Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת עד כמה זה באמת חסכוני ?

כמה עולה התקנה ?

האם באמת אי אפשר להיכנס איתו לחניונים ? ואם כן אז איזה עוד הגבלות יש לו (מבחינת כניסה למקומות)?

אסמח לשמוע תגובות מאנשים שמבינים בזה או מאנשים שיתנסו בזה.

פורסם

היי

לאחי הבכור יש פאסאט 2004 מנוע 2.0 ליטר עם מערכת גז שמותקנת כבר קרוב ל-4 שנים, ולפני זה אותה מערכת הייתה מותקנת על הלאנטיס 1.8 שלו. על הפאסאט אני נוסע בעצמי כבר קרוב לשנתיים והרכב עבר 150,000 עם מערכת הגז.

מחיר ליטר גפ״מ עולה היום בערך 60% ממחיר ליטר בנזין 95. בחלק מהתחנות תוכל למצוא גם יותר זול אבל זה סדר גודל המחיר. לגבי סולר אני לא בקיא. מנוע ממוצע צורך בערך 10% יותר גפ״מ מצריכת בנזין. ז״א רכב שעל בנזין נוסע 10 קילומטר לליטר ייצרוך בערך 1 ליטר גפמ ל-9 קילומטר. תלוי בסוג הרכב, המנוע, והמערכת. כל רכב לגופו.

מחיר ממוצע כולל התקנה ורישוי (יש צורך שינוי הרשיון רכב) הוא 8,000 ש״ח. אפשר למצוא בפחות ואפשר ביותר. המלצות למתקנים או מערכות אין לי.

במערכות גפמ משנים קודמות היה איסור כניסה לחנונים תת קרקעיים. במערכות החדשות זה לא קיים ואפשר להיכנס בחופשיות לכל מקום.

עוד נקודה:

ישנן טענות שונות על כך שהתקנת מערכת גפמ הורגת את המנוע. בתחזוקה נכונה זה לא קורה (כמובן גם בהתקנה מקצועית). חלק ממערכות הגפמ בחלק מהרכבים דורשות התקנת משמנת שצריכה לעבור טיפול קטן כל 10,000. חלק מהרכבים לא צריכים. עלות טיפול כזה בין 100-200₪

חשב על פי הנסועה השנתית שלך אם זה משתלם לך.

בהצלחה.

פורסם

אני מתדלק ברכב (שברולט אימפלה 2005 מנוע 3.4L) גפ"מ של חברת "גז יגל" במחיר 3.95 לליטר. הרכב אצלי צורך 79-80 ליטר גז על נסועה ששווה ל 68-70 ליטר בנזין (דיי מדוייק, אני יודע בדיוק כמה הרכב צורך בנזין ולפי זה אני מחשב), סביב ה 15% יותר גז. כמו כן הרכב מניע על בנזין ועובר לגז רק כשהמערכת התחממה מספיק אז יש לקחת בחשבון שכל הנעה היא על בנזין ואם מדובר בהנעה קרה אז גם בינתיים על בנזין עד התחממות רצויה (אצלי במערכת זה 45 מעלות לטמפרטורה של הגז שמתאדה, או משהו כזה), בקיץ הזמן הזה קצר משמעותית מאשר בחורף. אצלי ברכב זה בא לידי ביטוי (אני מניע יחסית הרבה למ"ס הק"מ, ז"א נסיעות מרובות קצרות בתוך העיר) בסביבות ה 100-150 ש"ח בחודש, בחורף קצת יותר, בקיץ פחות. אם הרכב כבר חם אז כמה שניות אחרי ההנעה הוא כבר עובר לגז.

סה"כ אצלי מחישוב של הנסועה השנתית שלי סביב ה 18K ק"מ עם משהו כמו 45-50% בינערוני, וכולל ההוצאה על בנזין בחודש, יוצא חיסכון של בערך 35% בהשוואה לבנזין.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בעקרון אני רואה את זה דווקה כמשהו ממש שווה, הדבר היחידי שעצר אותי זה הנושא של להיכנס לחניונים ולכל מיני מקומות סגורים,

אבל ראיתי פה שאמרתם שיש כאלה מערכות שאיתם כן אפשר להיכנס לכל מקום.

איך אני מבדיל בין מערכת שכן מאפשר להיכנס לחניונים לבין אחת שלא מאפשרת?

פורסם

בנוסף למה שהוזכר:

מכל הגז תופס מקום רב!

לפעמים חלק משמעותי מתא המטען, לפעמים במקום גלגל חלופי. להגדלת הטווח הפוטנציאלית אין משמעות רבה בארצנו, לטעמי. חוץ מהצריכה המעט גבוהה יותר יכולה להיות גם ירידה קלה בביצועים. מחיר ההתקנה הוא די משמעותי.

שאלות:

מחיר ליטר גפ"מ לא הופחת ל 3.5?

מה התוספת לאגרה השנתית כיום?

פורסם
בעקרון אני רואה את זה דווקה כמשהו ממש שווה, הדבר היחידי שעצר אותי זה הנושא של להיכנס לחניונים ולכל מיני מקומות סגורים,

אבל ראיתי פה שאמרתם שיש כאלה מערכות שאיתם כן אפשר להיכנס לכל מקום.

איך אני מבדיל בין מערכת שכן מאפשר להיכנס לחניונים לבין אחת שלא מאפשרת?

אם תקנה היום מערכת חדשה תוכל להיכנס איתה לחניונים. המתקין שאצלו תתקין יגיד לך בדיוק ואם תהיה לך הגבלת כניסה זה יירשם לך ברשיון הרכב. זה עניין של תו תקן. מערכת שעומדת בתו תקן יורו חמש או ארבע מורשית להיכנס לחניונים. מערכות מודרניות מגיעות בתו תקן יורו 5 (אל תתפוס אותי במילה אולי יורו 4 אני לא בטוח). ואיתן אין בעיה בנושא זה.

בשורה התחתונה המתקין שאצלו תתקין את המערכת יגיד לך בדיוק איזה מערכת צריך להתקין כדי שתורשה להיכנס לחניונים.

למגיב שמעליי-

אל תהיה כל כך בטוח. מהיכרות עם ממשלת ביבי קינג יכול להיות ש״הסדרת״ הנושא תביא להחלת הבלו על הגפמ או מס שקרכלשהוא. לא מבין למה צריך ״להסדיר״ את הגפמ. זה לא חוקי? גפמ זה לא כשר?

שלא ייתקרבו לגפמ, אנחנו מסתדרים מצויין ככה. עדיף שיחזירו את הסולר לפיקוח.

פורסם
חוץ מהצריכה המעט גבוהה יותר יכולה להיות גם ירידה קלה בביצועים.

את האמת מנסיון שלי זה בדיוק ההפך... יש עלייה קלה בביצועים בהשוואה לבנזין, ואני לא היחיד שאומר את זה.

שאלות:

מחיר ליטר גפ"מ לא הופחת ל 3.5?

אכן, תדלקתי בדיוק לפני שעה והגפ"מ ירד ב 55 אגורות. במקרה שלי מ 3.95 ל 3.4 - לא רע :)

מה התוספת לאגרה השנתית כיום?

גם כאן יש לי תשובה מלפני שעתיים בערך. :) המערכת מותקנת אצלי כבר כמעט שנה (אוגוסט שעבר) אבל שיניתי ברשיון רק היום (טסט עוד שבועיים):

אגרה ישנה (אחרי הנחת מילואים, אני חושב 300 ש"ח הנחה) - 1489 ש"ח

אגרה אחרי עדכון מערכת גז - 1716 ש"ח

ההפרש 225 ש"ח - תלוי רכב או לא, אין לי מושג - אולי זה יחסי אבל המספר נראה עגול מידי (:)) אז אולי זו תוספת רישוי קבועה לרכב גפ"מ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אפשר סימוכין בבקשה שמותר להיכנס עם מערכות גז מסוימות גם לחניינים תת קרקעים.

הסיבה היחידה שאני לא שוקל בכלל מעבר לגז, זה בגלל שיש לי חניון תת קרקעי בבנין.

פורסם
הגז עתיד לרדת כאשר הנושא יסגר מול הממשלה כמו שצריך, כנראה בשנה שנתיים הקרובות.

יש איזה מידע יותר מבוסס/מפורט בנושא? מענין אותי עד כמה אפשר לסמוך על זה

פורסם
את האמת מנסיון שלי זה בדיוק ההפך... יש עלייה קלה בביצועים בהשוואה לבנזין, ואני לא היחיד שאומר את זה.

תוסיף גם אותי, הביצועים לא מופחתים, האוטו מרגיש נהדר, מגיב טוב, לא מגמם ולא מתעייף.

כל זאת אחרי שנתיים וקצת עם גפ"מ ומעל 40 אלף קילומטר.

לפותח השרשור, אני נוסע ברכב גז כבר תקופה, לא אני הסבתי, הרכב היה ליסינג לפני.

מדובר ביונדאי גטס 2006. כמו שכולם יודעים, הגטס היא מכונה בזבזנית של דלק ולכן

הוחלט על הסבה לגז. ההסבה עשתה רק טוב.

לפי החישוב שאני עשיתי לפני שנה. רכב שנוסע מ20 אלף קילומטר בשנה ומעלה, משתלם מאוד כלכלית,

חוסך את הדלק ב50 אחוז בערך, מחזיר את השווי של ההסבה למערכת תוך פחות מחצי שנה.

לרכבים שנוסעים בין 12-20 אלף בשנה (שהם בדרך כלל רכבים משפחתיים ממוצעים) משתלם גם, אך קצת פחות.

חשוב לקחת בחשבון את עלויות הטיפולים של מערכת הגז, טיפול 10,000 החלפת פילטרים וכו' עולה בערך 500 שקל,

צריך פעם ב2 טיפולים לפחות להחליף את המתזים של הגז שיושבים על החנוכייה לחדשים, עניין של 200-300 שקלים.

בנוסף אחזקה שוטפת במקרים של תקלות וכו' יכולים להגיע ל1000-3000 שקל בשנה.

לגבי הסיפורים עם ההכרזות על זה שהמנוע נהרס בגלל הגז, קצת קשה לי להכנס לזה כי מדובר בהשערות בלבד,

אני אישית שמעתי רק סיפור אחד על מישהו שנהרס לו המנוע, התירוץ שלו היה שהמנוע לא משומן בגלל שהגז יבש.

אחרי שהתחלתי לנהוג ברכב עם מערכת גפ"מ, הבחנתי שהרכב נוסע על דלק כ2-3 עד שמתחמם ולאחר מכן עובר אוטומטית לגז.

ככה שבתחילת הנסיעה עד להגעה לטמפרטורה הרצוייה אתה משתמש בדלק שמשמן ומסכך את חלקי המנוע הפנימיים,

ורק לאחר מכן הוא מפנה מקום למערכת הגז לפעול. חוץ מזה כדי לא לגרום למנוע ל"התייבש" לגמרי, אפשר לנסוע על מיכל דלק

מלא פעם בחודש.

בקיצור 9/10 גם בזיהום אוויר (עובר חלק טסט, שהבנזין לא עבר), בביצועים, האוטו מרגיש מצויין, מגיב מדוייק.

השקעה מבורכת שמחזירה את עצמה (חשוב לעשות חישובים נכונים לפני הכניסה לתוך המעגל הזה).

• תוכן חדש...