Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מוח של מזגן ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו בדירה מזגן ישן וטיפש להחריד. לא משנה כמעט מה בוחרים כי בסופו של דבר מקבלים או סיביר (מדחס דלוק 90% מהזמן) או חום אימים כי המדחס לא חושב שיש טעם להפעיל את עצמו.

שמעתי שיש אפשרות להתקין מוח אלקטרוני חדש, וכששאלתי טכנאי מזגנים שעשה לנו עבודה אחת הוא אמר שאצלו זה 900. עכשיו אני לא יכול שלא לתהות מה קורה אם אני מחפש את המוח הזה באיביי כי אלקטרוניקה לרוב הרבה יותר זולה שם.

מישהו יודע מה בדיוק אני צריך לחפש? איך אני מוודא שזה מתאים למזגן שלי? ויש עוד דברים שאני צריך לדעת?

והנה תמונה של המזגן שלנו:

9Cf2C.jpg

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אחחח... מנהטן תדיראן הקלאסי. המזגן הראשון שהיה לנו בבית ובישר את סופן של פריחות הקיץ בעור.

רק מוודא שאתה יודע, הכפתור העליון מכוון את עוצמת המפוח, ואם זה על חימום או קירור, ואילו הכפתור התחתון הוא הטרמוסטט.

יכול להיות שהטרמוסטט לא תקין?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש המון סוגים של "מוחות" ולכן צריך לדעת לבחור את האחד המתאים.

אני לא יודע איזה מוח הוא הציע לך ב 900 ש"ח, אבל כדאי לברר באמת לדעת באיזה מוח בדיוק מדובר ומה הפיצ'רים שלו (האם יש לו שלט ? האם הוא מתקין ממסר נוסף למדחס [קונטקטור] או שמדובר בלוח פיקוד עם ממסר חזק מספיק למזגן שלך ?)

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הדירה היא שלך, אולי עדיף כבר להחליף מזגן לגמרי וזהו...

בדירתי השכורה בחדר השינה התקלקל המח של המזגן גם כן. לא עבד בכלל. טכנאי חביב בא, ואמר לי שיש לי 2 אופציות: או להחליף את המזגן, או שיעבוד ללא תרמוסטט בכלל.

עכשיו, מה שצריך לזכור לגבי, זה: אני אוהב פינגווינים.

אז המזגן שלי עובד ללא תרמוסטט, ועם שעון שבת (שאני אף פעם לא שם על שעון, תמיד על און וזהו) :twisted:

עכשיו, אם רק היה לי מזגן גם לסלון, הייתי מסודר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפיתרון זה התקנת "רום טרמוסטט"יש רום מכני מחובר עים צמת חוטים למזגן.ויש רום עם שלט.המחירים לא מגיעים לסכום כזה.הכי טוב שתישאל מזגניסטים כמה עולה להתקין רום,ותשוה.

פורסם
יש המון סוגים של "מוחות" ולכן צריך לדעת לבחור את האחד המתאים.

מהיכן אתה בארץ ?

אני מבאר שבע.

ותוכל לפרט קצת על סוגי המוחות וטווחי המחירים?

המזגן הוא בדירה שכורה, הבעל הבית הוסיף מזגן שלא היה במקור בשבילנו, אז הוא לא מעוניין בעוד הוצאה גדולה.

חרא של צלם

פורסם
אם הדירה היא שלך, אולי עדיף כבר להחליף מזגן לגמרי וזהו...

בשום אופן אל תחליף כזה תדיראן. זה סוס עבודה בלתי מתכלה ויכול לפעול עשרות שנים ללא בעיה.

בכל מזגן רצפתי פיזור אוויר קר לא הכי יעיל והתדיראן הזה גם לא הכי שקט, אבל האמינות......

אתה יכול לבדוק בעצמך בחנות מקומית שמוכרת ציוד למתקיני מזגנים.

קנה תרמוסטט קיר, ואם יש לו ואתה רוצה להשקיע קנה יחידה עם שלט רחוק, ורצוי אם פונקצית חישה בשלט כך שתוכל למקמו על ידך והמזגן יתנתק לפי הטמפרטורה בסביבה שלך.

מעבר לכך כל מה שצריך למתג זה את חוט הפיקוד המוביל מהיחידה הפנימית למדחס שבחוץ, מיתוג בסיסי בעזרת ממסר (הנקרא קונטקטור בסלנג המיקצועי).

אם כן, הפיקוד החדש מפעיל ממסר וכשהממסר עובד יש מתח למדחס. כשהפיקוד מחליט שמספיק קר הוא מנתק את הממסר שמצידו מפסיק את המדחס.

אם יש לך מזל ומישהו כבר התקין קונטקטור, תוכל לחסוך את השקלים הספורים שהוא עולה.

יוסי

פורסם

אתה יכול לבדוק בעצמך בחנות מקומית שמוכרת ציוד למתקיני מזגנים.

כל עצם בגוף שלי אומרת שבאיביי זה יהיה יותר זול.

חרא של צלם

פורסם

לא בהכרח שכן יש כאן עניין של מתח שונה מהאמריקאי, עלויות משלוח, וסיכוי לתקיעה במכס.

הרכיב עצמו לא אמור להיות יקר מאוד.

הנה זה בארץ, כולל שלט רחוק: http://www.avikal.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2498&catId=251

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה יכול להתקשר ולשאול.

בכל אופן, ההרכבה דורשת ידע מסויים בחשמל, יכול להיות שעדיף לשלם למתקין וזהו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
ולפי מה אני יודע אם הלוח פיקוד הספציפי מתאים דווקא למזגן שלי?

כפי שכתב לך ניטץ', ידע מסוים חיוני להתקנה.

ההפנייה שלו מתייחסת לפיקוד המחליף את כל הפיקוד העתיק המותקן במזגן ומחליף אותו בחישנים מודרניים ובניהול בעזרת שלט.

סביר שחלק מהפונקציות 'גדולות' על המזגן שלך, למשל - בפיקוד החדש יש 3 ממסרים ל-3 מהירויות מאוורר פנימי, אבל למיטב הבנתי במזגן שלך יש רק מאוורר פנימי בעל 2 מהירויות, מה שעלול אם לא תשתמש בקפדנות לנטרל את הפעלת המאוורר. מתקין חכם ידע לגשר ולגרום לכך ששני מצבים בשלט החדש יפעילו אותה מהירות מאוורר.

צריך לדעת 'לשתול' את רגש האויר החוזר במזגן הישן וכך הלאה. הפיקוד כפי שהוא מתואר מגיע ללא קופסה ויש לארוז אותו איכשהו.

לעיתים הזול יוצא יקר, עדיף לשלם לבעל מקצוע כדי לא להסתבך.

יוסי

• תוכן חדש...