Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן גולף שנת 02-03 1.6-2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בשני דגמים אוטומטיים:

הראשון שנת 02 מנוע 2.0 (115 כ"ס)

השני שנת 03 מנוע 1.6 (102 כ"ס)

שני הרכבים יד 1 פרטי עם פחות מ-60 אלף K !!

חשובה לי חוויית נסיעה רגועה, בטוחה, שהרכב יראה טוב ויהיה אמין.

קראתי בפורום המון מידע על בעיות הגיר והצורך בהתקנת קולר. כמו כן קראתי שהמנוע יחסית עצל..

למרות האמור לעיל ובגלל שמדובר ברכבים שמורים ביותר, ובגלל שמדובר בתקציב מוגבל של עד 30K ועדיין מדובר בגולף!

האם הייתם ממליצים לי ללכת על זה (בכפוף לבדיקה מקיפה כמובן) ועל מה לשים דגש בנוסף לנושא הגיר/ חלונות נופלים,

האם ישנן אופציות סביב המחיר הנ"ל שלוקחות את הגולף?

אשמח לתשובות מהירות, מחר אני הולך לראות את הרכבים ואודה לכל פיסת מידע.

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם

אגב, מתלבט בין הגולף הנ"ל לבין אלפא רומיאו שנת 2002 ידנית 1.6 במחיר כמעט זהה. מה ייתן תמורה טובה יותר לשקל (הנאה/ אמינות/ שמירת ערך/ בטיחות)

אני יודע שגם האלפא וגם הגולף לא ידועות בתחזוקה זולה. אבל לגבי כל מה שמעבר אבקש תגובות.:shock:

פורסם
קודם תוודא שישנה תחנת דלק קרובה מאוד למקום מגורייך ושהיא פתוחה 24/7 - אחכ אומר לך תתחדש!

קישקוש...!! הכל תלוי בצורת הנהיגה. עכשיו מדדתי בגולף 2002 מנוע 1.6 אוטומט, נסיעה משולבת עיר ומחוץ לו, 13.2 ק"מ לליטר. אם אתה רגוע עם דוושת הגז הצריכה סבירה ומעלה.

פורסם
קישקוש...!! הכל תלוי בצורת הנהיגה. עכשיו מדדתי בגולף 2002 מנוע 1.6 אוטומט, נסיעה משולבת עיר ומחוץ לו, 13.2 ק"מ לליטר. אם אתה רגוע עם דוושת הגז הצריכה סבירה ומעלה.

חח זה היה מצחיק.... יכול להיות שאתה בדיוק מנסה למכור אחת?

פורסם

קלעתי בול הא? :)

הרכב הזה לא יכול להיות חסכוני ויהי מה... גם בנסיעה הכי חסכונית כביכול של שיוט על 100 קמש בבינעירוני הוא עושה על 3 אלף טור עקב ה״חוסר״ בהילוך חמישי, תרצה לשייט בכיף על 120 בכביש 6? פה תגיע לקרוב מאווווד ל4 אלף טור!!!

אז הרכב הזה פשוט שתיין, בעירוני ובבין עירוני ובאינטר גלקטי אם תרצה...

פורסם
קלעתי בול הא? :)

הרכב הזה לא יכול להיות חסכוני ויהי מה... גם בנסיעה הכי חסכונית כביכול של שיוט על 100 קמש בבינעירוני הוא עושה על 3 אלף טור עקב ה״חוסר״ בהילוך חמישי, תרצה לשייט בכיף על 120 בכביש 6? פה תגיע לקרוב מאווווד ל4 אלף טור!!!

אז הרכב הזה פשוט שתיין, בעירוני ובבין עירוני ובאינטר גלקטי אם תרצה...

מכיר את נתוני הצריכה, בכל זאת, מכרתי רכב יקר בהרבה מהגולף ולא רציתי להשקיע יותר מדי ברכב אחר. לכן אם ניקח בחשבון שאת ירידת הערך במאסיבית הגולף כבר ספגה ואם ניקח בחשבון את הנתונים האחרים (חוץ מהדלק)- זו יכולה להיות עסקה לא רעה בכלל.

אגב, מישהו יוכל לומר לי מה עלות התקנה של קולר גיר?

פורסם

זה ייתן לך כיוון כללי לגבי עלויות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=329151

נראה לי שאישית הייתי מעדיפה את מנוע ה2.0, אבל זה לא נאמר מנסיון אישי כלשהו, רק מדברים שקראתי בפורום, ובגלל אופי הנסיעה שלי שהוא ברובו בינעירוני.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ערב טוב!

אקדים ואומר, אינני מחזיק בגולף אלא באוקטביה עם אותו מנוע של 2.0 ליטר משנת 2001, הרכב אצלי כחודש, נבדק ע''י רון לאור ההמלצות בפורום, ואכן הבחור בשלב זה לא איכזב.

צריכת הדלק בנסיעה בינעירונית מהירה (כביש 120+) הרכב צרך 1 ל 11.5.

חזרתי לפני שעה מנסיעה בכביש 6, בנסיעה על 120-130 הטורים עומדים על 3.2-3.5!

בנסיעה עירונית צפופה הרכב אכן לא חסכוני, לא הספקתי לבדוק זאת במדויק, זה עומד על 1 ל 7 בערך, לא נעים אבל לא נורא, מנוע 1600 היה צורך לי 1 ל 8 באותו תוואי. (נסיעה של 6-7 דקות בפקקים).

הרכב יציב מאוד, הותקן אתמול אצל רון קולר גיר לאחר התחממות הגיר בנסיעות ארוכות, עבודה יפה.

פורסם
ערב טוב!

אקדים ואומר, אינני מחזיק בגולף אלא באוקטביה עם אותו מנוע של 2.0 ליטר משנת 2001, הרכב אצלי כחודש, נבדק ע''י רון לאור ההמלצות בפורום, ואכן הבחור בשלב זה לא איכזב.

צריכת הדלק בנסיעה בינעירונית מהירה (כביש 120+) הרכב צרך 1 ל 11.5.

חזרתי לפני שעה מנסיעה בכביש 6, בנסיעה על 120-130 הטורים עומדים על 3.2-3.5!

בנסיעה עירונית צפופה הרכב אכן לא חסכוני, לא הספקתי לבדוק זאת במדויק, זה עומד על 1 ל 7 בערך, לא נעים אבל לא נורא, מנוע 1600 היה צורך לי 1 ל 8 באותו תוואי. (נסיעה של 6-7 דקות בפקקים).

הרכב יציב מאוד, הותקן אתמול אצל רון קולר גיר לאחר התחממות הגיר בנסיעות ארוכות, עבודה יפה.

הי,

ראשית אומר כי דבריי מעלה וההתייחסות למהירות מול הסל״ד כוונה למנוע ה1600, שם במהירות שלך זה היה מגיע ל4000 בכיף...

שנית, איך אתה בודק בדיוק את הצריכה? יש לי הרגשה שמשהו בבדיקה שלך לא מדוייק. אשמח לפירוט

כמו כן, אמרת שהותקן קולר גיר לאחר בעיית התחממות, מה היו התופעות שבגללן הובן שישנה בעית התחממות בגיר?

כיוון שהקולר שהוספת נועד יותר למנוע פריצה בקולר המקורי ובעקבותיה ערבוב שמן גיר ומי קירור ולא כטיפול בהתחממות (הקולר המקורי עושה את העבודה מעולה ולא אמורה להיות בעיה כל עוד לא נפרץ המקורי (ואני מבין שאצלך הוא לא נפרץ)

ולבסוף - תתחדש!

פורסם

בנוסף לגיר ולחלונות הנופלים (שזה לא חייב בכלל להיות בכל הגולפים), בדוק פלסטיקה שלמה ושאינה מתקלפת: הפלסטיקה (או יותר נכון הציפוי השחור שלה) עדינה, וכבר ראיתי מתגים של הדלקת האור בגולפים, שנהיו "בהירים" לגמריי (כל הציפוי השחור "אבד") עקב התקלפות. כנראה סובבו את המתג בשיניים או בפלאייר פטנט... היתה ברשותי גולף 8 שנים - לא התקלפו המתגים והחלונות לא נפלו, וגם הגיר האוטומטי (שאינו חף מתקלות בחלק מהרכבים) עבד פיקס גם ללא הוספת קולר.

בדוק בשני הגולפים, קיום הסטוריית טיפולים מסודרת ואי הופעת תקלות "כרוניות". קח לבדיקה אם זה יהיה רלוונטי במוסך רון ובתאום מראש.

אחזור להתלבטות שלך בין גולף/אלפא - אין מה להשוות (את שני דגמי הגולף הנ"ל) לאלפא (147 ?) ידנית מבחינת הנאה מנהיגה. בשנתונים האלה, תלוי מאוד איך הרכב "הזדקן" (כיצד טיפלו בו) במשך השנים שזה משליך על אמינותו (לא כ"כ משנה גולף/אלפא), ירידת/שמירת ערך - נו, מה כבר יכול לרדת בערך של רכבים בני 10-11 שנים ? (לא הרבה) ואם כבר - אלפא מטופלת - תשמור על ערכה יותר.

בהצלחה בקנייה. נשמח אם תעדכן.

alfa 156 2.5.

פורסם

תגובה ל- GalMe.

מיליתי טנק מלא, נסעתי 250 ק''מ, צפונה הלו''ש, מיליתי שוב טנק מלא, כמות הק''מ לחלק לכמות הליטרים.

אתה מכיר שיטה יותר טובה? לא הספקתי לבדוק על טנק מלא מלא נסיעה בינעירונית.

אגב, לדברי רון הצפי הוא לצריכה בינעירונית 1 ל 10.

בענין הגיר, לאחר נסיעה ארוכה ומאומצת, עצרתי ברמזור בכניסה לעיר, שהתחלף הרמזור, הגיר נתקע על הילוך ראשון ולא העביר לשני, עצרתי בצד ונתתי לגיר להתקרר 2-3 דקות, לאחמ''כ הוא נסע כרגיל.

הרכב נבדק ע''י רון, שפסק שמדובר בהתחממות הגיר ואין מנוס מהתקנת קולר, הקולר שפורק היה סתום לגמרי.

פורסם

לגבי הפלסטיקה- זו מחלה בכל רכבי סיאט ופולקסוואגן בשנים האלו ואין ממה להתרגש.

ראה קישור לשיפוץ בחמישה-שה שקלים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3608367&postcount=38

מצב התחלתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=449114

המלצה שלי מנוע 2.0.

הרכב מאוד כבד ומנוע קטן לא מתאים לו.

המשקל נע בסביבות ה1800 ק"ג.

לא ידעתי שזו הצריכה של הגולפים וחשבתי שיש בעיה בגולף שלי בגלל נפח מנוע- עכשיו אני רגוע.

פורסם
בנוסף לגיר ולחלונות הנופלים (שזה לא חייב בכלל להיות בכל הגולפים), בדוק פלסטיקה שלמה ושאינה מתקלפת: הפלסטיקה (או יותר נכון הציפוי השחור שלה) עדינה, וכבר ראיתי מתגים של הדלקת האור בגולפים, שנהיו "בהירים" לגמריי (כל הציפוי השחור "אבד") עקב התקלפות. כנראה סובבו את המתג בשיניים או בפלאייר פטנט... היתה ברשותי גולף 8 שנים - לא התקלפו המתגים והחלונות לא נפלו, וגם הגיר האוטומטי (שאינו חף מתקלות בחלק מהרכבים) עבד פיקס גם ללא הוספת קולר.

בדוק בשני הגולפים, קיום הסטוריית טיפולים מסודרת ואי הופעת תקלות "כרוניות". קח לבדיקה אם זה יהיה רלוונטי במוסך רון ובתאום מראש.

אחזור להתלבטות שלך בין גולף/אלפא - אין מה להשוות (את שני דגמי הגולף הנ"ל) לאלפא (147 ?) ידנית מבחינת הנאה מנהיגה. בשנתונים האלה, תלוי מאוד איך הרכב "הזדקן" (כיצד טיפלו בו) במשך השנים שזה משליך על אמינותו (לא כ"כ משנה גולף/אלפא), ירידת/שמירת ערך - נו, מה כבר יכול לרדת בערך של רכבים בני 10-11 שנים ? (לא הרבה) ואם כבר - אלפא מטופלת - תשמור על ערכה יותר.

בהצלחה בקנייה. נשמח אם תעדכן.

חולגי ושאר החברים היקרים, תודה על הדיון הער!

האם כדאי להתאמץ בעוד כמה אלפים ולקחת גולף שנת 04 עם מנוע FSI מתקדם יותר? אם כן, איזה נפח מנוע עדיף?

• תוכן חדש...