Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכב שלי אין חצי מצמד.

תקרא את ההודעה הראשונה בבקשה.

במקרה כמו שלך ובמידה ויש לך שתי רגלים, השתמש ברגל השמאלית כדי ללחוץ על דוושת הבלם וברגל ימין לחץ על דוושת התאוצה. אתה יכול להשתמש גם בידית בלם החנייה אבל לא לזה היא מיועדת.

בכל מקרה, אם אתה זקוק לעוד כמה עצות וטיפים בנהיגה, אשמח לעזור.

ארז רונן

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במקרה כמו שלך ובמידה ויש לך שתי רגלים, השתמש ברגל השמאלית כדי ללחוץ על דוושת הבלם וברגל ימין לחץ על דוושת התאוצה. אתה יכול להשתמש גם בידית בלם החנייה אבל לא לזה היא מיועדת.

בכל מקרה, אם אתה זקוק לעוד כמה עצות וטיפים בנהיגה, אשמח לעזור.

לא מלמדים נהגי אוטובוס לקרוא ?

זהו פורום משפטי , והשאלה היא משפטית

יעוץ נהיגה זה פורום אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תשמע, אם אתה לא משוכנע מכל ההסברים שנתנו לך פה תעשה ניסוי: דרדר את רכבך לתוך בית קפה הומה אדם בלי להרים בלם יד ובלי להכניס למצב P.

אם השופט יאשים אותך רק על שלא הרמת בלם יד- תדע שרק זה חובה.

אם יחליט להאשים אותך רק על שלא שמת בP - תדע שרק זה חובה.

אם יאשים אותך על שניהם, תדע ששניהם חובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תשמע, אם אתה לא משוכנע מכל ההסברים שנתנו לך פה תעשה ניסוי: דרדר את רכבך לתוך בית קפה הומה אדם בלי להרים בלם יד ובלי להכניס למצב P.

אם השופט יאשים אותך רק על שלא הרמת בלם יד- תדע שרק זה חובה.

אם יחליט להאשים אותך רק על שלא שמת בP - תדע שרק זה חובה.

אם יאשים אותך על שניהם, תדע ששניהם חובה.

רעיון מעניין אבל לא רלוונטי

השופט לא מחליט להאשים אף אחד בכלום

המשטרה/תביעה מאשימה , השופט מחליט לזכות או להרשיע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז תוסיף את המילה "יחליט" אחרי המילה "השופט" בהודעה שלי.

פורסם
לא מלמדים נהגי אוטובוס לקרוא ?

זהו פורום משפטי , והשאלה היא משפטית

יעוץ נהיגה זה פורום אחר.

זו התובנה הכי גדולה שהצלחת להגיע אליה? סחתן עליך איינשטיין.

ארז רונן

פורסם
אתה יכול להשתמש בכל אלמנט שהרכב מציע לך כדי להקל על הנהיגה, גם אם במקור הוא לא מיועד לכך. כשאני למדתי נהיגה, השתמשנו ב"חצי מצמד" כדי למנוע מהרכב להתדרדר לאחור. מעניין שדווקא את השיעור הזה פספסתם.

מכיר גם מכיר את השיטה. לא רוצה להחליף מצמד כל 20,000 ק"מ.

ד"א - גם בזינוק בסיוע בלם היד משתמשים בחצי מצמד - אבל לפרק זמן הרבה יותר קצר מאשר כאשר אתה מחזיק כך את הרכב שנינות ארוכות (והמתחכמים אפילו מחזור שלם ברמזור). כמוכן בשיטת "חצי מצמד" יש נטיה לתנועת הרכב לפנים ולאחור לפי ה"משחק" בדוושות (המאיץ והמצמד) בעוד שבשימוש בבלם היד הרכב יציב עד תחילת התנועה בכיוון המבוקש (כולל לאחור, בתמרוני חניה וכד').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין כל פסול להשתמש בבלם חניה לזינוק בעליה, ברכב ידני. כמובן שאפשר להסתדר גם בלי.

גם ברכב אוטומטי אין בזה פסול, יש בזה טמטום :-)

הבחור ביקש את לשון החוק - קיבל. לא מוכן לקבל את הכתוב - שישאל שופט.

פורסם
מכיר גם מכיר את השיטה. לא רוצה להחליף מצמד כל 20,000 ק"מ.

ד"א - גם בזינוק בסיוע בלם היד משתמשים בחצי מצמד - אבל לפרק זמן הרבה יותר קצר מאשר כאשר אתה מחזיק כך את הרכב שנינות ארוכות (והמתחכמים אפילו מחזור שלם ברמזור). כמוכן בשיטת "חצי מצמד" יש נטיה לתנועת הרכב לפנים ולאחור לפי ה"משחק" בדוושות (המאיץ והמצמד) בעוד שבשימוש בבלם היד הרכב יציב עד תחילת התנועה בכיוון המבוקש (כולל לאחור, בתמרוני חניה וכד').

אני מכיר את השיטה קצת אחרת. אנסה לתאר אותה מבלי לעשות דרמה. הרכב במצב של "זינוק בעליה", רגל שמאל לוחצת על המצמד עד הסוף, רגל ימין לוחצת על דוושת הבלם. ברגע שאתה רוצה לנסוע, מרימים את רגל שמאל באיטיות עד שצליל המנוע משתנה, מד הסל"ד יורד במקצת (המשמעות שהמצמד מתחיל להצמד ולא יאפשר לרכב להתדרדר), משחררים את הלחיצה מדוושת הבלם ולוחצים על דוושת התאוצה (ברגל ימין...), משחררים את דוושת המצמד לחלוטין ומתחילים לנסוע. אין בלאי של המצמד, אין תנועה של "לפנים/אחור" של הרכב, אין משחק בין הדוושות. הדבר היחידי שיש זה התנהלות נכונה בהפעלת הרכב. רוצה להשתמש בבלם החנייה לצורך זינוק בעליה? בבקשה, גם זו אופציה אבל להגיד שבשביל זה הוא קיים כפי שיגאל טוען, זה לא נכון.

ארז רונן

פורסם
אני מכיר את השיטה קצת אחרת. אנסה לתאר אותה מבלי לעשות דרמה. הרכב במצב של "זינוק בעליה", רגל שמאל לוחצת על המצמד עד הסוף, רגל ימין לוחצת על דוושת הבלם. ברגע שאתה רוצה לנסוע, מרימים את רגל שמאל באיטיות עד שצליל המנוע משתנה, מד הסל"ד יורד במקצת (המשמעות שהמצמד מתחיל להצמד ולא יאפשר לרכב להתדרדר), משחררים את הלחיצה מדוושת הבלם ולוחצים על דוושת התאוצה (ברגל ימין...), משחררים את דוושת המצמד לחלוטין ומתחילים לנסוע. אין בלאי של המצמד, אין תנועה של "לפנים/אחור" של הרכב, אין משחק בין הדוושות. הדבר היחידי שיש זה התנהלות נכונה בהפעלת הרכב. רוצה להשתמש בבלם החנייה לצורך זינוק בעליה? בבקשה, גם זו אופציה אבל להגיד שבשביל זה הוא קיים כפי שיגאל טוען, זה לא נכון.

זה כבר פטתי

יש בלם יד שכל העולם משתמש בו לצורך זינוק בעליה.

אתה מציע ברכב אוטו לעשות קרקס עם שתי רגליים וברכב ידני לשרוף מצמד

דיי תרד מהעץ הזה .

זה פורום משפטי

פתח דיון מסודר בפורום הכללי . אולי יסבירו לך שם איך מזנקים בעליה.

פורסם

אותי לימדו את שיטת החצי קלאץ ואני חייב לציין שזו שיטה מפגרת שמתאימה רק לרכבי דיזל ו\או שיפועים קלים בהם אין באמת סכנת הידרדרות (אולי 5 ס"מ בזינוק רגיל).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה כבר פטתי

דיי תרד מהעץ הזה .

זה פורום משפטי

יותר פטתי מלטעון שבלם חניה נועד רק לזינוקים בעליה?

פורסם
זה כבר פטתי

דיי תרד מהעץ הזה .

זה פורום משפטי

יש לך בעיה של קורדינציה שאפילו ברכב אוטומט אתה לא מסוגל לבצע זינוק בעליה מבלי להשתמש בבלם החנייה. אין איסור להשתמש בבלם החנייה בעת זינוק בעליה אבל למה להאשים אותי במגבלות שלך. מבחינתי אתה יכול להשתמש בבלם החנייה גם בזינוק בירידה... (אתה מזכיר לי את סבתא שלי שגם הייתה משתמשת בבלם החנייה בעת זינוק בעליה...)

ארז רונן

פורסם
אותי לימדו את שיטת החצי קלאץ ואני חייב לציין שזו שיטה מפגרת שמתאימה רק לרכבי דיזל ו\או שיפועים קלים בהם אין באמת סכנת הידרדרות (אולי 5 ס"מ בזינוק רגיל).

הכל עניין של מיומנויות נהיגה. אני נוהג כך מספיק שנים כדי להבין שכשאתה שולט בתירגול, זה הופך לטבע שני ופתאום אתה לא מבין איך אפשר לנהוג אחרת.

ארז רונן

• תוכן חדש...