Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיחה עם בעל רכב שימש כרכב חברה הוא אמר לי שכאשר הרכב עדיין תחת אחריות יצרן אז קילומטראז' גבוה לא נכנס לשקלול המחירון. הוא מוריד את מחיר הרכב מכיוון שהוא רשום כרכב חברה אבל לא מתחשב בק"מ הגבוה (70,000 ק"מ לרכב בן שנה) בגלל האחריות.

לא נשמע לי הגיוני אבל אני רוצה לוודא את זה.

מישהו מכיר משהו כזה?

פורסם

טוב, לאחר בירור עם מחלקת רכב של לוי יצחק מתברר שרכב שגילו מעל 3 חודשים צריך לקחת בחשבון את כל הנתונים לשקלול המחירון, כולל הקילומטראז' בלי קשר ליש או אין אחריות.

מה שמעניין הוא הפער בין מחירון לוי יצחק למחירון יד 2: כמעט 6000 ש"ח (לוי יצחק נמוך מיד 2).

מן הסתם מחירון לוי יצחק יותר מקובל אבל מה אפשר לומר למוכר שהולך עם מחירון יד 2 כי המחיר שיד 2 מציג גבוה יותר?

פורסם

אם לאחר שתקנה הרכב ייגנב תהיה בטוח שתקבל מהביטוח כמה שפחות, זה אומר מחירון לוי יצחק + שקלול של כל דבר קטן שהרכב עבר, אם זה תאונות, ק"מ וכו..

השוק של יד 2 גמור היום, תן למוכר להתייבש קצת

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אל תהיה תמים.

זה מהות המשא ומתן - המוכר ינסה לשכנע מדוע הרכב שווה הרבה וכמה הרכב הספציפי הזה נהדר. ואתה כקונה נבון אמור להבין זאת. בכדי לתת משקל שכנגד, תמצא מחירון נמוך יותר ותעמיס עליו את כל ההפחתות הרלוונטיות. מצא פגמים ברכב והדגש אותם באוזני המוכר בכדי להסביר שאתה בכלל עושה לו טובה... שלא לדבר על כך שיש עוד אלף כמוהו בעיתון...

לעולם אל תשכח, המזומן בכיס שלך = אתה החזק במו"מ!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קניתי לפני 3 חודשים טוראן TSI 2011 (בת שנה וחודשיים), מבעלות חברה פרטית (לא ליסינג) ועם קילומטראז' גבוה (80K).

המחירון עמג על כ-145K ש"ח, המוכר קיבל 95K ש"ח.

הרכב נראה ונוסע כחדש.

השורה התחתונה; יש הפחתה בגין הנסועה הגבוהה, והיא משמעותית. אל תתפשר.

בהצלחה!

פורסם

תודה על התגובות. המקרה שלי טיפה בעייתי מכיוון שאין עוד "אלף כאלה"בשוק. מדובר על סיטרואן C3 פיקאסו עם גיר ידני ומנוע דיזל ונראה שזה ל לא רכב נפוץ. אני אשנס מתניים ואנסה לצאת מזה בשלום .:-)

פורסם
תודה על התגובות. המקרה שלי טיפה בעייתי מכיוון שאין עוד "אלף כאלה"בשוק. מדובר על סיטרואן C3 פיקאסו עם גיר ידני ומנוע דיזל ונראה שזה ל לא רכב נפוץ. אני אשנס מתניים ואנסה לצאת מזה בשלום .:-)

גם טוראן 2011 אינה מחזה נפוץ בשוק היד השנייה, למרות ש(לכאורה) יש לה ביקוש! בסופו של יום קניתי מיניוואן איכותי מאוד בת שנה במחיר של דאצ'ה לוגאן משומשת.

קצת סבלנות והיא תהיה שלך במחיר שאתה תקבע! :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשעה טובה קניתי את הרכב השלישי שבדקתי. לגבי המחיר... היה מעניין עם סיום מוצלח.

רכב ראשון - בעלות פרטית אבל שימוש בפועל של העסק המשפחתי עם קילומטראז' של 70K בפחות משנה וחצי. בעל הרכב ביקש כ - 2000 ש"ח פחות מהמחירון של לוי יצחק אבל מחירון שמתעלם מהק"מ. ביחס למחירון משוקלל המחיר היה גבוה מדי. לא חזרנו אליו בין השאר כי הרכב היה נראה מוזנח ומלוכלך (הוא אמר שפשוט לא הספיק לנקות אותו אבל לנו זה נתן אינדיקציה להתייחסות שהרכב קיבל).

רכב שני - רכב בבעלות חברה עם נהג יחיד עם 70K ק"מ בשנה (הרכב היה בן שנה). הרכב נראה כמו חדש. ההפרש בין המחירונים היה כמעט 6000 ש"ח, יד 2 גבוה יותר מלוי יצחק. בעל הרכב ביקש לפי המחירון המשוקלל של יד 2 ואנחנו ביקשנו להפגש באמצע הדרך עם 3000 ש"ח פחות. בעל הרכב ביקש לחשוב על זה סופ"ש ואז הודיע שהחליט לא למכור.

רכב שלישי - נקנה כדי לשמש כמונית אך בפועל כמעט ולא שימש כמונית (ולראיה 65K ק"מ לשנתיים) ולאחר מס' חודשים בעל הרכב החליף לבעלות פרטית (היד נשארה ראשונה). הרכב נראה במצב מצוין. בעל הרכב ביקש כ - 12,000 פחות מהמחירון הרגיל של לוי יצחק אבל זה עדיין היה כ - 10,000 ש"ח יותר ממחירון הרכב כאשר הוא משוקלל לפי שימוש כמונית. הורדנו 2000 ש"ח נוספים, 1000 כי צריך ממש עכשו להעביר טסט ו - 1000 נוספים על תוצאות הבדיקה לפני קניה (שאגב, הרכב יצא ממנה טוב מאוד). סגרנו עסקה כששני הצדדים מרוצים ובכלל חוויית הקניה מול המוכר הייתה טובה מאוד. כיף לקנות ממישהו הגון ונחמד!

שבת שלום ושוב תודה על הייעוץ.

פורסם

תתחדש.

רק את ההכי חשוב לא אמרת-איזה רכב?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...