Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש* עשיתי תאנוה קלה שבה נגרם נזק קוסמטי בלבד לרכב שלי ולרכב אחר. הפעלנו ביטוח ונסעתי למוסך ההסדר על מנת שיחליפו לי פגוש קדמי. עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה היא שברכב שלי(סקודה יטי) ישנם חיישני חנייה מקוריים שמגיעים מובנים בפגוש מהמפעל שמאפשרים לרכב גם אופציית חנייה עצמית, הצגת הרכב על צג וישנם גם חיישנים מובנים בצידי הפגוש.

חברת הביטוח שלחה למוסך ההסדר(שהוא מוסך מורשה יונדאי) פגוש שהוא ללא חיישני החנייה המקוריים.

התקשרתי לחברת הביטוח ואמרו שהעניין בטיפול ושאקבל פגוש חדש מקורי עם חיישנים מובנים. אתמול בבוקר התקשרה אליי הנציגה מהמוסך ונאמר לה שחברת הביטוח אומרת שזה החלק ושיקדחו חורים ויתקינו חיישנים פה.

עכשיו אבהיר דבר אחד - הרכב בן חודשיים ואני בשום פנים ואופן לא אסכים לקבל פגוש שהוא לא המקורי ואשר התקינו חיישנים לא מקוריים פה בארץ. שילמתי תוספת של כ10 אלף שקל ממיטב כספי על מנת לשדרג לרמת הגימור שכוללת חיישני חנייה ואני לא אפסיד את זה בגלל גחמות של חברת הביטוח.

אני מחר אמור להתקשר לבעלת המשרד של סוכני ביטוח שדרכם עשיתי ביטוח בחברת הביטוח(את שמה כרגע לא אחשוף) ואני אדבר איתה ואסביר לה במפורש שלקבל חלק שהוא בעקרון זבל לעומת מה שהיה מותקן ברכב אני לא מתכוון.

האם ישנם עוד אמצעים שאוכל לנקוט בהם אם הדבר לא יעזור?

אני מוכן ללכת לבית משפט ולתבוע את חברת הביטוח אם אצטרך. אני לא מוכן בשום פנים ואופן להתפשר על החלק הזה. מצידי שהמנכל של חברת הביטוח יטוס בעצמו לגרמניה ויחזור ארצה עם הפגוש ככבודת יד.

אשמח לקבל עיצות מחברי הפורום. תודה.

*כבר חודש אני נוסע עם חיישני חנייה לא מתפקדים ופגוש מקומט קלות בגלל העניין הזה. במקום לסדר את הרכב ולהמשיך בחיי מבלבלים לי את השכל.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הם לא מחשיבים את החיישנים כחלק מקורי?

לי מה שאני יודע, יש חובה ברכבים חדשים לתקן בחלקים מקוריים בלבד. מה אמרו לך על זה?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אנשים בארץ התרגלו שחיישנים זה איזה חרטא שמתקינים בשקל תשעים וככה מתייחסים לזה. הובהר לסוכנת ביטוח בפירוש שהחלק מקורי והוא שונה לגמרי מהחיישנים שמתקינים בארץ. מה גם, אפילו הפחח במוסך הופתע שזה כך ואמר בעצמו שהוא לא יכול לעשות חיישנים כאלו במיוחד לא את אלו אשר בצידי הרכב. הנציגה במוסך כמובן לטובתי ועומדת על כך שאקבל את החלק שלי ולא אוותר. כולם בהלם.

גם סוכנת הביטוח מבינה אותי ואת דרישתי. חברת הביטוח לא רוצה כנראה להשקיע מעבר על מנת לתת ללקוח שלה מה שמגיע לו. אני לא אוותר על זה.

מצידי שישלחו אותי למוסך מורשה של צ'מפיון בעיר מגוריי ואני בטוח שהם יוכלו להזמין חלק מקורי. כל זה בעלות של מוסך הסדר היות ומוסך ההסדר לא הצליח לסדר את הבעיה. אז זו בעיה של חברת הביטוח ולא שלי.

פורסם

סמירו, מצער לראות שהעניין לא נפתר - מאז ששוחחנו לאחרונה. תעדכן לגבי המתרחש, זאת פשוט חוצפה מדרגה ראשונה.

שלחת לסוכן / סוכנת הביטוח מפרט של הרכב (המעיד על כך שהחיישנים מקוריים - קדימה / אחורה)?

שהיא תעביר זאת הלאה אל חברת הביטוח. היא הסוכנת ביטוח שלך, היא אמורה לנהל את ה"מלחמה" הזאת מול חברת הביטוח / מוסך / Whatever.

הייתי מתחיל בלברר את המק"ט של פגוש מקורי עם חיישני חנייה קידמיים - דרך צ'מפיון, מעביר זאת לסוכנת ושהיא תשבור את הראש מול חברת הביטוח. זאת חוצפה שאין דומה לה, הרי מדובר ברכב חדש לחלוטין, משמע עד גיל שנתיים - יש לעשות שימוש בחלפים מקוריים ב ל ב ד !

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יש להם את כל הפרטים של הרכב משמע SKODA YETI 1.2 TSI ELEGANT DSG. למעלה בפרטים של הביטוח זה רשום ככה אפילו.

סמירו, עזוב מה יש / אין להם - הם ראש קטן (חברות ביטוח...), אין להם מושג מי נגד מי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סמירו, הם ראש קטן - אז אתה תגדיל ראש. שלח להם מפרט המעיד על כך שזה חלק מאיבזור הרכב. תן להם אפילו מק"ט מקורי של החלק. שהם יעשו עם המידע הזה כרצונם - העיקר שיספקו את החלפים המתאימים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תנסה להבין מה החלק בשרשרת שאינו מעביר הוראה נכונה.

נראה שאין שום בעיה בפוליסה שלך כפי שתארת, אתה מכוסה על דגם עם האיבזור המוזכר.

כשאתה נפגש עם הסוכן שלך, תבקש לקבל את השם של מי שמאשר בחברת הביטוח/האדם שהוא מדבר איתו.

תבקש שהשיחה עמו תערך בנוכחותך.

תהיה אסרטיבי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מחר אברר אם יש להם את המפרט של הרכב ואם לא אשלח להם.

מאיפה אני יכול להשיג את המק"ט של החלק הנ"ל?

לדרוש לדבר עם הבנאדם שמאשר וכו' אין לי כרגע עניין. אני מעוניין שהם יפתרו את כל הבלאגן בינם לבין עצמם.

במידה וזה לא ייעשה אז אני אתערב. אבל שוב, כרגע אני רוצה להמנע מלהיות מעורב בכל זאת.

מבחינתי סוכנת הביטוח היא הנציגה שלי בפניהם ושהיא תשבור את הראש. כי אם אני אתחיל להתעסק בזה אני לא אסתפק במה שכרגע מגיע לי אלא אדרוש גם מעבר.

ואגב אני לא נפגש עם אף אחד, הכל נעשה דרך הטלפון/פקס.

פורסם

ושוב הוכחת (לי בפעם המי יודע כמה) שאסור לוותר לחברת הביטוח על סעיף המוסך, אני כיום ברכב השלישי שלי ותמיד אבל תמיד התנאי שלי זה שאני אוכל ללכת לכל מוסך שארצה רק לא מוסך הסדר מחורבן, אם המוסך היה מסביר נכון כל זה לא היה קורה , מה גם שאל תתרשם מהנציגה של מוסך ההסדר גם היא בעלת אינטרס פנימי שאותה חברת

ביטוח תמשיך לעבוד עימה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תתקשר למוסך מורשה (כל מוסך מורשה - רחובות / רמלה / מרכזי) - סביר להניח שהם יפנו אותך למחלקת החלפים ויסייעו לך עם המק"ט.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זהו מוסך גדול שהיא עובדת שם כשכירה פשוטה שלה אישית אין כל אינטרס בכך. בכל אופן הפחח שלח לשמאי של חברת הביטוח מפרט מדויק של הפגוש שכולל חיישנים מקוריים. נניח וזה לא קרה ככה מלכתחילה, הרי כשאני בדקתי את הפגוש לפני התקנתו וגיליתי שאין שם חיישנים הבחור בטוח עשה זאת. אני לא אדם שיושב מהצד ומחכה. אני מציק, מתקשר ומברר(מול המוסך) ללא הפסקה. הייתי שם פעמיים ונפגשתי גם עם הפחח פעמיים(שהוא מוצף בעבודה) והדבר כמובן עיכב אותו מלעשות את עבודתו. אני מציין זאת כי אני מאמין שלפחח ולמוסך אין אינטרס לעשות את זה בחפיף ולמשוך איתי את הזמן.

פורסם

היום נשלח להם מפרט של הרכב שכתוב במפורש שכולל חיישנים מקוריים.

המנהלת של המשרד אמרה שאם החיישנים מקוריים אז אנחנו נקבל פגוש מקורי.

אימי התקשרה למשרד לוודא מה הולך עם זה ומנהל המשרד החל להתווכח איתה שאנחנו לא אמורים להתקשר ושכל הפקידות בלחץ בגללנו(אין שום סיבה שיהיו בלחץ) וכו׳. נאמר לה שהיא צריכה לשבת ולחכות שיגיע החלק ושהוא הוזמן.

כמה אני אצטרך להמתין? עבר כבר חודש מאז האירוע!

האם ייתכן והם מנסים למשוך אותנו סתם? מהו פרק הזמן הסביר להגעת חלק כזה לרכב?(נניח הוזמן מחו״ל אפילו)

בנימה זו - אשמח לקבל בפרטי המלצות לעו״ד שמתמחה בדברים כאלו כי העניין הזה מתחיל לעצבן אותי.

• תוכן חדש...