Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב פעם אני לא מחנך אף אחד אני מאמין שיש סדר בעולם ואני לא מתווה אותו 

אבל ופה האבל הגדול אני מאמין שאסור להיכנע לטרור כי ככה זה מתחיל בקטנות שלא שווה להתעסק ומחמיר כמו בור בלי תחתית

מה אני יגיד אם אני הולך ברחוב ומי שהוא נותן לי סטירה-לא שווה לי לריב כי הוא בריון וחזק?

אז אני לא מתבייש לענות לכול מי שיבוא עליי

ויותר מזה לדעתי מינימום אחריות זה לא להקטין ראש כשיטה אלא לחשוב על פיתרונות כשיטה

פורסם
לפני 52 דקות, דובצע כתב:

לחשוב על פיתרונות כשיטה

אם נפתח את זה לרגע, נראה מציאות עגומה ביותר. 

מישהו חותך אותך בכביש. אתה צופר וצועק לו. הוא יוצא מהרכב, ודוקר אותך. לא טוב. 

מישהו מנסה לחתוך אותך בכביש. אתה מנסה לא לתת לו. הוא מתחרפן, מצליח להשתחל, חוסם אותך, יוצא מהאוטו ודוקר אותך. לא טוב. 

מישהו רוצה לחתוך אותך בכביש. אתה קולט את זה, ונצמד לרכב מלפניך כדי למנוע את זה. מתחיל משחק של "למי יש ביצים יותר גדולות". אם הן שלו, הרווחת. אם הן שלך? הוא ימצא בהמשך איפה לחסום אותך, יצא מהרכב וידקור אותך. לא טוב. 

אני לא מכיר פתרונות. הפתרון הכי טוב? לא למצוא בעיות. 

לתת להן "להחליק", לידך, בלי שיירשמו בפנקס. לחנך אנשים, אי אפשר. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

לחנך אנשים, אי אפשר. 

עוד הפעם לחנך 

האבסורד הוא שאתם המחנכים כי עם הגישה הנימנעת אתם מעודדים את תופעת קיפוח הזכות-ואתם קוראים לי המחנך כשאני שומר על הספייס שלי

הפיתרון מאוד פשוט והוא שהפשע לא ישתלם אם אנשים ינקטו כמוני קיפוח הזכות לא ישתלם ואם יש הרבה קיפוח בכבישים זה כי הגישה שלכם אומרת ״ומחנכת״ שהוא כן משתלם

לפני כשעה, ברווז כתב:

נפתח את זה לרגע, נראה מציאות עגומה ביותר. 

בחיים יש עכבר ויש חור מה שצריך לידאוג בתור אזרח פשוט זה לא להיות חור זה הכול

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

אני לא מכיר פתרונות. הפתרון הכי טוב? לא למצוא בעיות. 

לתת להן "להחליק", לידך, בלי שיירשמו בפנקס. לחנך אנשים, אי אפשר. 

חברה של אישתי נהגה לומר:

בכביש תהיי זונה. תני לכל אחד להיכנס.

אתה יכול להצטרף ל״שומרי הדרך״. לנהוג רגוע, לתת להם להכנס, לשלוח סרטון ולתת להם להתחרפן כשאחרי כמה שבועות הם מקבלים קנס 500 ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, sperial כתב:

חברה של אישתי נהגה לומר:

בכביש תהיי זונה. תני לכל אחד להיכנס.

אתה יכול להצטרף ל״שומרי הדרך״. לנהוג רגוע, לתת להם להכנס, לשלוח סרטון ולתת להם להתחרפן כשאחרי כמה שבועות הם מקבלים קנס 500 ש״ח.

אין לי בעיה להיות זונה אבל לא ממין זכר חח

שומרי הדרך גם רעיון-העיקר למגר את התופעה ולא שיהיה מצב שיש עבריינים ויש קנסות כי זה לא טובת הציבור

כמו  המישטרה לא עושה אכיפה אבסלוטית אלא יש עבריינים ויש קנסות

זה לא עוזר לנו 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

הייתי עכשיו שבוע באיטליה

רק נסעתי מנתב"ג הביתה ונזכרתי בכל החולי שיש בכבישי הארץ. את התופעה הזו אני רואה מספר פעמים בכל נסיעה, קצרה כארוכה. באיטליה לא נתקלתי בכך אפילו פעם אחת לאורך 1200 ק"מ 

באיטליה:

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

הייתי עכשיו שבוע באיטליה

רק נסעתי מנתב"ג הביתה ונזכרתי בכל החולי שיש בכבישי הארץ. את התופעה הזו אני רואה מספר פעמים בכל נסיעה, קצרה כארוכה. באיטליה לא נתקלתי בכך אפילו פעם אחת לאורך 1200 ק"מ 

היית בדרום או בצפון? אמרו לי שבדרום בסה"כ נוהגים הרבה יותר מסוכן ומשוגע

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, _slayer_ כתב:

פשוט בארץ יש פי 20 יותר רכבים לכל קילומטר בכביש.

אם אתה צודק אני מסכים אבל אם כן צריך להיות יותר מקצועיים פה בכול נושא הכבישים

פורסם
לפני 3 שעות, _slayer_ כתב:

פשוט בארץ יש פי 20 יותר רכבים לכל קילומטר בכביש.

אין קשר לצפיפות.

צפיפות לא מובילה נהג ברכב מיני לעבור נתיב תוך כדי פניה.

צפיפות לא (בהכרח) מובילה נהג לנסוע על השמאלי והאמצעי בלי שהוא עוקף.

צפיפות לא מובילה נהג להתמהמה בכל השתלבות.

צפיפות לא מובילה נהגים לחוסר מודעות לגבי שימוש במתג האורות.

צפיפות אולי כן גורמת לישראלים לבחור בגיר אוטומטי למרות שבאיטליה למשל, ממדגם לא מייצג שנתקלתי בו, 90-95 אחוז מהרכבים ידניים. 

צפיפות זה לא מה שהוביל את נהג המונית שפגשתי ביציאה מנתב"ג, לחנות באמצע הכיכר, סתם כי בא לו.

הייתי בטוסקנה ורומא, ככל שמתקרבים לרומא רואים יותר תופעות של נסיעה בשמאל שלא לצורך. יתכן שמדובר בתיירים או בנהגים פחות מתורבתים, אבל זה לא היה קרוב לכמויות הנהגים האלו שיש בארץ.

נסיעה מהירה וחיתוכים "חצופים" היו בכל הטיול, אבל זה נקרא ביטחון יתר, חוצפה, ולא נהיגה גרועה. בנהיגה גרועה אני מדבר על כישורי הנהיגה והמודעות הסביבתית.

רוב הנהגים שנתקלתי בהם בהשתלבויות וצמתים, היו החלטיים וביצעו את הפניה כך שפינו את הצומת במהירות מבלי שהפריעו לי. בארץ כמעט בכל מפגש כזה אני נתקל בנהג חולמני שלא מפנה את הצומת מהר, וגורם לי להאט ולהתרגז.

@דובצע לגבי הדיון על חינוך בכביש, הבעיה רחבה יותר מכך שתעיר או תכעס על נהג אחר. הבעיה מתחילה בבית ובחינוך התעבורתי שלא קיים. כשמורי נהיגה עומדים באדום לבן לאיסוף תלמיד, מה התלמיד לומד? במיוחד כשאת שאר שנותיו המוקדמות הוא בילה לצד הוריו באוטו, שלא אותתו, נסעו בשמאלי שלא לצורך עקיפה, ושרפו כתומים ואדומים.

בגישות טיפול מהגל השלישי של הCBT מדברים על קבלה, קבלה של חוויות רגשות ותחושות שליליות. נהגים מרגיזים בכביש, הם חוויה שאנחנו נאלצים לקבל, מתוך הבנה שאין בכוחנו לשנות אותם. יש בכוחנו לשנות את האופן בו נתייחס לזה וניתן לכך להשפיע עלינו. 

אני אטה לכעוס, זה רגש טבעי ולגיטימי. התגובה ההתנהגותית שלי זה כבר עניין אחר.

אם בחרתי לריב עם הנהג ולהעיר לו, מה קרה? הוספתי עוד שמן למדורה ועוד סבל רגשי מיותר לעצמי. בזבוז משאבים, אנרגיה וזה עוד במקרה הטוב. במקרה הרע, אסיים במיון, ובמקרה הרע יותר - מתחת לאדמה.

אם בחרתי לזוז לנתיב ליד, לתת לו לעבור ןאפילו לסנן איזו קללה מתחת לשפם העיראקי שלי, סביר להניח שהכעס יחלוף 2 שניות אחר כך. 

להצטרף לשומרי הדרך זו גם אלטרנטיבה התנהגותית שיכולה לענות גם על הרצון שלך לשנות. מניסיון אישי, אין בכך תועלת.

• אהבתי 4
פורסם

אני יסביר את עצמי פעם אחת טוב כי אף אחד לא מבין אותי

זה שנהגים מקפחים זכות וכדומה זה רעה חולה אבל לא מתפקידי ויכולתי לחנך 

אבל אני מתיחס לתנאים שיש מולי כדי לחשב אך להתנהל

עכשיו במיקרה הנוכחי עמדתי עם הגלגל הימני בצד ימין של הנתיב ושמרתי מרחק צמוד מהרכב לפני אמנם ניכנסו בתור לפני איזה 3 מכוניות ועיכבו אותי ברמזור אחד אבל זה לא אישי אלי

מאחורי 5 מכוניות-לא תגיד איזה פקק

עכשיו המטונף הזה ניכנס ולא הצליח להיכנס לנתיב כי לא היה מקום להיכנס+שיפשף לי את הטמבון(לא באמת בעיה כי אני צובע בספרי) וגם מתחיל לתת גז כאילו לא קרה כלום

עצרתי אותו אמרתי לו תעצור להחלפת פרטים למעשה אני לקחתי פרטים שלו והוא אפילו לא לקח את שלי כי ״אני מבזבז לו את הזמן״ ועקצתי אותו בקול בסוף גם כשאתה נידחף יש צורה זה שאתה נידחף סבבה אבל גם לזה יש צורה אך עושים את זה

אם הייתי שותק לו הייתי מתבייש בעצמי וכועס. אבל עכשיו אני מרגיש גבר גבר חחח

פורסם (נערך)
לפני שעה, EliC25 כתב:

רוב הנהגים שנתקלתי בהם בהשתלבויות וצמתים, היו החלטיים וביצעו את הפניה כך שפינו את הצומת במהירות מבלי שהפריעו לי. בארץ כמעט בכל מפגש כזה אני נתקל בנהג חולמני שלא מפנה את הצומת מהר, וגורם לי להאט ולהתרגז.

ואוו, זה מאד ישראלי. "למה מי מת שאני אתן גז בשביל מישהו אחר?! שיחכה.."

אבל צריך להגיד את האמת, בשנים האחרונות יש הרגשה קצת יותר בטוחה. אולי בגלל שיש לרכבים מצלמות. אבל אני לא מהמרכז, ככה שקשה לי להעיד. וכשאני כן מגיע למרכז, זה בערב או בלילה ולא פקוק.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 16 שעות, דובצע כתב:

עוד הפעם לחנך 

האבסורד הוא שאתם המחנכים כי עם הגישה הנימנעת אתם מעודדים את תופעת קיפוח הזכות-ואתם קוראים לי המחנך כשאני שומר על הספייס שלי

יותר קצר לומר "לחנך" מאשר משפט או שניים המתארים את הלך הרוח העומד מאחורי הדברים + ציטוטים מהמקורות הפילוסופיים של ניטשה ואפלטון בשילוב עם משנתו של שלבי ושומאכר. 

לפני 16 שעות, דובצע כתב:

הפיתרון מאוד פשוט והוא שהפשע לא ישתלם אם אנשים ינקטו כמוני קיפוח הזכות לא ישתלם ואם יש הרבה קיפוח בכבישים זה כי הגישה שלכם אומרת ״ומחנכת״ שהוא כן משתלם

בחיים יש עכבר ויש חור מה שצריך לידאוג בתור אזרח פשוט זה לא להיות חור זה הכול

יש לזה מחיר. א.

ב, אתה אופטימי. 

שים לב שעם נהגות זה מאד נדיר, לעומת נהגים זכרים. 

וזה הקאצ'.זה יותר קטע של גברים מאשר קטע של נהיגה. למי יש בי3ים יותר גדולות. 

"אני רוצה להידחף אני ממהר. הוא יזוז". "[שורה של קללות, צפירות, הבהובים במיקרה שלא זזת כדי לאפשר לכבודו להיכנס- וזה במקרה הטוב, חסימה שלך והידחפות בכח במקרה הרע יותר, או גם דקירה בסוף במקרה היותר גרוע- במידה ומסתבר שלך יש בי3ים יותר גדולות]. 

אני עובר קבוע בכבישים בהם יש הצטמצמות נתיבים מ-2 לאחד. יש לי כאלו בכל כיוון, בבוקר ובערב. 

תמיד ולעולם אנשים ינסו להידחף. 

אתה יכול לנסות לפחות לעצבן גם אותם כדי שהטסטוסטרון שלך יהיה רגוע, אתה יכול לאפשר להם, אתה יכול לאפשר רק לאלו שלפחות מאותתים יפה, יש לך פה אפשרויות- אבל התופעה לא תיגמר לעולם.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...