Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלומות הם בסדר, אבל אם אתה רוצה להגשים אותם אז רק צעד צעד...אה, ומתחילים מלמטה....

אני חולם להיות קברניט בג'מבו. זה אחלה חלום. אבל מעולם עוד לא לקחתי שיעור טיס אחד.הבנת את הפרינציפ?

הדיון עקר ואינו מוביל לכלום כי בלי לפגוע בך חלילה אישית, זה ממש לא מעניין אף אחד מה תהיה אחזקה של M3 עוד שש שנים במקרה הטוב, לחולה הגה בן 21, קפיש?

באותה מידה יכולתי להגיד לך "ביטוח יעלה 150 אלף ש"ח, הדלק יהיה כבר 15 ש"ח לליטר אז 3000 ש"ח לדלק חודשי..." וכו', אין קשר למציאות, בדיוק כמו השאלה, יש?

מלא לוטו, ואולי יפלו עלייך 20 מיליון ש"ח ותוכל לצחוק פה על כולם. אולי. ואולי גם עד גיל 50 תסע בגרוטאה (מאמין שלא לפי המוטיבציה שלך).

תוציא רשיון חבר, ואז תבוא ותפתח שרשור על איזה רכב אפשר לרכוש ב20,000 אלף ש"ח, כמו כולנו פה. זה כנראה יהיה יותר ריאלי בזמן הקרוב.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להתייחס לעניין הגיל, והאם יום אחד תנחת על הקרקע או לא, חלומות זה נחמד, להגשים אותם עוד יותר. אבל בשביל להגשים חלום הוא צריך להיות ראלי או להיות בעל מזל או עם הברקה (ועדיין טונות של מזל).

גם אם תוכל להרשות לך בגיל 18 להחזיק רכב ספורט, שלא לדבר על עלות הקניה, כדי שאתה תוכל לחבק את הרכב ולא שהרכב יחבק אותך, עדיף שתתחיל בקטן, סיירה או מיאטה או משהו בסגנון. וכדי שגם הם ישארו הרבה זמן ולא עד הגשם הראשון, וזה עוד בהנחה שתפגין שליטה עצמית בקיץ, תתחיל להתאמן עוד עכשיו על איזה G27 וסימולטור טוב (LFS או אפילו סדרת Dirt).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בשביל להגשים חלום, צריך רק להאמין בעצמך. ריאליים? לא בחלומות ,ידידי :).

אגב, אני מסכים שמכונית יוקרה בגיל 18, לא צריכה להיות בסדר העדיפויות של אדם מסויים, אבל זו רק דעתי.

הדבר הכי חשוב הוא להוציא רישיון בגיל 17.

פורסם
אז בשונה מהרבה חברים נחמדים שענו לך שלל תשובות ציניות אני כן אתייחס יותר ברצינות מאחר ואני מזדהה עם הסיפור.

אני בן 22, מגיל צעיר מאוד (10-11) תמיד חלמתי לנהוג ברכבי ספורט מיוחדים. בגיל 15 נסעתי לראשונה על ה-SLK מהדור

החדש שבדיוק הגיעה לארץ (אי שם בסוף שנת 2004), אבי נהג ברכב והחצי שעה הזו גרמה לי להבין שזה יהיה הרכב שלי.

באותו יום בערב הלכתי לאירוע חברתי של המשפחה, החזקתי את הקטלוג ביד והודעתי לכולם שכזה רכב יהיה לי. התגובות שקיבלתי

היו מאוד דומות לתגובות שקיבלת כאן.. אבל נחש מה? בגיל 21 קניתי כזו, כסופה! אז כן, חלומות כאלה ניתן להגשים אבל השאלה היא מה הוויתור שתעשה בדרך. מדובר בהמון כסף, אני למזלי הצלחתי להקים עסק מאוד מצליח בתחום האינטרנט שאפשר לי לעשות את השטויות בגיל 17 ועד השטות האחרונה (ה-SLK). ברשימת השטויות שהיו לי bmw 320 קופה בגיל 17, מיאטה NC בגיל 18, פיג'ו 206 CC בגיל 19 ומרצדס SLK (החלום) בגיל 21. איך זה הסתיים? חור ענק בכיס של עשרות אלפי שקלים שהפסדתי כתוצאה מעלויות אחזקה גבוהות, ביטוחים מטורפים וטיפולים שלא נדע... ומה ההבנה שנפלה לי בסוף? זה לא שווה את זה. חסוך את הכסף, תשקיע אותו בתבונה כך שבעוד 10 שנים (מה שנשמע הרבה אבל תאמין לי שלא) תוכל לקנות את המכונית ולא להיות משועבד אליה, אלא להנות ממנה באמת מה שדורש סכומי כסף מכובדים ברמה החודשית. לשיקולך :)

הבחור פה הסביר, כדרך אגב, את הטעם העיקרי לכך שלא כדאי לקנות רכב חלום על ההתחלה, אפילו אם יש לך את הממון לכך. לא משנה מה תקנה, אחרי שנה (כנראה) ימאס לך ואז תקנה רכב אחר ואז (כנראה) ימאס לך אחרי שנה וחוזר חלילה. אין לכך סוף. הבחור פה החליף 4 רכבים ב-4 שנים, שכל אחד הוא חלום בפני עצמו, וזה לא סיפק אותו. אני לא בא אליו בטענות, זה הטבע האנושי.

חוצמזה, אני יכול לומר לך שכשאני הוצאתי רישיון, נהנתי מאוד לנהוג על כל דבר שיש לו 4 גלגלים והגה, גם אם זה סובארו DL. בהתחלה, לא צריך M3 או פורשה בשביל הריגוש. גם סוזוקי אלטו תעשה את העבודה יופי.

פורסם
מגיל כזה אתה חושב על חתונה?

תהנה כמה שאפשר עם ילדות בנות 16. זה יד ראשונה מהניילון מה קרה לך..

איזה.

עם הנוער של עכשיו גיל 13 זה יד רביעית בערך.

פורסם
הבחור פה הסביר, כדרך אגב, את הטעם העיקרי לכך שלא כדאי לקנות רכב חלום על ההתחלה, אפילו אם יש לך את הממון לכך. לא משנה מה תקנה, אחרי שנה (כנראה) ימאס לך ואז תקנה רכב אחר ואז (כנראה) ימאס לך אחרי שנה וחוזר חלילה. אין לכך סוף. הבחור פה החליף 4 רכבים ב-4 שנים, שכל אחד הוא חלום בפני עצמו, וזה לא סיפק אותו. אני לא בא אליו בטענות, זה הטבע האנושי.

חוצמזה, אני יכול לומר לך שכשאני הוצאתי רישיון, נהנתי מאוד לנהוג על כל דבר שיש לו 4 גלגלים והגה, גם אם זה סובארו DL. בהתחלה, לא צריך M3 או פורשה בשביל הריגוש. גם סוזוקי אלטו תעשה את העבודה יופי.

צודק ב100 אחוז.

בתקופה שבא הוצאתי רישיון כל רכב ידני שהייתי נותן בו קיק דאון היה מעלה לי חיוך על הפרצוף.

פורסם

הדיון הכי סוער בפורום הוא של ילד בן 15 שרוצה לחסוך 200000 שח בשלוש שנים הקרובות.

תחזור קצת למציאות. תקנה קטנוע ב 5000 שח ותעשה שליחויות.

אייל

פורסם

אין שום מצב לקטנוע חבר של אבא שלי נהרג על אופנוע,

יש לי כבוד לאבא שלי ואני לא הולך להוריד לו את הלב לתחתונים שאני ירד לרכב...

לבחור שאמר לנהוג על G27..לא עדיך לעשות רישיון קארט ולנהוג על זה ולפיתוח מיומנות? [שאלה די רצינית..]

חלומות לא ריאלים.. א םזה ריאלי זה לא חלום זה שאיפה !

וכן.. מיאטה זה גם רכב שחשבתי עליו [מישהו פה הזכיר..]

אבל בטח תקטלו את המיאטה מאותה סיבה.

סיירה זאת אחת האופציות העיקריות עם מנוע 2L

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

M3,STI ועכשיו מיאטה וכו' .

ילד תקשיב,לא בקטע רע,תוציא קודם כל רשיון,תחסוך קצת כסף ובאמת תחזור לשאלות בנוגע לרכבים האלה כשתוכל לרכוש את אחד הרכבים באופן מוחשי ולא בתיאוריה.

בינתיים אני מציע לך שתמשיך ללמוד מהפורום עד שתעלה על הכביש.

כי לבינתיים כמו שכבר אמרו פה,בגישה שלך אתה ככל הנראה בדרך להיות נכה או לבית העלמין.

אני חס וחלילה לא מאחל לך את זה אבל אתה לא סתם רוצה לרכוש רכבים כאלה,אלא אתה רוצה לרכוש אותם ולהשתולל איתם מבלי שום נסיון.

אתה חושב שבאמת קורס בנהיגה עם מדריך(במידה ותעשה את זה באמת) ייתן לך את הנסיון שאתה צריך בכביש?

אתה חושב שזה באמת עובד ככה בגישה של:

הנה אני בן 17 הוצאתי רשיון נגמר לי המלווה עשיתי קורס נהיגה מתקדמת,אני נהג מעולה אני מתאים לפורמולה 1 ועכשיו עם הנסיון הרב שיש לי בגלל שעשיתי קורס נהיגה מתקדמת אני אצא לכביש ואתחיל לזרוק תחת בכל חור ולנסוע כמו משוגע.

אם אתה אומר שאתה לא חושב ככה זה שקר.

תפנים מה שאומרים לך פה.

אני עדיין לא מאמין שאני ממשיך להגיב לך כי זה כל כך חסר טעם אבל אני אביא לך דוגמא קטנה.

לפני שהוצאתי רשיון חשבתי שגם אני איזה שומאכר,אחרי 23 שעות שנגמר לי המלווה זה נגמר בתאונה בתוך העיר שלי ביום גשום כי חיפשתי גם לזרוק תחת באיזה עיכול.

למזלי זה באמת נגמר בהורדת כמה גדרות של אי תנועה(הירוקים האלה) נזק של 23 אלף שקל לרכב(היה מקיף כמובן) ועצבים מצד ההורים שלי.

ומה שאני יכול לומר הוא ככה: מזל שלא יצאתי לכביש המהיר והתאונה קרתה בתוך העיר,כי ללא ספק הייתי יוצא ומשתולל והייתי בגישה שלך ומדבר גם בצורה מאוד אינטילגנטית ונותן רושם שאני איזה ילד טוב ירושלים אז זה לא היה נגמר רק בהורדת כמה גדרות אי תנועה.

רגע,פה זה לא נגמר.

אחרי שבועיים הרכב חזר מתיקון,הרכב היה פיג'ו 206 חדשה 1.6 ידנית,רכב די זריז בזמנו,במיוחד בשביל ילד בן 17,ואבא שלי עוד חשב שזה רכב מתון מאוד כי זה כולה מנוע 1.6.

כמו שאמרתי הרכב חזר מתיקון,ההורים שלי הסתירו ממני שהרכב בחניון,מצאתי שהרכב שם ויאללה עולים על הרכב..

שבוע אחרי שהרכב אצלי זה נגמר בתאונה בתוך עץ שלמזלי נכנסתי מהצד של הנוסע ונשארתי בחיים כי העץ היה בתוך הרכב,נכנסתי בעץ בערך במהירות 100 קמ"ש לאחר איבוד שליטה על הרכב.

הרכב כמובן הושבת,יצאתי עם שריטה קטנה בבוהן וכאב בצלעות למשך שנה וחצי בגלל שהחגורה בלמה אותי חזק כשפגעתי בעץ.

בכל מקרה, תלמד מהסיפור שלי וסיפורים כאלה יש עוד 1000000,ממליץ לך לקנות בתור התחלה רכב כבד עם מנוע 1300 סמ"ק שלא תוכל להגיע למהירויות רציניות ושלאט לאט תשתדרג,לא מתאים לך?

תגשים את החלום ותתפרע בכביש,כמו שאמרתי,או תסיים עם שלילה מקרה הטוב בשבילך או שתסיים במקום אחר.

הכרתי כבר חכמולוגים בגיל 17 שהגיעו למצב נכות.

תיקח את זה לאן שאתה רוצה .

בהצלחה.

פורסם

אני למא מתכוון להשתולל בכביש

יותר ממה שאני מסכן את עצמי אני מסכן אחרים,

במסלולים, בחניונים נטושים ובכאלה מקומות יש עדיין מניעה מלעשות שטויות?!

פורסם

וייפר לדעתי קצת הגזמת.

ממש לא כל בן 17 מתנהג כמו שאתה מתאר (לדוגמא אני, כרגע בן 22 ללא תאונות), גם בגיל 17 הייתי מספיק אחראי לדעת איך לנהוג מבלי לעשות שטויות ופוזות, הכל תלוי בבן אדם, אני לא מרשה לעצמי להשתולל בכביש, אם אני נוסע קצת יותר מהר או קצת יותר אגרסיבי אז רק כאשר אני לבד ברכב ובכביש וגם זה מבלי לחרוג מהמגבלות שלי ושל הרכב.

הכל תלוי בבגרות האישית של הבחור.

לדעתי אין פסול בשאיפות שלו, פשוט כמו שכבר אמרתי כאן הוא לא יסתדר עם ההוצאות לכן עדיף שיחכה לאחרי הצבא, כך גם יוכל להרשות לעצמו רכב יותר נחמד מסיירה (בלי לזלזל כמובן).

פורסם

מה רע בסיירה רכב ראשון ?

וכן בטוח שאפשר להרשות רכב אחרי הצבא

אבל שנתיים + בלי רכב?

פורסם

קורב לוודאי הוא היה מת..

לא עושים שטויות סתם ככה זה אפילו אני מבין

• תוכן חדש...