Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה מתעקש על משפחתומטיות מזרח אסייתיות?

אבל כל אחד והפטיש שלו ואם יפניות עושות לך את זה חפש טויוטה קורולה שמורה ממודל 99-01, תתעלם מהמחירון, עם סבלנות, עיקשות ומזל תוכל למצוא אקזמפלר שמור שהיה בבעלות אנשים מבוגרים.

למה דווקא קורולה?

היא תהיה שמורה יותר מהונדת חלומותיך יד 8, שמתוכן 6 ידיים היו ידיים מתעללות.

היא תהיה זריזה ונעימה יותר לנהיגה מהלנטיס. גם הסאלון איכותי ונעים יותר וזה שיקול.

הקורולה מהשנתונים האלו הייתה בכלל מכונית נחמדה לנהיגה, עם הגה יחסית מתקשר ושלדה סבירה.

תמצא אחת במצב סביר, תעשה יישור קו רציני כולל בלמים, בולמי זעזועים חדשים, אולי אפילו טיפול ראש מנוע. תוכל לקבל את רוב ה-111 כ"ס שהיו לה כשהיא הייתה חדשה. פנק אותה בצמיגים אוחזים (מידה 14 - מאוד זול) והרי לך מכונית נהדרת.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה מאוד דובר כאן על גטס וכנראה עוד ידובר.

גטס ידנית עשויה להתאים לך. וותר על דגמי GLF המציפים את השוק ומצוידים בכרית אוויר אחת וללא ABS. תריץ חיפוש בפורום, יש המון דיונים על רכב זה. רכב סביר, לא מבריק, אבל גם לא נורא.

פורסם
למה אתה מתעקש על משפחתומטיות מזרח אסייתיות?

אבל כל אחד והפטיש שלו ואם יפניות עושות לך את זה חפש טויוטה קורולה שמורה ממודל 99-01, תתעלם מהמחירון, עם סבלנות, עיקשות ומזל תוכל למצוא אקזמפלר שמור שהיה בבעלות אנשים מבוגרים.

למה דווקא קורולה?

היא תהיה שמורה יותר מהונדת חלומותיך יד 8, שמתוכן 6 ידיים היו ידיים מתעללות.

היא תהיה זריזה ונעימה יותר לנהיגה מהלנטיס. גם הסאלון איכותי ונעים יותר וזה שיקול.

הקורולה מהשנתונים האלו הייתה בכלל מכונית נחמדה לנהיגה, עם הגה יחסית מתקשר ושלדה סבירה.

תמצא אחת במצב סביר, תעשה יישור קו רציני כולל בלמים, בולמי זעזועים חדשים, אולי אפילו טיפול ראש מנוע. תוכל לקבל את רוב ה-111 כ"ס שהיו לה כשהיא הייתה חדשה. פנק אותה בצמיגים אוחזים (מידה 14 - מאוד זול) והרי לך מכונית נהדרת.

היתרון בקורולה, לפחות כשהיא יצאה מהמפעל, זה שאתה מרגיש 110 כח סוס באמת וגם יותר, פשוט הייתה טסה על הכביש בזמנו כשהייתה חדשה ויוצאת ברמזורים כמעט הכי מהר מכל משפחטומטית.

אבל היום אין מצב שהוא יקבל את זה עם שום רכב ישן.

אם אתה מחפש ביצועים מרכבים שיצאו מהמפעל נחשבו לזריזים מאוד אני מצטער לומר לך שההספק יורד ויורד.

פורסם

נהגתי עד לפני כשנה בקורולה 98 עם 330KKM. ברור שלא ניתן להשוות לרכב מהניילונים (לא יודע לגבי מאזדה3 שהיא עגלה רצינית), אבל יחסית לשאר המכוניות בנות אותו שנתון מדובר ברכב שעומד יפה בפני פגעי הזמן.

לרכב יש נטיה לאבד אטימה בראש מנוע - זה גם בא לידי ביטוי בצריכת שמן מאוד גבוהה. טיפול ראש מנוע יצמצם את צריכת השמן ואולי גם יחזיר כמה סוסים לאורווה. עוד בעיה - שיש בכל המכוניות הישנות בישראל, זה בולמי זעזועים גמורים. רוב הישראלים לא מחליפים בולמים. סדר את הבולמים ושיפרת פלאים את התנהגות הרכב.

הקורולה לא רכב מלהיב, אבל אם ממש חייבים משפחתומטית יפנית מהשנים 99-02, יש לה הרבה יתרונות כפי שפרטתי מעלה.

פורסם

מאזדה 3 עגלה?לא נראה לי(לפחות ביחס למשפחתיות האחרות).

רכב זריז לדעתי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ביחס למשפחתיות האחרות היא בהחלט נותנת תחושת זריזות(מה שאתה מתאר זה הגיר).

ה-2 היחידות שאני יכול להשוות זה היא והקרוז(כל שאר הרכבים שהיו לי מקטגוריות אחרות) והיא בהחלט זריזה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מאזדה3 1600 אוטומטית היא בפרוש עגלה (בקו ישר). היא נותנת לנהג תחושה של זריזות, אבל המחט מטפסת מעלה בעצלתיים.

אולי זה לא קשור לנושא המרכזי של השרשור, אבל אני גם נאלץ לחלוק על דעתך. אני ביומיום נוהג על מאזדה 3 דור ראשון עם מנוע 1.6 סמ"ק ואני לא יכול להגיד שהיא "עצלה" או "עגלה". גם בפתיחות והאצות ל100 קמ"ש היא די בסדר ומשאירה מאחורה את רוב המכוניות המתחרות מהקטגוריה שלה בשנים ההן (למעט קורולה, סיוויק ויונדאי I30) וזה בדוק ומוכח. גם בנהיגה רגילה יומיומית אין הרגשה של חוסר כוח או עצלות מסוימת. נכון שהביצועים של ה1.6 לא מלהיבים, אבל היא בהחלט לא עגלה... אפילו לא בכיוון.

פורסם

אם לא שמת לב, אמרתי שאני נוהג בדור הראשון של ה-3. הביצועים הרשמיים שלה הם 12.4 שניות ל100. שזה די טוב בשנים ההן לעומת רוב המתחרות. כל עלייה שעשיתי איתה היא סחבה מעולה, גם עם מזגן פועל ו4/5 אנשים ברכב. גם בהאצות ביניים היא סבירה ביותר והגיר מגיב מהר ללחיצה והמחט מטפסת למעלה במהירות יותר ממספקת (בכלל לא בעייה להגיע למהירויות לא חוקיות, גם בלי לאמץ יותר מדי את הרכב). בטח שאין מה להשוות אותה לגרסאת ה2L, אבל בכל תנאי בכביש (ותאמין לי שעצלות ברכב מפריעה לי) לא הרגשתי שחסר כוח. בעיקר כאשר העמדתי רכבים אחרים בקטגוריה שלה (משפחתומטיות 1.6 אוטו') לידה.

פורסם

המאזדה3 החדשה איטית מכל המתחרות העיקריות שלה, מלבד הקרוז העצלה. עברתי מקורולה (החדשה, אוטומטית) למאזדה3 (החדשה, אוטומטית) לשבוע ואז חזרה לקורולה - ההבדל מאוד מורגש. אם כי המאזדה3 עדיפה על הקורולה בכל דבר דינמי שהוא לא האצה בקו ישן.

עכשיו קנינו פיאט בראבו וכל היפניות 1.6 האוטומטיות מבחינתי זכו מאותו הרגע לתואר "עגלות". זה לא שחסר להן כוח, זה לא שזה בעיה להגיע עם מי מהן למהירות של 120 ואף מ-140 וכמובן שאף אחת לא תתקע בעליה לירושלים, פשוט הכל יחסי.

לענייננו --

הלנטיס F היא גרסת ה-5 דלתות של הלנטיס ומלבד עיצוב ומנוע מעט חזק יותר אין בה שום תוספת דינמית. הדגם הזה משך הרבה צעירים וכפועל יוצא מכל קשה למצוא אקזמפלרים שמורים.

לפותח הדיון - יש סיכוי טוב שאתה תקרע את הרכב, תדפוק אותו כהלכה ולא תעמוד בעלות טיפולים "לפי הספר" ובטח לא במוסכים מורשים. אז למה לא ללכת על רכב שמתאים יותר לצעירים, שכבר איבד את רוב הערך שלו, אולם עדיין לא מתקרב לגיל פנסיה (כמו רוב המכוניות המוזכרות כאן) ובטיחותי באופן סביר?

אני מדבר על רנו קליאו 1.4 ידנית מודל 2003. יש בתקציב שלך + יישור קו + כסף בצד. 4 כוכבים במבחן ריסוק NCAP, מכונית מאוד זריזה, מהנה יותר לנהיגה מכל המכוניות האחרות שהוזכרו כאן, נהדרת לעיר וחזקה גם לכפר. לא מאוד אמינה, אבל כך גם הונדה או מאזדה קרועות ולפחות החלקים והטיפולים ברנו זולים יותר.

קצת יותר עצלה, קצת יותר יקרה, אולם יותר אמינה היא הסקודה הפאביה עם מנוע 1.4 16V

פורסם
אולי זה לא קשור לנושא המרכזי של השרשור, אבל אני גם נאלץ לחלוק על דעתך. אני ביומיום נוהג על מאזדה 3 דור ראשון עם מנוע 1.6 סמ"ק ואני לא יכול להגיד שהיא "עצלה" או "עגלה". גם בפתיחות והאצות ל100 קמ"ש היא די בסדר ומשאירה מאחורה את רוב המכוניות המתחרות מהקטגוריה שלה בשנים ההן (למעט קורולה, סיוויק ויונדאי I30) וזה בדוק ומוכח. גם בנהיגה רגילה יומיומית אין הרגשה של חוסר כוח או עצלות מסוימת. נכון שהביצועים של ה1.6 לא מלהיבים, אבל היא בהחלט לא עגלה... אפילו לא בכיוון.

לפי מה שאתה אומר לי האוטו סוחב יותר טוב מטויוטה קורולה מתחת לשנת 2008 ?

נו, באמת.

איך רכב עם מומנט של פחות מ15 ו105 כח סוס ומשקל של יותר מ1200 למיטב ידיעתי יכול להשאיר הרבה רכבים מאחורה?

מה שכן, נראה לי שבלצאת מהמקום ברמזור היא בסדר.

הציטוט לתגובה השנייה שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה אתה משתגע בכל מקום שמזכירים קורולה?:lol:

הוא כתב "למעט קורולה" וזה אומר חוץ מקורולה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...