Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריכת דלק לא מושפעת רק מסל"ד המנוע. לעומס המופעל על המנוע יש תפקיד משמעותי בזמן ההזרקה והוא הוא הגורם שאחראי יותר מכל על צריכת הדלק, ללא קשר לסל"ד.

לצורך הדוגמה, יכולים להיות שני רכבים (נגיד שברולט קוואליר ופיאט פנדה) שלשתיהן יש סל"ד שיוט של 2,500 סל"ד ב 100 קמ"ש.

הפנדה, רזה וקלילה כאיילה, זקוקה לזמן הזרקה של 2 מילי-שניות בכדי לשמור על 100 קמ"ש במישור.

הקוואליר, שמנה ומגושמת, זקוקה לזמן הזרקה של 4 מילי-שניות בכדי לשמור על 100 קמ"ש במישור.

לשני הרכבים אותו סל"ד אבל צריכת הדלק כפולה.

לעניין מה שרשמתי קודם, רכבים עם נפח מנוע קטן מזריקים כמויות אדירות של דלק (בפרופורציות, כן?) כדי לשמור על מהירות נסיעה גבוהה.

לצורך הדוגמה נסיעה על 110-120 בפנדה תניב צריכת דלק של 1:13 במקרה הטוב בעוד שבתוך העיר ניתן להגיע בקלות ל 1:14 ומעלה. נסיעה על 90-100 מאידך גיסא תניב צריכה של 1:20 (המספרים הם לאו דווקא מדוייקים, רק כדי להמחיש עקרון).

איתמר.

אני חושב שאנחנו אומרים את אותו הדבר בדרכים שונות.

אני טוען ששני רכבים שונים שנוסעים במהירות 160 קמ"ש יצרכו דלק כדלקמן,

רכב שנועד לשייט בקלילות ב 160 קמ"ש יצרוך פחות דלק מהרכב ש 160 קמ"ש זאת המהירות הסופית שלו .

לעומת זאת כאשר הם ישייטו במהירות 80 קמ"ש יתהפכו היוצרות מבחינת צריכת דלק.

רענן

פורסם

לא אנחנו לא :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא אנחנו לא :wink:

איתמר.

טוב, אז לא ...

אגב,

אתה טועה לגבי התייחסות לזמן פתיחת מזרקים בהשוואה בין רכבים

לצורך הדוגמה, יכולים להיות שני רכבים (נגיד שברולט קוואליר ופיאט פנדה) שלשתיהן יש סל"ד שיוט של 2,500 סל"ד ב 100 קמ"ש.

הפנדה, רזה וקלילה כאיילה, זקוקה לזמן הזרקה של 2 מילי-שניות בכדי לשמור על 100 קמ"ש במישור.

הקוואליר, שמנה ומגושמת, זקוקה לזמן הזרקה של 4 מילי-שניות בכדי לשמור על 100 קמ"ש במישור.

לשני הרכבים אותו סל"ד אבל צריכת הדלק כפולה.

כמות הדלק שמוזרקת היא תלויה בזמן פתיחה, קוטר נחיר ולחץ עבודה.

בד"כ הלחץ למזרקים הוא בסדר גודל זהה 41 עד 47PSI , אך הנחירים בקטרים שונים בין מזרקים ברכבים שונים.

רענן

פורסם

לא ממש הבנתי איפה אני טועה, טענתי המרכזית היא שגם אם שני רכבים שונים ישייטו על אותו סל"ד צריכת הדלק תהיה שונה. הדוגמה שנתתי קודם הייתה להמחשה בלבד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא ממש הבנתי איפה אני טועה,

בהתייחסות שלך לזמן פתיחת מזרקים כערך השוואתי של צריכת דלק בין רכבים שונים (לא התייחסת לקוטר הנחיר) .

טענתי המרכזית היא שגם אם שני רכבים שונים ישייטו על אותו סל"ד צריכת הדלק תהיה שונה. הדוגמה שנתתי קודם הייתה להמחשה בלבד

מסכים ! עם זה אין מחלוקת .

רק שאני טוען שצריכת הדלק היא פונקציה של התאמת הרכב (כולל גודל המנוע) לאופי ומסלול הנסיעה.

רכב עם מנוע קטן שיועד לעיר יצרוך יותר דלק אם תנהג בו שעות בקצה המהירות שהוא מסוגל להגיע לעומת רכב מנהלים

שיסע באותה מהירות שלו זו מהירות שיוט קלילה.

זאת גם הסיבה "שבעולם האמיתי" מאוד לא סביר שיתקיים המשפט שלך

שני רכבים שונים ישייטו על אותו סל"ד

פשוט רכב המנהלים ישייט בסל"ד נמוך (נניח 2000 סל"ד) ואילו הרכב העירוני הקטן יהיה לקראת מנתק ההצתה.

רענן

פורסם

בנוגע למסנן האוויר אנחנו מחליפים אותו כל טיפול לכזה מקורי אז אני מאמין שזו לא הבעייה.

בנוגע ללחץ האוויר אנחנו ממלאים 29 בכל הגלגלים האם זה הלחץ הנכון?

בבגאז אין שום דבר מיוחד מלבד כפלי התנעה.

אבדוק במדוייק את הצריכה שוב והחליט בכל מקרה הבנתי מהמוסך שאין בעייה להוסיף תוסף הזרקה בעלותו לא משמעותית

how it's like to drive :twisted:

פורסם

בהתחשב בכך שבגרנדה פונטו 1.4, שיוט בכביש 6 במהירות של 120 קמ"ש אמיתיים (כ 130 בסקאלה) צורכים 4,300 סל"ד מהמנוע, אין לי ספק שבמקרה זה הרכב יהיה בזבני יותר, ואפילו בצורה נכרת בהשוואה לשיוט בכביש החוף, כשהוא לא פקוק, ב 103 קמ"ש אמיתיים (110 בסקאלה, שדורשים בדיוק מחריד "רק" 3,500 סל"ד, שהם 500 סל"ד מעל לנקודה בה מתקבל המומנט המירבי).

מזל שבמהירויות אלה רעשי הכביש כבר סוגרים את הפער אל מול צווחת המנוע.

פורסם
ראשית, אני מדבר על 110 קמ"ש . 10 קמ"ש זה מאוד משמעותי במהירויות הללו.

שנית, קוואליר ידנית בנסיעה שברובה בכביש 6 (110 ל 120 קמ"ש) צורכת 1:13 בדוק !

רענן

ואני עם מנוע 1.2 עושה 1:17.2 עם פקקים באיילון וכביש 6 במהירויות שלך, איך בדיוק התיאוריה שלך עובדת אני לא מבין. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מוזר שהגרנדה 1.4 עובדת בכזה סלד,בפנדה ב120 קמ"ש הסלד הוא כ 3K.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ואני עם מנוע 1.2 עושה 1:17.2 עם פקקים באיילון וכביש 6 במהירויות שלך, איך בדיוק התיאוריה שלך עובדת אני לא מבין. :roll:

אתה רוצה לבדוק במעשי ?

שנינו ממלאים מיכל הדלק עד שנשפך החוצה דלק, הלוך חזור בכביש 6 (אני מוביל ) בלילה, מילוי דלק עד שנשפך החוצה והשוואת מונים.

עכשיו מחכה "שתרים את הכפפה" ...

רענן

• תוכן חדש...