Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה [בעיקר למנהלים]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם הוצע בעבר, אבל הנה משהו שיכול להיות נחמד...

בעוונותיי הרבים - אינני מבין כ"כ בכל הקטע של המושגים אותם זורקים פה

כ"כ הרבה לאוויר, דוגמאות:

קאליפר, קאמפאשט חם, מנוע צעדים, חתך בג'נט ואיך הוא משפיע...

ויש עוד מיליון כאלו...

הרבה פעמים נתקלתי כאן בדבר הבא: משתמש X רושם שאלה, משתמש Y עונה לו

ןמכניס לו שם מושגים של מדען אטום בשביל משתמש X...ואז כשהוא שואל לפשר הדברים

שולחים אותו "לחפש" את המושג ואז לחזור עם שאלות יותר ספציפיות במקום להסביר לו

בשרשור שנפתח במה מדובר....אכן - לצורך זה יש חיפוש אבל איפשהו זו עבודה מכופלת למישו

שלא מבין ורוצה ללמוד...

והנה ההצעה:

לפתוח למעלה (בשורת התפריטים) אופצייה נוספת אשר תיקרא "מילון מונחים" - ככה

לטובת ה"בורים" (ואני בטוח שאני לא היחיד) בפורום...

משתמשים בעליי ידע (אבל בצורה המובנת ביותר והפשוטה ביותר) יסבירו על מושג שיינתן להם -

ויש כאן מאות כאלו, אז פשוט לחלק את הדבר בין כמה אנשים שיתרמו מהיידע שלהם לטובת הכלל במאגר הנ"ל - המנהלים ייבחרו את האנשים המתאימים לדעתם, ייתנו להם מושגים ואלו ירחיבו בנושא...

שוב, סתם הצעת ייעול.

סופ"ש נעים וסעו בזהירות,

אלעד.

יום אחד ה"בייבי" שלי תהיה במצב כזה שיאמרו עליה "כל המוסיף - גורע"... עד אז אני מסמן עוד יום ב V שבו סידרתי בה משהו :)

פורסם

אני חושב שזה רעיון מצויין......

ח"ח על ההשקעה!

(ביננו אני שנה בפורום הזה... עד עכשיו אני לא יודע מה זה ח"ח)!!!

:roll:

ROVER=~~

פורסם

גם אינ רציתי להציע משהו דומה, אבל פחדתי שיסקלו אותי

:|

בכל מקרה זה דיי נכון, יש המון דברים שהייתי רוצה לדעת, ואם אני אנסה לחפש את המושגים האלו אני אמצא דיונים, לא הסבר מה זה כל דבר. אז יוזמה כמוצעת פה תהייה ברוכה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

זה בהחלט הוצע פה כבר בעבר. העניין הוא שאת רובם המוחלט של המונחים ניתן כבר למצוא באינטרנט, אז אין ממש טעם להשקיע בכתיבת מילון משלנו. ב-www.netcar.co.il יש מילון מונחים מקיף למדי לדברים הנוגעים לנהיגה. ב-www.howstuffworks.com יש הסברים מפורטים על אופן הפעולה של מרכיבים רבים ברכב. (אמנם באנגלית אבל...) ובנוסף כל חיפוש פשוט באינטרנט אחר המונח אותו אתה צריך יניב לך הרבה תוצאות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני חושב שזה רעיון מצויין......

ח"ח על ההשקעה!

(ביננו אני שנה בפורום הזה... עד עכשיו אני לא יודע מה זה ח"ח)!!!

:roll:

רואים שעוד לא היית בצבא... הא? :)

ח"ח = חיזוק חיובי, מעיין "כל הכבוד" מהמפקד על משהו שעשית... מתקבל בד"כ בטירונות כשאתה טירון שבוז וח"ח עוזר לך לחייך כשאתה דוחף במעלה ההר את שאול, השמן של הפלוגה (זה שכולם קוראים לו סמי, קיצור של סמי-טריילר) בעודך עמוס לעייפה בכל טוב (נניח מא"ג...)

בקשר לרעיון המקורי: רעיון טוב (לדעתי). נקווה שיתפוס.

פורסם
רואים שעוד לא היית בצבא... הא? :)

ח"ח = חיזוק חיובי, מעיין "כל הכבוד" מהמפקד על משהו שעשית... מתקבל בד"כ בטירונות כשאתה טירון שבוז וח"ח עוזר לך לחייך כשאתה דוחף במעלה ההר את שאול, השמן של הפלוגה (זה שכולם קוראים לו סמי, קיצור של סמי-טריילר) בעודך עמוס לעייפה בכל טוב (נניח מא"ג...)

בקשר לרעיון המקורי: רעיון טוב (לדעתי). נקווה שיתפוס.

סתם בלי הקשר. כנראה שגם אתה לא בילית הרבה בצבא.

הרי מאג הוא לא פק"ל כבד בכלל, אולי אפילו מהקלים ביותר, למעט נגב. אפילו מ"ק 77 שוקל יותר ממאג.

אבל כל זה הוא לפורום נשק ותחמושת :) וסטינו מהנושא.

אגב, לסמי שלך אנחנו בגדודים קראנו איגור.

פורסם

רוני,

קיבלתי את דברייך אך הרשה לי לחלוק עליהם, ואני אסביר:

אני חושב שמילון מונחים, או מאגר מונחים בפורום נחוץ

ועם כל הכבוד שיש את אותו מאגר בפורום אחר, יש כמוהו עוד המון מאגרים אשר שייכים

ל - פורומים אחרים!

אם הייתי רוצה הייתי הולך לשם, כותב שם וכו'...

אבל כאן יש קהילייה גדולה מאוד של כותבים, חלקם סופר מנוסים (שמתעצבנים,

לעיתים בצדק, כשמישהו שואל את אותה שאלה שכבר דיברו עליה לפחות מיליון פעם) וחלקם מנוסים פחות ויש את אלו (שהנושא חדש להם) שלא יודעים כמעט כלום...

לכן, כשמישהו יכתוב "קאמפשט חם" לדוגמא - במקום לתהות מה זה, לחפש בפורום אחר..ואז לחזור להודעה המקורים בפורום הזה אני פשוט אחץ על קישור מסויים כאן למעלה...אראה, אפנים ואסגור...ומשם אמשיך.

לכן אני חושב שהמאגר בהחלט מתאים לכאן - למרות שהוא קיים בעוד אלף

אתרים שונים (חלקם אף באנגלית - ויש להתחשב באלו שאולי גם לא שלוטים בשפה).

אלעד.

יום אחד ה"בייבי" שלי תהיה במצב כזה שיאמרו עליה "כל המוסיף - גורע"... עד אז אני מסמן עוד יום ב V שבו סידרתי בה משהו :)

פורסם
סתם בלי הקשר. כנראה שגם אתה לא בילית הרבה בצבא.

הרי מאג הוא לא פק"ל כבד בכלל, אולי אפילו מהקלים ביותר, למעט נגב. אפילו מ"ק 77 שוקל יותר ממאג.

אבל כל זה הוא לפורום נשק ותחמושת :) וסטינו מהנושא.

אגב, לסמי שלך אנחנו בגדודים קראנו איגור.

אני לא הייתי קרבי בכלל - אבל להיות היחיד בלי פטור בתירונות 03 של מוגבלים מוטורית (אנשים עם פטור מהכל פחות או יותר...) היה לא כיף בכלל.

חוצמזה שאני מוכן להתערב שביליתי בצבא יותר מרוב האנשים פה... שלא נדבר על כמות ימי מילואים שלא נגמרת...

פורסם
זה בהחלט הוצע פה כבר בעבר. העניין הוא שאת רובם המוחלט של המונחים ניתן כבר למצוא באינטרנט, אז אין ממש טעם להשקיע בכתיבת מילון משלנו. ב-www.netcar.co.il יש מילון מונחים מקיף למדי לדברים הנוגעים לנהיגה. ב-www.howstuffworks.com יש הסברים מפורטים על אופן הפעולה של מרכיבים רבים ברכב. (אמנם באנגלית אבל...) ובנוסף כל חיפוש פשוט באינטרנט אחר המונח אותו אתה צריך יניב לך הרבה תוצאות.

רוני

עם כל הכבוד, העובדה שזה כבר קיים לא אומרת שאי אפשר לעשות גם..

howstuffworks פועל באנגלית בלבד, ויש מונחים שמה לעשות,

גם המורה שלי לאנגלית (בבית הספר שסיימתי) לא תדע מה זה אומר (והיא חייה באנגליה עד גיל 27).

כדוגמא אני יכול לציין את האתר PC SPOT, שלמרות שאפשר לעשות חיפוש באינטרנט למושגים בעולם המחשבים,

ובטח ובטח שיש אתרים יותר גדולים, יותר מקצועיים, ועם עשרות ומאות רבות של מושגים עם פירוטים, דוגמאות והמחשות הרבה יותר טובות..

הם עדיין הוסיפו מילון מושגים עברי וכשר: http://www.pc-spot.co.il/glossary/index.php?letter=a

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יכול להיות ממש נחמד אם כל מושג יהיה מואר אוטומטית בכחול ויהיה אפשר ללחוץ עליו ולקבל פופאפ עם הפרוש שלו.

אבל זה יותר מדי עבודה :)

חרא של צלם

פורסם

אחת הסיבות(מבחינתי לפחות) שלא קיים פה מילון מונחים - גולשים פשוט לא לוחצים על קישורים ו/או על דביקים(על חיפוש אני בכלל לא מתייחס).

את כללי הפורום קראו במקרה הטוב(ואני נדיב מאד, ממש רוטשילד) - 30% מהנרשמים, והרוב מתוכם קראו אותם בגלל שאחד המנהלים הפנה אותם בשל ליקויים בהודעותיהם ובדרך התנהלותם בפורום.

בפורום הטכני קיים מאגר של מאמרים, פרוייקטים מצולמים, קישורים, מצגות ועוד, למרות שיש כ-10K צפיות הנני מהמר שלא יותר מ-50% מאלו שכותבים/קוראים בו עיינו ב"דביק" הזה.

כך שלצפות שהגולשים יקראו את מילון המונחים בטרם יכתבו הודעה ויביאו בה את שאלתם - תהיה זו אשליה מבחינתכם.

אפילו ב"נטקאר", בו קיים מילון שכזה, הגולשים פותחים הודעות חדשות על המושגים הקיימים בו.

כך שקשה לי לראות איך דברים ישתנו פה(אולי עוד אתבדה).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, נכון שהרוב לא עושים את זה, אבל מה עם המיעוט הקטן שכן? אני למשל דיי נהניתי ולמדתי דבר או שניים מהמדריכים המצולמים, ואפילו שוקל להחליף בוקסות גיר לבד.

תמיד יהיו כמה אנשים שכן קוראים את כל זה וכן מתייחסים. והם אלו שמגיעים להם הדברים האלו, לא?

חרא של צלם

פורסם

גם אינ רציתי להציע משהו דומה, אבל פחדתי שיסקלו אותי

:|

חבל מאוד שאתה מרגיש ככה! וגם אני לפעמים רוצה לשאול איזה שאלה ואז אומר לעצמי הם בטח יגידו

לי תעשה חיפוש(ותאמינו לי שאני תמיד בודק!!!!!) וינעלו את הנושא.

והרעיון דווקא נראה לי מאוד טוב כי מי שישאל על מושג כל שהוא ויהיה את זה במילון מונחים אז פשוט

יביאו לו קישור לאותו דף מונחים וינעלו.וככה עוד מישהו ילמד ולא יחזור על הטעות שלו שוב

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם

עמית,

יש צדק בדברייך, נכון - גם אני נמנתי (עד אתמול כאשר הורית לי בה"פ ששלחת לי) על אלו

שלא קראו את כללי הפורום - אבל ואני מדגיש - א-ב-ל, אין בכך סתירה מסויימת למאגר מונחים אשר

יהיה חלק בלתי נפרד מהפורום וזאת מפאת שאנשים לא אוהבים "פקודות" \ נהלים - אך כשזה מגיע למשו

שהם חייבים לדעתם הם יעשו הכל ע"מ לקבל עליו תשובה מהירה ועם כמה שפחות להסתבך ב"לחפש".

אני אוסיף שאני מאוד נהנה לקרוא כאן כל שירשור או כל הודעה חדשה כי אני בתהליך למידה תמידי - אני רק חושב שבעזרת מאגר נתונים יצצו פחות שאלות שחלקכם ממש שונא "לקרוא" כל פעם דבר שימנע ממכם עבודת מחיקה או עוד תשובה בנוסח "פתו על זה כבר נושא - תחפש"...

בברכת שב"ש,

אלעד.

פורסם

אני חושב שאלעד 106 צודק, אבל אפשר לעשות משהו יותר קל ולעשות כמו בfaq בפורום אודיו, ששם יש את כל הלינקים לשאלות הכי נפוצות ששואלים בפורום ולינקים לשרשורים עם הסבר לכל מני חלקים ברכב וכו' וכו'.

אם היה אפשר לעשות דביק ומשהו כזה זה יהיה נחמד:-) :-)

עדים לנו כוכבי מרום, לרובאית שהיא חלום...

רובאית 51 כבוד

• תוכן חדש...