Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מדחס-פיגו 306.

AL-GATO
שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

הקיץ הגיע ואיתו החום הכבד =\ ולכן סוף סוף החלטתי לטפל במזגן שלא פועל מאז שקניתי את הרכב.

הבעיה הייתה כבל גז קרוע.

כשהלכתי להחליף אותו, הבחור במוסך שאל האם המזגן פעל לפני כן,לא ידעתי את התשובה,ובבדיקה זריזה הוא אמר שהכבל לא מספיק,ושהמדחס גמור. (הוא ניסה לסובב בו איזה חלק שהיה תקוע,וע"פ זה החליט)

1)האם ניתן לקנות מדחס, להחליף עצמאית,ולחזור רק למילוי גז,או שזה מסובך מדי? לא נראה לי שהפירוק בעייתי,השאלה אם יש פרוצדורות שלא ניתן לעשות לבד בעמצאיים בייתים.

2)האם מדחסים אחרים של פיגו\סיטרואן מתאים לדגם הזה,או שאני חייב ספציפית 306 שנת 2001?

3) אני אשמח אם מישהו שיודע יגיד כמה בערך אמור לעלות מדחס שכזה מפירוק,לא בא לי להיות קורבן לעושק :-(

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק בתקופה האחרונה יצא לי להחליף כמה וכמה מדחסים. ממש לא מסובך לביצוע אבל מצריך כלים מתאימים וזוג בוקים להעמיד עליו את הרכב מחלקו הקידמי אם המדחס אצלך יושב למטה. מדחס מפירוק יעלה לא יותר מ-300 ש"ח ובהחלט מישתלם לך לבצע לבד את העבודה ורק להגיע לוואקום ומילוי מה שאני עשיתי. רק מה שחשוב לפני שאתה מגיע לפירוקייה תוריד את המדחס שלך שיהיה לך לדוגמא שם כי יש המון סוגים של מדחסים שניראים אותו הדבר ומבחינת הפירוקייה רק שתיקח לא משנה שהוא רק ניראה דומה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה!

השאלה אם אין עוד דברים שצריך לבצע מלבד החלפת המדחס עצמו. קראתי כל מיני תגובות שבהן מוזכר גם גומיות ומסנן,האם זה הכרחי להחליף גם אותם?

יש דרך לבדוק בפירוקיה שהמדחס תקין? ברור לי שאי אפשר להיות בטוח לחלוטין,אבל אולי איזה רמז חיצוני..

בנוסף,האם יש רכבים נוספים בעלי מדחס זהה שבהם אני יכול להשתמש? (סיטרואן,רנו,דגמים אחרים של פיגו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא תוכל לבדוק את תקינות המדחס עצמו אבל יש ביקות ראשוניות שניתן לבדוק.

למשל תסובב את הפולי של המדחס עם היד ותוודא שהמיסב לא מרעיש ומסתובב קל וחלק, ובדיקה שניה תסובב עם היד את הקלאץ של המדחס(אצע הפולי) ותוודא שהוא לא תקוע, הוא אמור להסתובב עם התנגדות קלה.

השאר זה להתקין אותו ברכב, לבצע וואקום במערכת 15דקות , ולהמתין לפחות שעה כדי וודא שהוואקום נשמר במערכת ושהלחץ וואקום לא יורד אחרת יש דליפה, לאחר מכן למלות גז ולבדוק לחצים, למיטב זכרוני הכמות גז לרכב שלך היא 550גרם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אוסיף עוד בדיקה קטנה לוודא שהמדחס כן מייצר דחיסה מסויימת ונותן כיוון שהוא תקין 80% - סובב את המדחס כלומר את הפולי הפנימי שלו (הקלאצ') וחסום עם האצבעות את 2 הכניסות של הצינורות במדחס עצמו. אתה אמור להרגיש קושי בסיבוב ולהרגיש בחור אחד מהשתיים שיש דחיפה לאצבע. אם אתה לא מרגיש את הסימנים האלה אל תיגע במדחס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...