Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זו הסיבה, מדוע הוא קיים ברכב עם גיר אוטומטי?

אם זו הסיבה, מדוע קיים בבלם החניה כפתור המאפשר לנעול אותו במצב עצירה?

הגיר האוטו אצלי במיצובישי ספורטבאק לא מצליח להתגבר על כל עליה במצב D אם כי בהרבה מהעליות אני מספיק להוריד את הרגל מהבלם למצערת בלי להתדרדר אחורה.

יכול להיות שתפקיד הכפתור הוא לא לעייף את היד בזמן ההמתנה לירוק ?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגיר האוטו אצלי במיצובישי ספורטבאק לא מצליח להתגבר על כל עליה במצב D אם כי בהרבה מהעליות אני מספיק להוריד את הרגל מהבלם למצערת בלי להתדרדר אחורה.

יכול להיות שתפקיד הכפתור הוא לא לעייף את היד בזמן ההמתנה לירוק ?

לא יכול להיות שאתה רציני. (ואם אתה מתעקש שאתה בכל זאת רציני, יש כאן בעיה)

ארז רונן

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בלם יד או בעברית אנברקס , נועד לבלום באמצעות היד בניגוד לבלם הרגיל שנועד לבלום באמצעות רגל.

אולי אם היו משנים את שמו לבלם חניה , או בלם קבע ...

אני משתמש בו לזינוק בעליה כשצריך להוריד את הרגל מהבלם הרגיל , אני מניח שהוא מיועד לצורך זה

תשמע חבר, ככה לא מתפעלים רכב.

"אנברקס" זו לא מילה בעברית.

בלם יד - המשמש לחניה. מכאן ששמו גם בלם חניה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יגאל, ברצינות, תפרוש בשיא אתה מביך את עצמך.

והשם הרשמי באנגלית לבלם יד הוא parking brake

http://en.wikipedia.org/wiki/Parking_brake

אגב אם כבר העלתם את זה, זה די טיפשי שהם אומרים עליה - הילוך ראשון וירידה - הילוך אחורי. זה לא משנה שום דבר, אם כבר עדיף תמיד ראשון בגלל היחסי העברה. ההסבר היחידי שאני יכול למצוא לזה הוא פוטנציאל הנזק אם ניסת להניע בהילוך.

ואגב למי ששאל, בחלק מהגירים (או רק בגירים ישנים יותר) אפשר לכבות ולהניע גם ב-N.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
תשמע חבר, ככה לא מתפעלים רכב.

"אנברקס" זו לא מילה בעברית.

בלם יד - המשמש לחניה. מכאן ששמו גם בלם חניה.

בעליה לא מתפעלים רכב באמצעות בלם יד ?

אותך בלם יד משמש לחניה

אותי מצב PARKING משמש לחניה

פורסם
בעליה לא מתפעלים רכב באמצעות בלם יד ?

אותך בלם יד משמש לחניה

אותי מצב PARKING משמש לחניה

אתה טועה. רק נהגים חדשים, לא מיומנים, חסרי ניסיון, או נהגים חסרי יכולות מינימליות בנהיגה, שעברו את המבחן המעשי במקרה, רק הם מתפעלים את הרכב באמצעות בלם היד בעליה.

להשתמש במצב Parking בלבד לצורך חנייה זה לעבור על החוק. החוק מחייב אותך לנקוט בכל אמצעי הזהירות הדרושים כדי שהרכב לא יזוז או ינוע. בכל, לא בחלק. אצלי באוטובוס אין מצב Parking ולכן "כל אמצעי הזהירות" הכוונה למקסי ברקס. (בלם החנייה), ובנוסף, בירידה/עליה, להפנות את הגלגלים, בהתאמה, לכיוון המדרכה.

ארז רונן

פורסם

בנוסף יש להדגיש ש-Parking לא נועל את הגלגלים, הוא נועל את הגיר בחלקו האחורי. הגלגלים אינם נעולים כלל בגלל הדיפרנציאל.

דיינו אם תרימו את צד אחד מהקרקע הרכב ינוע חופשית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אתה טועה. רק נהגים חדשים, לא מיומנים, חסרי ניסיון, או נהגים חסרי יכולות מינימליות בנהיגה, שעברו את המבחן המעשי במקרה, רק הם מתפעלים את הרכב באמצעות בלם היד בעליה.

להשתמש במצב Parking בלבד לצורך חנייה זה לעבור על החוק. החוק מחייב אותך לנקוט בכל אמצעי הזהירות הדרושים כדי שהרכב לא יזוז או ינוע. בכל, לא בחלק. אצלי באוטובוס אין מצב Parking ולכן "כל אמצעי הזהירות" הכוונה למקסי ברקס. (בלם החנייה), ובנוסף, בירידה/עליה, להפנות את הגלגלים, בהתאמה, לכיוון המדרכה.

יש הבדל בין :"כל האמצעים"

ל : " כל האמצעים הדרושים"

אני יודע שרשיון אוטובוס לא מחייב לדעת לקרוא

אבל יש כאן ציטוט של נסח החוק תקרא , מה שלא ברור תשאל , אל תמציא לעצמך פרשנות שלא קיימת.

פורסם

משום מה זור לי שהמונחים בעברית הם "בלם שירות" ו"בלם עזר" (בהתאמה - בלמי הרגל והיד).

ארז - המחצית הראושנה של הפוסט שלך שגויה. זינוק בעליה באמצעות בלם העזר הוא מיומנות חיונית לכל נהג שאין ברשותו רכב עם hill holder. אולי לתושבי ת"א אין בה צורך, אבל אוי לחיפאי שינסה לזנק ברחוב בלפור בלי שימוש בבלם היד. מובטחת הדרדרות לאחור וסיכוי טוב להדממת מנוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
משום מה זור לי שהמונחים בעברית הם "בלם שירות" ו"בלם עזר" (בהתאמה - בלמי הרגל והיד).

ארז - המחצית הראושנה של הפוסט שלך שגויה. זינוק בעליה באמצעות בלם העזר הוא מיומנות חיונית לכל נהג שאין ברשותו רכב עם hill holder. אולי לתושבי ת"א אין בה צורך, אבל אוי לחיפאי שינסה לזנק ברחוב בלפור בלי שימוש בבלם היד. מובטחת הדרדרות לאחור וסיכוי טוב להדממת מנוע.

לא קרה לי כיבוי מנוע בגלישה לאחור בעליה ברכב אוטו

בחיפה בלי מיומנות בסיסית של זינוק בעליה בהחלט קשה יותר להסתדר

פורסם

אני לא רוצה לגלוש לאחור בכלל. לכן אני משתמש בבלם היד בכל זינוק בעליה, אפילו בשיפוע קל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש הבדל בין :"כל האמצעים"

ל : " כל האמצעים הדרושים"

אני יודע שרשיון אוטובוס לא מחייב לדעת לקרוא

אבל יש כאן ציטוט של נסח החוק תקרא , מה שלא ברור תשאל , אל תמציא לעצמך פרשנות שלא קיימת.

עוד דבר שאתה לא יודע: רישיון לאוטובוס, כן מחייב לדעת לקרוא.

חיפשתי "כאן" את ציטוט נסח החוק ולא מצאתי ולכן אני שואל, כשאתה כותב "כאן", למה אתה מתכוון?

שאלה נוספת, מה ההבדל בין "כל האמצעים" ל"כל האמצעים הדרושים"?

שאלה נוספת, האם במידה ותחנה את רכבך ותמנע את תזוזתו רק באמצעות ה Parking ובכל זאת, עקב תקלה הרכב ישתחרר ויגרום לתאונה, האם לדעתך המשטרה תאשים אותך שלא נקטת בכל האמצעים הדרושים כדי שהרכב לא יזוז ולא ינוע?

ארז רונן

פורסם

אתה יכול להשתמש בכל אלמנט שהרכב מציע לך כדי להקל על הנהיגה, גם אם במקור הוא לא מיועד לכך. כשאני למדתי נהיגה, השתמשנו ב"חצי מצמד" כדי למנוע מהרכב להתדרדר לאחור. מעניין שדווקא את השיעור הזה פספסתם.

ארז רונן

פורסם
עוד דבר שאתה לא יודע: רישיון לאוטובוס, כן מחייב לדעת לקרוא. - תתפלא כמה אני יודע.

חיפשתי "כאן" את ציטוט נסח החוק ולא מצאתי ולכן אני שואל, כשאתה כותב "כאן", למה אתה מתכוון? - אני בטוח שתסתדר רק אם תתאמץ לקרוא את השרשור מהתחלה.

שאלה נוספת, מה ההבדל בין "כל האמצעים" ל"כל האמצעים הדרושים"? - כמו הבדל בין הרשעה לזיכוי

שאלה נוספת, האם במידה ותחנה את רכבך ותמנע את תזוזתו רק באמצעות ה Parking ובכל זאת, עקב תקלה הרכב ישתחרר ויגרום לתאונה, האם לדעתך המשטרה תאשים אותך שלא נקטת בכל האמצעים הדרושים כדי שהרכב לא יזוז ולא ינוע?

המשטרה גם יכולה להאשים אותך בהטרדה מינית של ילדים בזמן שהמוטרדת היתה שוטרת בת 22 שיזמה את הקשר עם המטריד

פורסם
אתה יכול להשתמש בכל אלמנט שהרכב מציע לך כדי להקל על הנהיגה, גם אם במקור הוא לא מיועד לכך. כשאני למדתי נהיגה, השתמשנו ב"חצי מצמד" כדי למנוע מהרכב להתדרדר לאחור. מעניין שדווקא את השיעור הזה פספסתם.

ברכב שלי אין חצי מצמד.

תקרא את ההודעה הראשונה בבקשה.

• תוכן חדש...