Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא נוסע בעיקר עם סחרור אוויר: לאחר הקירור הראשוני, האוויר קר יותר ולכן פעולת המזגן יעילה יותר (וגם חסכונית יותר) וכמו כן - משום מה זה פולט הרבה יותר אוויר. לכן, לעתים סירקולציה פנימית אפילו מאווררת רכב חם או מנקה אדים מהר יותר מסירקולציה חיצונית!

הבעיה היחידה בסחרור אוויר היא במחזור חמצן ולכן שומרים חריץ פתוח באחד החלונות הקדמיים וגם מאווררים את תא הנוסעים בעזרת פתיחת החלון או פתיחת מדף הסירקולציה פעם בעשרים דקות עד חצי שעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן, כנראה ברכב שלך במצב סירקולציה פנימית האוויר לא זורם דרך מסנן אוויר תא הנוסעים (שאולי לא במייטבו וסתום קצת), ובגלל זה אתה מרגיש זרימה חזקה יותר.

פורסם

אני לא מדבר על רכב מסוים - סחרור אוויר פולט יותר אוויר. נכון שלא תמיד זה שווה את זה, כמו כשהרכב ממש לוהט לאחר עמידה ממושכת בשמש, אבל זה בהחלט משפיע ובכל מקרה יש להעדיף סחרור אוויר כמצב ברירת מחדל של המזגן.

פורסם

כמו שכתבתי מקודם, יש מכונות, בהן זרימת אוויר במצב סירקולציה היא דרך הפילטר ויש מכוניות בהן הזרימה היא לא דרך הפילטר.

בכל מקרה, אני אף פעם לא הרגשתי שום הבדל.

חוץ מעניין החיסכום בצריכת דלק, לא הבנתי מדוע מצב סירקולציה אמור להיות מצב ברירת המחדל.

לדעתי ההפך הוא הנכון - אנו לא אמורים להיות זמן ממושך בחלל סגור עם הספקה מצומצמת של חמצן טרי.

מצב סירקולציה טוב בעמידה בפקקים, כשיש חדירה מאסיבית של ריח מהאגזוז של אוטובוס שעומד לפניך.

בכל מצב אחר לדעתי עדיך לנשום אוויר טרי.

ועוד - אם מצב הסירקולציה היה אמור להיות מצב ברירת המחדל לפי תכנון היצרנים - כפתור הפעלת מצב סירקולציה היה מואר כאשר אנו במצב כניסת אוויר חיצוני, ולא להפיך.

כלומר כפתור מואר כשאתה במצב שונה ממצב ברירית המחדל.

פורסם

BUKI,

ללא כוונה לזלזל אבל אצלי במצב סירקולציה הכפתור של הסירקולציה מואר ובמצב אוויר חיצוני הכפתור של האוויר החיצוני מואר.

האם במצב סירקולציה מערכת הקירור לא תעבוד קשה יותר ע״מ לקרר אוויר חם מבחוץ (בשעת צהריים, נניח)?

זאת בהשוואה לאוויר מתא הנוסעים שכבר, יחסית, מקורר.

פורסם

צודק לגבי רכבים בהם יש שני כפתורים.

ברכבים עם כפתור אחד הוא מואר במצב סירקולציה ולא מואר במצב כניסת אוויר חיצוני.

ברכבים ישנים יותר המדף הזה בכלל לא ממונע אלא מוזז על ידי כבל שמחובר לידית בפנל מיזוג. ואז שום דבר לא מואר.

צודק גם בעיניין השני - במצב כניסת אוויר מבחוץ המדחס יעבוד יותר זמן/בספיקה גבוהה יותר לעומת מצב סירקולציה פנימית.

פורסם
כמו שכתבתי מקודם, יש מכונות, בהן זרימת אוויר במצב סירקולציה היא דרך הפילטר ויש מכוניות בהן הזרימה היא לא דרך הפילטר.

בכל מקרה, אני אף פעם לא הרגשתי שום הבדל.

חוץ מעניין החיסכום בצריכת דלק, לא הבנתי מדוע מצב סירקולציה אמור להיות מצב ברירת המחדל.

לדעתי ההפך הוא הנכון - אנו לא אמורים להיות זמן ממושך בחלל סגור עם הספקה מצומצמת של חמצן טרי.

מצב סירקולציה טוב בעמידה בפקקים, כשיש חדירה מאסיבית של ריח מהאגזוז של אוטובוס שעומד לפניך.

בכל מצב אחר לדעתי עדיך לנשום אוויר טרי.

ועוד - אם מצב הסירקולציה היה אמור להיות מצב ברירת המחדל לפי תכנון היצרנים - כפתור הפעלת מצב סירקולציה היה מואר כאשר אנו במצב כניסת אוויר חיצוני, ולא להפיך.

כלומר כפתור מואר כשאתה במצב שונה ממצב ברירית המחדל.

לא קראתי את כול האשכול.

ברכבים עם בקרת אקלים כאשר כפתור AUTO לחוץ מערכת הבקרה מעבירה באופן אוטומטי את המערכת למצב של סיחרור אוויר לפרק זמן מסויים ולאחר מכן מבטלת את מצב הסיחרור לשם כניסת אוויר נקי מבחוץ.

בכול מקרה מנורת החיווי של מצב סיחרור נשארת כבוייה במצב AUTO בכול רכבי קונצרן VAG.

אם מערכת בקרת אקלים נמצאת במצב הפעלה ידני והנהג מעביר את המערכת למצב של סיחרור אוויר באופן אוטומטי מחשב הבקרה משנה את המצב לאחר כיבוי והתנעה מחדש של הרכב למצב של כניסת אוויר מבחוץ (בטווח זמן של 20 דקות המצב האחרון עדיין נשמר).

איזה כייף לי :)

פורסם

זה רק מאשר את מה שאני כתבתי.

מצב "ברירת המחדל" הוא מצב כניסת אוויר מבחוץ.

פורסם

מנסיוני הסירקולציה הפנימית מקררת טוב יותר (בין אם היא מזרימה יותר אוויר או לא) וזה גם מה שמתבקש. בכל מקרה, מתחיל פה דיון מעניין על מהי ברירת המחדל שלנו בנהיגה - סחרור אוויר או אוויר טרי - וזו לא שאלה טכנית נטו אלא עניין של נהיגה ולכן צריך דעה מקצועית של מדריך נהיגה ולא של טכנאי מזגנים.

פורסם

אין כל ספק שבסירקולציה המזגן מקרר טוב יותר, מהסיבה הפשוטה שהאוויר בכניסה קר יותר, מאחר והוא כבר עבר כמה מחזורי קירור ונמצא בחלל סגור של הרכב.

לגבי השאר - לא צריך להיות מקובע למשהוא מסויים, אלא להתאים את המצב לתנאי הסביבה.

בעיר ובפקק באמת עדיף להיות במצב סירקולציה.

בנסיעה ביום אביבי בכביש פתוח לא יזיק להעביר לכניסה מבחוץ ולנשום קצת אוויר טרי.

פורסם

!Eureka

מומלץ להיכנס לרכב רק לאחר שהתקרר על ידי פתיחת החלונות בחלקם העליון והפעלת המזגן תוך כדי המתנה בצמוד לרכב עד שיתקרר (אין לעזוב רכב מונע). אם פנים הרכב ממש רותח – הרכב יתקרר במהירות רבה בתחילת העבודה ע"י מיזוג האויר שמגיע מבחוץ (סירקולציה חיצונית). שימוש במזגן – יש לזכור מידי פעם לתת לאויר טרי להיכנס מבחוץ לחידוש מלאי החמצן[...]סירקולציה פנימית מוציאה יותר אוויר ולכן תייבש את החלון מהר יותר. במצבים בהם ישבו במכונית מספר אנשים זמן מה כדאי לתת לאוויר מבחוץ להיכנס, במיוחד אם זו נסיעת לילה בה חוסר החמצן עלול לגרום להירדמות. .

בנסיעות בימי הקיץ חשוב להצטייד בשתייה, להפעיל את המזגן (לא להקפיא את הרכב, זה יוצר ניגוד הפוך...) ובהחלט לעצור להתרעננות בכל הזדמנות שניתן. מדי פעם, למרות שזה סיוט יש לפתוח מעט את חלון הרכב ולתת לאוויר "טרי" להיכנס פנימה. אוורור המזגן ממחזר את האוויר שאנו מוציאים ומעייף אותנו מהר מכפי שאנו חושבים

[...]מצב ה"חד כיווני" מקרר המזגן את האוויר הנכנס למכונית מבחוץ ומזרים אוויר טרי לתוך האוטו (אם אפשר לקרוא לאוויר בקיץ הישראלי "טרי"). במצב זה, האוויר לא מספיק להתקרר כהלכה ונראה כאילו המזגן אינו מקרר מספיק.הסיבה היא, שעל המזגן מוטל לקרר בזמן קצר ביותר אוויר מטמפרטורה של כ- 30 מעלות ויותר לטמפרטורה הנוחה לך. זו משימה בלתי אפשרית. במצב ה "U", ממחזרת פעולת המזגן את האוויר שבתוך הרכב ומקררת אותו שוב ושוב. לכן הפעולה יעילה בהרבה במצב זה, והאוויר היוצא ממערכת האוורור קר הרבה יותר.

במספר דגמים של מכוניות ניתן לבחור בחלק מפתחי האוורור מצב של חדירת אוויר חיצוני למכונית. שוב, בחירה שרבים אינם מודעים לה, אך היא עלולה לפגום בקירור המכונית, משום שיחד עם האוויר שהמזגן טורח כל כך קשה לקרר, מוחדר אוויר חם למכונית ומעלה את הטמפרטורה בה. אז מה לכל זה ולנהיגה? נסה לנהוג כשהמוח שלך נמס בחום.

קיים מתג נוסף - הסירקולציה (מיחזור), אשר מאפשר שימוש באוויר מתוך תא הנוסעים או מחוצה לו. היתרון בסגירת הסירקולציה הוא בהגברת היעילות של החימום / קירור. החיסרון הוא באי הכנסת אוויר (וחמצן) טרי מבחוץ.

בכל אחת מההודעות (ויש עוד דוגמאות) משתמע שהשימוש הרגיל הוא בסחרור אוויר ולא במצב של אוויר טרי. כמובן שיש לנקוט בצעדים כדי לאוורר את תא הנוסעים: שמירת חלון נהג פתוח מעט בחלקו העליון, פתיחת החלון/סירקולציה (מה עדיף?) לפרק זמן קצר אחת ל-20-30 דקות וכמובן הפוגות בנהיגה פעם בשעה עד מקסימום שעתיים - אבל השימוש הכללי צריך להיות בסירקולציה כדי לשפר את קירור תא הנוסעים.

פורסם

כל אחד מבין מה שהוא רוצה להבין :-D.

בכל מקרה, כולם ציינו פחות או יותר את מה שאנחנו כתבנו. דברים נכונים בהחלט אך לא חד משמעיים.

רק הערה לגבי מה שכתב ראם סמואל - כמעט בכל המכוניות שהיו לי לא הייתה שום בעיה למזגן לקרר את האוויר לטמרטורה רצויה גם בכניסת אוויר מבחוץ. גם בימים חמים מאוד. כך שזו לא משימה בילתי אפשרית.

חלון אני לא פותח אף פעם. גם לא לכמה סנטימטרים. רעש הרוח מפריע לי.

פורסם

אני לא חושב שהוא התכוון לזה מילולית. תכף תגיד לי שהוא גם התכוון שהמוח שלו נמס...:wink:

בפתיחה של חריץ ממש קטן בחלון רעש הרוח אינו מפריע ולמעשה דווקא מקבלים אפשרות לשמוע (ולו באופן קלוש) את הסביבה. אגב, כדי לאוורר את הרכב רגעית לאחר שימוש ממושך בסחרור אוויר, האם תמליץ על פתיחה רגעית של החלון או על פתיחה קצרה של מדף הסירקולציה לאוויר חיצוני?

פורסם

אגב, כדי לאוורר את הרכב רגעית לאחר שימוש ממושך בסחרור אוויר, האם תמליץ על פתיחה רגעית של החלון או על פתיחה קצרה של מדף הסירקולציה לאוויר חיצוני?

פתיחת מדף סירקולציה לכמה דקות:

1. האוויר עדיין מקורר. חלון פתוח מחדיר אוייר לא מקורר.

2. האוויר מסונן על ידי מסנן אוויר תא נוסעים. חלון מחדיר אבק.

3. סובייקטיבי אולי, אבל אני כן שומע רעש רוח מהחלון (גם אם הפתיחה היא ל 2 סנטימטר) ולי אישית זה כן מפריע.

פורסם

אם כבר השרשור הזה, על 3 עמודיו, מנפץ מיתוסים אז ברשותכם אעלה שאלה.

BUKI,

כשהשיקול היחידי הוא הקטנת צריכת הדלק -

על מה תמליץ, נסיעה עם חלונות פתוחים או הדלקת מזגן?

לצורך העניין אין בקרת אקלים ובורר העוצמה נמצא במצב בינוני, נניח 2 מתוך 4.

• תוכן חדש...