Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה זמן הרצה צריך לאוטו החדש (יש כאלה שאומרים 1500 ק"מ ויש כאלה שאומרים 3000 , ואפילו חבר אחד אמר לי שמריצים אותם בחברה ולא צריך).. אשמח לדעת.. ומה לא מומלץ לעשות תוך כדי ההרצה

פורסם

כתוב בספר רכב. אאל"ט זה 1500 ק"מ. שים לב שהמנוע לא נפתח עד 5-10K ק"מ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כתוב בספר רכב. אאל"ט זה 1500 ק"מ. שים לב שהמנוע לא נפתח עד 5-10K ק"מ.

לפותח השרשור, אל תצפה שבאמת תרגיש משהו שהמנוע יפתח, כי אתה לא תרגיש כלום.

פורסם

ירגיש גם ירגיש. גם בהיבט של התנהגות המנוע וגם בהיבט של צריכת דלק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני עדין ממתין לספר רכב עוד לא קיבלתי (סיפור ארוך)

ומה זאת אומרת שהמנוע "יפתח"? לא הבנתי את זה..

אני קיבלתי את האוטו לפני שבועיים וחצי ועשיתי עד כה קצת יותר מ1000 ק"מ.. הטורבו כן נכנס לפעולה כי הוא נכנס בטורים מאוד נמוכים.. האם יכול להיות שפגעתי באוטו? :(

פורסם

לא פגעת ברכב בכל מקרה.

אם תבצע חיפוש תמצא הכל.

בכל מקרה

1. עד 1500 ק"מ לא לעבור 3K סל"ד, לא להאיץ חזק ולא לעבור 100 קמ"ש (לפי ספר רכב)

2. בין 1500 עד 3000 ק"מ אתה יכול לאט לאט להגביר את הסל"ד והמהירות. (לפי ספר רכב)

3. יש הגורסים לא לסוע למשך זמן רב במהירות קרובה וסל"ד קבוע.

4. בנוסף יש הגורסים שדווקא בתקופת ההרצה צריך לעבור בכל תחום הסל"ד והמהירות (אני לא מאמין בזה.)

הטורבו הוא חלק מהרכב ואמור לעבוד.

כשאומרים שהמנוע נפתח מתכוונים לכך שחלקי מתכת מתיישבים במקום בהיבט של כווץ והתפשטות בגלל טמ"פ, שמן מגיע לכל מקום, ברגים ננעלים, מחשב לומד את הרכב ועוד.

אני מסכים עם מי שאמר כאן שאין שום הדבל לאחר שהמנוע נפתח ואני כבר מעל 20K ק"מ.

יש הבדל קל בצריכת הדלק - לפחות אצלי.

מה שחשוב במנוע הטורבו שלך הוא להמתין כחצי דקה בסוף כל נסיעה ולפני כיבוי מנוע כדי לתת לטורבו להרגע (להסתובב לאט יותר), ובתחילת נסיעה בכמה דקות הראשונות עד שהשמן חם לא לסוע חזק. לסוע רגוע.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
לא פגעת ברכב בכל מקרה.

אם תבצע חיפוש תמצא הכל.

בכל מקרה

1. עד 1500 ק"מ לא לעבור 3K סל"ד, לא להאיץ חזק ולא לעבור 100 קמ"ש (לפי ספר רכב)

2. בין 1500 עד 3000 ק"מ אתה יכול לאט לאט להגביר את הסל"ד והמהירות. (לפי ספר רכב)

3. יש הגורסים לא לסוע למשך זמן רב במהירות קרובה וסל"ד קבוע.

4. בנוסף יש הגורסים שדווקא בתקופת ההרצה צריך לעבור בכל תחום הסל"ד והמהירות (אני לא מאמין בזה.)

הטורבו הוא חלק מהרכב ואמור לעבוד.

כשאומרים שהמנוע נפתח מתכוונים לכך שחלקי מתכת מתיישבים במקום בהיבט של כווץ והתפשטות בגלל טמ"פ, שמן מגיע לכל מקום, ברגים ננעלים, מחשב לומד את הרכב ועוד.

אני מסכים עם מי שאמר כאן שאין שום הדבל לאחר שהמנוע נפתח ואני כבר מעל 20K ק"מ.

יש הבדל קל בצריכת הדלק - לפחות אצלי.

מה שחשוב במנוע הטורבו שלך הוא להמתין כחצי דקה בסוף כל נסיעה ולפני כיבוי מנוע כדי לתת לטורבו להרגע (להסתובב לאט יותר), ובתחילת נסיעה בכמה דקות הראשונות עד שהשמן חם לא לסוע חזק. לסוע רגוע.

אז זה סתם הנפצה של חבר שלי שלא צריך הרצה ושהמנוע עובר הרצה במפעל?

פורסם
אז זה סתם הנפצה של חבר שלי שלא צריך הרצה ושהמנוע עובר הרצה במפעל?

לא יודע. אני יודע מה כתוב בספר רכב ומה מקובל בעולם ומה נשמע לי הגיוני.

מבחינתי הדרך הטובה ביותר היא שילוב של כל המידע הזה והחלטה מושכלת.

גם אם עשו הרצה במפעל, המפעל לא בישראל ואני לא יודע באיזה טמ"פ סביבתית הרכב היה בהרצה במפעל לכן, עם הדלק שלנו, הטמ"פ כאן, האוויר כאן, תעשה לעצמך הרבה ותהיה רגוע בהמשך הדרך.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

ממה ששמעתי אין טעם לחכות בעת סיום נסיעה בגלל שמערכת הקירור ממשיכה לעבוד גם שהאוטו כבוי.

אני מנסה להיזכר מי סיפר לי את זה מה שכן אני זוכר שהיה לזה הסבר מעמיק.

פורסם
ממה ששמעתי אין טעם לחכות בעת סיום נסיעה בגלל שמערכת הקירור ממשיכה לעבוד גם שהאוטו כבוי.

זה נכון. לאחר שאני מכבה את האוטו שומעים את המערכת קירור פועלת לעוד איזה עשרים שניות..

יש איזשהי דרך שאני יכול לדעת אם עשיתי נזק (חוץ מלקחת לבדיקה סתם)..

כי אני השתדלתי מאוד לא לעבור את ה100 קמש.. ובקשר לנסיעה האוטו חזק והוא מאיץ לי ממש מהר .. מפחד שעשיתי נזק לאוטו (כן פרנויות של פולני עם אוטו חדש) ..

פורסם

מערכת הקירור ממשיכה לעבוד ברכבים מודרניים כן, כלומר משאבת מים ממשיכה לעבוד.

סחרור שמן אין ולכן יש פחות שימון ויותר שחיקה של הטורבו.

עם זאת, בטורבו קטן הוא מפסיק להסתובב די מהר, לכן, 30 שניות מספק בהחלט.

Peugeot 208 GTI 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...