Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוק ללא אכיפה הוא לא באמת חוק (במקרה דנן).

שה לי לדמיין פקח עובר רכב רכב, מציץ לתוך החלון ובודק אם הופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

מעבר לזאת, כמו שנאמר, בלא מעט מכוניות בכלל לא ניתן לראות אם הופעלו הבלמים הללו.

באקספלורר של אמא שלי בלם היד הוא בתצורת דוושה בצד שמאל (בדומה לתמונה שלעיל) בצורה שאין מצב שפקח יצליח לזהות אם הופעל או לאו.

גם לנו יש אקספלורר, ורק בגלל שאני מסתבך עם הבלם הזה כל פעם , אנחנו פשוט מחנים אותו על P.

אבל ביום שיתדרדר לך האוטו או לי, מסיבה כזו או אחרת ויפגע במישהו\ יתדרדר ברוורס לתוך בית קפה או מה שלא יהיה, יבוא בוחן תנועה, יסתכל על הבלם יד ויתחיל לספור כמה נקישות הבלם היה מתוח, נחש מה תהייה התוצאה כשיגלו שהוא כלל לא מתוח ?

2005-2006 Pontiac Grand Prix

2006-2009 Renault 19, 94

2009-2011 Mitsubishi Lancer 2001

2012 Audi A4 2003 Cabriolet

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי בטויוטה הבלם בצורת דוושה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מצב P הוא מצב PARKING והוא המיועד למצב חניה - למשל בחניה כשנדרשת בלימת קבע.

בלם יד מיועד לבלימה באמצעות היד - למשל בזינוק בעליה כשהרגל עוזבת את בלם הרגל ועוברת לגז .

לפי ניסוח התקנה בכלל לא ברור שהכוונה היא לבלם יד, ואם לפרש פרשנות תכליתית אז מצב PARKING מתאים יותר לכוונת המחוקק , והוא המצב בו הרכב חייב להיות בחניה.

פורסם

בלם יד מיועד לבלימה באמצעות היד - למשל בזינוק בעליה כשהרגל עוזבת את בלם הרגל ועוברת לגז .

לפי ניסוח התקנה בכלל לא ברור שהכוונה היא לבלם יד, ואם לפרש פרשנות תכליתית אז מצב PARKING מתאים יותר לכוונת המחוקק , והוא המצב בו הרכב חייב להיות בחניה.

לפי ניסוח התקנה , כמו שהמדינה שלנו אוהבת הכוונה היא לה-כ-ל גם בלם יד.

"החניית רכב ללא נקיטת אמצעי זהירות מתאימים, גורר קנס של 250 ש"ח.

כפי שנכתב, לפי תקנה 74 (א) - יש לנקוט בכל אמצעי זהירות הדרושים על מנת שהרכב לא יזוז או ינוע.

קיים גם סעיף (ג): נוהג רכב לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד בדרך בעלת שיפוע אלא לאחר שבלם את גלגליו כראוי; היה רכב מנועי במורד — יטה הנוהג את הגלגלים הקדמיים לאבן השפה או לשפת הכביש הקרובה אליו וישלב אותו בהילוך אחורי, ואם היה בעליה — יטה את הגלגלים הקדמיים לעבר הכביש כשיש בו אבני שפה, או לשפת הכביש אם אין בו אבני שפה, וישלב אותו בהילוך קדמי; ברכב בעל הילוכים אוטומטיים, ישלב הנוהג את הילוך החניה. "

השאלה היותר מעניינת, האם מישהו אי פעם קיבל דוח על כך שהוא הנחה את רכבו כאשר גלגלי הרכב אינם מוטים כלפי המדרכה או הכביש בהתאם לכביש ?

2006-2009 Renault 19, 94

פורסם

השאלה היותר מעניינת, האם מישהו אי פעם קיבל דוח על כך שהוא הנחה את רכבו כאשר גלגלי הרכב אינם מוטים כלפי המדרכה או הכביש בהתאם לכביש ?

השאלה העוד יותר מעניינת, האם יש מישהו שאינו מחנה את רכבו כאשר גלגלי הרכב מוטים כלפי המדרכה או הכביש בהתאם לכביש, ואינו נוקט בכל האמצעים כדי להבטיח שהרכב לא יתדרדר?

ארז רונן

פורסם
השאלה העוד יותר מעניינת, האם יש מישהו שאינו מחנה את רכבו כאשר גלגלי הרכב מוטים כלפי המדרכה או הכביש בהתאם לכביש, ואינו נוקט בכל האמצעים כדי להבטיח שהרכב לא יתדרדר?

:oops: מודה באשמה.

האמת שאני לא זוכר מתי הפעם האחרונה שבעצתי חנייה במקביל, או שמצאתי בכלל חנייה כזו.

2006-2009 Renault 19, 94

פורסם

erez59 - אתה רציני?!?!

מספיק שתסתובב בכל רחוב ישראלי ותראה איך אנשים מחנים. (אתה מוזמן לבוא לרחוב שלי. אנשים חונים עקום, נגד כיוון התנועה, על המדרכה ואז גם מתלוננים למה מזמינים משטרה לרכבים שלהם...)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רשום בלמים המיועדים לבלימת קבע. כנראה שהתכוונו להכל. P זה לא בלמים, זה יותר כמו לשלב הילוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רשום בלמים המיועדים לבלימת קבע. כנראה שהתכוונו להכל. P זה לא בלמים, זה יותר כמו לשלב הילוך.

אם התכוונו להכל בוודאי היו כותבים "כל הבלמים המשמשים המיועדים לבלימת קבע"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רשמו בלמים. אני מבין את זה טכנית כבלמים של הרכב, אלו שבגלגלים, לא הגיר. בלם יד מפעיל את הבלמים האחוריים, P לא.

פורסם
אני מקווה שזאת לא הגישה האישית שלך לחוקים.

בגלל הגישה הזאת אנשים נתקעים על 90 קמ"ש בנתיב השמאלי, חונים על 2 חניות, לא מאותתים במעבר בין נתיבים, לא עוצרים להולך רגל לפני מעבר חציה וכדומה.

בסוף מישהו נדפק מזה.

ראבק, קשה להרים ידית מסכנה/ ללחוץ על כפתור חשמלי ?! אז מה אם לא ניתן לאכוף? יש היגיון בחוק הזה.

כמובן שלא. אזרח שומר חוק אנוכי. (לא בציניות).

בדיוק מסיבה זו ציינתי 'במקרה דנן'.

אני מחנה כמובן רק עם מה שידוע בארץ בשם אמברקס... אחח ישראל.

לפחות יש כאלו שמנסים ואומרים אנדברקס...

לא ברור לי למה יש אנשים שלא מחנים עם בלם היד, באמת תמוה.

אגב,

P מתייחס כמובן לParking בבורר ההילוכים בתיבה אוטו' -

בכל הרכבים האוטו' שנהגתי בהם עד הלום - אילולא התיבה נמצאת על P לא ניתן בכלל להוציא את המפתח מהסוייץ כך שאני לא מבין איך ניתן להחנות רכב שלא ב-P.

בסדרה 3 החדשה (של אבי) כפתור ה-START/STOP לא מגיב בכלל אם הרכב לא נמצא בפארקינג.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
רשמו בלמים. אני מבין את זה טכנית כבלמים של הרכב, אלו שבגלגלים, לא הגיר. בלם יד מפעיל את הבלמים האחוריים, P לא.

כתוב :

הוצא מפתח ההצתה והופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

כנראה שהמבחן הנכון הוא מבחן היועד ולא המיקום .

לגבי נעילה באמצעות P אין ספק שלכך הוא מיועד , מבחינה טכנית כוח הבלימה של הגלגלים הקדמיים הוא רב כך שהוא יכול להגשים את יעודו בצורה טובה יותר.

אגב כקוריוז , היתה לי אלפא סוד שבלם היד הפעיל את הבלמים הקדמיים שהיו ממוקמים על הגיר ולא בגלגלים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובלם יד לא מיועד לבלימת קבע?

פורסם
ובלם יד לא מיועד לבלימת קבע?

בלם יד או בעברית אנברקס , נועד לבלום באמצעות היד בניגוד לבלם הרגיל שנועד לבלום באמצעות רגל.

אולי אם היו משנים את שמו לבלם חניה , או בלם קבע ...

אני משתמש בו לזינוק בעליה כשצריך להוריד את הרגל מהבלם הרגיל , אני מניח שהוא מיועד לצורך זה

פורסם
בלם יד או בעברית אנברקס , נועד לבלום באמצעות היד בניגוד לבלם הרגיל שנועד לבלום באמצעות רגל.

אולי אם היו משנים את שמו לבלם חניה , או בלם קבע ...

אני משתמש בו לזינוק בעליה כשצריך להוריד את הרגל מהבלם הרגיל , אני מניח שהוא מיועד לצורך זה

אם זו הסיבה, מדוע הוא קיים ברכב עם גיר אוטומטי?

אם זו הסיבה, מדוע קיים בבלם החניה כפתור המאפשר לנעול אותו במצב עצירה?

ארז רונן

• תוכן חדש...