Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה בעקבות שרשור על לנצ׳יות, אילו רכבים יש שסטיגמות ודעות קדומות כמו ״לא יודעים לטפל״ או ״לא אמין״ מונעים מרוב מחפשי הרכבים לקנותם, רכבים מעניינים וכאלה שנותנים תמורה מצויינת למחיר.

יד שנייה- שאלתי היא אחרי כמה שנים הרכב סופג את הירידת ערך הגדולה? מה הטיפים שלכם לקניית רכב יד שנייה מעניין כמו האיטלקיות שלא מקבלות מספיק חשיפה.

דיון פורה!

פורסם

כל הרכבים בסדר גמור (כל עוד לא יצאו מהמפעל עם תקלה מתקתקת) אבל לכל רכב יש את הדרישות שלו ואת הטיפולים שלו

לרוב לא קונים מכוניות שכיכות בארץ בגלל חוסר הידע הטיפול בהם

לגבי רכב יד 2 אני חושב שהערך שלו מתחיל לרדת אחרי 3-4 שנים בצורה חדה

פורסם

נתחיל בזה שהפורום והאינטרנט בכלל הם כלי נהדר על מנת לברר ולצבור מידע על רכב שאתה מעוניין בו. נגיד וחשקה נפשך באלפא, יש לך מלא חומר גם פה בפורום, גם בפורום אלפא וגם בפורומים מחו"ל על בעיות נפוצות/מחלות/דגשים/עלויות/מקומות מומלצים לטפל וכו'.

ירידת הערך הגדולה ביותר היא לרוב בשנים הראשונות (אין לי סטטיסטיקה מדוייקת אבל אני מאמין שאפשר למצוא והיא תצביע על איזור ה3-4 שנים שבהן המחירון של הרכב נופל).

*ותיקון קטן ל-poune: המילה שכיחות (שכיח) מייצגת את ההפך מנדיר, כלומר נפוץ. לכן המשפט שלך לא הגיוני :wink:.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המטרה הייתה כאן למשוך את האנשים שטוענים "שימשיכו עם הסטיגמות אני כבר שנים נוסע על הרכבים המעניינם והם נתקעים עם הסטנדרט (שלא בהכרח פחות טוב)", ולשמוע את דעתם.

פורסם

זו לא סטיגמה, זה כורח המציאות שפשוט טנדרים יפניים בתצורת קבינה תא מורחב (קבינה וחצי שתי דלתות) בגרסאות 4X4 הם פשוט רכבים מאוד נדירים בישראל. ומה שמבאס זה, שהם הטנדרים הכי מגניבים בצורה הזו!

הרבה יותר מגניב מקבינה אחת או דאבל קבינה.

תיזכרו בפיקאפ של טויוטה של מקפליי מהסרט בחזרה לעתיד, לא הייתם רוצים כזה?

אופנוען

פורסם

את ירידת הערך הן סופגות בשנים הראשונות.

אחרי כן, במיוחד כשהמחירון מתחיל לגרד את הריצפה, המחיר עשוי אפילו לעלות. דוגמא קלאסית היא האלפא GTV 916. מכונית שהיבואן מכר בהפסד כי אף אחד לא קנה ונמכרת כיום בפי 2 ויותר ממחירון יצחק לוי.

גם בפיאט קופה אותו סיפור.

אלפות ידניות, כנ"ל אבל לא בהפרשים כמו הפיאט או הGTV.

בכלל, מכוניות נדירות, בשוק של היום, קל יותר למכור ממכוניות סטנדרטיות שיש לכולם. זה מנסיון אישי של מכירת שתי 159 בנות שנה + תוך ימים ספורים ובמחיר גבוה ממה שציפיתי.

כשאתה בא לקנות איטלקיה, ודא שיש היסטורית טיפולים מסודרת ושיש מעקב של הבעלים. תתיעץ בפורומים, כאן ובמועדון אלפא או אחר. רוב הסכויים שמישהו יכיר את הרכב הספציפי ויעזור לך. בשלב הבא, בדוק את הרכב במוסך מתמחה ורק אחר כך, אם בכלל נחוץ, לך לבדיקה במכון רגיל.

• תוכן חדש...