Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חזק וחסכוני משומש

Bogtza
שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לקסוס CT200H?לקסוס RX450H?טויוטה פריוס?איביזה TSI?הונדה ג'אז הייבריד?

מה התקציב?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הכוונה חזק ?

יש לך עגלה נגררת ? מעמיסה סחורות כבדות במיוחד אל החרמון ?

או אולי צריכה רכב מהיר במיוחד, גם על חשבון נוחות / שנתון ?

צייני למה את צריכה רכב חזק, ואם אין לך דרישות נוספות.

רכב חזק במיוחד יהיה בדכ מאוד לא חסכוני.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההשערה שלי שחזק הכוונה קודם כל לבטיחותי ואח"כ רכב שיסחוב "בעליות לירושלים".

ככה הבנות שאני מכיר מגדירות רכב חזק.

וזה לא שאני שוביניסט או משהו, להפך אני מעריך יותר בנות שמתעניינות ברכבים.

אבל בדר"כ בחורה שכן אוהבת מכוניות והייתה רוצה רכב ספורטיבי וגודש אז סביר להניח שהיא לא הייתה מבקשת כאן עזרה וגם אם כן אז היית מכוונת את הדרישות שלה כבר בהתחלה באופן ברור.

לגבי הרכב עצמו את רוצה גם "חזק" וגם חסכוני ובדר"כ זה לא הולך כ"כ ביחד.

או שאת תתפרשי על משפחתי שאני מאמין שאפשר להשיג מזדה 3 2006 בתקציב הזה, יחסית בטיחותי, אמין ויספק לך את הסחורה, יעשה לך צריכת דלק סבירה של 1:11

או שאת מתפשרת על הגודל, יורדת קטגוריה לסופר מיני יותר חסכונית, אבל קטנה ובטיחותית פחות.(אחרי הכל יש כוכבי בטיחות אבל הפיסיקה עושה את שלה)

לגבי דגמים אני לא כ"כ קיא בתחום אבל הבנתי שיש פיאט מומלצות, חכי לתגובות של מומחים ממני.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

אני לחלוטין יכול להביע הזדהות בדרישות שהוצבו כאן - רכב שיהיה גם זריז וגם חסכוני (אני מניח שהכוונה ב"חזק" היא מבחינת תאוצה, ולא מבחינת יכולת גרירה או העמסה..). אך לצערי, יהיה קשה לקבל את הטוב מכל העולמות - היות ובסוף מדובר בתקציב נתון.

כשמזכירים את השילוב של "חזק וחסכוני", העדיפות היא קודם כל לבדוק רכבי טורבו דיזל. אמנם מדובר יהיה ברכב לא צעיר, אך כבר מסוף שנות ה-90' ובעיקר מתחילת שנות ה-2000, מנועי הדיזל בהחלט מתחילים לענות על ההגדרה "חזק וחסכוני", ובחלק מהמקרים אפילו מדובר במנועים שקטים למדי (אבל הנתון האחרון כנראה כבר לא יהיה ממש רלוונטי..). הבעיה העיקרית, כמו במציאות של היום, היא שההיצע של רכבי דיזל - במיוחד עם תיבה אוטומטית - הוא קטן ומוגבל. אם באפשרותך לבחור בתיבה ידנית - ההיצע יגדל מעט. בסך הכל, צריך לזכור שרכבי הסולר מגיעים בדרך כלל מאירופה, ושם השילוב, בדרך כלל, הוא לתיבות ידניות.

אגב - תיבה ידנית. לא משנה אם מדובר יהיה ברכב סולר או בנזין, מומלץ לבחור בתיבה ידנית, במיוחד במיוחד כשמודבר ברכב משומש. תיבה ידנית מצמצת את האפשרות לתקלות, היות ותיבה אוטומטית - מה לעשות - מורכבת יותר, ולכן יקרה יותר לתיקון. יתר על כן, תיבה ידנית מוזילה גם את מחיר הרכב הכללי, מפחיתה את צריכת הדלק (הן מכיוון שאין מנגנון שצריך להעביר הילוכים, והן כי נחסך משקל לא מבוטל, בפני שתיבה אוטומטית היא גם כבדה יותר). בקיצור - עדיף ידני. אגב - כנראה שהרכב גם יאיץ מעט יותר מהר מרכב אוטומטי מקביל.

חשוב לציין - ביטוח. רוב רכבי הדיזל משמשים כאן כמוניות, ובכלל - מבחינת הביטוח, רכב סולר צפוי לעשות יותר קילומטראז', מה שאומר יותר שעות נהיגה על הכביש - ומכאן, יותר סיכוי לתאונה. בקיצור - צריך לקחת בחשבון שהביטוח יהיה יקר יותר מרכב בנזין מקביל (השאלה בכמה - וזה כבר צריך לברר לעומק, ולהימנע מקביעות מיותרות מראש).

טוב, סוף סוף - הרכבים:

רנו מגאן דיזל, 2007-2009, ידני: מנוע 1.5 ליטר טורבו דיזל (DCI) שבהחלט מפתיע בעוצמתו כבר בגרסת ה-80 כ"ס. היו גם גירסאות 1.9DCI עם 130 כ"ס, ששווקו אפילו עם תיבה אוטומטית - ואני יכול לתאר לעצמי כמה חזק רכב כזה. הסוד במנועי טורבו דיזל הוא הרבה כוח, מבלי לאמץ יותר מדי את המנוע. במקרה יש לי גם קנגו DCI שנת 2007, עם 80 כ"ס, ואני זוכר כמה היתי מופתע מהיכולת של המנוע למשוך, אפילו בהילוך חמישי, מ-110 ל-140 בלי הרבה בעיה - אפילו עם דחיפה קטנה בגב.. מניסיון אישי, המנוע בקנגו מראה אמינות גבוהה, והייתה תקלה משמעותית אחת, בסביבות 160,000 ק"מ אם אני זוכר נכון, כשהיה צורך להחליף משאבת מים. זהו (טפו טפו טפו). יש לשים לב כי רוב דגמי המגאן שנמכרו הם עם 4 דלתות, וזה אומר מרכב ע-נ-ק-י. לא נורא, חיישני רוורס יהוו פתרון ראוי לבעיה.

סקודה אוקטביה 1.9TDI, דגם TOUR (הישן יותר, ששווק 6-7 שנים במקביל לאוקטביה החדשה יותר..), מרכב 4.5 דלתות 2005-2007: לא סתם הרכב הזה פופולארי מאוד כמונית - הרכב פשוט סוס עבודה! יש אלפי מוניות כאלה בארץ, עם מאות על גבי מאות אלפי קילמוטרים. הרכב שווק כאן גם עם תיבה אוטומטית, וחשוב לוודא שהותקן בה מצנן שמן (באוטומטית כמובן), שהייתה נוטה להתחמם.

סקודה פאביה, 2006-2008, דיזל או טורבו דיזל: לפאביה שתי גרסאות דיזל: אחת בלי טורבו, עם 70 כ"ס - רכב חלש למדי, אך חסכוני מאוד. ישנה גרסה נוספת עם מנוע זהה לזה של האוקטביה הנ"ל - וכאן זה כבר סיפור אחר לגמרי מבחינת עוצמה. אגב, כנראה שפאביה דיזל משנתונים מתקדמים תמצאי רק עם מרכב סטיישן (וזה עדיין לא הופך את הרכב ל"ענק").

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיפות לידני כמובן!

הכוונה שלי בחזק - רכב בעל נפח מנוע שיסחוב בעליות ונסיעות ארוכות וכמובן ברמת התאוצה - ועדיין שיהיה חסכוני . (* עם ק״מ נמוך)

התחלתי קצת לחפור על רכבים, בגדול העדיפות הייתה לרכב משפחתי ,אבל תוך כדי חיפוש

התעמקתי בשתי דגמי מיני : Hyundai i10 , Peugeot 107

בגלל החיסכון המשמעותי בדלק והמחיר הנמוך, אבל קראתי בכמה מקומות שהיונדאי לא הכי יציבה , לא נוחה ולא מיועדת לנסיעות בינעירוניות .

מה היתרונות /חסרונות ?!? מה עדיף מבין שתיהן ?!

נראה לי גם קצת מוזר שהיונדאי ממש נפוצה ביד 2 , בעיקר בשנים היותר חדישות 2012-2010, כאילו אנשים רכשו את הרכב והתבאסו עליו ....

תודה על האינפו,עוזר המון!!! :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתחיל בכך שההעדפה צריכה להיות דווקא לרכב קטן יותר, משיקולים פרקטיים ו"נכונים" יותר - צריכת דלק, חנייה, שנת ייצור מתקדמת יותר.

כעת, המונח "חזק" מוסבר טוב יותר, ואפשר להתמקד בצורה נכונה יותר. עדיין אפשר לבחור ברכבי הסולר שהצעתי קודם - הם עדיין חזקים בהרבה ממכוניות המיני - וחסכוניים לא פחות, למרות הפער הענק במימדי המכוניות (נניח - מגאן מול פיג'ו 107, למשל - הבדל של 1M אורך! ועוד לא דיברנו על רוחב). מאידך, את מכוניות המיני ניתן לרכוש משנתונים מתקדמים יותר, ועם הרבה פחות קילמוטראז' - שלא לדבר על כך שהן הרבה יותר פופולאריות מרכבי דיזל.

תקציב הנתון, מדובר על מכוניות המיני מהמודלים המעט-מוקדמים יותר - 2009-2010, אולי במצב שוק הליסינג כיום אז גם 2011 (למרות שלמכוניות המיני יש שוק חם בטירוף, אז יכול להיות שאין אצלהן בעיית שוק). מדובר לרוב על סוזוקי אלטו, פיג'ו 107 ויונדאי I10. מבלי לחפור יותר מדי, היונדאי תהיה עדיפה על שתי האחרות.

האלטו, עם כל הכבוד, פשוט לא עונה לציפיות, וגרוע מכך - יש לה רק 3 כוכבי ריסוק. ככה, שגם אם היא הייתה עונה לציפיות, לא הייתי ממהר להמליץ. זה רכב שיותר מתאים לפנים העיר, לנסיעות מאוד קצרות. כמובן שמדובר ברכב מודרני והיא "תעלה את הקסטל", אבל השאלה היא איך, וזה בטח לא יהיה נוח, נעים או שקט.

הפיג'ו 107 מאוד דומה לאלטו. ההבדל העיקרי הוא בנוחות הנסיעה הטובה יותר ובבטיחות - 4 כוכבים, שזה כבר סביר.

אז אמרנו I10. היא לא מאוד נוחה אמנם, אבל בניגוד לשאר - אין לה מגרעות בולטות מעבר לכך. ראשית, בניגוד לשאר - יש לה 4 צילינדרים לעומת 3 באחרות - וזה חשוב, היות ורכבים עם מנוע תלת צילינדרי נוטים לרעוד יותר, ולעשות יותר רעש. שנית - 4 כוכבי ריסוק - שזה גם בסדר גמור. מנוע 1.1 ליטר שסוחב לא רע בגירסה הידנית, אבל בוודאי לא "חזק" - אחרי 110-120 קמ"ש, גם הוא מרגיש כבר חנוק. מי שרוצה נסיעה נינוחה יותר, יכולת "סחיבה" טובה יותר - יוכל לבחור בגירסת ה-1.25 ליטר. צריך רק לזכור שהיא מגיעה רק עם תיבה אוטומטית, וצריכת הדלק שלה כבר הרבה פחות טובה בשביל רכב במימדים כאלה, בעיקר בגלל התיבה האוטומטית הפשוטה. כבר אמרנו שאי אפשר לקבל הכל מהכל? אבל I10 עדיין תהיה הבחירה הטובה יותר, מבין מכוניות המיני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...