Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר יש בעיה בלנד קרוזר שלו, חיישן מצב מצערת התחיל לזייף והרכב כמעט ולא נהיג.

מדובר בלנד קרוזר פראדו 90 מס חיישן הוא 89281-35020.

האפשרויות העומדות בפני החבר הן החלפת הדוושה ביחד עם החיישן בעלות של 3800 ש"ח או חיישן מפירוק ב 1300 ש"ח (שאלוהים יודע כמה זמן הוא יחזיק).

האם יש אופציות שפויות יותר כולל הזמנה מחו"ל?

תודה.

פורסם
לחבר יש בעיה בלנד קרוזר שלו, חיישן מצב מצערת התחיל לזייף והרכב כמעט ולא נהיג.

מדובר בלנד קרוזר פראדו 90 מס חיישן הוא 89281-35020.

1. אתה בטוח שזה המק"ט?

2. היו לנד קרוזר 90 בנזין? ככל הידוע לי בדיזל אין מצערת.

שלח לי מס' שלדה ואוכל לעזור יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הלנד קרוזר היא דיזל, לא יודע איך החיישן הזה נקרא בדיזל, אני רגיל לבנזין :wink:.

איתמר אני אשלח לך את מס השלדה בפרטי ברגע שיהיה לי אותו.

קובי תודה רבה ננסה ליצור קשר עם הבחור מחר.

פורסם

שלום

היה לי את אותה בעיה עם פראדו 2002 לפני יותר משנה, שהאוטו עוד היה אצל אבא שלי.

ברכב אין כבל גז, זה סנסור אלקטרוני.

בכל מקרה אני מוסיף לך פה שירשור שתפחתי לפני יותר משנה.

זה הדרך שאני פתרתי את הבעיה, אני יכול לומר שזה עדיין עובד, מאז.

בהצלחה

פלג_

השירשור:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=51453

פורסם

קיבלתי את מספר השלדה ובדקתי.

כדי להיות בטוח יעזור אם תעיף מבט על איזור הדוושה ותאתר מה המק"ט שרשום על החלק כמו שפלג_ ציין. נראה שחיישנים לא חסר בלנד קרוזר הזה וכדי לא לטעות כדאי לראות מה המק"ט שרשום על היוניט.

אם החלק המדובר הוא התקול אז מדובר בחיישן שלמעשה מודד את מצב הדוושה, סה"כ פוטנציומטר שעובד על אותו העיקרון של ווליום במערכת. תיאור הפתרון לתקלה של פלג - ניקוי החיישן באמצעות ספרי מגעים - נשמע הגיוני מאוד, בטח לרכב ישן שעבר כמה מאות אלפי קילומטרים ושטעם שטח ואבק מפעם לפעם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

החבר בעקבות השרשור של פלג עשה את אותו הדבר, יש לציין שלבחור יש ידיים טובות, אך הדבר רק החמיר את הבעיה.

איתמר, המספר היחיד שיש לי הוא המספר שרשמתי בפוסט הראשון.

תודה על הרצון לעזור!

פורסם

ומאיפה המספר הזה? מי נתן לכם אותו?

לפי ה EPC לא קיים מק"ט כזה. אתה בטוח בסדר הספרות?

פורסם

זה המספר שמופיע על החלק וזה גם הסדר הנכון, גם גוגל נותן תוצאות (רובן ברוסית או אתרים סיניים) לפי המספר הזה.

פורסם

ה EPC מפריד בין רכיבים מכניים לחשמליים, לכן אתה לא רואה את החיישן באיור של הדוושה.

גם אני הרצתי גוגל וכל מה שמצאתי הוא מספר השוואות מק"ט טויוטה למק"ט היצרן, DENSO, ותיאור שמדובר ב TPS - חיישן מצב מצערת, דבר שלא קיים ברכב דיזל.

במסמך רשמי של טויוטה שמצאתי המק"ט הנ"ל מתואר כ Accelerator pedal module, זה כבר הרבה יותר הגיוני וגם מתאים לתיאור של פלג. עדיין מאוד מוזר שה EPC לא מכיר אותו, גם אם בודקים דגמים מ AREA אחרים מלבד אירופה.

אם העסק יוכל להמתין עד יום שני אני מאמין שאוכל לברר את זה יותר לעומק. לבינתיים אם תוכל לצלם את הדוושה והחלק המדובר זה גם יעזור.

איתמר.

פורסם

היי איתמר.

אני זוכר אז שבדתקי שאכן זה היה TPS.

throttle position sensor.

הסנסור הזה נראה מאוד מאוד דומה בכל הרכבים, לא רק בטויוטה.

בזמנו היה לי את המקט ולא מצאתי אותו באיביי, היא רק באיזה אתר רוסי שלא שולח לארץ.

אין לי את המקט למרות שלא בעיה לבדוק.

העניין ששוב, הרכב שלי קצת שונה, היה שינוי במנוע בין 2000 ל2002.

ולא רוצה להטעות סתם.

בכל מקרה בסוף לא קניתי כך שאני לא יודע מאיפה אפשר להזמין.

בהצלחה

פלג_

פורסם

אם אתה ו GO CAR מדברים על החלק שהחץ האדום מצביע עליו אז לא מדובר ב TPS, TPS מדבר על מצערת, ומאחר ואין מצערת ברכב אז גם אין חיישן כזה :wink:

אני תוהה האם החיישן מצב דוושה מגיע כחלק אינטגרלי מהדוושה ולכן אין לו מק"ט נפרד, אם כי מנסיוני אם קיים מק"ט על חלק מתוך מכלול אז ניתן להזמינו בנפרד, מה גם ששניכם קיבלתם אותה הצעת מחיר.

שוב, אם זה סובל דיחוי ליום שני אני מאמין שתהיה לי תשובה יותר מקצועית בעניין.

pedal.jpg

פורסם

היי איתמר

אני אכן מדבר על החלק שמסומן בחץ האדום.

כניראה שהוא פשוט נראה מאוד מאוד דומה לחלק שמוגדר TPS.

בכל מקרה הבעיה אצלי היתה בחלק שאתה סימנת.

הוא מתחבר על ידי שני ברגים לתושבת של הדוושה, ויש לו איזה מנוף שרץ על הדוושה עצמה.

לא רק שהוא מתחבר על ידי שנה הברגים האלו, גם החורים שלהם הם אובלים ואז ניתן לכוון את המצב שלו (שלא היה על טורים גבוהיים או נמוכים מידי)

אני כיוונתי אותו שהרכב מונע.

יש עליו מקט בניפרד, אך החברה הוא לא מגיעה לבד, לפחות לא בזמנו.

פלג_

פורסם

חיישן TPS של רכב בנזין אכן דומה, סה"כ פוטנציומטר, אין בו יותר מדי חוכמות.

מאחר וברכב דיזל עסקינן אז אין מצערת ולכן לא קיים חיישן TPS, אך בתכל'ס שני החיישנים הללו עושים את אותה הפעולה.

אני באמת מקבל את הרושם שלא ניתן להזמין את החיישן לבד והוא מגיע כחלק אינטגרלי מהדוושה וזו גם הסיבה שה EPC לא מכיר אותו.

ביום שני אני אוכל לבדוק עוד אופציות ואולי גם לקבל הצעת מחיר טובה יותר.

איתמר.

• תוכן חדש...