Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה גובה הקנס על חניה ללא שימוש בבלם יד ?

כמה נקודות העבירה הזו ?

האם מי שחונה באמצעות P בגיר אוטו לא יקבל דוח על כך ?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין P בגיר ידני, אתה מקסימום יכול לשלב להילוך וזה עוצר את האוטו מלהדרדר,

אך עדיין לא בטוח כמו בלם יד,

בחיים לא שמעתי על קנס על חניה ללא בלם יד, בכל אופן אצלי אי אפשר ממש לראות את זה

Interior%202.jpg

שים לב לדוושה הקטנה ליד הדלת, זה הבלם חניה שלי, (האוטו בתמונה לא שלי אבל אותו דבר)

בכול אופן, אתה יכול לברר את זה,

מצאתי עבורך את פקודות התעבורה,

ראה סעיף 70 (א. ב. ג. מדבר על חוקי חניות)

שבוע טוב,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לא נראה לי, כי אחרת העיריה הייתה משלשת את כמות ההכנסות שלה, (נוסח דו"ח על כל שטות)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אוי גוועאלד.

כל הפורום השתגע מהשרשור על הפין ברכב כללי.

כשהפין עולה לאנשים לראש....

(מצטער, הייתי חייב :D)

לפותח השרשור, אמליץ לך לחשוב על מה גובה ה״קנס״ שיהיה באם תחנה בלי בלם יד ורכבך יידרדר וייפגע ברכוש פרטי או חלילה חיי אדם.

זה כמובן ייקרה רק אם יישבר הפין. או שיישבר לך הפין אחרי שזה ייקרה, לא יודע, מה שבטוח זה שאני מתנצל גם על הבדיחה הזו.

פורסם

מאחר וקבעת נחרצות שיש כזה קנס, ספר לנו בבקשה על מה אתה מסתמך?

קיבלת כזה קנס?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש רכבים שבהם הבלם הוא אלקטרוני כמו למשל בביואיק לקרוס החדשה ושאר האמריקאיות אם אני לא טועה, בגי'פים של מרצדס למשל הבלם הוא בתחתית והוא כמו דוושה בפני עצמה וגם בעוד רכבים, בהונדה סיויק דור לפני הנוכחי הבלם ממש מוסווה מכיסא הנהג.

ככה שיהיה קשה לפקח לקבוע אם בלם מורם או לא לכן אני לא חושב שקיים קנס שכזה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
מאחר וקבעת נחרצות שיש כזה קנס, ספר לנו בבקשה על מה אתה מסתמך?

קיבלת כזה קנס?

בפורום הכללי נשאלה שאלה לאופן התפעול של בלם יד/P ואני כתבתי :

"לא משתמש בבלם יד אף פעם

מיותר ברכב אוטו."

קיבלתי בהודעות פרטיות הודעה נחרצת :

זה לא מיותר ולא חוקי.

כיוון שמי ששלח אליי את ההודעה בוודאי יודע הכל אבל לא פרט ואילו אני קטונתי וככל שניסיתי למצוא את מקור האי חוקיות לא מצאתי , חשבתי אולי מישהו כאן מכיר איסור חוקי שכזה וכמובן מה הסנקציה (שהרי בלי סנקציה אין משמעות לאיסור חוקי).

בפורום הכללי אני מנסה לברר אם אחרים חושבים שזה מיותר ומה הסיבה שהם משתמשים בP בנוסף לבלם יד.

פורסם

לא נראה לי שיש כזה קנס, וגם אם כן לא שמבצעים אכיפה.

בכל הסרטים האמריקאים שראיתי שמתי לב שלא משתמשים כלל בבלם היד.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסרטים האמריקאים הם אפילו לא נועלים את האוטו שהם יוצאים.

את זה לומדים בשיעור נהיגה, חונים עם הילוך משולב/P ובלם יד. גם בספרי רכב זה כתוב.

זה גם לא בריא לגיר האוטומטי להשתמש רק בP בלי בלם יד, כל משקל הרכב "עומד" על שן אחת שנועלת את הגיר.

אז גם אם אין קנס של המדינה, כשישבר לך חלק בגיר בגלל זה תקבל "קנס" מהמוסך, ועזוב את זה אם הרכב יתדרדר ויפגע במישהו/משהו ויתברר שחנית ללא בלם יד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בסרטים האמריקאים הם אפילו לא נועלים את האוטו שהם יוצאים.

את זה לומדים בשיעור נהיגה, חונים עם הילוך משולב/P ובלם יד. גם בספרי רכב זה כתוב.

זה גם לא בריא לגיר האוטומטי להשתמש רק בP בלי בלם יד, כל משקל הרכב "עומד" על שן אחת שנועלת את הגיר.

אז גם אם אין קנס של המדינה, כשישבר לך חלק בגיר בגלל זה תקבל "קנס" מהמוסך, ועזוב את זה אם הרכב יתדרדר ויפגע במישהו/משהו ויתברר שחנית ללא בלם יד.

בשיעורי נהיגה גם לומדים לעשות הצגה לבוחן ולסובב את הראש כדי להביט במראות צד שחס וחלילה הבוחן לא יפספס את זה שאתה נוהג זהיר.

בספר רכב גם כתוב איך לכוון ולהדליק את הרדיו , אני חייב לסוע עם רדיו דולק ?!?!?!

לי מעולם לא נגרם נזק לגיר האוטו בעקבות אותו עומס , וגם לאף אחד שאני מכיר לא נגרם נזק כזה .

כל משקל הרכב אינו עומד על שן אחת , אני לדוגמא לא יכול להרים את כל משקל הרכב , אבל לדחוף את הרכב אני יכול דיי בקלות , המשקל הרלוונטי הינו פחות מ SIN הזווית כש 5-10 מעלות זו עליה קשה.

ונניח שהרכב ידרדר ויפגע במישהו ויתברר שחניתי ללא בלם יד מה יהיה , בהנחה שאין מקור חוקי לחיוב מה יקרה ?

אם יש חיוב חוקי אשמח לקבל הפניה כי אז כל הדיון מיותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בבקשה:

74. רכב שנשאר בלי השגחה (תיקון: תש"ל, תשס"א)

(א) לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב אלא לאחר שנקט באמצעי הזהירות הדרושים כדי להבטיח שהרכב לא יזוז ולא ינוע בהעדר נהג.

(ב) לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב בלי השגחה אלא לאחר שהופסקה פעולת המנוע ומנגנון ההדלקה, הוצא מפתח ההצתה והופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

נלקח מפה

מספיק טוב בשביל שלא תזרוק את הרכב על P וזהו כמו נהג ליסינג מצוי?

ד"א בספר הרכב כתוב מידע שיעזור לך לשמור על הרכב תקין, לא רק איך מפעילם רדיו. כדאי לך לעיין בזה.

פורסם

חוק ללא אכיפה הוא לא באמת חוק (במקרה דנן).

שה לי לדמיין פקח עובר רכב רכב, מציץ לתוך החלון ובודק אם הופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

מעבר לזאת, כמו שנאמר, בלא מעט מכוניות בכלל לא ניתן לראות אם הופעלו הבלמים הללו.

באקספלורר של אמא שלי בלם היד הוא בתצורת דוושה בצד שמאל (בדומה לתמונה שלעיל) בצורה שאין מצב שפקח יצליח לזהות אם הופעל או לאו.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

החניית רכב ללא נקיטת אמצעי זהירות מתאימים, גורר קנס של 250 ש"ח.

כפי שנכתב, לפי תקנה 74 (א) - יש לנקוט בכל אמצעי זהירות הדרושים על מנת שהרכב לא יזוז או ינוע.

קיים גם סעיף (ג): נוהג רכב לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד בדרך בעלת שיפוע אלא לאחר שבלם את גלגליו כראוי; היה רכב מנועי במורד — יטה הנוהג את הגלגלים הקדמיים לאבן השפה או לשפת הכביש הקרובה אליו וישלב אותו בהילוך אחורי, ואם היה בעליה — יטה את הגלגלים הקדמיים לעבר הכביש כשיש בו אבני שפה, או לשפת הכביש אם אין בו אבני שפה, וישלב אותו בהילוך קדמי; ברכב בעל הילוכים אוטומטיים, ישלב הנוהג את הילוך החניה.

כמה נקודות העבירה הזו ?

אין נקודות.

האם מי שחונה באמצעות P בגיר אוטו לא יקבל דוח על כך ?

אין חובה לחנות באמצעות "P", אלא אם בדרך שיש בה שיפוע.

בכחול

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חוק ללא אכיפה הוא לא באמת חוק (במקרה דנן).

אני מקווה שזאת לא הגישה האישית שלך לחוקים.

בגלל הגישה הזאת אנשים נתקעים על 90 קמ"ש בנתיב השמאלי, חונים על 2 חניות, לא מאותתים במעבר בין נתיבים, לא עוצרים להולך רגל לפני מעבר חציה וכדומה.

בסוף מישהו נדפק מזה.

ראבק, קשה להרים ידית מסכנה/ ללחוץ על כפתור חשמלי ?! אז מה אם לא ניתן לאכוף? יש היגיון בחוק הזה.

• תוכן חדש...