Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לתקוף את הסיפור הזה מזווית שונה. אתם מחזירים אותי לימים של הצו ראשון, אתה נכנס לראיון אישי ושואלים אותך: "כמה חברים יש לך ?". מי שלא התכונן מראש משיב בקלות דעת "יש לי הרבה חברים, עשרה לפחות." כמובן שהמראיינת עונה את אותה תשובה "לא, תענה כמה חברים ממש ממש טובים יש לך" כאשר היא מצפה בכיליון עיניים לשמוע את התשובה 2-3.

אני מרגיש את זה גם פה. כולכם רושמים שלא תחתמו כי כסף וחברים לא הולך ביחד, אתם לא צריכים לאכול אותה בגלל התנהלות כללית שגוייה של אנשים אחרים, פחד מסויים מחתימה וכו'.. אני חייב לציין שאתם צריכים לעשות בדק בית לגבי החברים שלכם. אם באמת יש לכם חבר בדם ובנפש שמכירים לאורך עשרות שנים אתם כנראה יודעים עליו הכל וגם אם לחתום או לא. במקרה שלי אני מוכן בעיניים עצומות כי אני לא התחברתי עם איזה חאפר אלא עם בן אדם אמין. אם לא הוא לא היה חבר שלי :wink:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יטמון בחובו העתיד. גם החבר הכי טוב שלך יכול לעשות טעות וחבל שזה יהיה עלייך לשלם עליה.

אף אחד לא דיבר על חבר חאפר וכו'. גם אדם חכם ואמין לא חסין בפני מצבים מסובכים.

בגלל זה צריך לחשוב על העניין הזה מזווית של - חוב של מי אני אהיה מוכן לשלם, ולא מזווית של - במי אני בוטח כי אני יודע שלא אצטרך לשלם במצב כזה.

פורסם
אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יטמון בחובו העתיד. גם החבר הכי טוב שלך יכול לעשות טעות וחבל שזה יהיה עלייך לשלם עליה.

אף אחד לא דיבר על חבר חאפר וכו'. גם אדם חכם ואמין לא חסין בפני מצבים מסובכים.

אז ? בוא נצא מנק' הנחה הכי גרועה שהוא מתרסק כלכלית לתהום. תן לי סיבה אחת למה לא לתמוך בו כלכלית, לא ביקשו ממך להיות ערב למיליון שקל (אולי זה כסף קטן בשביל אנשים פה אך לא עבורי) אבל אם זה עבור סכום כמו שציין פותח השרשור זה יהיה ברור מאליו שאני אעזור לו ראשון (למעט משפחתו אם הם בתמונה). בשביל חבר אמת שעבר איתך את כל החיים בכל המצבים כסף לא משחק תפקיד.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אני מסכים ובגלל זה רשמתי את המשפט הזה:

בגלל זה צריך לחשוב על העניין הזה מזווית של - חוב של מי אני אהיה מוכן לשלם, ולא מזווית של - במי אני בוטח כי אני יודע שלא אצטרך לשלם במצב כזה.

אני מבחינתי, לא מוכן לשלם חוב של אף אחד חוץ מהוריי.

אם אצלך זה כולל את חברך אז תחתום.

בכל אופן לא תמיד הכל נעשה בצורה יפה ונחמדה ואם אתה במצב כלכלי קשה בתקופה מסויימת או צריך את הכסף למשהו ופתאום אתה צריך לשלם עבור חברך זה עלול לפגוע בחברות שלכם.

פורסם
אני מסכים ובגלל זה רשמתי את המשפט הזה:

אני מבחינתי, לא מוכן לשלם חוב של אף אחד חוץ מהוריי.

אם אצלך זה כולל את חברך אז תחתום.

בכל אופן לא תמיד הכל נעשה בצורה יפה ונחמדה ואם אתה במצב כלכלי קשה בתקופה מסויימת או צריך את הכסף למשהו ופתאום אתה צריך לשלם עבור חברך זה עלול לפגוע בחברות שלכם.

לא ראיתי את העריכה שלך.

שוב, במובן הזה של חברים במידה וחס וחלילה הייתי נמצא במצב כלכלי קשה חבר שלי היה מודע לכך ולא היה מבקש ממני בחיים דבר כזה. ערכה של חברות אמת לא יסולא בפז :-D

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

כנותן החתימה : קיבלתי נקניקיית מרגז בנוסח תיקים בהוצאה לפועל ע"ס עשרות אלפי שקלים ששילמתי כמו מניאק.

לכל אלו שחותמים "למשפחה" יש לי חבר טוב, אך דלפון, שחתם לדודה קרובה על כל מיני דברים (למרות שהזהרתי אותו). היא שקרנית ורמאית והוא היום דלפון מינוס.

יש לאמא שלי חברה שבמשך שנים ארוכות החזירה חובות לבנקים בגלל שחתמה ערבות לאח שלה,

שמצידו ברגע שהבין שהוא לא מסוגל לעמוד בהחזרים - פשוט התחיל לנתב את הדואר לפח הזבל.

בנקודה מסויימת "הפתיעו" אותה, בדיוק כמו שהפתיעו את eran26,

ועד שהיא הספיקה "להתאפס" החוב כבר הספיק לתפוח ולהיכנס להליכי הוצאה לפועל,

בסופו של דבר היא שילמה במשך כמה וכמה שנים סכום כסף גדול,

ומיותר לציין שלולא ההרפתקאה הזו היא הייתה במקום טוב יותר מבחינה כלכלית.

אי אפשר לדעת מה יוליד יום, ולמרות ההתנהלות הקלוקלת של אח שלה,

כמו של הבחור שערן חתם לו - הם לא נפלו בכוונה תחילה.

לכן, תחתום ערבות רק למי שאתה מוכן לשלם לו את סכום הכסף הזה.

צא מנקודת הנחה שהוא נופל ואתה נדרש לממש את הערבות.

אם הוא חבר מספיק טוב בשביל שתהיה מוכן לקחת סיכון כזה בשבילו, תחתום...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
. אם באמת יש לכם חבר בדם ובנפש שמכירים לאורך עשרות שנים אתם כנראה יודעים עליו הכל וגם אם לחתום או לא. במקרה שלי אני מוכן בעיניים עצומות כי אני לא התחברתי עם איזה חאפר אלא עם בן אדם אמין. אם לא הוא לא היה חבר שלי :wink:

כשהמצב קשה החרא צף,לכולם יש גן חרא רדום ולכל אחד יש כפתור אחר שמעיר אותו.

נעים מאוד,גם אני חרא אבל אני חרא עם מצפון.נדיר.

Gn'f'R

פורסם

כשקניתי את דירתי הייתי זקוק רק לערב אחד, ואבא שלי חתם לי.

אני חמתי ערבות לאחותי, מאחר וחלקה של המשכנתא לא היה גדול ביחס לערך הדירה.

לימים, היא רצתה להשתדרג ולרכוש דירה בה למשכנתא יש חלק גדול מערך הדירה, ובאה לבקש ממני שאחתום לה שוב.

הפעם היא נענתה בשלילה מוחלטת ומנומקת, כי לבסוף חלילה היא תשאר בלי כלום וגם אני ישאר בלי כלום.

לבסוף היא קנתה דירה ונטלה משכנתא הגיונית בהרבה, ואז חתמתי לה.

לעולם לא אחתום ערבות לחבר, אפילו לא על סכומים נמוכים, ואם אני מלווה כסף, ולא פעם הלוויתי כסף, אני דואג להבאיר מראש מהו המועד המדוייק בו אקבל את כספי חזרה.

מונע אי נעימויות והיתחמקויות מיותרות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לעולם לא אחתום ערבות לחבר, אפילו לא על סכומים נמוכים

מה כבר יכול לקרות בסכומים נמוכים? אם החוזה כולל צ'קים לאורך כל השנה?

אפשר להכניס סעיפים והסתייגויות לחוזה כך שרק במקרה קיצוני ביותר תצטרך לפרוע את ההתחייבות

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

יש לי מחוייבויות אבסולוטיות - לאשה ושלושה ילדים. המחויבות שלי - גם לעתידם הכלכלי - עומדת מעל המחויבות לכל חבר שהוא, ואני לא אסכן את עתידם לטובת החבר. יתרה מזאת - יבוא יום שבו אשתי ואני נצטרך להתקיים מחסכונותינו, ולא נסכן אותם בצורה שתגרום לנו ליפול למעמסה על הילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש לי מחוייבויות אבסולוטיות - לאשה ושלושה ילדים. המחויבות שלי - גם לעתידם הכלכלי - עומדת מעל המחויבות לכל חבר שהוא, ואני לא אסכן את עתידם לטובת החבר. יתרה מזאת - יבוא יום שבו אשתי ואני נצטרך להתקיים מחסכונותינו, ולא נסכן אותם בצורה שתגרום לנו ליפול למעמסה על הילדים.

:mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה ברור אבל זה לא עומד בסתירה עם לעזור לחבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה כן עומד בסתירה כי לפי הסיפורים פה הערב לא מודע לעניין עד שהנושא תופח למימדים שהם מעבר ליכולות של האדם הממוצע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
זה ברור אבל זה לא עומד בסתירה עם לעזור לחבר.

אז תאר לך מצב שהחבר לא עומד בתשלומים, העומס נופל על החסכונות שלכם (אם יש כאלה).

והחבר? קודם הוא מסביר שהוא בדיוק בין העבודות, ואל דאגה, ברגע שהוא מסתדר, הוא יחזיר לכם הכל עד האגורה האחרונה פלוס יזמין אותכם לארוחה במסעדה נחמדה.

אתה מאמין לו, כי בכל זאת, הוא איתך מהבקו"מ, עברת איתו אש ומים.

עובר עוד זמן, אתה רואה שהכל מתארך, אבל היי, המצב בשוק קשה, ואתה בטוח שהוא היה עושה את אותו הדבר בשבילך.

אחר כך אתה כבר רואה שעברו ארבעה חודשים, החבר מצא עבודה חדשה, אז הוא בטח יחזיר לך.

כשאתה מנסה להעלות את הנושא לשיחה איתו, הוא נותן תשובות מתחמקות, מגמגם ומנסה בכל הזדמנות להעביר את השיחה לנושא אחר.

לבסוף אתה אוגר את כל האסרטיביות שלך, והחבר נשבר ואומר לך "אין בעיה, מחרתיים הכסף אצלך".

אתה מחכה יומיים, מתקשר לחבר, הוא קודם לא עונה, אחרי ניסיון עשירי בערך הוא מגמגם לך "אני עסוק, אני עוד חמש דקות חוזר אליך".

הוא לא חוזר לא אחרי חמש דקות, ולא אחרי חמש שעות. אתה מתקשר אליו שוב, ובאופן מוזר, השיחה מועברת למענה הקולי אחרי שני צלצולים.

אתה מחליט לקפוץ אליו לביקור, אבל זוגתו/ילד/הורה אומרים לך "%שם החבר% לא בבית", בלי קשר לשעה שבה אתה מגיע.

עוד כמה נסיונות לחייג אליו - קול מכני עונה לך "שיחתך מועברת למענה הקולי".

אחרי זמן מה אתה גם לא רואה אותו ברשימת החברים בפייסבוק. במקרה יצא לך לפגוש אותו ברחוב - הוא עבר לצד השני, כנראה בגלל שלא ראה אותך.

הזכר האחרון - אתה רואה בפייסבוק אלבום תמונות "אני בתאילנד" שבו מתוייג מכר משותף.

הוא בתאילנד, ואתה עם חור בכיס ועם חוסר אמון באנשים.

מבוסס על סיפור אמיתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא עומד בסתירה,

זה פשוט אומר שבאותם מקרים נקודתיים הלווה התגלה בסופו של דבר כאדם לא אחראי ולא הוגן בעליל.

כתוצאה מכך הערבים גילו זאת רק בשלב מאוחר, כשהדבר כבר "התפוצץ להם בפרצוף".

חבר או בן משפחה, זה כלל לא משנה - אם האדם לו אתה חותם ערבות הוא אחראי מספיק,

לא תהיינה בעייה.

המלכוד הוא שאי אפשר לדעת אם האדם הוא אחראי או לא במובן הזה עד שהוא לא יצטרך לעמוד בהתחייבויותיו -

וזה אחרי שכבר חתמת ערבות.

כמו כן, אי אפשר לדעת שבמקרה והלווה ינסה להחזיר את החוב,

אך יקרוס תחת עומס ההחזרים - הוא לא יעשה 'ויברח' וישאיר את הערבים להתמודד עם החוב.

זה לא אומר שזה עומד בסתירה לחתימת הערבות -

זה אומר שמדובר בסיכון גדול,

אך לאו דווקא שהערב יכשל בהחזרי החוב או שהוא יברח ויפיל זאת על הערב.

הכל שאלה של מי הוא האדם, וכמה סיכון אתה מוכן לקחת בשבילו \ יכול להרשות לעצמך לקחת.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...