Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תקשיבי הייתי בחנות אלקטרוניקה

וביקשתי קבל של 8.2 מיקרופקד (מה שהראה המחשבון האלקטרוני) LPAD

ומוכר הביא לי קבל "בי פולארי" ככה הוא קרה לזה..

שתי קבלים מוצמתים ולא כתוב עליהם UF.

כתוב רק ככה :RDE L2

+

47\100

W-GREM

+

EBGF2

עכשיו חיברתי ושומעים מילים בווליום מסוים מתחילים כבר צריבה במילים

יש לי אפשרות להחזיר

אבל בפעם הבאה שאני הולך עליו מה להגיד לו שיביא לי?

פורסם

עם הוא מוציא ממש מילים כמו קול די עווה זה אומר שהטוויר יורד נמוך מידי ואתה עלול ליפגוע בוא,

טיוטר בדרך כלל ישמיע מילים אבל רק בתדרים גבוהים אני מאמין שמ2000 2500אז תיבדוק, עד 6.5 אפילו ויותר לסט שלוש חלכים.

בשיפוצים..

פורסם

אני חושב שצריך להסביר מה זה סלופ ומה זה חיתוך בכדי שפעולת הטוויטר תהיה יותר מובנת.

חיתוך ב6 דיבי - סלופ 6 במילים אחרות או פשוט חיתוך מדרגה ראשונה - הוא חיתוך מאוד מתון והרמקול ינגן גם הרבה מעבר לנקודת החיתוך.

לMT23 נקודת חיתוך בסלופ 6 שעומדת באזור ה3200 הרץ עד ה3800 הרץ היא טובה.

אבל מה זה אומר בעצם?

טוויטר חותכים בHPF - חיתוך בסלופ 6 אומר שכל כפולת תדר מתחת לנקודת החיתוך תונחת ב6 דציבל נוספים

אז 3200 לא יונחת

1600 הרץ יונחת כבר ב6 דציבל

800 כבר יונחת ב12 דציבל

400 ב18 וכך הלאה

טוויטר שנחתך ב3.2K הרץ עדיין ינגן באופן שמיע תדרים באזור ה2K אבל בהספק חשמלי קטן כבר יותר ממחצית מאשר הוא ינגן בנקודת החיתוך ומעלה ממנה.

בשרשיר המקורי - אני הצעתי לחתוך את הטוויטר בנקודה הזו בצימוד לשימוש בLPAD - בכדי לייצב את נקודת החיתוך ב3200

בלי LPAD נקודת החיתוך מטיילת ויותר קשה לצפות אותה וזה כבר מתחיל להיות עניין של ניסוי ותהייה כאשר ההמלצה היא לנסות לחתוך גבוה יותר בכדי לא לסכן את הטוויטר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, ברשותך תיקון קל, אם חישבנו נקודת חיתוך של 3,200 הרץ אז ב 3,200 הרץ כבר נקבל הנחתה של 3DB, זו ההגדרה של נקודת החיתוך, הנקודה בה התדר מונחת ב 3DB.

ב 1,600HZ (שזה מרחק אוקטבה, תמיד כפולות של 2) תהיה הנחתה של .6DB

ב 800 הנחתה של 12DB וכך הלאה.

חיתוך של 3,200 הרץ ב 6DB עלול לשלוח את ה MT23 (וכמעט כל טוויטר שקיים) לעולם שכולו טוב ובמהירות.

אם רוצים לחתוך טוויטר נמוך אז שיהיה בסלופ של 12 ומעלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון - שכחתי לגבי התופעה שנוצרת בנקודת החיתוך עצמה - יחד עם זאת - בנקודת החיתוך עצמה, אתה לא תקבל הנחתה של 3 דציבל בהכרח - אתה עלול דווקא לקבל הגברה של 3 דציבל או אפילו 6 (תלוי בשיטת החיתוך)

היות והחישוב כאן מבוצע סביר להניח לפי באטרסוורט' אז לפי מה שאני זוכר יש נפילה של שלוש דציבל באמת. (יתכן ואני טועה, כותב כרגע מבלי לבדוק).

עד היום יצא לחתוך הרבה פעמים טוויטרים של מוראל (4 אוהם) עם קבל 12 מיקרו ושום דבר לא קרה לטוויטר - אבל זה גם בגלל שעד היום תמיד הגברתי בצורה אקטיבית. ברגע שהטוויטר יושב על אותו ערוץ הגברה עם הוופר - אתה עלול לפגוע בטוויטר תוך כדי נסיון להגביר את הוופר.

הסיבה לכך שאתה עלול באמת לשרוף את הטוויטר בנקודת חיתוך בעזרת קבל ללא LPAD היא שנקודת החיתוך היא 3200 רק כלפי התנגדות נומינלית של הרמקול שהיא 4 אוהם אבל כאשר הרמקול עובד נקודת החיתוך הזו תתחיל לטייל - אלא אם כן תוסיף LPAD לפני הטוויטר שזה גם מנחת מצד אחד וגם מקבע התנגדות בעבור הקרוס מצד שני.

הדבר הנכון לעשות זה לבנות קרוס אובר + LPAD לטוויטר - אפילו אם זה מסדר ראשון בלבד.

בצורה כזו אתה תמנע שני דברים - טיול של נקודת החיתוך, עומס יתר על הטוויטר.

מה שקרוס מסדר ראשון לא ימנע על טוויטר (נא לקרוא את מה שכתבתי בשרשירי סאונד נטו) - הוא לא יסנן את הטוויטר מספיק מרעשים ועיוותים כפי שקרוס מדרגה גבוהה יותר היה עושה, הוא לא ינחית מספיק תחומי תדרים שהטוויטר הזה לא נועד לנגן בצורה נקייה או לא נועד לנגן בכלל ובנוסף לכך - הוא לא יאט או יותר נכון יעקב את תחילת עבודת הטוויטר אל מול המידבאס במילים אחרות לא יתזמן את הטוויטר לעומת המידבאס.

עדיין - הדברים הקריטיים הנדרשים בכדי להגן על הטוויטר יכולים להיות מושגים כבר ע"י שימוש בקבל בודד כקרוס, יחד עם זאת אני רואה לנכון כמינימום - גם להוסיף מעגל זובל או LPAD. (מעגל זובל קצת יותר קשה לתכנן כי צריך נתון מסויים של הרמקול שלא כל יצרן טורח לפרסם וזה המקבילה של התנגדות הטוויטר במיליהנרי :? נתון שנקרא LE עד כמה שאני זוכר).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קצת קשה לי להבין מי פה מה אני צריך להסיק.

אבל עם הבנתי ותתקנו אותי עם לא

להחזיר את הקבל לחנות

ליקנות בדיוק לפי הנותונים , שאני יקנה ב EBAY

ואז הוא יחתוך אותו , וזה יערך את החיים של הטוויטר וגם ישמע יותר נקי? תודה.

פורסם

קבל בערך המתאים לפני כל טוויטר.

זוג נגדים בערך המתאים ובחיבור הנכון לפני כל טוויטר.

ואז זה כבר יהיה טוב יותר.

בהודעות קודמות ששאלת בנידון אני זוכר שנתתי לך את הערכים וגם את הוראות החיבור הנכונות.

Pioneer TS-X150

פורסם

סבבה אני יקנה מEBAY

יודע לכם כמה עלול לעלות לי

קבל 8.2 מיקרופאד

נגד 0.65 OHM

ונגד 49.50 OHM

ואגב ראיתי גם שבנגדים יש "1 WATT" ועד 5 שהוא עושה ממש הרבה..

איזה אני צריך?

פורסם

רון,

אני חושב שאני כבר רשמתי לך את כל זה בעבר, כולל עלויות כולל לינקים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...