Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס ק"מ לליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מהו יחס נורמלי לק"מ עבור ליטר בנזין 95 ברכב ידני 1600 (עם מזגן...)

2. כמו כן, איך אפשר לשפר את היחס הזה (כלומר - איך אפשר לסוע יותר ק"מ על ליטר אחד של בנזין)? - סגנון נהיגה (סל"ד), שיפורים לרכב, תוספים לדלק וכו'...

אני שואל את השאלה כי אני נוסע על פולו קלאסיק ידנית 1600 סמ"ק והיחס אצלי זה בערך 9 ק"מ לליטר - נראה לי נמוך מאד....

אני רואה פה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44207

שצריכה ממוצעת למשל של מגאו היא הרבה יותר טובה (כ-15 ק"מ לליטר....)

האם מצבי חמור?

מה לעשות כדי לשפר?

(נהגתי על הרכב בצורה די פרועה עד עכשיו, אבל אני מנסה עכשיו לשמור לסוע על לא יותר מ-30,000 סל"ד... זה אמור לעזור?)

אגב, יש מישהו עם רכב דומה שיכול לשתף את נתוני הצריכה שלו? מאד אשמח אם אוכל לעשות השוואה....

פורסם
1. מהו יחס נורמלי לק"מ עבור ליטר בנזין 95 ברכב ידני 1600 (עם מזגן...)

2. כמו כן, איך אפשר לשפר את היחס הזה (כלומר - איך אפשר לסוע יותר ק"מ על ליטר אחד של בנזין)? - סגנון נהיגה (סל"ד), שיפורים לרכב, תוספים לדלק וכו'...

אני שואל את השאלה כי אני נוסע על פולו קלאסיק ידנית 1600 סמ"ק והיחס אצלי זה בערך 9 ק"מ לליטר - נראה לי נמוך מאד....

אני רואה פה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44207

שצריכה ממוצעת למשל של מגאו היא הרבה יותר טובה (כ-15 ק"מ לליטר....)

האם מצבי חמור?

מה לעשות כדי לשפר?

(נהגתי על הרכב בצורה די פרועה עד עכשיו, אבל אני מנסה עכשיו לשמור לסוע על לא יותר מ-30,000 סל"ד... זה אמור לעזור?)

מצבך לא ממש חמור, כי אני בטוח שאתה נוסע רוב הזמן בעיר וכפי שאמרת אתה מתפרע עם האוטו אז הצריכה שלך מובנת.... כדי לשפר את הצריכה תיסע רגוע, אל תעלה לסל"דים גבוהים, אל תמשוך הילוכים ואל תעשה לחיצות........

פורסם

לסוע רגוע - מובן לי.

נסיעה בעיר - כמובן שמובן (יש הרבה "זמן מת" של עמידה ברמזור או פקק וכו')

לגבי ההילוכים והסל"ד - מה זה סל"ד סטדנרטי? מתי להעביר הילוך בצורה הנכונה ביותר?

פורסם

תעביר הילוכים כמו שלמדת בשיעורי הנהיגה(לא יודע אם הם עדיין טריים בזיכרונך או לא :-) ).

20-40-60-80 קמ"ש

כמובן שזה בנסיעה רגילה, בעליות תלולות יחסית תמשוך קצת וגם בעקיפות......

פורסם

סליחה שאני מקשה...

אם המטרה היא חסכון בדלק, לדעתי צריך להתייחס לא למהירות אלא בסופו של דבר למה שצורך דלק - סיבובי מנוע.

אז השאלה שלי- מתי הכי טוב להעביר הילוך? מה קצב סל"ד אידיאלי? 2500? 3000? 3500?

פורסם

כשאתה רוצה לשייט בנינוחות וברגיעה בכביש מישורי ואין לך צורך בהאצה חזקה וכאלה אז תעביר כל 20 קמ"ש.

בעקיפות - אתה צריך האצה ואת מירב הכוח מהמנוע , שם כבר עדיף שתמשוך ל5000 אפילו קצת יותר .

בעליות - תמשוך קצת יותר מ20 קמ"ש להילוך ככה 3700 4000 סל"ד לא נראה לי שתזדקק ליותר.

אם ממש האוטו עמוס אז תעלה עוד קצת .

בעיקרון אתה אמור להרגיש כמה כוח אתה צריך לא להפריז ולא להמעיט.

ים long time no

פורסם

תוספות ותיקונים:

בנוגע לסל"ד, זה לא מה שמשפיע בהכרח על הצריכה. כמובן שעליך לנסוע רגוע יותר עם פחות לחיצות חזקות על הדוושה וסל"ד נמוך יותר, אבל חשוב לא לנסוע בסל"ד נמוך מדי שידרוש ממך לחיצה חזקה יותר על הדוושה בשביל לשמור על המהירות. צריך איזון מסוים.

בנוסף - מזגן דולק משפיע בקירוב של 20% על צריכת הדלק. כל 10 קילו מיותרים על הרכב משפיעים באחוז אחד על הצריכה - אז תוריד משקל מהרכב אם זה אפשרי.

נסיעות קצרות בתוך העיר זה מתכון מצוין ל-9 ק"מ לליטר מרכב כמו שלך. נסיעות ארוכות מחוץ לעיר יביו אותו ל-13 לפחות, לדעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מנסה עכשיו לשמור לסוע על לא יותר מ-30,000 סל"ד... זה אמור לעזור?)

30,000 סל"ד זה עדיין "קצת" גבוהה,תנסה לרדת לאיזור ה-3,000.........:wink:

ולעניינינו,אל תיהיו מקובעים לעניין של "הילוך ראשון 20,הילוך שני 40" וכו',בנסיעה רגילה תעביר הילוך לפי תנאי הדרך,אם אתה נוסע בירידה אין לך צורך להגיע ל-20 כדי לעבור לשני,כיוון שהמכונית צוברת מהירות תו"כ הירידה גם אם לא תתן גז,חוקי פיסיקה וכו',אם אתה בעלייה תמשוך קצת את ההילוך כיוון שהמכונית מאבדת מהירות ברגע שאתה לוחץ על הקלאץ'.

בגדול,העברות הילוך נורמליות (לא נהיגה מאומצת,ולא נהיגה של סבתא שלי) מתבצעות לרוב בתחומי סל"ד של 2500-2800.

זהו בערך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תיאום כיוון וניקוי של מערכת הדלק ובדיקה שכל החיישנים השונים תקינים - יכול לעזור מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בנסיעה רגועה הצלחתי להגיע ליחס של 11.7 ק""מ לליטר, בעיר ומחוץ לעיר (האמת שבעיקר מחוץ....)

ZVIT, איזה כיוונונים וחיישנים יכולים להשפיע על הצריכה?

פורסם
בנסיעה רגועה הצלחתי להגיע ליחס של 11.7 ק""מ לליטר, בעיר ומחוץ לעיר (האמת שבעיקר מחוץ....)

ZVIT, איזה כיוונונים וחיישנים יכולים להשפיע על הצריכה?

אם עשית 11.7 ק"מ לליטר אז סתם מיותר לעשות טיפול לשיפור כי הוא פשוט לא ישפר. 11.7 זה סביר מאוד לרכב כזה בממוצע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תאזן גלגלים, תכוון פרונט, שים צמיגי מישלין חוסכי דלק (אנרג'י), סע עם חלונות סגורים ואם כבר פתחת אותם אל תוציא יד מהחלון.., אל תמשוך הילוכים אל מעבר ה3,000 סל"ד, תוריד את האזיקונים שעל הטאסות (רצוי לפני האיזון גלגלים...), תשים תוסף 44K כל 10K ק"מ, תתאים את ההילוך הנכון (אל תהיה בהילוך 4 ב40 קמ"ש לדוג'...), תנפח אוויר בגלגלים בהתאם להוראות יצרן, אל תיסע עם אמברקס משוך (חשוב מאוד!!), שים דלק נקי בתחנות "נקיות" ודאג שכל המכלולים ברכב יהיו תקינים!

עכשיו האוטו שלך יהיה חסכוני

(:

• שנתיים מאוחר יותר...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...