Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך להתאים את הרמקולים למגבר?

אני מתכוון אם יש לי מגבר 4*75 של הרץ. מומלץ לחבר רמקולים שהם 60 RMS או 80 RMS ? (הספק נומינלי)

כי חלק אומרים עדיף שיהיה רמקול יותר חזק מהספק המגבר וחלק אומרים הפוך.

עכשיו רמקולים שאומרים למשל שהם 60 RMS זאת אומרת 2 הרמקולים ביחד 60 RMS או כל רמקול 60 ?

אשמח לקבל תשובה כי ברצוני לשדרג את המערכת.

אשמח לקבל גם תשובה לגבי דציבלים. רמקול שהוא 80 RMS (נומינלי) עם 89 דציבלים יהיה יותר חזק מרמקול שהוא 60 RMS אבל 96 דציבלים?

פורסם

1.עדיף לחבר רמקול בעל הספק נומינלי גבוה מהמגבר כדי לנצל את המגבר במקסימום שלו ולא ההפך(דבר שיכול שרוף את הרמקול)

2.כשאתה אומר דציבל אתה מתכוון לרגישות(sensitivity) מדובר ביחס בין ההספק שהרמקול מקבל בוואט לכמות הצליל שהוא מוציא בדציבל-וואט, זאת אומרת רמקול 60w rms בעל נצילות של 93db ישמע חזק יותר מרמקול 70w rms בעל נצילות של 86db.

אך נצילות גבוה יותר לא אומרת שהרמקול איכותי יותר וברוב המקרים אף ההפך.

3.כשאומרים רמקול 60w rms מדובר ברמקול אחד/צד אחד (טוויטר ורמקול)

פורסם

יש לי מגבר הרץ he.4 שהוא 75X4 ויש רמקולים של הרץ 60 RMS קומפוננט קדימה. השאלה היא אם זה יהיה בסדר לחבר אותם או לא מומלץ עם המגבר הזה?

פורסם

זה יהיה בסדר במידה ולא תגיע למצב שהרמקול מחרחר/עושה רעשים בווליום גבוה.

כלומר שאתה שומע שהרמקול מתחיל לעוות את הצליל/עושה רעשים תנמיך את הווליום.

פורסם
כמובן, רק תדאג לתת לו 60 RMS או 55... כדי לא לשרוף אותו

לא נכון בעליל :?

אני חוזר ומבקש שלמי שאין מה לתרום שימנע מלעשות זאת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמעו חברה אני חדש פה.

אז באמת כל מי שלא בדיוק יודע שלא יגיד סתם. תשובות לא נכונות יכולות לפגוע בציוד.

אשמח לקבל תשובה מפורטת

פורסם

@איתמר בוא תסביר לי למה זה "לא נכון בעליל"

הרי הרמקול יעבוד בצורה מצויינת עם מגבר גם שמוציא 100000 RMS, במידה ותתן לו לאכול RMS בכמות שהוא מסוגל ואף פחות כמו שציינתי. ולהוריד קצת מהדציבלים

JL Audio

• תוכן חדש...