Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמזורי התאבדות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש מקומות בערים שונות, כאשר רמזור נסיעה לפנייה ירוק וגם רמזור של הולכי רגל. כלומר כל פעם נוצר קונפליקט מי עובר - הולך רגל או רכב. כמובן זכות קדימה להולכי רגל, אבל זה מאוד מסוכן כי לפעמים מעבר חצייה נמצא אחרי פניות וראות להולכי רגל ורכב מוגבלת. למה בכל זאת עושים ככה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל יום אני נתקל באחד כזה פעמיים בצומת בין רחובות קפלן ובגין בצד של הקריה בת"א ודווקא פה המצב הוא טוב, כמעט תמיד ההולכי רגל מקבלים זכות קדימה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

צומת בר אילן שמואל הנביא בירושלים, לבאים מכיוון רמת אשכול ופונים ימינה, כל הזמן יש שמה פקקים כי ההולכי רגל לא נגמרים.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

זה נפוץ ומקובל בהרבה מדינות בעולם כדי להקל על עומס התנועה במקרים בהם אין הולכי רגל בצמתים קטנים וסואנים. למעשה רמזור עם קונפליקט לדעתי נפוץ יותר מרמזור בלי קונפליקט. לרוב זה עובד כראוי. זה מוריד את זמני ההמתנה בכל הרמזורים האדומים באותו צומת. קפלן בגין זה דווקא דוגמא מושלמת לכך שזה עובד בהצלחה.

יש מקומות מסוימים בהם הראות לא כל כך טובה יוספטל-עוזיאל בבת-ים לדוגמא, בהם בכוונה בוטל הקונפליקט ולהולכי הרגל יש אדום כשהרכבים פונים ימינה, בדיוק בשביל למנוע תאונות. אם אתה רואה צומת כזה ואתה בטוח שהקונפליקט מסכן את המשתמשים בדרך ממליץ בחום לכתוב מכתב מפורט לעירייה או הרשות המקומית האמונה על אותו רמזור.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

ציר זבוטינסקי בפתח תקווה רוב הרמזורים כאלו, הבעיה שהרמזור מתחלף ביחד גם להולך רגל וגם למכונית ולפעמים הנהגים לא שמים לב וחושבים שאתה מתפרץ להם לכביש.

כבר קרה לי ברמזורים האלו שמישהי שנהגה במכונית ממש נבהלה שפתאום ראתה אותי חוצה את הכביש, או מכונית שחתכה אותי מקדימה בזמן שחציתי כאילו אני לא נמצא בתוך המעבר חצייה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
שמתי לב שיש מקומות בערים שונות, כאשר רמזור נסיעה לפנייה ירוק וגם רמזור של הולכי רגל...

אתה יכול להסביר לי איך קיבלת רישיון, אם רק עכשיו גילית את העובדה שכמעט בכל צומת יש ירוק גם להולכי הרגל וגם לפונים ימינה?

אתה יודע שיש מדינות בהן מותרת הפנייה לכלי רכב, כאשר לתנועה החוצה גם יש ירוק?

הבעיה היא בתפיסה שירוק פירושו "הזכות שלי" ולא כך הוא.

ירוק פירושו, אתה יכול להתקדם, בכפוף לכך שהדרך פנויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרמזורים בפמיות כאלה מצויידים גם במהבהב צהוב, כך שהנהג אמור להיות מודע למעבר החציה. וזאת מעבר לכך שתמיד חייבים להיות ערניים במיוחד למה שקורה מאחורי פניה עיוורת - זה יכול להיות הולך רגל, רכב חונה או כל מכשול אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ציר זבוטינסקי בפתח תקווה רוב הרמזורים כאלו, הבעיה שהרמזור מתחלף ביחד גם להולך רגל וגם למכונית ולפעמים הנהגים לא שמים לב וחושבים שאתה מתפרץ להם לכביש.

כבר קרה לי ברמזורים האלו שמישהי שנהגה במכונית ממש נבהלה שפתאום ראתה אותי חוצה את הכביש, או מכונית שחתכה אותי מקדימה בזמן שחציתי כאילו אני לא נמצא בתוך המעבר חצייה.

יש שם בעיה, לאחרונה הייתה כתבה בחדשות על העניין אומנם על מעבר חצייה ליד הנתיב הפרטי של האוטובוסים.

העירייה מוסרת שהם מתכננים שינוי על העניין. אגב יש כמה הרוגים בכל הציר בגלל הטיפשות הזאת ברמזורים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
יש שם בעיה, לאחרונה הייתה כתבה בחדשות על העניין אומנם על מעבר חצייה ליד הנתיב הפרטי של האוטובוסים.

העירייה מוסרת שהם מתכננים שינוי על העניין. אגב יש כמה הרוגים בכל הציר בגלל הטיפשות הזאת ברמזורים.

הבעייה כאן היא אחרת, יש 2 נתיבים רק לאוטובוסים באמצע הכביש, חד נתיבי לכל כיוון. הבעיה שאנשים ממהרים ועוברים באדום ולא שמים לב שיש אוטובוס בנתיב לכיוון השני. ומפגש בין אוטובוס לבן אדם הוא מפגש קטלני.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
אתה יכול להסביר לי איך קיבלת רישיון, אם רק עכשיו גילית את העובדה שכמעט בכל צומת יש ירוק גם להולכי הרגל וגם לפונים ימינה?

אתה יודע שיש מדינות בהן מותרת הפנייה לכלי רכב, כאשר לתנועה החוצה גם יש ירוק?

הבעיה היא בתפיסה שירוק פירושו "הזכות שלי" ולא כך הוא.

ירוק פירושו, אתה יכול להתקדם, בכפוף לכך שהדרך פנויה.

אנחנו חיים בארץ מיוחדת. הנושא עלה כי ראיתי הולך רגל מפוחד שמהסס לעבור במעבר חצייה בירוק, רכבים עברו כאילו הוא לא קיים והוא עבר כאשר לא היו יותר רכבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרמזורים בפמיות כאלה מצויידים גם במהבהב צהוב, כך שהנהג אמור להיות מודע למעבר החציה. וזאת מעבר לכך שתמיד חייבים להיות ערניים במיוחד למה שקורה מאחורי פניה עיוורת - זה יכול להיות הולך רגל, רכב חונה או כל מכשול אחר.

:mm_yeah:

ויש פניות שבהן אין רמזור, ויש נתיב השתלבות ויש מהבהב.

פועל באותו העיקרון, זכות קדימה להולכי רגל.

בכל אחד מהמקרים אני ערנית כי "בקרב, בין מכונית להולך רגל תמיד הולך הרגל מפסיד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אנחנו חיים בארץ מיוחדת. הנושא עלה כי ראיתי הולך רגל מפוחד שמהסס לעבור במעבר חצייה בירוק, רכבים עברו כאילו הוא לא קיים והוא עבר כאשר לא היו יותר רכבים.

זה בנייה סטנדרטית של צומת בישראל.

אין כאן שום דבר התאבדותי, ומה שראית לא מייצג דבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה עם החוק הזה/השיטה הזו היא שהיא יוצאת מתוך נקודת הנחה שהנהג יראה את הכתום המהבהב, הבעיה שבפועל הרבה נהגים רואים רק את הירוק שלהם, ושום דבר מעבר, ואני לא מדבר על אלה שגם לא רואים את הירוק/אדום. מצד שני, הבעיה היא בנהגים, אז למה לשנות את השיטה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה בנייה סטנדרטית של צומת בישראל.

אין כאן שום דבר התאבדותי, ומה שראית לא מייצג דבר.

בארץ יש כלל זכות קדימה לרכב הכבד ומכיוון שרכב תמיד כבד מהולך רגל יש כאן בעייה (אולי במדינת תל אביב זה שונה, אבל בצפון זה קורה כל הזמן). במקום שמכבדים בו חוקים אפשר גם לעשות בנייה סטנדרטית, אבל במקום איפה יש סכנה בסטנדרט כזה, רצוי לנקוט אמצעים עד שלא קרה אסון. בארה"ב למשל יש סוג של פנייה שאפשר לעשות באדום. יש מקומות איפה בצומת יהיו 4 תמרורי עצור וכולם מסתדרים.

פורסם
בארץ יש כלל זכות קדימה לרכב הכבד

לא מסוגל "לשמוע" אותך אומר את המשפט הזה, אפילו שברור לי שאתה יודע שמדובר בבריונות.

לשאלתך- למה עושים ככה? ככה. כי ההגיון אומר שמי שבא לצומת בפנייה ימינה, מגיע לרמזור הולכי הרגל במהירות הנמוכה ביותר ולאחר שעבר את המרחק הקצר ביותר, בהשוואה למי שנסע ישר או פנה שמאלה.

לא יודע מה קורה ב"מדינת תל אביב" אבל יכול מאוד להיות שתופעת הבריונות בעפולה והעמק נפוצה הרבה יותר.

חשוב לציין שגם על הולכי הרגל האחריות לוודא שהנהג ראה אותם, ולא להתפרץ לכביש "כי יש ירוק", בעוד הפרצוף תקוע באפליקציה האחרונה באייפון. אם תוציא רגל אחת מהמדרכה לכביש בזהירות, אנשים יעצרו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...