Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט האם לקנות עכשיו רכב חדש מהחברה או לחכות לינואר לדגמי 2013.

ההתלבטות היא בגלל שגם אם אני אזמין רכב עכשיו הוא יגיע לי כנראה בתחילת 2013, אבל אם אני אזמין בינואר אני מאמין שהרכב יהיה אצלי תוך חודש.

מה דעתכם? יש הגיון בזה בכלל?

פורסם

יעלה המע"ם ותהיה שיטת מיסוי חדשה שתעלה את המחירים עוד יותר.

ואם הוא יגיע בינואר אז העליה לכביש תהיה 2013.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

רכב קונים מתי שזקוקים - לפעמים יכול להיות מצב שכדאי לדחות ולפעמים לא.

לא כתבת באיזה דגם אתה מעוניין - כך שקשה להתייחס עניינית.

אם בכל מקרה אין מצב שתקבל את הרכב לפני 2013 - הייתי מזמין את הרכב רק בינואר, כי עכשיו בעצם אין לך מושג כמה הוא יעלה.

אני - לא הייתי מזמין משהו שלא ברור לי כמה הוא יעלה לי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מעוניין בטויוטה יאריס. הזמנים שאמרתי לא היו מדוייקים - זמן האספקה הוא שבועיים.בכל זאת, יש איזשהו הפסד בלקנות רכב לקראת סוף השנה? כי הרי בעוד חודשיים הרכב יחשב ״בן שנה״ ובנוסף יצאו דגמי 2013 (בינואר?)

פורסם

באופן כללי זה נכון שהמחירון מחושב לפי החודש של העלייה על הכביש.

בפועל - זה לא ככה. זה לא ככה בגלל שפסיכולוגית בעוד שנתיים שלוש אנשים יראו ברכב שעלה בדצמבר 2012 מודל 2012 וברכב שעלה בינואר 2013 - 2013. לכן אישית, אם הייתי קונה היום רכב - הייתי דואג שהאוטו ירשם החל מה1.1.13.

איזה הפתעות הממשלה מכינה לנו לקראת 2013? לא ידוע - אבל אם ההספקה היא 14 ימי עסקים ויש לך אפשרות לחכות, אני ממליץ לחכות.

שוב פעם - אם אתה צריך רכב עכשיו - אז כל זה לא רלוונטי ולך ותקנה לך רכב עוד היום.

פורסם

2 שאלות:

האם חישוב שווי הרכב על פי חודשים תקף רק ל3 השנים הראשונות ואחר כך חוזר לתימחור אך ורק לפי שנת יצור? או שהוא ממשיך להימדד ע"פ חודש העליה לכביש?

ומתי מתחילים בדר"כ מבצעי סוף שנה בסוכנויות הרכב? אם יש דבר כזה בכלל. אולי שווה לחכות עוד חודש חודש וחצי עד שיתחילו מבצעים (אני לא לחוץ לקנות את הרכב בינתיים)

תודה

פורסם

חישוב שווי הרכב לפי חודשי עליה לכביש לא תקף רק שלוש שנים אחורה. אבל בהחלט אפשר להגיד שברכבים ישנים יותר מ-3 שנים, ההבדל בין החודשים הופך לדי זניח ופחות משמעותי.

הסיבה לבלבול בנושא נובעת מהעובדה שהשיטה הזאת של חישוב שווי לפי חודשי עלייה לכביש נכנסה לתוקף בערך לפני שלוש שנים, אז אם תבדוק רכבים שעלו לכביש לפני 4 או 5 שנים תראה שאין להם חישוב של חודש עלייה לכביש אלא רק שנתון. זה לא בגלל שזה "נמחק" אחרי 3 שנים, זה בגלל שברכבים ממודל 2007 ומטה אין את זה פשוט. רק מ-2008 ומעלה.

באופן עקרוני אין מבצעי סוף שנה אצל היבואניות כי אין להן סיבה למכור את כל מלאי הרכבים שלהם עד ל-31 בדצמבר. את אותו הרכב בדיוק שמוכרים לך בדצמבר כמודל 2012 יכולים למכור לך בינואר כמודל 2013, ההבדל יהיה רק הרישום ברישיון הרכב. כל הזמן יש מבצעים, גם בתחילת שנה, גם באמצע שנה וגם בסוף שנה. השאלה היא מתי יש מבצע שרלוונטי לרכב אותו אתה רוצה להזמין. ואם מדובר על רכב שמועד האספקה שלו רחוק כל כך, כנראה שמדובר על רכב מבוקש ומבצע עם הנחה משמעותי לא יהיה עליו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה

הזמן שאמרתי היה שגוי, הרכב שהתכוונתי אליו היה אמור להיות מסופק תוך 14 יום.

בנוגע למבצעים - חשבתי דווקא שלקראת כל סוף שנה יש ימי מכירות מרוכזים כאלה.... יש אפשרות לדעת מתי יהיו כאלה בשבעות הקרובים בחברות השונות? תודה

• תוכן חדש...