Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רע אבל זה רכב ישן ורכבים כאלה דורשים הוצאות לא פוסקות (אני מדבר מנסיון, כל חודש אני מחליף חלק או שניים בפיג'ו).

זה יהיה כבד עליך, מסיון נוסף, היה לי רכב בצבא ולמזלי הוא היה די אמין ועדיין הוא היה יקר.

לפעמים לא היה לי כסף לצאת עם חברים בגלל ההוצאות על הרכב, שלא לדבר על הלוואות פה ושם בשביל הוצאות לא צפויות.

בקיצור, מנסיון, תרד מהרעיון של רכב בזמן הצבא.

עד עכשיו הסתדרת בלי רכב, עוד שנתיים זה לא נורא, במיוחד שזה יהיה רק לטובתך, בעיקר מבחינה כספית.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נגיד אני מכחה שנתיים,

ואז אני יתחיל ללמוד [אם אני לא ילמד דרך הצבא]

ואז כסף ללימודים..

לא ניגמר ...

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

ואלה בדיוק המשתנים הבלתי צפויים (והצפויים) שדיברו עליהם במשך כל השרשור.

לדעתי עדיף לך להנות מהכסף המועט שתקבל בצבא, או לנסות לחסוך אותו מאשר להפוך לעבד של האוטו.

בכל מקרה בטווח הארוך עדיף כסף ללימודי רפואה.

אני גם מאלה שמאוד דוגלים בלחיות את הרגע אז זה קצת צבוע מצדי לדבר ככה, אבל יש דברים שיכלתי לעשות קצת אחרת ולא להיות בחלק מהחובות שיש לי היום.

אני אמרתי לך את דעתי, כמו גם רבים אחרים בשרשור, תקשיב לבעלי הנסיון, הכי טוב ללמוד מטעויות של אחרים, אתה עושה רושם של בחור בוגר ושקול, יש לך זמן לחשוב על זה, אני מאמין שתגיע להחלטה שתהיה הכי נכונה בשבילך.

פורסם

אני מקשיב לבעלי ניסיון

אם לא הייתי מקשיב הייתי עונה לך

"טוב חאלס נשמה אני יודע מה טוב לי אז מה עם יש לך ניסיון לי יש חוכמה" [ערס טיפש וטיפוסי]

וכמובן שעדיף כסף לרפואה !

אם זה יהיה שיקול אני גור גם בבית של ההורים ויסע באוטובוס !

פורסם
לבחור שאמר לנהוג על G27..לא עדיך לעשות רישיון קארט ולנהוג על זה ולפיתוח מיומנות? [שאלה די רצינית..]

קארטים לא מתנהגים אפילו קרוב לרכב כביש. פרט לאולי דו"ג, קארט זה הדבר שמתנהג הכי רחוק מרכב כביש.

הבלמים הם על הציר האחורי, ה-track גדול מה-wheelbase, ההגה מאוד מהיר, הזוויות קאסטר הן הזויות במונחים של רכבי כביש, הציר המניע נעול, הצמיגים מייצרים הרים של אחיזה, אין מתלים בכלל, כל אלו גורמים להתנהגות שונה לחלוטין משל רכב כביש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני למא מתכוון להשתולל בכביש

יותר ממה שאני מסכן את עצמי אני מסכן אחרים,

במסלולים, בחניונים נטושים ובכאלה מקומות יש עדיין מניעה מלעשות שטויות?!

למרות ששמת סימן שאלה וסימן קריאה (שמציינים שאלה רטורית, כן?) אני אענה.

2 השורות הראשונות של מה שציטטתי זה סיסמאות שלמדת. זה נחמד שאתה יודע אותן, אבל זה לא אומר כלום. אין לך מושג מה ההשלכות, לא בקטע רע, אתה פשוט באמת לא יודע. אני בגיל 15 דיברתי בוועדת הכלכלה של הכנסת בתור חבר של כבוד באיגוד באינטרנט הישראלי. ברצינות. למדתי על בשקי מה זה שממעיטים בערכך בגלל שנת הלידה שלך.

לגבי החלק השני של התגובה שלך - זה מראה בדיוק שמי שאומר לך שאין לך מושג צודק. כן, יש מניעה. אסור!!! אתה לא יודע מאיפה יבוא הולך רגל או רכב שלא תראה כי תהיה עסוק בלזרוק תחת באיזה סיבוב. ובמקרה הטוב... תסיים בשלילה.

תמשיך לחלום, תעבוד, תלמד, תחכה להעברת בעלות שאבא שלך יבוא לחתום לך עליה. בינתיים תקרא בפורום ותשכיל.

אני שנה וכמה חודשים על הכביש, ויש פה חבר׳ה עם וותק נהיגה בקידומת 4. לי יש מה ללמוד וגם לך.

מקווה שקראת עד הסוף למרות שמתאר לעצמי שלא. תהנה מהזמן הזה שאתה יחסית חופשי, כולם מחכים להתבגר אבל כשמתגברים מתחננים לחזור להיות ילדים :-)

גם אלה עם הרכבים שאתה חולם עליהם.

פורסם

לאחר כמעט 100 (!!!) תגובות על שאלה תיאורטית של עלם נחמד שעוד לא התחיל שיעורי נהיגה, לא נהג על כלי רכב מימיו והצליח לחסוך רק 10K ש"ח, אני מבקש להתעלק על השרשור - האם יהיה כדאי לי לקנות יונדאי וולסטר בעוד 3-4 שנים? ומה לגבי בעוד 10 שנים? ובעוד 20 שנה? אודה לתשובות רציניות.

פורסם
צודק ב100 אחוז.

בתקופה שבא הוצאתי רישיון כל רכב ידני שהייתי נותן בו קיק דאון היה מעלה לי חיוך על הפרצוף.

:shock: קיק דאון בגיר ידני:?:

קארטים לא מתנהגים אפילו קרוב לרכב כביש. פרט לאולי דו"ג, קארט זה הדבר שמתנהג הכי רחוק מרכב כביש.

הבלמים הם על הציר האחורי, ה-track גדול מה-wheelbase, ההגה מאוד מהיר, הזוויות קאסטר הן הזויות במונחים של רכבי כביש, הציר המניע נעול, הצמיגים מייצרים הרים של אחיזה, אין מתלים בכלל, כל אלו גורמים להתנהגות שונה לחלוטין משל רכב כביש.

קודם כל לא נדרש רשיון על קארט למיטב ידיעתי, אאל"ט פותח השרשור שאל אם לא עדיף להוציא רשיון על קארט.

לדעתי קארט יכול להקנות ידע בסיסי והכרה מעשית של מוסגים + תחושה טובים מיותר משל סימולטור נהיגה ביתי. נכון, התחושה שונה מזו של רכב כביש אבל זה הכי קרוב לנהיגה שאפשר.

אגב הילד בן 15. מי יודע, אולי עד שיגיע זמנו הספורט המוטורי בארץ יתקדם ויהיו יותר בעלי רשיונות ספורטיביים ומסלול מסודר.. :roll:

זריקת תחת ונהיגה "בקלות ראש" אסורים בחניונים נטושים וכו' וכו'. נסיעה במהירות גבוהה מהמהירות המותרת, דריפטים ושאר תרגילים אינם חוקיים. ג'ימיקאנות למיניהן, מגרשי הדרכה וכד' זה תחום אפור.

מבחינת החוק אינני מכיר חניון שמהירות הנסיעה המותרת בו היא מעל ל-50 קמ"ש (בהנחה שאין שום שלט ומדובר בחניון פתוח בשטח עירוני). תוסיף על זה את התקנה שהנסיעה צריכה להיות בהתאם לתנאי הדרך ותקבל שאם תעשה תאונה בחניון הומה אדם (לצורך הדוגמה) במהירות 40 קמ"ש עדיין ניתן יהיה להרשיע אותך בנסיעה במהירות מופרזת כיוון שהסביבה תאמה נסיעה של 25 קמ"ש לדוגמה.

ושוב אחזור על המנטרה שלי - הבעיה היא לא שילד חולם בגדול, לא שהוא במרחק שנתיים משיעור הנהיגה הראשון שלו ולא שום דבר אחר למעט העובדה (מבחינתי) שהוא כבר היום חושב על מכונות נהיגה ואופי נהיגה קיצוני למדיי וחשוב מאוד שיעבור המסר שאין לכך מקום!

היום הקפצתי את אישתי לעבודה, ראינו כל מיני נהגים בדרך ודיברנו גם על עניין אמצעי המיגון והבטיחות (חוגורות, בוסטרים, קסדות).

אמרתי לה שאני קורה לזה "הבחירה הטבעית". החכמים והחזקים שורדים, השאר מתים בדרך.

היא אמרה שהבעיה שמי שמת זה הילדים של אותם הורים מטומטמים שבוחרים לא לחגור את הילדים מאחור ועל זה עניתי לה רק דבר אחד - הלדים האלה יגדלו בידיעה שגם את הילדים שלהם לא צריך לחגור! זה עצוב ואכזרי אבל אין מה לעשות.

הפעילו שיקול דעת, תתעלו על עצמכם ותנצחו את הבחירה הטבעית ("איזהו גיבור הכובש את יצרו").

בהצלחה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לא יודע למה השרשור הזה מריח כמו מנהל שהחליט להשתעשע עם כולם....משתמש טרי מלפני חודשיים שפותח שאלה אודות רכב עתידי כשהוא בן 15 (אבל מתבטא טוב מרוב חברי הפורום...) ואיכשהו מליח להחזיק את הטופיק 7 עמודים (בינתיים) בלי להתייאש כשהמון מתנשאים מעליו.

אה כן, ואף אחד לא נועל את השרשור על פי מסורת ״הכל הכל אני יכול כי זה החופש הגדול״...

מעניין.

:lol:

אבל אתן לפותח השרשור להנות מחמת הספק:

ראשית - שאפו, אם אתה בן 15 ומתבטא כמו שאתה מתבטא פה- ההורים שלך עשו איתך משהו נכון.

חלומות- חובה לחלום! זה הדלק שמניע אותך תמיד לשאוף להתקדם בחיים.

סיוטים-חלום שהשתבש, זה מה שאתה עלול לחוות אם תנסה לממש את החלום שלך לפני הזמן, זה יאכל לך את הכיס שכנראה לא יהיה עמוק מספיק, זה עלול לסבך אותך חוקית (M3 מכונית מאוד מאוד מהירה...) ולסיום, בלי מיומנות מתאימה- עלול לסבך אותך רפואית חס וחלילה.

כדי שתוכל להנות מהגשמת החלום של המכוניות המדוברות אתה צריך טיימינג- מספיק ממון כדי לתחזק את הרכב כמו שצריך ושתקבל את מה שהרכב יכול לספק ונסיון מתאים מבחינת נהיגה ברכב הנעה אחורית חזק (הב.מ.וו הזאת יודעת לנשוך).

כש-2 הדברים האלה יחברו אחד לשני תוכל לומר בפה מלא:

הגשמתי את החלום.

המון הצלחה לך או למנהל הפורום שיצר אותך.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא צריך M3 בשביל לקבל נשיכה, אפשר אפילו עם מיצובישי קולט. מספיק לא להיות עירני ולהיכנס לפניה על כביש רטוב, קצת יותר מידי מהר, מנסיון.

קודם כל לא נדרש רשיון על קארט למיטב ידיעתי, אאל"ט פותח השרשור שאל אם לא עדיף להוציא רשיון על קארט.

לדעתי קארט יכול להקנות ידע בסיסי והכרה מעשית של מוסגים + תחושה טובים מיותר משל סימולטור נהיגה ביתי. נכון, התחושה שונה מזו של רכב כביש אבל זה הכי קרוב לנהיגה שאפשר.

אגב הילד בן 15. מי יודע, אולי עד שיגיע זמנו הספורט המוטורי בארץ יתקדם ויהיו יותר בעלי רשיונות ספורטיביים ומסלול מסודר.. :roll:

גם עוד לפני החוק ה"מוטורי" (שזה בערך כמו לקרוא לחוק הנוגע לתקיפה מינית חוק האהבה), לא היתה בעיה להתחרות עם קארטים.

בתור אחד שיש לו רכב הנעה אחורית ועם נסיון קל עם קארטים (4 פעימות) ונסיון רב עם סימולטורים, אני אומר לך חד משמעית שהגה טוב וסימולטור מדמה הרבה יותר טוב התנהגות של רכב ספורט. הדבר היחידי שאין בסימולטורים זה את תחושת המהירות והאנדרנלין.

בכל אופן כמו שאמור כבר קודם, רכב ספורט תמיד אפשר לקנות, בנות 15 יהיו חוקיות רק לעוד שלוש שנים. נצל את המידע הזה, כי את הגלגל אי אפשר להחזיר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מי שמטעה אותו זה אתה.

אני מכיר את החוק.

גיל ההסכמה בארץ הוא 14 עם סייגים.

14-16 חוקי כל עוד אין הבדל גילאים של יותר מ-3 שנים.

16-18 יש הבדל בחומרה של קיום יחסי מין תוך ניצול מרות, אבל פרט לזה אין הבדל עם 18+.

ואגב בניגוד למדינות אחרות בעילת קטינה בהסכמה תקפה רק אם זה היה ביודעין או אם היה חשד סביר. לא יודע אם זה החוק או רק הנחיות של הפרקליטות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני לא שום מנהל, מי שממש רוצה הוכחה יוכל לשלוח מסר בפרטי.

וכן... קראתי עד הסוף את כל הטופיק הזה על בוריו..

וכן! אני לא מתייאש.. הרבה צחקו עליי...וגם ניסו להתנשאות... זה לא ממש מזיז לי.

אני מאמין שבלי כסף ומיומנות לא הייתי מתקרב לרכב משוגע שכזה... זה באמת טיפשי.

אתם אומרים שקארט לא מדמה יכולות נהיגה כאלה ?

אני מעדיף לא לקנות הגה.. לא בא לי להתמכר למשחק מחשב.

זה שאמר מגיל 14 על הקטינות.. במדינתנו שינו את החוק ל16 אם אני לא טועה .

נ.ב..

התבטאות ? אני לא מגדיר את זה כדרך התבטאות... הצורת דיבור משתנה ממקום למקום, ככה זה לפחות אצלי.

אם חברים אני לא ידבר כמו שאני כותב כאן .

ובחיבורים שאני כותב אני יכתוב ברמה גבוהה ממה שאני כותב כאן

כל מקום והדרישות שלו

כי אני לא מאמין שאם כל שניה הייתי כותב 'אחשלי הנסיח' [ציניות טהורה ;) ] הייתם קוראים ומתייחסים אליי באותה רצינות נכון?

• תוכן חדש...