Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם טענת שהמחאה דרשה הגדלת מיסים, עכשיו אתה מדבר על חלוקה מחדש של אותה עוגה:?:

היינו הך - את העוגה מחלקים ע"י הגדלת נטל מיסים על מגזר ספציפי

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קשה להבין את סדרי העדיםויות של אנשים. כנראה שיש מישהו שכמה אלפי דולרים פחות חשובים לו מתאריך החופה. בכל מקרה $3000 בתוספת נסיעה לארה"ב (לילד + מלווה - הרי ילד בן 13 לא יסע לבד) יעלו לפחות $10,000, אני מניח שזה משהו כמו רבע עלות של חתונה.

שיהיה להם לבריאות. התגובות של יגאל קאררה נכונות.

קייזר - אתה כנראה נגרר אחר הדמגוגיה הממשלתית. המחאה היא נגד שני דברים - האחד הוא חלוקת כספי המדינה למגזרים הלא יצרניים, והאחרת היא התנערות המדינה מכל מחויבויותיה, כאשר, בסופו של דבר, השירותים ניתנים באופן פרטי במחירים גבוהים ובמקרים רבים באיכות פחותה מזו שהמדינה סיפקה קודם. המשבר במערכת הבריאות הוא דוגמא טובה, מיבשים את המערכת הציבורית כדי שהציבור יפנה למערכת הפרטית היקרה והלא יעילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מיבשים את המערכת הציבורית כדי שהציבור יפנה למערכת הפרטית היקרה והלא יעילה.

אחד המשפטים ההזויים ששמעתי בחיים.

כבוד.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אתה כנראה לא יודע מהי מערכת בריאות ציבורית לעומת מערכת פרטית. תביא בחשבון שהעלויות במערכת פרטית עולות בסדרי גודל שלמים על העלויות במערכת הציבורית, ובמערכות פרטיות יש נטיה לביצוע הרבה מאוד פעולות לא דרושות, שכן הרופא מתוגמל לפי פעולה.

לגבי יבוש המערכות הציבוריות - לצערי לא מצאתי את המאמר שפורסם לםני מספר חודשים באחד האתרים הכלכליים הגדולים, אבל הטענה, בקצרה, היא שהאוצר מונע תקציבים ממערכות ציבוריות ואחר כך מאשים אותן בחוסר תפקוד - רק כדי להפריט אותן. ההפרטה אינה חיבת להיות פורמלית, אלא פשוט הפנית הקהל לצריכת שירותים מחוץ למערכת הציבורית. ראה, למשל, את צמצום שעות ההוראה בבתי הספר והנהירה להשלמת הלימודים באופן פרטי. וכמובן שהשירותים הפרטיים הרבה יותר יקרים משירות דומה במסגרת ציבורית, הרי בנוסף לתשלום עלויות השירות עצמו צריך להעשיר את בעל החברה המספקת אותו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

3K$ זה בערך כמה שכל החתונה שלי עלתה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אותם בזבזנים פתולוגיים מתבכיינים כדי שהמדינה תיתן להם עוד ועוד, בלי קשר לקצבאות (רוצים חינוך לבני 60 בחינם, עגלות תינוקות חינם, סבסוד ארוחות במקדונלדס) ומי שמשלם על הדברים האלו זה אני ואתה

צודק לגמרי, למשל תשובה חיתן את הבן שלו בעלות של מליונים, ואחרי זה מתבכיין שאין לו כסף להחזיר הלוואות שהוא נטל...

ומי משלם על הדברים האלו זה אני ואתה ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חברים אתם ישנים בעמידה!

אני כבר סגרתי את כל האולם AVENUE ל-11.12.13 !!!!!

הצעות החל מ-10,000$ על התאריך הנ"ל נא להשאיר בהודעה פרטית,

תודה.

:drinking:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תעביר לשרשור לוחיות זיהוי יפות :-D .

אני חייב לציין לטובה קרובת משפחה שהתחתנה לא מזמן באחד האולמות היקרים ביותר במרכז במחיר זול במיוחד - פשוט תפסה תאריך פנוי בהתראה של חודש (אולי אפילו פחות). לא נכנסתי לחישובים שלה, אבל ברור לי שחסכה עשרות אחוזים מהעלות.

פורסם
חברים אתם ישנים בעמידה!

אני כבר סגרתי את כל האולם AVENUE ל-11.12.13 !!!!!

הצעות החל מ-10,000$ על התאריך הנ"ל נא להשאיר בהודעה פרטית,

תודה.

:drinking:

וילה בקיסריה ומטוס פרטי. Take it or leave it

*כותב התגובה נוהג בפיאט פונטו שעלותה 7 אש״ח*

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אנחנו בוכים כי אלו בדיוק האנשים שמתבכיינים אחר כך ש"אין להם כסף" ודורשים במחאה להטיל עוד ועוד מיסים על הזולת, כדי למממן אותם.

במקום ללמד בבתי הספר לפתור משוואה עם 8 נעלמים או מה היה לפני 700 שנה, שילמדו אחריות כלכלית מהי, ומהם היסודות לחיים נכונים.

טירוף החתונות עלה בשנים האחרונות מדרגה, והיום זו כבר כלל לא "חתונה" אלא "הפקה".

סכומי עתק נשפכים על שטויות, ולא רק שהזוג לא מכסה את ההוצאות, אלא נותר עם חובות עתק, ואז למי באים בטענות ?

לממשלה כמובן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, לא באים בטענות לממשלה על עלות החתונה. באים לממשלה בטענות על דברים אחרים לגמרי, שהם באופן מובהק בתחום אחריותה, או, לפחות, כך היה בעבר.

יש תוכניות ללימוד התנהלות כלכלית, אין לי מושג אם הן שוות את המאמץ, התחושה שלי היא שהן נדחקות לעדיפות נמוכה כיון שגם בלעדיהן תוכנית הלימודים הישראלית עמוסה מאוד.

פורסם
חן, לא באים בטענות לממשלה על עלות החתונה. באים לממשלה בטענות על דברים אחרים לגמרי, שהם באופן מובהק בתחום אחריותה, או, לפחות, כך היה בעבר.

יש תוכניות ללימוד התנהלות כלכלית, אין לי מושג אם הן שוות את המאמץ, התחושה שלי היא שהן נדחקות לעדיפות נמוכה כיון שגם בלעדיהן תוכנית הלימודים הישראלית עמוסה מאוד.

אחרי שמגיעים לגיל 30+ מחוסרי כל, מוציאים את כל הזעם והתסכול על הממשלה.

היא אשמה בכך שלצעירים היום אין מודעות לחסכון, הממשלה אשמה שהטיול למזרח חיסל להם את מעט החסכונות והממשלה אשמה בחתונה היקרה שעשו.

שוב, חבל שמקום ללמד על פרבולות והיפרבולות לא מלמדים את הנוער התנהלות נכונה.

הרווח יהיה גדול בהרבה, באחריות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין לי ספק שצריך לללמוד להתנהל כלכלית. מצד שני, בלי ללמוד מקצועות יסוד אותם צעירים לא יוכלו ללמוד מקצוע לפרנסתם. צריך להשקיע בהשכלה הבסיסית - אם עיונית ואם מקצועית (ענף שנשכח לחלוטין במערכת החינוך שלנו).

קורס בסיסי בהתנהלות כלכלית כנראה דרוש לאור חוסר יכולת של הורים רבים להעביר לילדיהם את המסר של התנהלות כלכלית נכונה. עם זאת נראה לי שלתלמידי תיכון שיעורים אלה נראים משניים מאוד עד חסרי ערך, הם מתקשים להבין את חשיבות ההתנהלות הכלכלית, וזה די אופייני לצעירים שמתקשים לחשוב על הטווח הארוך. בפורום זה אנחנו נתקלים בתוצאה בצורת השרשורים היומיים על "רכב ראשון לצעיר" - כל הילדים שמגיעים לגיל 18 או 21 והדבר החשוב ביותר בשבילם הוא לרכוש רכב, בלי להבין כיצד הדבר ישפיע עליהם בעתיד. היום הדבר הגיע לביטוי בשרשור שהוא קשה מחד (לאור הנסיבות), אבל מבטא את הקושי בקביעת סדרי עדיפות.

כמוכן כיום קשה מאוד לחסוך סכומים מספקים לקראת הקמת משפחה, אם אשתי ואני הגענו לנישואין (בגיל 31-32) עם חסכונות שהספיקו לכסות 2/3 מעלות דירה הרי שסכום מקביל היום יכסה במקרה הטוב שליש מעלות דירה דומה. ושנינו טיפוסים שמקפידים על החסכון - בנושא הזה אנחנו דומים למרות שהגענו מרקע שונה לחלוטין.

אין לי כל ויכוח אתך על נושא הטיול שלאחר צבא וחתונות הפאר, והייתי מוסיף גם את נושא שכירת החדר\דירה ורכישת רכב בגיל צעיר, שכולם פוגעים ביכולת לבנות את העתיד.

• תוכן חדש...