Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפונטו ספייס 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שחיפשתי פולו, וראיתי את המצב של אלו שנכנסו בתקציב שלי עברתי לחפש פונטו ספייס, נפגשתי עם כמה אנשים אבל רובם היו סוחרים סמויים או רכבים גמורים.

בסוף קניתי מבן אדם ממש נחמד פונטו ספייס 2001, דגם sx 1.3 ידני 60 כ"ס בצבע תכלת, יש קבלות על טיפולים ממורשה, אני יד 3, עבר 150 אלף ק"מ, לא לקחתי לבדיקה אבל חבר שלי שמתמצא במכוניות ובמקרה גם לא יש רכב דומה בדק את הרכב, מלבד צורך להחליף שמן גיר ומחזיר שמן אחד הרכב במצב פיקס.

על הדרך קניתי מחזירי שמן קומפלט, טיימינג חדש+מותחנים, שמן גיר+שמן מנוע, סתם כי אני רוצה ליישר קו, יצא 500 שקל (גם קניתי וקס לרכב ועוד כמה שטויות) שיתפנה זמן אני יחליף את כל מה שצריך.

הרכב במצב פנימי מעולה, לא רואים שהוא בן 11, מזגן פועל חימום קירור, קיבלתי גם רדיו דיסק מהמוכר ורמקולים, מבחוץ בשביל רכב בן 11 הפחחות והצבע במצב יותר ממעולה, מלבד דהייה קטנה בגג לא רצינית בכלל, יום ראשון אני יעשה לו שטיפה ווקס וניקוי כללי.

ברכב יש מים ירוקים של פראפלו, לעומת שאר הרכבים שבדקתי שהיה מי ברז, גם ההגה city פועל מצוין.

בסך הכל אני מרוצה מהרכב, הגה מעולה ממש אהבתי, פחות אהבתי את החוסר בכוח אבל זה משתלם בתחנת דלק ובחלפים.

אני יעלה תמונות ביום ראשון אחרי שהרכב יעבור וקס כרגע לא צילמתי אותו.

יש לי מספר שאלות,

מה השוני בין sx לשאר הדגמים ובמיוחד לעומת הelx

מה מציג הלוח שעונים בכל לחיצה על trip?

כמה ק"מ אפשר לנסוע מרגע שנדלקת נורה? כי היא פשוט נדלקת ממש מוקדם לדעתי.

בנסיעות בין עירוניות רצוי לנסוע ללא מצב city נכון?

פורסם

תתחדש! תהנה מהרכב, שמור עליו, נהג בזהירות ואדיבות.

ברכב יש מים ירוקים של פראפלו

פראפלו בצבע כחול - לא?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל תתחדש ותינהג בזהירות

אז מה שאני יודע לעשות לך .

כמה קילומטרים אפשר לנסוע על מנורה זה תלוי בגודל המיכל

וכמות הרזרוויה

וששאלת עם עדיף לבטל מצב city אז אני לא חושב שכדי

פורסם

תתחדש.

פארפלו הוא נוזל בצבע כחול או אדום(סבירות לכחול, רק ב2005/06 התחילו להשתמש באדום) ולא ירוק כפי שכתבת.

ההבדל העיקריים בין SX לELX הוא שבELX המנוע 80 כ"ס 16 שסתומים, יש בשנתון הנ''ל גיר אוטמטי רציף(או ידני), למושב הנהג יש כיוון לגובה, כנ''ל כיוון הגה , משענת ראש וכו'

בTRIP אתה יכול לראות:

כמה קילומטרים עשית מהתדלוק אחרון(במידה ואיפסת פעם אחרונה)

צריכה ממוצעת של ק"מ לליטר

כמה שעות סה''כ נהגת

מהירות ממוצעת עפ"י הקילומטראז' שנעשה

את האיפוס אתה עושה ע"י לחיצה ארוכה על TRIP כשאתה על הTRIP בק"מ עשית מאז שתדלקת.

המיכל דלק בפונטו הוא 47 ליטר, כשנדלקת הנורה זה מעט מתחת לרבע מיכל, ז''א שיש לך 7 ליטר או יותר עוד לנסוע. נדלקה לך הנורה ונכנסת ישר לתדלק = 39/40 ליטר צריכים להיכנס (בתדלוק יקפוץ לך כל רגע המשאבה או שהיא תחליט להפסיק אחרי 20 ליטר - צריך להתרגל לזה, ולהשתמש בשיטות הרגילות - אקדח על "הקצה" / הפוך :) )

נסה לא להשתמש במצב הCITY בכלל - גם לא בכניסה לחניה קשה. ההגה הזה מחלה קשה של הרכב, פשוט אל תפעיל אותו אם אתה לא רוצה להתחיל לשפץ כל פעם.

דבר קריטי ביישור קו שאתה הולך לעשות: ממליץ להחליף גם משאבת מים ותרמוסטט על הדרך, אל תחסוך בזה.

בדוק מתי הוחלפו פלאגים, חוטי הצתה(*מקוריים*!), פילטר אוויר. (פילטר דלק לא קיים על המנוע - הוא בתוך המשאבת דלק ולא מחליפים אותו)

אה, וכמובן אם אם אתה אומר שהנוזל קירור הוא ירוק(אולי פרסטון או נוזל פשוט של פז) אז לשטוף את המערכת קירור טוב טוב, לנקז אוויר ולקנות שתי פחיות פארפלו ולערבב 50:50 עם מים מזוקקים(לא מהברז! לא בקבוקים מינרליים של עין גדי /נביעות/מים מסוננים של בר כלשהו :mrgreen:)

פורסם

מצטער התבלבלתי הכוונה באמת לפרסטון, אני יבדוק את מצב משאבת המים.

פילטר שמן מוחלף גם כן עם החלפת השמן. וגם נקנו פלגים אבל לא בטוח שצריך להחליף, הכל ייבדק.

תודה על התגובות.

פורסם

תתחדש,אחלה בחירה.

לגבי הCITY,במהירות מעל 50 הוא צריך להתנתק ולעבור למצב רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תתחדש,אחלה בחירה.

לגבי הCITY,במהירות מעל 50 הוא צריך להתנתק ולעבור למצב רגיל.

אולי זה באמת קורה לא שמתי לב למען האמת, אני יעקוב אחרי זה.

רכישה מעולה וגם הגיונית בהתחשב במחירי הדלק שיש כיום.

צריכת דלק של 1:15 בעיר זה בנוהל.

אני גר בחיפה אז אני מקווה להגיע לצריכה כזו, למרות שכשאני נוסע במישור המחשב מראה לי 15.9, ובנסיעה בינעירונית חיפה-זיכרון הוא הציג לי 17.9 אבל הבנתי שהמחשב מזייף קצת.

לגבי הילוכים, אני מעביר כל 3-3.5 טור, האם זה סביר? בשביל להגיע לצריכה הכי טובה שיש בכמה רצוי להעביר? באיזה מהירות רצוי לנסוע?

פורסם

מברוק, תהנה מהרכב!

כדי לקבל את הצריכה הטובה ביותר צריך לא לעבור את ה 80, ולהאיץ במתינות כל פעם בלי למשוך הילוכים.

לדעתי להעביר הילוכים ב 3000 סל"ד זה בסדר.. אין צורך ביותר מזה (אלא אם כן יש עלייה שמצריכה את זה/ רוצים להאיץ מהר)

פורסם

בקשר להגה, בדקתי את זה ומצב city לא מתנתק אוטומטית מעל 50 קמ״ש, בעיר אני נשאר איתו דולק ומחוץ לעיר מכבה ידנית, כמובן שלפני כל כיבוי מנוע אני מכבה אותו לפני ומדליק רק אחרי הנעה.

ראיתי שיש כפתור בצד שמאל של הדשבורד שמכוונים איתו את הפנסים, למה זה נועד ומה זה המצב הבדיקת מחדל? כרגע הוא אצלי על 0

• תוכן חדש...