Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי הרוב שאני מכיר באמת נמצאים באזור ה5000-6000 ש"ח

הכתבה, הממוצע והחציון, מתייחסים למצב במשק, ולאו דווקא לאנשים שאתה מכיר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משלם מיסים. אני מעדיף שבמיסים שלי ישכרו 30% יותר מורים מאשר שיעלו למורים הקיימים ב30%. אני חושב שלעלות למורים את השכר בלי לבצע רפורמה בגיוס שלהם זה תהליך הרסני כי למורים הקיימים לוקח 30+ שנה לצאת מהמערכת ועד אז לא תגייס אנשים טובים יותר, אלא רק תשפוך 30% יותר כסף כל שנה. אם כבר תוסיף שכר, תעשה את זה לחדשים (על גופתם המתה של האיגודים המקצועיים, כמובן). אין שום סיבה רציונלית לתת יותר למורים הקיימים. זה לא יגרום להם להיות מורים טובים יותר או חכמים יותר. כנ"ל לגבי רופאים, אחיות או עובדים סוציאליים. איפה שיש נטישה מורגשת ומדידה של המקצוע, תתן יותר כסף. איפה שלא, אז שהסטאטוס קוו טוב מספיק.

בכסף שחסכת, תוכל להגדיל תקנים, לבנות כיתות או לקנות מכונות MRI. ואם זה נשמע חסר לב, אז אני חסר לב.

אל תשלם יותר למורים.

יודע מה? אל תשלם יותר לאחיות. או לרופאים.

לך, תשלם 4,000 הרצלים מדי חודש על כל שנת חינוך ילדיך. וכשתרצה טיפול רפואי - תמכור כליה. כי לאנשים שלא רואים מטר מעבר לאף שלהם לא מגיע שירות ראוי מהמדינה.

אם לא תעלה את שכר המורים - תקבל מורים סתומים, עם תנאי קבלה אפסיים שלא ראויים לחנך חיות שלא נדבר על ילדים.

מה לעשות, שכדי למשוך צעירים לעבודה היום צריך להציע להם שכר גבוה. אני וחבריי, עם ראש על הכתפיים, לא עברה בראשנו המחשבה לעבוד בהוראה. יודע מה? אם השכר היה עומד על 70%-80% מהשכר בהיי-טק, בהחלט הייתי חושב להשתלב שם.

רוצה אנשים איכותיים? תתחיל לשלם. שנזכיר מה המשותף לזול וזוגלובק?

פורסם
אצלנו המרצה לסטטיסטיקה תמיד אמר, יש את כל אלה שמרוויחים משכורות של 5-6K ויש אי שם את שרי אריסון שגורפת 100K אם לא יותר מזה כמובן. לכן זה דוחף כלכך את השכר הממוצע למעלה.

אצלנו מרצה אחר אמר ש"גם אם רגל אחת נמצאת במים קפואים והשנייה במים רותחים, זה לא אומר בהכרח שהביצים בטמפרטורת החדר"

לך תלמד להיות אינסטלטור, מבטיח לך שתעשה הרבה יותר כסף מכל בעל תואר ראשון!

אתה יודע איזה ביקוש מטורף יש היום לבעלי מלאכה רציניים ואיכותיים?

יש, אבל אתה חי במדינה של סטיגמות, וכמו שכתבו אחריך- יש אנשים שישמעו שאתה אינסטלטור וישר ייברחו, כי הם בטוחים שאינסטלטור זה שמן מזרחי שמדבר בח' וע' ויש לו חריץ שבולט החוצה.

זה משהו שאני יודע שהייתי עושה אם לא הייתי מוצא את עצמי מבחינה תעסוקתית- הולך להיות חשמלאי או שרברב

אנחנו כנראה לא משדרים על אותו גל כי כוונתי הייתה ברגע שיצאת ממעגל ה350-700 שקל בראשון לחודש ותגיע לסכום יותר יפה אז תוכל קצת לפנק את עצמך לאחר שלוש שנות חצץ. כנראה שלא :?

כנראה שהסטנדרטים שלך גבוהים מידי, או שאתה פזרן, או שציפית לקבל עשייריה כל חודש.

חייל משוחרר שעדיין לא לומד וחי אצל ההורים, אין שום סיבה שלא יצליח לחיות בסבבה עם 4 וחצי אלף, ואפילו לשים כל חודש 1500- 2000 בצד (כמו שעבדך הנאמן הצליח)

כמה ציפית להרוויח בלי ניסיון בעבודה הראשונה שלך?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הכתבה, הממוצע והחציון, מתייחסים למצב במשק, ולאו דווקא לאנשים שאתה מכיר.

וואלה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אל תשלם יותר למורים.

יודע מה? אל תשלם יותר לאחיות. או לרופאים.

לך, תשלם 4,000 הרצלים מדי חודש על כל שנת חינוך ילדיך. וכשתרצה טיפול רפואי - תמכור כליה. כי לאנשים שלא רואים מטר מעבר לאף שלהם לא מגיע שירות ראוי מהמדינה.

אם לא תעלה את שכר המורים - תקבל מורים סתומים, עם תנאי קבלה אפסיים שלא ראויים לחנך חיות שלא נדבר על ילדים.

מה לעשות, שכדי למשוך צעירים לעבודה היום צריך להציע להם שכר גבוה. אני וחבריי, עם ראש על הכתפיים, לא עברה בראשנו המחשבה לעבוד בהוראה. יודע מה? אם השכר היה עומד על 70%-80% מהשכר בהיי-טק, בהחלט הייתי חושב להשתלב שם.

רוצה אנשים איכותיים? תתחיל לשלם. שנזכיר מה המשותף לזול וזוגלובק?

אני אמרתי שכשיש מחסור בעובדי ציבור, מעלים את השכר. כרגע אין מחסור (לפחות לא כזה שאני יודע עליו) בעובדים. מה שיש הוא מחסור בתקנים. אני לא מבין איך אתה מציע להעלות את השכר למורים בזמן שיש כיתות של 40 תלמידים. לא יותר הגיוני לשכור מורים חדשים - בשכר הקיים - בשביל להקטין את הכיתות?

זה בדרך כלל השלב שבו מספרים לי על החרדים והערבים והמתנחלים ואיך שרק ניפטר משניהם, וביבי הרשע, יהיה כסף לשכור אלפי מורים במשכורות עתק. וזה כנראה נכון, אבל המערכת לא מתנהלת ככה; הסיבות הפוליטיות והאחרות שהביאו אותנו למצב הזה לא הולכות להעלם רק כי אנחנו צריכים את הכסף למשהו חשוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז תרשה לי לשאול אותך שאלה, אם כבר דובר על מורים.

מה אתה מעדיף? ששני מטומטמים בשכר של 4K בחודש יכשלו בלחנך 15 תלמידים כל אחד או מורה ומחנך אחד מקצועי שיודע את העבודה שלו שיחנך 30 תלמידים (כמו שהיה כשאני הייתי בבית ספר יסודי, יצאנו מחונכים, מי יותר ומי פחות, אבל רחוק ממה שקורה היום ברחובות המדינה)?

ברגע שתבין שעדיף בנאדם אחד שמתוגמל כראוי, אוהב את העבודה שלו ועושה אותה על הצד הטוב ביותר מאשר אלף קופים שבאים רק כדי "לדפוק שעון" ועובדים בעבודה הספציפית הזאת כי הם סתומים מידיי בשביל להתקבל למקצוע אחר או כי "יש בפקולטה הזאת מלא כוסית", תבין שגם הראיה הכי רציונלית וכלכלית שתרצה, אין לה תחליף להגיון אנושי בריא. במיוחד כשמדובר במקוצועות שבהם אתה נדרש לחשוב ונדרש למסוגלות מוחית כלשהי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני לא מבין איך אתה מציע להעלות את השכר למורים בזמן שיש כיתות של 40 תלמידים. לא יותר הגיוני לשכור מורים חדשים - בשכר הקיים - בשביל להקטין את הכיתות?

:lol:

ולמה צריך לשלם כל כך הרבה כסף למהנדס?

בוא פשוט נשכור יותר מהנדסים!

אה, נכון - אין מספיק מהנדסים בשוק. בטח לא כאלו ששווים את הכסף.

ידידי, אותה הבעיה עם מורים. אף אחד לא הולך להיות מורה בימינו. בעשור האחרון התרופפו הערכים וגם אלו שהתחנכו על ברכי הנתינה כבר יודעים שעם ערכים לא הולכים למכולת.

תבין, אני גם בדעה של חופש הכלכלה - אבל מקצועות כמו אחיות ומורות נשלטים בידי המדינה וסובלים כבר שנים מחוסר ביקוש. אז כמובן שלא תראה את ביטוי הירידה במספר הבוגרים בשנים הקרובות, כי מי שלמד לפני 20 שנה לא יחליף מקצוע. אבל נתראה בעוד 10 שנים נוספות, אז כבר לא יהיה מי שילמד.

פורסם

אבל מקצועות כמו אחיות ומורות נשלטים בידי המדינה וסובלים כבר שנים מחוסר ביקוש.

לא יודע לגבי מורות. בנוגע לאחיות אתה טועה. מחסור חמור ומצוקה כלל-עולמית.

זה מקצוע שיש לו ביקוש קבוע ומחסור בכל העולם, כולל ישראל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ולמה צריך לשלם כל כך הרבה כסף למהנדס?

בוא פשוט נשכור יותר מהנדסים!

אה, נכון - אין מספיק מהנדסים בשוק. בטח לא כאלו ששווים את הכסף.

ידידי, אותה הבעיה עם מורים. אף אחד לא הולך להיות מורה בימינו. בעשור האחרון התרופפו הערכים וגם אלו שהתחנכו על ברכי הנתינה כבר יודעים שעם ערכים לא הולכים למכולת.

תבין, אני גם בדעה של חופש הכלכלה - אבל מקצועות כמו אחיות ומורות נשלטים בידי המדינה וסובלים כבר שנים מחוסר ביקוש. אז כמובן שלא תראה את ביטוי הירידה במספר הבוגרים בשנים הקרובות, כי מי שלמד לפני 20 שנה לא יחליף מקצוע. אבל נתראה בעוד 10 שנים נוספות, אז כבר לא יהיה מי שילמד.

אז למי נותנים? למורים? אוקי. ומה עם האחיות? והרופאים? והעובדים הסוציאליים? והכבאים? ובפעם האחרונה שבדקתי גם השוטרים לא בדיוק מתוגמלים היטב. אז למי נשלם? ויותר חשוב, איך נשלם, כשעובדי המדינה הם כמעט חצי מהעובדים במשק?

אני לא יודע מספיק טוב את המצב במערכת החינוך (נפלטתי ממנה אחרי י' כיתות אי שם בתחילת המילניום ומאז לא שבתי). אני לא באמת יודע אם חסרים מורים, או שסתם המורים חרא. ואני לא מתנגד לתגמול נרחב, אבל זה צריך להעשות בצורה אינטליגנטית שמקרבת אותנו למטרות שלנו (כוח אדם איכותי). סתם לשפוך כסף על הבעיות האלו רק הופך אותן לבעיות יקרות יותר.

אני מאוד נגד רטוריקה של "ניתן להם כי מגיע להם" או "כי הם עושים עבודת קודש" או "חכה שתצטרך את שירותיהם ואז תראה", כי דברים כאלו אולי עובדים בין אדם לאדם אבל הם לא עובדים במערכת בגודל של מדינה עם מיליונים של עובדים, תקציב מוגבל ומאות שירותים חיוניים שצריך לספק לאזרח.

אני לא מתנגד לרפורמה כמו עוז לתמורה, כל עוד זה נעשה בתהליך סדור ומבוקר. אני מאוד נגד לתת כסף עקב שביתה, כמו שקרה עם האחיות, הרופאים והעו"סים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אז למי נותנים? למורים? אוקי. ומה עם האחיות? והרופאים? והעובדים הסוציאליים? והכבאים? ובפעם האחרונה שבדקתי גם השוטרים לא בדיוק מתוגמלים היטב. אז למי נשלם? ויותר חשוב, איך נשלם, כשעובדי המדינה הם כמעט חצי מהעובדים במשק?

הם לא. מדובר על קצת יותר מחצי מליון איש, כולל מערכת הבטחון. זה בערך חמישית מכוח העבודה בארץ.

בלי מערכת הבטחון (משטרה, צה"ל, מג"ב) ומורים מדובר על 64,062 אנשים נכון ל-2010. הרבה פחות ממה שחשבת אני מאמין.

מורים מדובר על כ-130,000 מורים וגננות במדינת ישראל.

הנתונים באדיבות נציבות שירות המדינה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
SKINS, אולי פספסתי - אבל מה היית בצבא?

התחלתי בתור פקיד לשכה אצל מפקד אוגדה, משם התקדמתי למנהל לשכה ובעצם תוך כדי עבודה התחברנו מאוד והוא לקח אותי "תחת כנפו", הייתי נוכח בהרבה מאוד פגישות ודיונים חשובים והייתי עוזר לו רבות בעבודתו. אני מאמין שהשאלה "איך הוא לא פתח לך דלתות?" עולה כרגע, אבל הוא פשוט לא. כאשר עזבתי הוא דפק חתיכת נאום כמו שכל מפקד בדרגה גבוהה יודע, הוא נתן חתיכת מכתב המלצה ושלח אותי לחיים. מצער מאוד, בהתחשב בכמות העזרה והשעות שנתתי עבורו.

כנראה שהסטנדרטים שלך גבוהים מידי, או שאתה פזרן, או שציפית לקבל עשייריה כל חודש.

חייל משוחרר שעדיין לא לומד וחי אצל ההורים, אין שום סיבה שלא יצליח לחיות בסבבה עם 4 וחצי אלף, ואפילו לשים כל חודש 1500- 2000 בצד (כמו שעבדך הנאמן הצליח)

כמה ציפית להרוויח בלי ניסיון בעבודה הראשונה שלך?

ציפיתי להרוויח 5.5 אלף, לחסוך אלפיים ולחיות כמו מלך מ3.5. ככל הנראה עם המשכורות הקרובות אצטרך לחיות עם אלפיים ש"ח בחודש ולשים אלפיים בצד, אבל גם יש תכנון להנות קצת אתם יודעים. אני לא יודע בני כמה אתם בדיוק, אבל היום עם פחות מ300 שקל אתה לא יוצא כמו בן אדם למועדון. (בשביל הפירוט שתבקשו: 40 שקל מוניות, 25 שקל קופסא, 50 שקל כניסה למסיבה, 50 שקל שתייה לפני, 100 שקל שתייה בפנים, 30 שקל בלת"מים - מצית נאבדה, בקבוק מים וכו'). אז מה יש לנו ? יוצא כל שישי, הלכו 1200. נכון, זה לא כלכלי בלה בלה בלה אבל אנחנו עובדים בשביל לחיות לא לחיות בשביל לעבוד. אחלה שהיה לכם אחלה סכום התחלתי אבל זכרונות מהנעורים, מה איתם ?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
הם לא. מדובר על קצת יותר מחצי מליון איש, כולל מערכת הבטחון. זה בערך חמישית מכוח העבודה בארץ.

בלי מערכת הבטחון (משטרה, צה"ל, מג"ב) ומורים מדובר על 64,062 אנשים נכון ל-2010. הרבה פחות ממה שחשבת אני מאמין.

מורים מדובר על כ-130,000 מורים וגננות במדינת ישראל.

הנתונים באדיבות נציבות שירות המדינה.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/387/683.html

1.1 מיליון שכירים במגזר הציבורי. לא יודע אם זה כולל עובדי קבלן או לא.

2.14 מיליון שכירים במגזר העסקי.

פורסם

מישהו טועה, כי לפי הלמ"ס ונציבות שרות המדינה במגזר הציבורי ב-2010 היו 19% מסך העובדים במשק (מתוך 2.6 מליון) ולפי הכתבה של NRG הם היו כמעט 30%.

זה פער של שלוש מאות אלף אנשים.

בכל מקרה זה לא חצי מהמועסקים במשק.

הייתי שמח לראות מה ההגדרה ש- NRG עובדים לפיה למגזר ציבורי.

בעצם, ויקיפדיה נדרשו לנושא:

גורמים רבים מבלבלים בין המגזר הציבורי הכפוף ישירות לממשלה, לבין השירותים הציבוריים הכוללים כ 900 אלף משרות לרבות עמותות פרטיות וחברות פרטיות בענפי הבריאות, חינוך, מחקר וכו' הממומנים בעיקרם על ידי הממשלה. על כן, לעתים נשמעת הטענה המופרכת כי כשליש מהמשרות במשק הנן במגזר הציבורי

דו"ח בנק ישראל, עמוד 210.

http://www.bankisrael.gov.il/deptdata/mehkar/doch09/heb/p5.pdf

עכשיו אני תוהה מה האג'נדה ש-NRG מנסים לקדם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ההגדרה הזו לא משנה לדיון, כי מדובר בגורמים יענו-נפרדים כמו הנמלים והרכבת. הם מיליטנטיים לא פחות, ובדרך כלל יותר, מעובדי המדינה הישירים בכל הקשור לדרישות השכר.

בוא נאמר שהמהות כאן היא דיון על שכרם של אלו שממומנים על ידי המדינה, וכאלו יש יותר ממליון.

פורסם

Skins,

אני פחות או יותר במצב שלך, חייל משוחרר כבר שנתיים (אתה נחשב משוחרר עד כ 5 שנים).

חשבת על כיוון של אבטחה? רוב המקומות שדורשים רובאי 03 ולא 07 למיניהם (כמו מאבטחי שרים וכו') גם יודעים להתגמש לכיוון ג'ובניקים אם תראה נכונות ורצון.

נכון, זו לא עבודה לרוץ לספר לחבר'ה ולבחורה בבר, אבל.. אפשר להרוויח בכיף 6-7 ברוטו, צריך פשוט לדעת לסנן את הזבל (דרושים יש בשפע).

• תוכן חדש...