Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Windows 8 הושקה היום רשמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זאת בדיוק הבעיה שלי עם לינוקס. Gnome, kde,אובונוטו ועוד מיליון מושגים שזרקתם לאוויר רק בשביל לשכנע אותי לעבור ללינוקס. לא בא לי לשבור את הראש בשביל לערוך מסמך בוורוד בעברית, לקרוא מדריכים באינטרנט בשביל להתקין דסקטופ או לבדוק מה זה אומר בכלל VM. במובן הזה, אני כמו נהג הליסינג הממוצע - שמו לי ווינדוס עם המחשב, זה עובד טוב, יופי לי. למה אני צריך לעבוד קשה יותר בשביל להוציא את אותה העבודה? רוצה להדליק את המחשב ולנסוע.

אגב, בדיוק בגלל זה יש גם בעיה עם טלפונים מבוססי אנדרואיד. באפל יש לי אייפון. הוא טוב, לא נתקע ועושה כל מה שאני צריך. מה אני צריך לחפור עכשיו ולגלות מה ההבדלים בין הגרסאות השונות של האנדרואיד ואיזו מתאימה לטלפון שלי. תן להריץ ת׳אפליקציה ולזרוע בחווה, יש לי פה הזמנה דחופה ל 25 פופקורן צ׳ילי.

אפילו אני הבנתי מה זה VM...

אני לא מנסה אפילו לעבור ללינוקס מאותה סיבה: לא רוצה ללמוד עכשיו מערכת הפעלה חדשה. נקודה. הספיק לי ללמוד את ווינדוס 7 אחרי האיכס-פי. את כל הדברים הטובים הם החביאו, ואת כל הדברים המחורבנים הם הדגישו שיהיה קל למצוא. אבל עובד בסדר.

אתה לא רוצה לפרוץ אנדרואיד? אחלה. אל תפרוץ. אני עם רום כמו שנקנה מהחנות על גלקסי דור ראשון, ועובד בסדר גמור. עם החומרה החדשה של היום וגרסת האנדרואיד שמתאימה לה (קרי: גלקסי 3 על האנדרואיד החדש ביותר), גם הבעיות שאני חווה לא יהיו קיימות יותר. המכשיר טוב, לא נתקע ועושה מה שצריך, רק שיש לי אפשרות להיכנס להגדרות שחשובות לי ולהתאים אותם אישית.

חשוב ללמוד את הקיצורי דרך החדשים

על מה אתה מדבר? אל תגיד לי שקונטרול C הוחלף למספר בן 7 ספרות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סיפור קטן:

הייתי בטוח ש-8 תיהיה פשוט זוועתית למחשבים הנייחים/לאפטופים ושאר ירקות ללא טאץ'. טעיתי.

חבר שדרג את עצמו מויסטה ל-8 פרו, חבר שאני מאוד סומך עליו ובד"כ דעתו והצעותיו מאוד מתאימות לי, והוא התחיל "להדליק" אותי על שמונה.

בסופו של דבר אחרי כמה שעות קניתי את השדרוג שמגיע לי ב-15$ ושידרגתי. עכשיו אחרי יותר מ 24 שעות עם המערכת, אני פשוט לא מבין איך זה לא היה קודם.

ראשית כל, זמני העליה של המערכת של מכיבוי מלא לתפריט Start עובד התקצרו לכדי 16 שניות בלבד. שנית, המטרו הזה (או איך שמיקרוסופט לא יקראו לו), ממש לא כזה נוראי על PC. אהבתי מאוד את העובדה שהקליינט מייל שלי נמצא עכשיו באפליקציה לא רעה בכלל, ושהלו"ז שלי מגוגל גם כאן ללא הצורך להכנס לדפדפן, האופציה להוסיף גם את הפייסבוק שלי (אופציה די מוגבלת כרגע, אבל אני מאמין שברגע שפייסבוק תוציא אפליקציה משלהם - WOW), ואז לעשות Snap לצד ימין של המסך ואז הוא מראה לי אך ורק את הצ'אטים שלי עם אנשים, ובשאר המסך אני עובד כרגיל, ללא הצורך להחזיק מיליון טאבים פתוחים שאחד מהם זה הפייסבוק וצריך לעבור אליו כל הזמן.

אהבתי מאוד את העובדה שאפליקצית Photos לוקחת גם את התמונות על המחשב, גם מה Sky Drive וגם מה Facebook יש את כל האלבומים. לא צריך לרוץ בין כולם בשביל לחפש תמונה.

הקיצורי דרך - גאוניים ברמה אחרת. אפילו למשתמשי Hardcore, הקיצור של Winkey+x הוא הדבר המושלם שאני לא מבין איפה הוא היה עד היום. כל הכלים שהייתי צריך אי פעם, במרחק קצר מאוד ללא הצורך לחפש אותם כל פעם מחדש.

שלא תבינו לא נכון, המערכת ממש לא חפה מבעיות. לא הכול ורוד. למשל במידה ואני רוצה לגלוש ב Chrome תחת ממשק המטרו, זה אומר שבאקספלורר אפשר לגלוש רק תחת הדסקטופ, וככה הדפדפנים מחליפים תפקידים בהתאם למי שמוגדר כברירת מחדל, זה דבר מעצבן (מה לעשות, יש אנשים שעדין צריכים אקספלורר, בגלל שבאוניברסיטה מסויימת לא יודעים לבחור מערכות נורמאליות). כמו כן חלק מהאפליקציות ב-Store נראות כיאילו מישהו לקח את האפליקציות לאנדרואיד בשניה האחרונה ושינה כמה דברים רק בשביל שירוץ על וינדוס 8, ולחץ Send, זה נראה רע. אבל מהצד השני, יש אפליקציות כמו Ebay שהן פשוט מדהימות.

כמו כן העובדה שבמסך הראשי של המטרו אני לא יכול לגלוש הצידה עם הטאץ', אבל בתוך האפליקציות כן מעורר בי קצת תמיהה ועצבים, אך אני בטוח שזה ישתנה בהמשך.

בכל מקרה, אני לוקח חזרה כל מה שאמרתי על וינדוס 8 בעבר, נכון לעכשיו. אחרי 24 שעות איתה, אני די מרוצה, ורואה שיפור בנוגע לחווית משתמש. מצפה מאוד לראות יותר ויותר טאבלטים וטלפונים מבוססי וינדוס 8 בהמשך, יש לזה פוטנציאל לעבוד בצורה מצויינת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל זה פשוט לא נוח עם עכבר.

מעבר לזה, יש יותר מידי תתי סעיפים של הגדרות שלהגיע להגדרה הספציפית לוקח הרבה זמן למי שלא מכיר. לפני שבועיים בערך לא רקאיתי גם הרבה אפליקציות להורדה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כמו שכבר אמרתי באחת ההודעות הראשונות, ווינדוס 8 לדעתי לא מתאימה לשימוש עם עכבר, באמת עוד כמה שנים שמחשבים יהיו עם צגי מגע זו תהיה מערכת אידיאלית, כרגע עדיין לא.

התקנתי את המערכת כיוון שאני רוצה לקבל את תיקוני הבאגים, שיפורי ה PERFORMANCE ושאר הדברים ש MS הכניסו. לאחר ההתקנה התקנתי את זה:

http://www.msfn.org/board/topic/158666-start-is-back-beta-3/

התוכנה הזו כרגע ב BETA 3 אבל היא מבטלת את ממשק ה METRO וכשהמערכת עולה היא עולה ל DESKTOP שמוכר לכולם.

פורסם
צביפר - כמו שאמרתי - בשימושים מקצועיים - תמצא הרבה מאוד מקים , ולא במקרה. ואלו לא End users שמתקינים דברים מהאפסטור למק.

זה יוניקס מאוד מאוד חזק (ונשים בצד אם אתה אוהב את האופטימיזציות שלו או לא ואיך שהן מתנהגות - הן עובדות , וטוב מאוד) עם קהילה סופר חזקה של קוד ופיתוח על הפלטפורמה הזו.

כל יוניקס/לינוקס מאוד מאוד חזק ועובד טוב מאוד. מק זה BSD וBSD זה מעולה (זאת גם הסיבה שהוא עולה כל כך מהר), אבל זה חבויי אי שם מתחת למטעפת. גירסאות סרבר יש כימעט לכל הפצה גם ככה.

CAD, עריכת וידיאו כבר הרבה זמן נעשים בתעשייה על PC, הרבה פעמים זה דל פרסיז'ין שרינדר אפקטים אפילו עבור כמה סרטים מאוד ידועים. למק אין היום SCALABILITY לתחנות עבודה קיצוניות ומעבר לזה. אשמח אם תפרט באיזו תעשייה עוד שרדו מקים כי בשנים האחרונות אני פוגש אותם פחות בפלחי שוק המקצועיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החלטתי לנסות שוב את החלונות 8, ושוב התאכזבתי!

אולי זה בגלל שאין לי גרסה רשמית ואולי בגלל שזה על VM, אבל אין אפליקציות להורדה, כל הסיפור של האנשי קשר\מיילים\צ'אט פשוט גרוע.

זה מסודר בצורה נוראית לעין, בעיקר מסך עם 2 וחצי פונקציות שהכפתורים שלהן תופסים חצי מסך כאילו אין להם עם מה למלא מסך אז הגדילו את כל הכפתורים.

זה מרגיש כמו מערכת הפעלה למוגבלים ופחות לאדם הנורמלי, החביאו את כל מה שצריך, והביאו קדימה את מה שלא צריך בצורה הכי מגעילה שיכולה להיות.

הרעיון נכון והכוונות טובות, הביצוע כושל.

אז נגיד והשתמשתי בתוכנה שמורידה את כל האריחים האלה ומחזירה לי את הממשק הישן, מה חדש בחלונות 8?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מי מדבר על סקילביליות ותחנות עבודה? אני מדבר על מחשבי מפתחים.

גם בביקור האחרון שלי במייקרוסופט היו מקים, שלא לדבר על גוגל בארץ ובעולם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחשבי מפתחים? הפתעת אותי. ויזואל סטודיאו למיטב ידיעתי לא רץ אליו. כל מה שחלונות זה רק ויזואל סטודיאו. מה שלא בדרך כלל אקליפס וחבריו החינמיים. XCODE אומנם טוב, אבל כמה שאני יודע, אפשר לפתח אליו רק עבור מק (תקן אותי אם אני טועה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה טועה. זו אחת הסביבות הכי חזקות לc וc++ כולל העדכונים של 2011/2 לשניה.

העולם קיים מעבר לויזואל סטודיו, במיוחד כשמפתחים לשרתים וסביבות מחוץ לדסקטופ windows. שם תראה המון מקים בשימוש.

אבל נכון בסביבת enterprise ישראלית שבה משתמשים המון בvs פחות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מישהו רכש את השדרוג?

ברצוני לדעת האם ניתן לשדרג לווינדוס 8 גם מחשב שהגיע ללא דיסק ווינדוס או מדבקה עם הסידורי (התקנה חוקית).

אגב, לא מצאתי מכירה של ווינדוס 8 למשתמש פרטי, רק שדרוג מגרסא קיימת

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
העכבר והמקלדת ישארו מהסיבה הפשוטה שאין להם תחליף בגיימינג (גיימפאד לחלק מהמשחקים).

הגיימינג ישתנה. בעתיד הלא רחוק, משחקים יהיו או למסך מגע, או לגיימפאד. למפתחי משחקים יימאס ממשחקי חתול ועכבר, והם יפסיקו לפתח ל-PC.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מישהו רכש את השדרוג?

ברצוני לדעת האם ניתן לשדרג לווינדוס 8 גם מחשב שהגיע ללא דיסק ווינדוס או מדבקה עם הסידורי (התקנה חוקית).

אגב, לא מצאתי מכירה של ווינדוס 8 למשתמש פרטי, רק שדרוג מגרסא קיימת

באתר של מיקרוסופט מוכרים רק את השדרוג, את הגרסאות השונות תמצא בחנויות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...