Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אני מעוניין להחליף את רכבי.

אני רוצה רכב חדש מהחברה, ורציתי לקבל פרטים מאנשים שכבר עשו עסקת מימון.

למיטב ידיעתי כל חברות הליסינג מציעות לקבל רכב חדש בפעולה פשוטה כיביכול של מקדמה של 35000 ש"ח, לשלם X סכום כל חודש ובסוף ה3 שנים לשלם את השאר.

נשמע מעולה מבחינתי ומסתדר לי יופי עם המשכורת ורכב חדש לחייל שמשתחרר נשמע אחלה.

אז כמה שאלות:

1. האם אני יכול לבחור כל רכב שקיים בשוק היום?

2.איזה חברה נותנת את החבילה הכי משתלת נכון להיום?

3. מה הרווח של החברות מכל הסעקה הזאת?

4.האם יש אפשרות לשלם בחודש לא יותר מ600 שקלים?

5.יש אפשרות לעשות טרייד אין על הרכב שלי ששווה לסכום המקדמה שהם דורשים?

תמיר.

פורסם

נושא המימון נטחן עד דק בעשרות, אם לא מאות, שרשורים בפורום זה, ואני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום.

עם זאת:

1. זכור כי רכישת רכב אינה השקעה אלא הוצאה, ומדובר בהוצאה מתמשכת וגדולה. אם אין לך הכנסות סדירות משמעויות אתה עלול לפגוע בעצמך בשתי דרכים: האמת היא הסתבכות עם החזר הלואה, והשניה היא פגיעה בחסכון שלך לעתיד.

2. אין חבילה משתלמת, אלא החבילה הפחות גרועה או הפחות יקרה. עליך לערוך סקר שוק מקיף בין סוכנויות הרכב, חברות המימון והבנקים.

3. אני מניח שגם אם יאשרו לך הלוואה הרי כבחור צעיר בלי הכנסה מובטחת תשלם ריבית גבוהה תמורת ההלואה. גם אם יש לך הכנסה קבועה אבל לא גבוהה תחשב לווה מסוכן והריבית תהיה גבוהה.

4. הסכום החודשי תלוי בשאר פרטי העסקה, ראה סעיף 1 לעיל.

5. עליך להביא בחשבון גם את ההוצאות השוטפות - בתור התחלה ביטוח מקיף, רישוי שנתי, טיפולים ודלק, וכמובן ירידת ערך הרכב. זה אומר, בהערכה שמרנית וצנועה, לפחות 2,000 ש"ח בחודש.

6. התשלום בתום 3 שנות הלוואת הליסינג נראה לך כרגע רחוק - אבל תחשוב על כך שאתה צריך לחסוך כמה עשרות אלפי ש"ח כדי לעמוד בו. מבחינה זו אולי עדיפה הלואה בנקאית ל-5 שנים.

בקיצור - לדעתי אין שום סיבה שחייל משוחרר ירכוש רכב (אלא אם מדובר ברכב הדרוש לפרנסתו), ובודאי לא רכב חדש. עדיף לך להתחיל להתבסס כלכלית ולרכוש מקצוע ועבודה מסודרת, ורק אז לחשוב על הוצאות גדולות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובה,

לגבי האחזקה, יש גב כלכלי מההורים, ככה גם שזה לא בעיה בשבילי כל כך בסוף ה3 שנים לשלם את שאר הסכום.

מה שגם בקרוב תהיה עבודה מסודרת בחברה של אבא עם שילוב לימודים.

מה לגבי עסקת הטרייד אין? אפשרי לעשות דבר כזה לידיעתך?

תמיר.

פורסם

היי

אם אתה עושה טרייד אין על הטוארג שבתמונה, אז נראה לי שאולי היבואן יתן לך מיני חדשה תמורתו :roll:

אם הרגע השתחררת ואתה לא מתכוון לסחור בקוקאין לפרנסתך, נראה לי שיהיה לך קצת קשה להחזיק מכונית חדשה, לשלם את ההוצאות השוטפות שלה, את הריבית על ההלוואה ואת הבלון כמו שכתב קודמי.

שלא נדבר על לחסוך כמה גרושים לדרום אמריקה על אופנוע אנפילד שהבאת מהודו

ואם זה כן הטוארג, אז החזר של 600 ש"ח בחודש, זה בערך העלות של השטיפה שלו ביום שישי + טיפים

אפשר לשאול במה אתה נוהג כרגע?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הטוארג נמכר ממזמן, סוס עבודה שעשה יותר מ300 אלף ק"מ.

אני נוהג כרגע ברכב פרטי, שלי על מיצובישי לנסר 2006.

רוצה להתקדם למשהו חדש יותר, אולי סיאט, פורד פיאסטה משהו שלא יטחן אותי בדלק.

בקשר להחזר הכספים זה לא בעיה כל כך כי העסקה שלי עם ההורים זה שאני מוכר את רכבי, ומשלם את המקדמה, משלם בחודש את הסכום המבוקש רצוי בין 500-600 לא יותר ואת שאר הכסף בסוף התקופה הם ישלמו.

גם עד עכשיו אני מחזיק רכב ואני יודע מה זה הוצאות, אם זה דלק או טיפולים במוסך לרכב זמדקן לאט לאט.

ואני גם מתחיל לעבוד עבודה קבועה ולימודים ככה שהעתיד יהיה בסדר.

תמיר.

פורסם
תודה רבה על התגובה,

לגבי האחזקה, יש גב כלכלי מההורים, ככה גם שזה לא בעיה בשבילי כל כך בסוף ה3 שנים לשלם את שאר הסכום.

מה שגם בקרוב תהיה עבודה מסודרת בחברה של אבא עם שילוב לימודים.

מה לגבי עסקת הטרייד אין? אפשרי לעשות דבר כזה לידיעתך?

אני חושב שבמצב העניינים כדאי שאבא (או אמא) יפתחו יוזר בפורום :lol:

וברצינות - אם ההורים ממנים את הרכב כדאי מאוד שהם יהיו מעורבים בעסקה - הן כמדריכים (הזדדמנות ללמד אותך משהו בהלכות התנהלות כלכלית) והן כיון שסביר שהם יקבלו תנאים יותר טובים להלוואה. לא צריך להפריע לך שהרכב רשום על שמם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאן אתה ממהר?תעבוד קצת,תחסוך,ותקנה.

בשביל מה לצאת לאזרחות עם חובות ועוד על רכב??

אין לך הוצאות(אתה גר עם ההורים)ואפשר היום להגיע למשכורות יפות אם רוצים,משמע שאת רוב הכסף אתה חוסך.

למען הסר ספק,אני גם השתחררתי לא מזמן.

פורסם

אני יודע מה זה להחזיק רכב, תאמין לי.

בחודשים האחרונים היו לי לא מעט בעיות עם המיצובישי, אם זה מחשב שהלך וטיפולים שוטפים.

היא טוחנת דלק בכביש מהיר בנסיעה רגועה על 90 היא לוקחת אחד ל10.

רוצה רכב עם ראש שקט ושיהיה חסכוני, במיוחד שאני נוהג הרבה ועוד שבקרוב אתחיל לעבוד שזה עוד נסיעות בכל הארץ.

למען הסר ספק, טיול אני גם אעשה, וגם אתחיל לימודים. הרכב זה לא מה שיחנוק אותי.

תמיר.

פורסם

אנשים,

אחרי ההערה הראשונה על "למה חייל משוחרר צריך רכב חדש" - קיבלתם תשובה.

או שעוזרים לו במה שהוא שואל או שלא מגיבים. הוא יכול, החליט, ההורים מסייעים, מחזיק רכב היום - שחררו.

לגופו של עניין,

אתה רוצה לשים מקדמה של 35.0 אש"ח, לשלם כל חודש עוד 600 שקלים, ולנסוע ברכב חדש. אני לא בטוח שה 600 שקלים יספיקו.

גם אם הריבית היא 0, 600 שקלים כפול 36 חודשים זה 21,600 שקלים, כלומר שילמת על רכב חדש 57.0 אש"ח. והריבית אינה 0, כך שבפועל שילמת הרבה פחות. אתה צריך או להגדיל את המקדמה, או את התשלום החודשי, או את שניהם.

אתה צריך לבקש מחברת המימון שיציגו לך במדוייק מה הריבית המגולמת בעסקה (הם מחוייבים לכך!), ואז תשווה מול P-0.5% שתשלם בבנק בהסדרים שיש לבנקים עם מרבית יבואני הרכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו - הוא לא ישלם P-0.5 אלא יותר - וזו הסיבה שבגללה המלצתי לו לפנות לבנק - בעצמו ועם ההורים. אני מניח שהוא עצמו, אפילו אם הלואה תאושר, ישלם P++. ההורים - אם הם לקוחות טובים - P-0.5.

יתרון נוסף של הבנק - אפשר לקחת הלואה ל-5 שנים בלי בלון, ובלי קשירה לחברת מימון או סוכננות מסויימת בעוד 3 שנים.

ד"א - לפני כשנתיים לקחתי הלואה של P-0.5 בסך 60,000 ש"ח ל-5 שנים, ההחזר החודשי היה כ-1,000 ש"ח (בינתיים חיסלתי את ההלואה). נותן מושג על עלות הלואות. אני לא זוכר כמה היה הפריים באותו זמן אבל סדרי הגודל לא השתנו, ושינוי של 0.5% לא יעשה הבדל מהותי בהחזר החודשי.

פורסם

היי

כמו שכתבת יש מלא עסקאות כאלו בכל חברות הליסינג הגדולות על רכב חדש לגמרי בליסינג מימוני

אז כמה שאלות:

1. האם אני יכול לבחור כל רכב שקיים בשוק היום - פחות או יותר כן, תלוי אם אתה הולך ליבואן או לליסינג

2.איזה חברה נותנת את החבילה הכי משתלת נכון להיום? הימור שלי, מחר בבוקר, המילים "עסקת מימון" מהכותרת שלך יקפצו בחיפוש של נציגי הליסינג (ספונסור פורום) ולפחות שניים מהם יפנו אליך.

3. מה הרווח של החברות מכל הסעקה הזאת? אתה משלם על רכב לדוגמא 80 אלף לפי מחירון היבואן, להם הוא עולה 65 במקרה הטוב + ריבית ועלויות מימון שזה יותר טוב מאג"ח ממשלתי. זה כסף טוב וגם הרכב משועבד ככה שהכסף מובטח לפחות ברובו.

4.האם יש אפשרות לשלם בחודש לא יותר מ600 שקלים? לדוגמא ש.סיקסט עם רכב ב 350 ש"ח לחודש

5.יש אפשרות לעשות טרייד אין על הרכב שלי ששווה לסכום המקדמה שהם דורשים?ברכב מיני מתח הרווחים הוא נמוך יותר ולכן אם מישהו יציע לך עליה יותר משליש או חצי מחירון זה יהיה נס. על כל הסכום כמעט בטוח שלא, ואני סקפטי גם על חלק מהסכום.

על רכב משומש מליסינג זה כמעט בטוח כן ( בשחיטת מחירון כמובן ), כי התשלום בזמן ההחכרה ברוב המקרים כבר כיסה את העלות שלו ואתה רק מפזר להם דובדבנים על הקצפת בדמות של עליות מימון + ריביות + מחיר מחירון על רכב מליסינג.

אם לא מצאת שום עסקה משתלמת על רכב חדש, אולי רכב לאחר עסקת ליסינג יהיה פתרון טוב לכולם למרות כל המגרעות

לדוגמא: שוב כל מיני ווריאציות משלמה סיקסט שאני בטוח שבבירור קצר תראה אצל רוב המתחרים.

http://www.shlomo.co.il/minisite/pleasing/haguni/index_websites.asp?ref=59

מה שכן, לא ממליץ על משומשות של סיקסט כי הם מוזנחות בטירוף, רק בשביל שתראה ווריאציות לעסקה

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם ציינת את הפורד פיאסטה, אז עם גיר ידני.

מהנה לנהיגה, מאובזרת ונוחה, מחיר תחרותי, מאידך לא הרכב הכי חסכוני בקטגוריה.

ענת

אוויס

רוצה להתקדם למשהו חדש יותר, אולי סיאט, פורד פיאסטה משהו שלא יטחן אותי בדלק.

גם עד עכשיו אני מחזיק רכב ואני יודע מה זה הוצאות, אם זה דלק או טיפולים במוסך לרכב זמדקן לאט לאט.

ואני גם מתחיל לעבוד עבודה קבועה ולימודים ככה שהעתיד יהיה בסדר.

פורסם

הכי מומלץ - למצוא תוכנית דומה אצל יבואן כך שהרכב יהיה על שמך.

מכיר יותר מדי אנשים שלקחו ליסינג מימוני בדיוק פעם אחת ולעולם לא יחזרו.

פורסם

אם יש גב כלכלי של ההורים אז למה לא לקחת מהם את ההלוואה וזהו?

לא מבין בשביל מה להעשיר בנקים וחברות מימון מצד אחד ומצד שני ההורים עושים הרבה פחות מ P-0.5 על הכסף שלהם בהשקעה סולידית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...