Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לינוקס למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה, כבר הרבה זמן שאני רוצה לעבור ללינוקס ויש לי כמה חסמים כמו אופיס (יותר נכון ONE NOTE שיש באופיס), וכל מיני תוכנות שלא קיימות ללינוקס.

למרות זאת אני כן רוצה לנסות ולראות איך זה הולך לי ולכן אני צריך מעט עזרה.

רקע:

מחשב עם חלונות 7 64 ביט כשעליו יש VM9 עם מכונת לינוקס.

מה שאני עושה זה פשוט עובד רק דרך המכונה והחלונות מהווה רק מערכת תומכת כרגע אבל אני לא משתמש בחלונות חוץ מהעובדה שאני נעזר בזה כדי להשתמש במכונה.

מה שיש לי כרגע זה 2 מכונות לינוקס, הראשונה אובונטו 12.10 והשניה פדורה 17.

יש לי העדפה לפדורה כי הממשק שלה עונה יותר על הרצונות שלי.

הבעיות שיש לי כרגע:

1. חיברתי קשיח חיצוני למחשב וחיברתי אותו למכונה של פדורה והכל סבבה, אבל אני לא רואה אותו ברשימת תיקיות. הוא מפורמט NTFS, האם זאת הבעיה?

2. בגלישה בפורום יש אותיות שאני רואה רק חצי אות והחצי השני שלה כאילו מטושטש\מחוק, מה עושים בנידון?

3. אני משתמש בתוכנת Evolution למיילים וכל הדברים האלה, הבעיה היא שזה לא נותן לי להוריד את אותה הגרסה שיש לאובונטו, כאילו אצלי זה נותן את הגרסה הישנה יותר של האבולושן ובאובונטו את החדשה יותר, איך אפשר להתקין בכל זאת גרסה חדשה יותר? זה נותן לי גרסה 3.4 (בהתאם לגנום אולי?)

4. האם יש סיכוי בפדורה 17 לעדכן את הגנום 3.4 ל-3.6? אני יודע שבערך עוד חודש וחצי יוצא פדורה 18 עם עדכון לגנום, אבל אם אפשר עכשיו אז אני אשמח.

5. באובונטו התקנתי גנום 3.6, איך אני מעדכן ל-3.6.1?

6. אני אשמח לאתרים עם תוספים לגנום 3.4 ושל 3.6.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הכונן הקשיח, לך לshell ותכתוב mount. אתה אמור לראות רשימה של כל הדיסקים (רוב מה שתראה שם הוא לא באמת דיסקים אלא דברים של המערכת). עם הפקודה הזו אתה יכול לאיזו תיקיה הכונן הקשיח שלך ממופה.

למשל:

/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)

אומר שההרד דיסק sda1 ממופה לתיקיה / (כלומר הוא הroot file system).

בהתאם אתה אמור לראות שהדיסק החיצוני (שגם הוא יהיה sd-משהו, נגיד sdd) שלך גם ממופה לאנשהו, לרוב לתיקיה שנקראת mnt.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבעיה עם הקשיח צצה רק בחיבור USB3, אם אני מחבר אותו ל-USB2 אין בעיות והוא ישר מתחבר ורואים אותו בלינוקס.

זאת בעיית מכונה או בעיית פדורה 17 שלא מכירה USB3?

במכונה כמובן שהגדרתי תמיכה של USB3

in the face

with a chair

פורסם

באיזה VM אתה משתמש? אולי VM הזה לא תומך בUSB3?

1. זה לא בעייה שהוא NTFS. זה יעבוד.

2. כניראה עיניין של חומרה וירטואלית ו"כרטיס מסך" שלה.

3. לאובונטו יש מבחר תוכנות העשיר ביותר. זו ההפצה הפופולרית ביותר בעולם.

4. עדיף תמתין לפדורה 18. כאשר זה בא עם ההפצה זה הכי מותאם. יש שם צוות שלם שמתאים את גנום להפצה שלהם.

5. אם זמין אז דרך עדכונים זה אמור לרדת.

ככה ניתן לבצע עידכון בקלות:

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get upgrade

6. לגבי עדכונים של גנום אתה יכול ליקרוא כאן https://extensions.gnome.org/about/

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מניח שלפדורה חסר דרייבר עבור הצ'יפסט הספציפי כדי לעבוד עם USB3.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקי בהנחה ואני ממשיך עם האובונטו

1. איך אני עובר בין החלונות הפתוחים? בפדורה יש לי אפשרות להתקין תוסף ששם לי למעלה כמו בחלונות אייקונים של כל תוכנה שפתוחה.

2. לא יודע למה אבל באובונטו הסרגל צד עשיתי אותו נסתר, אבל לא משנה הרגישות הוא לא מתגלה לי הצידה בכלל אלא רק אם אני לוחץ על WINKEY וזה לא נעים לי בכלל.

3. יש תוספים כאלה ואחרים לאובונטו? עד עכשיו מצאתי רק לגנום (שמגיע דיפולטי בפדורה)

in the face

with a chair

פורסם

יש גם המלצה לתוכנת מסרים במקום האמפטי שמגיע מובנה באובונטו? זאת תוכנה מטופשת ביותר ללא כל אפשרות והדבר היחידי בה שאני אוהב זה האינטגרציה שלה בבאר העליון.

משהו שיאפשר שליחה וקבלת קבצים, חסימת אנשים, שמירת שיחות, הפרדה בין האנשים של הפייסבוק לאלה של המסנג'ר, שלא יקפיץ לי הודעות על אנשים נכנסים ויוצאים כי זה לא מעניין אותי, שיראה לי גם אנשים לא מחוברים, ורצוי גם איזה אייקון בבאר העליון

in the face

with a chair

פורסם

עשית לי חשק ללינוקס :-D

עכשיו יהיה לי טריו, המערכת הראשית mac osx ועל ה vmware ירוץ פדורה בנוסף ל win7 שכבר יש עליו.

עבר הרבה זמן, בפעם האחרונה שהשתמשתי בלינוקס כמערכת ראשית, red hat עדיין הייתה חופשית תחת קוד פתוח... מאז יצא לי רק "לשחק" מדי פעם בהפצת backtrack... מקווה שהפדורה מוצלחת כמו האמא שלה.

ה mac osx לוקח את כולן בהליכה מבחינת פונקציונאליות ונוחות משתמש, כך שאין מצב שמערכת אחרת לוקחת פיקוד כמערכת הבית... :twisted: נראה, אולי אם יהיה לי כוח אפנה מחיצה מיוחדת בשבילו ואוסיף אותו ל bootloader של המאק כך שאוכל לשחק איתו מדי פעם במלוא מהירות המחשב ולא תחת vmware...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
יש גם המלצה לתוכנת מסרים במקום האמפטי שמגיע מובנה באובונטו? זאת תוכנה מטופשת ביותר ללא כל אפשרות והדבר היחידי בה שאני אוהב זה האינטגרציה שלה בבאר העליון.

משהו שיאפשר שליחה וקבלת קבצים, חסימת אנשים, שמירת שיחות, הפרדה בין האנשים של הפייסבוק לאלה של המסנג'ר, שלא יקפיץ לי הודעות על אנשים נכנסים ויוצאים כי זה לא מעניין אותי, שיראה לי גם אנשים לא מחוברים, ורצוי גם איזה אייקון בבאר העליון

נראה לי שב-pidgin יש את רוב מה שאתה מחפש, ואולי הכל.

לגבי מעבר בין חלונות פתוחים באובונטו - האייקונים שלהם מופיעים בסרגל הצד עם איזה סימן קטן לידם (משולש נדמה לי, לא זוכר בדיוק כי אני לא אוהב את סביבת העבודה הזו ולא משתמש בה כמעט). אפשר גם אלט-טאב, כמובן.

פורסם

היונה הזאת לא מצאתי שם דברים הכל תוספים תוספים במקום לסמן וי במקום הרצוי ולסגור סיפור.

לגבי הממשק, הסרגל בצד אמור להיות דינאמי, קופץ שהעכבר יוצא החוצה אבל זה לא קורהבפועל ולכן אני מחפש תחליפים כמו להעלים את הסרגל ולהעלות את כל החלנוות הפתוחים לבאר העליון.

האמת הייתי עובר לגנום 3, אבל לא מצאתי לו תוספים ככה שזה בעיה.

in the face

with a chair

פורסם

הלאנצ'ר לא קופץ לך אוטומטית?

לכל משתמשי NVIDIA יש בעיה עם זה, ולכן החזירו את הדרייבר הקודם.

אני לא יודע לגבי VM.

שם החבילה - nvidia-graphics-drivers (304.51.really.304.43-0ubuntu1)

(בסוגריים הגרסה)

Luffield, באיזה סביבה אתה משתמש? גם אני לא הייתי מאוהדי הUnity עד 12.04, שם היא שודרגה משמעותית מבחינתי.

ToMeR, אילו תוספים חסרים לך? במה אתה משתמש?

גנום 2 היה אידאלי מבחינתי בקטע הזה, מאז אני לא מוצא את עצמי. אפילו תוסף של תעבורת רשת אין בUnity.

פורסם

התקנתי איזה לאנצ'ר דמוי אפל ואחרי כמה הגדרות הוא התחרבש לא מעט, לאחר הסרה והתקנה גיליתי שהוא נשאר כמו שהיה כי כנראה זה שומר הגדרות על המחשב, יש דרך למחוק את הלאנצ'ר לגמרי כולל ההגדרות שלו כדי להתקין אותו מחדש בצורה נקיה?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...