :twisted: ) ותתחיל לצאת שם עליהם כי זרקו לך חלק מקורי של הרכב בגלל הבורות שלהם, ואפילו לא עשו לך הצאת מחיר על מקורי, הם יחזירו לך את הפלסטיקה הזאת אני בטוח.

פורסם

חיפשתי באינטרנט וראיתי שפילטר רגיל מקורי של פאביה עולה במוסך 133 שקל.

על הפילטר המקורי עם הפחם הפעיל רוצים בסביבות 250 300 שקל.

באייבי מצאתי מישהו שימכור לי בסביבות 130 שקל את המקורי עם הפחם הפעיל כולל משלוח.

הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם הייתה מסגרת לפילטר כמו בסרטון ביוטוב, כי עכשיו הפילטר יושב רפוי ואם מפרקים את התושבת התחתית להוציא אותו, הוא פשוט נופל החוצה.

האם למישהו בעל פאביה יש מושג אם יש מסגרת או אין, כי אני לא יכול לבוא למוסך להתלונן שאין מסגרת ובסוף לא הייתה שם מסגרת מראש?

גם הבזבוז זמן במוסך עולה לי ולכן עדיף לי להתקין עצמאית.

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

מצטער על החפירה, אבל רק לסכם את הממצאים שלי בנושא לאחר חיפושים באינטרנט ושאלות במוסך.

החל מאמצע 2010 לכל המכוניות של קונצרן VW שמשתמשות בפילטר הזה הוחלף המק"ט של הפילטר ובוטלה המסגרת ולכן התווסף מק"ט חדש שבו הפילטר טיפה יותר גדול ועם דפנות מחוזקות כדי להתאים ללא מסגרת.

זה כולל אודי A1, פולו V, איביזה V, פאביה II ורומסטר.

במוסך כנראה משתמשים לכל המכוניות גם לישנות וגם לחדשות בפילטר החליפי הישן שהוא קטן במידותיו ולכן לא מתאים בדיוק למכוניות משנת 2010 ומעלה ללא מסגרת.

בכל מקרה הזמנתי באייבי פילטר מקורי ב130 שקל (בארץ דרשו עליו 340 שקל).

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב,

על מנת שתהיה התאמה , אתה מוכרח את המסגרת של הפילטר לצורך אטימה. ניתן להשיג את המסגרת במוסכים מורשים ולגבי פילטר לא חובה מקורי יש תחילפי באיכות טובה.

• תוכן חדש...