Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,אני כבר כמה זמן מציץ פה בפורום ובכל פעם אני מתפלא מרמת הרצינות והעזרה שחבר'ה כאן מפגינים!

שמי אלכסיי,אני בן 17 ולאחרונה רכשתי את הרכב הראשון שלי,פיאט אונו,שנת 94 מוזרקת.

המצבר שיושב ברכב הוא מצבר בן שנתיים של חברת DEKA עם 55 אמפר.

לאחרונה נתקלתי בבעיה - המצבר מתרוקן לבד אם אני משאיר את הרכב בעמידה זמן מה (לפעמים מספיק לילה אחד ולפעמים שבוע). חשוב לציין שרמת הידע שלי במכונאות ואלקטרוניקה די שואפת לאפס,אבל מספיקה כדי להבין שמשהו אוכל לי אותו :-P

ברכב יש סוג של אזעקה שלא עובדת בכלל,אך כאשר אני מנתק אותה הרכב לא מניע,לכן בינתיים אני די תקוע איתה עד שמישהו יפרק לי אותה באופן מקצועי,ההנחה שלי היא שהאזעקה אוכלת לי את המצבר.

בכל מקרה,השאלה שלי היא כזאת - האם ישנה דרך להטעין את המצבר מהקיר ללא מטען ייעודי למצברים? ז"א אם אני מחבר שנאי שממיר 220 וולט ל 13-14 וולט ומחבר אותו עם תנינים למצבר,הדבר יועיל? אם כן,כמה זמן אני צריך להשאיר אותו מחובר?

אשמח לעזרה מכם,תודה רבה מראש :)

פורסם

אזעקה שגומרת המצבר זאת אפשרות הגיונית, אך ייתכן שגם המצבר שלך לקראת סוף חייו.

בכול מקרה, מטעינים רק עם מטען ייעודי למצברים.

רענן

פורסם
אם כך,מה שאתה אומר לי בעצם זה שהאפשרויות שלי הן או לקנות מצבר חדש,או להשיג מאיפשהו מטען ייעודי? :)

משום אתה רוצה ללכת על "ניסוי וטעייה", יותר פשוט להיכנס לחשמלאי רכב ולבקש בדיקת מצבר בעומס.

זאת בדיקה של מס' שניות שבד"כ גם לא גובים תשלום עליה.

רענן

פורסם

אוקיי..

הבעיה היא שהכיס רזה מאוד וכנ"ל גם הזמן,לכן אני מעדיף להימנע בשלב זה מחשמלאים,מוסכים וכו'.

אין שום דבר אחר שניתן לעשות?

פורסם

יעזור לשרוף את הרכב, יתכן שהבעיה נעוצה במצבר עצמו,

אזעקה כבדה ככל שתיהיה לא אמורה לגמור את המצבר לפחות אם הוא תקין.

אם המצבר "מתרוקן" בלילה איך אתה מניע בבוקר?!

בהמשך לתקלה:

בדיקה מעניינת שאתה יכול לעשות,

סע ברכב כרגיל, בערב - לאחר שסיימת את הנסיעות לאותו היום, פרק קוטב (-) מהמצבר (או גם את ה(+))

סגור מכסה מנוע ולך לישון, בבוקר חבר מחדש את הקטבים, קודם (+) ואחרי זה (-) כן?

נסה להניע, אם המצבר ריק והרכב לא מניע תחליף מצבר, אם הרכב מניע - יש לך זליגה רצינית.

פורסם
יעזור לשרוף את הרכב, יתכן שהבעיה נעוצה במצבר עצמו,

אזעקה כבדה ככל שתיהיה לא אמורה לגמור את המצבר לפחות אם הוא תקין.

אם המצבר "מתרוקן" בלילה איך אתה מניע בבוקר?!

בהמשך לתקלה:

בדיקה מעניינת שאתה יכול לעשות,

סע ברכב כרגיל, בערב - לאחר שסיימת את הנסיעות לאותו היום, פרק קוטב (-) מהמצבר (או גם את ה(+))

סגור מכסה מנוע ולך לישון, בבוקר חבר מחדש את הקטבים, קודם (+) ואחרי זה (-) כן?

נסה להניע, אם המצבר ריק והרכב לא מניע תחליף מצבר, אם הרכב מניע - יש לך זליגה רצינית.

אוקיי,אקח את עצתך,אניע ממישהו באמצעות כבלים ולאחר מכן ננסה לעשות את מה שאמרת :)

ובקשר לטרפנטין,כנראה התבלבלתי בפוסט,התגובה הזו לא הייתה מיועדת לפוסט הזה :shock:

פורסם

למרות שהכיס רזה ואין זמן, שווה להשקיע כמה דקות בבדיקה חינמית של טעינת המצבר אצל חשמלאי רכב.

במידה והמצבר יימצא תקין, כדאי גם להשקיע בבדיקת זליגה אצל אותו חשמלאי (גם אם גובים עליה כספים).

מדוע?

כי ללא גילוי מקור הזליגה ונטרולו, המצבר הנוכחי ימשיך להתרוקן כל לילה= חייו יתקצרו מאוד.

וגם אחרי שתקנה מצבר חדש, גם הוא יתרוקן כל לילה עד שייגמר מהר מהמתוכנן.

בקיצור, צריך די מהר למצוא מקור הבעיה (מצבר או זליגה), דווקא בגלל שהכיס רזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכון בקשר לבדיקות, הבדיקה שאני הצעתי לו תגלה האם המצבר נפרק לבד או משהו מפרק אותו,

יתכן שהמצבר עצמו לא תקין ואין לו בעיה של זליגה - בכל רכב יש "זליגה" מסויימת, אומנם בערך מאוד נמוך ולא קריטי או לא משפיע לטווח הקצר של לילה - שבוע במצב של מצבר תקין,

במצבר שלא תקין גם זליגה הכי קטנה - אזעקה למשל תפרוק אותו לגמריי כי מלכתחילה המצבר אינו תקין.

• תוכן חדש...