Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת ibm x40

FifthGear
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קלאסית שווה 800 ש"ח ?

מחשב נייד תקין שאני מעוניין לרוכשו.

אהבתי את העמידות של הדגמים הללו.

ירון

שנה נהדרת

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מחשב בן כ8 שנים וזה המון למחשב, בערך כמו רכב בן 30 (לצורך פרופורצייה). פעם זה היה לפטופ פרמיום, היום הוא כבר מזמן לא מעודכן. עדיף לקנות מחשב חדש מבוסס אטום שעולה קצת יותר אבל יש לו אחריות, דיסק יותר גדול ויותר זכרון. 512M זכרון לא מספיק היום אפילו בשביל פיירפוקס. אלא אם כן אתה אוסף לפטופים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה המפרט שלו?

מה השימושים שלך?

בן כמה המחשב?

אני שילמתי על מחשב בן שנה, עם עוד אחריות לשנתיים ,1200 שקל, ולא הייתי משלם שקל יותר מזה כיום. אין צורך עם המחירים שיש למחשבים היום.

פורסם

האמת שיש לי X31 שעדין עובד

יותר נכון עבד עם XP ואינטרנט בסיסי

הבעיה היא שהלך לו ה HD ואני לא מוצא HD IDE, כולם SATA

אם למישהו יש לתרום לי אחד, לא משנה הנפח אני אגיד לו המון המון תודה, מוכן לתת דיסק און קי 4 גיגה של סאןדיסק (חדש באריזה) בתמורה.

על X40 שעובד פיקס היתי משלם לא יותר מ 400 שקל.

זו דעתי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לאבא שלי יש X42

הוא נקנה בשנת 2002, המחיר בזמנו היה 12 אלף ש"ח.

אבא שלי עובד איתו עד היום, המחשב משמש לעבודה, מיילים, וורד ואינטרנט.

מפחינתו הוא עושה את העבודה, אין לו איתו בעיות , אינטרנט אחלוטי, BT, צורב DVD.

ולא רק זה, הסוללה שלו גם היום מחזיקה יותר משעה.

אצלי ב- BELL אחרי שנה וחצי שקניתי את המחשב הסוללה כבר לא החזיקה יותר מרבע שעה. (VOSRTO 1320)

אצל חבר ב-BELL גם כן חדש יחסית אותה הבעיה, לא מחזיק יותר מחצי שעה.

מעבר לזה, גם אני מאוד אוהב את הדגמים האלו.

איך שאתה מחזיק אותו אתה כבר מרגיש שהוא לא כמו כל הצעצוים שיש היום (כן, גם שלי)

מה גם שאני מאוד אוהב את חוסר העיצוב שלהם, מעוצב כמו ציוד מקצועי.

מה הוא שווה?

אין לי מושג, אני ממש ממש לא מכיר את התחום.

לפני 6-7 שנים קיבלתי מחבר לעבודה מחשב IBM X20, שהמקלדת שלו היתה דפוקה.

הזמנתי מקלדת חדשה וכולם אמרו לי שזה לא שווה לתקן את זה (350 ש"ח).

בסוף החלפתי מקלדת, וגם היום אחרי שקניתי חדש הוא עדיין בבית, אישתי משתמשת בוא שאני לא נמצא.

פלג_

פורסם

ללא ספק מחשבים ניידים של IBM היו אמינים וטובים. אבל 10 שנים למחשב זה ה-מ-ו-ן. קבלים מתייבשים, לרוב בממוצע הקבלים מחזיקים כ6 שנים במיוחד בתנאים כל כך קשים של חום בחלל סגור כמו מחשב נייד.

היום מחשבים ניידים איכותיים מאוד נבנים על ידי דל (וגם בעבר), הסדרות הגבוהות כמו תחנות עבודה PRECISION. גם LATITUDE מאוד טובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

X40 ספציפית הוא אחד הדגמים הקלים ביוצר שIBM יצרו, אבל לא אחד האמינים יחסית לסידרה.

יש לו דיסק קשיח יחודי למדי, סוללה מזעזעת ומסך בינוני.

אבל המקלדת שלו להיט והמשקל מעולה.

בפרופורציות של היום - הוא מאוד חלש ומיושן לדעתי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אין ספק ש-IBM בשנים האלו היו הטופ שבטופ, אבל עם כל הצער שבדבר,

סמארטפון ממוצע רץ מהר יותר. :shock:

רוצה לשחק עם צעצועים / דברי אספנות? קנה מה שבא לך.

רוצה לעבוד? עזוב. מילא לקבל בחינם, סבבה, אבל לשלם? מה פתאום.

ואם רוצים משהו עדכני, לא צריך דל. כל לנובו פשוט עם i5 (עם כרטיס מסך מובנה)

מספק את הסחורה בדיוק כמו דל בהפרש של כמה מאות שקלים, עם אמינות מוכחת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אין ספק ש-IBM בשנים האלו היו הטופ שבטופ, אבל עם כל הצער שבדבר,

סמארטפון ממוצע רץ מהר יותר. :shock:

רוצה לשחק עם צעצועים / דברי אספנות? קנה מה שבא לך.

רוצה לעבוד? עזוב. מילא לקבל בחינם, סבבה, אבל לשלם? מה פתאום.

ואם רוצים משהו עדכני, לא צריך דל. כל לנובו פשוט עם i5 (עם כרטיס מסך מובנה)

מספק את הסחורה בדיוק כמו דל בהפרש של כמה מאות שקלים, עם אמינות מוכחת.

אתה באמת ממליץ לו על LENOVO IDEAPAD?

זה המיץ של הזבל.

עבדתי לפני הגיוס עם לפטופים, היו כל כך הרבה IDEAPAD עם לוחות דפוקים שזה משהו לא הגיוני.

בעוד DELLים וTHINKPADים היו אמינים מאוד ולרוב לא נזקקו להחלפות של לוחות.

אבל זה לפטופ מיושן שלא שווה 800₪, בחו"ל תוכל למצוא לפטופ מחודש (אבל מחודש טוב, בארה"ב למשל, לא כמו בארץ בקומבינות) ב250-300$, עם סוללה חדשה, מטען חדש, וחומרה תקינה לחלוטין ואפילו אחריות של 3 חודשים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מקליד כרגע מX60.

אין יותר טוב ממנו בעיני.

יש לי גם IDEAPAD עם מסך13" כלשהו וגם מקבוק אייר בבית.

עדיין X61 מנצח

פורסם

X60 יותר מתקדם מX40 ולא במאט. יותר מזה ב800ש"ח ועוד קצת אפשר לקנות מחשב שולחני חזק פי 10 עם אחריות או נייד מתקדם יותר, אפילו DELL LATITUDE (ראה יד 2). אין סיבה לקנות ב800ש"ח מחשב בן 10 שנים, אלא אם כן אתה אספן.

פורסם
אתה באמת ממליץ לו על LENOVO IDEAPAD?

זה המיץ של הזבל.

IDEADPAD זאת הגדרה רחבה מדי.

יש לי ולקולגה ניסיון מעולה עם C3000 N500 "ענתיקה",

המחשב הזה דלוק בערך 13 שעות ביום. כל יום. 3.5 שנים.

הוחלף מאוורר וזהו.

אצל בני המשפחה יש שלל מחשבים מסדרות G - G570, G580

והם פועלים ללא דופי בטווחים הנעים בין כמה חודשים לשנה וחצי.

לא הייתי קורא לזה "מזל" ולכן אני לא מוצא שום סיבה להמליץ על מחשב אחר

במפרט זהה לחלוטין שעולה עוד אלפייה רק כי קוראים לו "דל".

יש הבדל כמובן בין שנה ל-3 שנות אחריות, השאלה היא כמובן האם זה שווה אלף שקל -

שכל אחד יחליט לעצמו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נדמה לי ששנת אחריות שוה משהו בסדר גודל של 200-300 ש"ח. יש גם עניין של תנאי האחריות (בבית הלקוח לעומת איסוף מעירו או רק במעבדה) - הכל מצריך בדיקה פרטנית בהתאם לדגם ולמפיץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
IDEADPAD זאת הגדרה רחבה מדי.

יש לי ולקולגה ניסיון מעולה עם C3000 N500 "ענתיקה",

המחשב הזה דלוק בערך 13 שעות ביום. כל יום. 3.5 שנים.

הוחלף מאוורר וזהו.

אצל בני המשפחה יש שלל מחשבים מסדרות G - G570, G580

והם פועלים ללא דופי בטווחים הנעים בין כמה חודשים לשנה וחצי.

לא הייתי קורא לזה "מזל" ולכן אני לא מוצא שום סיבה להמליץ על מחשב אחר

במפרט זהה לחלוטין שעולה עוד אלפייה רק כי קוראים לו "דל".

יש הבדל כמובן בין שנה ל-3 שנות אחריות, השאלה היא כמובן האם זה שווה אלף שקל -

שכל אחד יחליט לעצמו.

סדרה בעייתית ידועה היא N200 וG550,

אבל אלו סדרות נפוצות למדי, ואכלתי מהן מספיק קש בעבודה.

כמובן שגם הגיעו דגמים אחרים מהסדרה המדוברת.

גם ACER לא נתנו לי מנוח, על כל דגמיהם.

DELL מראים אמינות ועמידות גבוהה, אפילו אם מדובר בINSPIRON, ובטח בVOSTRO וכמובן שבLATITUDE.

נדמה לי ששנת אחריות שוה משהו בסדר גודל של 200-300 ש"ח. יש גם אעניין של תנאי האחריות (בבית הלקוח לעומת איסוף מעירו או רק במעבדה) - הכל מצריך בדיקה פרטנית בהתאם לדגם ולמפיץ.

בDELL על פי רוב זה OBD (One Bussiness Day), ואם אני זוכר טוב, לאחר איתור תקלה טלפוני, מגיע טכנאי ומתקן את המחשב במקום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

DELL מראים אמינות ועמידות גבוהה, אפילו אם מדובר בINSPIRON, ובטח בVOSTRO וכמובן שבLATITUDE.

ההתכתבות שלי בפורום מתבצעת באמצעות Dell Inspiron 6400-E1505 שבעוד מספר שבועות יחגוג את יום הולדתו החמישי, עד כה בלי תקלות (פירמוט אחד יזום - לצורך שדרוג מויסטה ל-Win 7).

יש לי נסיון טוב גם עם שני מחשבי אסוס (נטבוק בן 3.5 ומחשב "13.3 בן שנה וחצי שנמצא הרבה על הגב של בני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...