Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני כותב את המילים הבאות בתקווה שהדור היותר צעיר שקורא כאן בפורום יוכל ללמוד קצת מהמקרה ולהפנים.

מצטער שזה ארוך אבל יש פה ממה ללמוד.

בכל מקרה זו השתלשלות הארועים כפי שאני ראיתי אותה.

היום החלטתי לנסוע ל"מסלול"(כמובן לא כביש ציבורי) שאני נוהג לבקר בו כשאני רוצה להנות קצת עם הרכב ולפרוק קצת לחץ. במקום הספציפי הזה ניתן לראות לפעמים קהל בוגר ואחראי וכמו כן קהל צעיר, שנוטה בד"כ לבלאגן והתפרעויות.

מאחר והמסלול קטן לא מומלץ להיכנס אליו יותר מ2/3 רכבים שנוסעים במסלול מוגדר ואחד אחרי השני בהפרשים שנותנים מרווח ביטחון לתיקון טעויות. כמו כן בקהל המבוגר והאחראי יש גם אופנוענים שכמובן מכבדים את "רוכבי" הארבע גלגלי ועושים סשנים בתורות.

כשהגעתי בדיוק החברה על האופנועים סיימו סשן ועצרו לידי להודיע שהם סיימו ואני יכול להיכנס, סוג של חוקי מסלול שבו אתה נותן לכולם להנות ולא משתלט על המסלול ומונע מאחרים להיכנס. לאחר מספר סיבובים חזרתי גם אני ונתתי את הכבוד חזרה לרוכבים.

אני יציין כי בכל הזמן הזה היו חברה צעירים באזור גיל 18 שחלקם נראה בן 16 שישבו בצד עישנו נרגילה חלקם שתו בירה והתקינו פילטרים למיניהם לכל מיני רכבי אוטומט של אמא ואבא. לאחר שסיימו את ה"שיפורים" נכנסו למסלול כ4 -5 מכוניות שנסעו בתצורה אקראית, אחד מול השני רוב הפעמים ובמקרים רבים חלפו מטרים בודדים אחד ליד השני. לא מספיק שמסלול הנהיגה שלהם היה מסוכן חלק מהמכוניות הכילו יותר מרק נהג, בחלקם היו 2-4 אנשים וממוצע החוגרים היה 1( בד"כ הנהג).

לאחר שעה של הרמת אמברקסים אינטנסיבית חצי מהקבוצה עוזבת הביתה ונשארו כ3 מכוניות סה"כ במקום כאשר רק 2 על המסלול. אמרתי לעצמי אולי יואילו בטובם לפנות גם לאחרים מעט זמן מסלול. אחד הרכבים מוריד את הנוסע שהיה איתו ומעלה שניים אחרים. אחד הצעירים צועק לו "אם אתה תעלה איתו אתה תח*בן במכנסיים או שתתחיל לבכות" - כנראה שאצלם זה נחשב ל- "הוא נהג מעולה שיודע מה הוא עושה". החברה נכנסו ואף אחד מהם לא חגור. הנהג לוחץ על גז וכמה שניות לאחר מכן מגיע אמברקס ראשון...אחרי 5 דקות הבחור בא לסיים ולחתום את הנסיעה באמברקס אחרון וחביב, מה שהוא לא ידע זה שהוא נסע טיפה מהר יותר וכרגע יש לו יותר נוסעים ברכב ולרכב יהיה יותר קשה לבלום. הרכב החליק מהמסלול עבר לחצץ/חול שם חיכה לו בור בעומק של מטר עם מוט בטון בתחתית, הרכב התהפך על הגג, חטף מכה מהבטון ונעצר עליו. אף אחד לא היה חגור, הייתה בריחת אוויר מאחד הצמיגים והצעירים שישבו ברכב חשבו שהרכב הולך להתפוצץ ופשוט רצו כמו מטורפים מהרכב. אני התפלאתי איך אף אחד לא נפגע מהתהפכות כזו ואיך הם לא איבדו עשתונות ויצאו ישר מהרכב. כשהתקרבתי לראות מה קרה ניתן לראות בבירור שחלק מהשילדה בקדמת הרכב הזיז פאזה ב90 מעלות, גג מעוך, דלתות מעוכות, שמשה קדמית מרוסקת וקרסה פנימה , קורות קדמיות עקומות וזה ככה במבט חטוף.

דבר ראשון שהבחור עשה כשיצא יחף מהרכב(כן הוא נהג עם כפכפים) התקשר לאבא שיבוא לחלץ את הרכב ההפוך עם הג'יפ. החברים רצים אליו ושואלים אם הכל בסדר ואז אחד מהם זורק " תעיפו את הבקבוק בירה מהרכב שלא תבוא לפה משטרה פתאום". אוקיי אחרי שאומרים לו שהרכב הזה מיועד לפירוקיה הבחור אומר בלי להסס "אבא שלי מוסכניק הוא יחזיר את הרכב לכביש בלי בעיה". נחמד ויפה שהוא בטוח בעצמו אבל אני חושב שהוא רחוק מהמציאות.

עזרנו לו להפוך את הרכב מאוחר יותר הגיע טנדר 4*4 שחילץ את "גוש המתכת" מהבור.

בשלב זה נסעתי משם כי החלטתי שהספיק לי.

לי אין בעיה עם צעירים שרוצים לפתח את חוש הנהיגה שלהם במקום שהוא מבודד מאנשים ומכלי רכב, תוך כדי שהם מסכנים את עצמם ואף אדם אחר. אבל לנהוג עם כפכפים, לשתות בירה, לא לחגור ולהתנהג בצורה כזו במסלול היא לא הדרך.

אני אומר לעצמי אם לאנשים האלו אין ערך לחיים שלהם אז מה הגישה שלהם לגביי חיים של אנשים אחרים? בסופו של דבר מדובר בדור העתיד, האם אלו יהיו הפנים של המדינה בכבישים?

בכל מקרה אני מקווה שכל מי שטרח וקרא עד פה יכול להבין שאין מקום להתנהגות כזו, לא במסלול(לא ציבורי) ריק מאדם ובטח ובטח שלא בכבישים הציבוריים.

שמרו על עצמכם, סעו בזהירות ושבת שלום!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצוב מצב החברה שלנו.

חוליגנים. כאילו שהם לא יודעים שאלכוהול אסור.

כאילו שלא יודעים שחגורת בטיחות חובה.

אני שמח מאוד שאת הקנס שלו הוא קיבל.

לצערי אני חושב שהוא איחר את השלב שאפשר לחנך אותו. הלוואי ואבא שלו עצבני...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תהיה חכם , אל תגיע לשם יותר .

אולי פעם הבאה אחד כזה יתהפך על הרכב שלך , אולי גם יהרג , אולי ימשוך משטרה שתסבך גם אותך :roll:

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ה' מחלק כאפות, רק צריך להרים את הראש בזמן כדי לחטוף מהן וללמוד לקח.

אם הורדת תראש, סימן שאתה פחדן, סימן שאתה לא מוכן ללמוד לקח.

עוד מקרה שאי חגירת חגורה מצילה חיים.

אנדברקסים זה טוב ללימוד המגבלות של הרכב, יש מצבי חירום שחייב לדעת לזרוק בהם תחת.

חבל שכאלה מלכלכים את המסלול, חבל שהם לא יודעים לנהוג באמת. (תביא להם רכב בלי בקרות, תראה אותם עפים מהמסלול.)

פורסם

חבל שעזרתם להם,מקווה,אולי וזה ישמע קשה,אבל זאת האמת,אם מישהו מהם היה נפגע קשה היה יורד האסימון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עוד מקרה שאי חגירת חגורה מצילה חיים.

שום מקרה ושום נעליים - בזמן התנגשות, נוסע שעף מהרכב - סיכויו למות גדולים פי ארבעים מאשר אילו נשאר רתום ברכב. גם הטענה שהנוסע הלא-רתום יכול להיחלץ בקלות הוא שגוי כיון שנוסע שלא יהיה חגור לא יהיה בחיים או בהכרה כדי להיחלץ מהרכב. המצב היחיד (והמאוד נדיר) שבו אי-חגירה יכולה להציל נוסע היא כשהוא עף מהרכב לפני ההתנגשות (עקב פגיעה במכשול כמו גדר או תלולית) ובשביל זה הוא צריך להיות קטן וגם החלון צריך להיות פתוח וגם אז זה לא תמיד עדיף על להישאר ברכב ולספוג את המכה עם החגורה וכריות האוויר.

אנדברקסים זה טוב ללימוד המגבלות של הרכב, יש מצבי חירום שחייב לדעת לזרוק בהם תחת.

קודם כל קוראים לזה "בלם יד" או לכל היותר "הנדבריק" והתועלת של זה ללימוד מגבלות הרכב היא מועטת ובכל מקרה לא תורמת הרבה לכמעט שום מצב חירום. מצטער אבל אני לא יכול לחשוב על מצב חירום שבו אתה תרצה להחליק את הרכב, בטח שלא את הירכתיים, כדי להימנע מתאונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
באיזה מצב חירום יצא לך "לזרוק תחת" כדי להמלט ממנו?

עם הקוואליר, בסיבוב לא חד, אבל באיזור של מוסכים, הייתי על המותרת, וכנראה היה שמן, התחת התחיל להזרק, ישר נדרכתי, פול גז שברתי הגה כמה שיותר מהר לכיון הנגדי לזריקה, הנדברקס ואחרי שניה פול-ברקס, יצא שבמקום להמשיך עם הזריקה ולהכנס בכמה עצים ומנורות, עשיתי 180 ועמדתי נגד כיוון התנועה.

בלי ידע וניסיון קודם בזריקות, הייתי מרסק את הרכב.

גם נהג פשוט שלא נכנס להרבה מצבים מסוכנים, היה בטוח יוצא עם נזק, רוב הנהגים נכנסים לפאניקה (נהגות במיוחד), במקום לשמור על קור רוח ולהגיב בהתאם. (או שרובם לא יודעים להגיב בהתאם).

שום מקרה ושום נעליים - בזמן התנגשות, נוסע שעף מהרכב - סיכויו למות גדולים פי ארבעים מאשר אילו נשאר רתום ברכב. גם הטענה שהנוסע הלא-רתום יכול להיחלץ בקלות הוא שגוי כיון שנוסע שלא יהיה חגור לא יהיה בחיים או בהכרה כדי להיחלץ מהרכב. המצב היחיד (והמאוד נדיר) שבו אי-חגירה יכולה להציל נוסע היא כשהוא עף מהרכב לפני ההתנגשות (עקב פגיעה במכשול כמו גדר או תלולית) ובשביל זה הוא צריך להיות קטן וגם החלון צריך להיות פתוח וגם אז זה לא תמיד עדיף על להישאר ברכב ולספוג את המכה עם החגורה וכריות האוויר.

קודם כל קוראים לזה "בלם יד" או לכל היותר "הנדבריק" והתועלת של זה ללימוד מגבלות הרכב היא מועטת ובכל מקרה לא תורמת הרבה לכמעט שום מצב חירום. מצטער אבל אני לא יכול לחשוב על מצב חירום שבו אתה תרצה להחליק את הרכב, בטח שלא את הירכתיים, כדי להימנע מתאונה.

עזוב אותי מספרים, פי 40 או לא, שמעתי מספיק סיפורים על הבני דודים.

גם במקרה המצער של המשפחה בצפון בלי הברקסים, לפני שעוד פרסמו נתונים, אמרתי שרק זאתי שלא הייתה חגורה, ניצלה.

אני לא סומך פה על המזל, אני תמיד עם חגורה.

לגבי אם היא תעזור או לא, אני כבר סקפטי לגבי זה.

(שהייתי בצרפת, פיג'ו עשו פרסומת ל206, הכניסו אותי לתוכה חגרו לי חגורה, ופשוט הפכו אותה מלא פעמים, אתה מרגיש שהחגורה מדביקה אותך לכיסא, יותר מעניין אותי איך הם הצליחו להחלץ שם מהרכב, זה קשה מאוד.)

יש הרבה מאוד מצבים שטוב וכדאי להחליק עם הרכב.

אם זה שנכבה מנוע ואתה צריך לבלום חזק. (אנדברקס מחובר מכאנית עם כבל, ולא הדראולי).

אם זה שהולכים בלמים וההנדברקס עוד פועל (ככה זה אצלי ברכב, הברקסים האחוריים עובדים 30% כאשר בולמים מהדוושת ברקס).

פשוט עושים צלחת חדה, הרכב נעצר מהר, ומקסימום יהיו כמה מכות פח.

תפתח את החשיבה, וגם אם לא, מבין אותך, אתה לא נכנסת להרבה מצבים כאלה.

פורסם

משתמשי הפורום, סלחו לי מראש על הדברים הארוכים, אבל בטיפשות צריך להילחם עם התשה מילולית...

עם הקוואליר, בסיבוב לא חד, אבל באיזור של מוסכים, הייתי על המותרת, וכנראה היה שמן, התחת התחיל להזרק, ישר נדרכתי, פול גז שברתי הגה כמה שיותר מהר לכיון הנגדי לזריקה, הנדברקס ואחרי שניה פול-ברקס, יצא שבמקום להמשיך עם הזריקה ולהכנס בכמה עצים ומנורות, עשיתי 180 ועמדתי נגד כיוון התנועה.

עוד פעם ה"שמן" הזה? ומי השאיר אותו, מיכלית השמן הקסומה שתמיד שופכת גלון ונעלמת? כל אחד שמחליק את הרכב (ושים לב שדייקתי בלשוני - הנהג גורם למכונית להחליק) תמיד "ממציא" את השמן. דבר ישר: אתה גרמת לרכב להחליק.

וה"ידע ונסיון שלך בזריקות" שווה לכפרות גם כי טכניקת התיקון שלך בכלל לא היתה נכונה והאמת שהיא גם לא הצליחה. עובדה: הסתחררת. יש לי את זה גם ביותר בוטה: אני אפילו לא מאמין שבאמת עשית את מה שכתבת בזמן אמת. ויש גם במידת אקסטרה בוטה: אתה משקר.

עזוב אותי מספרים, פי 40 או לא, שמעתי מספיק סיפורים על הבני דודים. גם במקרה המצער של המשפחה בצפון בלי הברקסים, לפני שעוד פרסמו נתונים, אמרתי שרק זאתי שלא הייתה חגורה, ניצלה.

פיתגורס מתהפך בקברו.:lol:

"המספרים" מבוססים על מספיק מחקר אמפירי ומכל מקום יותר מהימנים מכל מיני סיפורים מפוקפקים. ישנם רק מקרים בודדים שבהם נוסע בלי חגורה יינצל וזה (כמו במקרה של הילדה בתאונה בטבריה) כאשר הוא עף מהרכב לפני ההתנגשות, כמו הילדה שעפה דרך חלון שבמקרה היה פתוח, עוד כשהרכב התנגש בגדר ההפרדה. מספיק אפילו שהיא היתה קצת יותר גדולה והיא לא היתה עפה דרך החלון.

ולגבי הדמיית ההתהפכות: גם אני עשיתי את זה, אבל ההבדל הוא שאני עשיתי את זה שלוש פעמים ובין השאר גם תרגלתי חילוץ נכון מהרכב כשהוא הפוך ואני אומר לך שבלי החגורה אתה לא תהיה בחיים כדי להיחלץ מהרכב לאחר שהוא התגלגל; ובמחילה ממך, לא זה הזמן לפרט את טכניקת ההיחלצות.

אם זה שנכבה מנוע ואתה צריך לבלום חזק. (אנדברקס מחובר מכאנית עם כבל, ולא הדראולי).

אם זה שהולכים בלמים וההנדברקס עוד פועל (ככה זה אצלי ברכב, הברקסים האחוריים עובדים 30% כאשר בולמים מהדוושת ברקס). פשוט עושים צלחת חדה, הרכב נעצר מהר, ומקסימום יהיו כמה מכות פח.

מנוע נכבה - הבלמים עדיין עובדים. הם אולי קצת קשים אבל הם עובדים ואפילו זה לא נורא כל כך כי עדיין יש לחץ בבוסטר. בלמים אבדו - יש בלימת מנוע לפני שיש בלם יד (שוב - אין כזה דבר "אנדברקס") וגם אם משתמשים בבלם היד בכל אחד משני המצבים הללו - עדיין לא אומר שצריך להחליק את הירכתיים אלא להימנע מכך, גם כי זה ייגמר רע וגם כי הרכב יעצור ככה יותר לאט ולא יותר מהר.

למה? כי מקדם האחיזה (μ) של חיכוך סטטי גבוה מהמקדם של חיכוך דינמי וגם כי מתרחשת המסת גומי בנקודת האחיזה שמקטינה את מקדם החיכוך עוד יותר, אבל בעצם עזוב...

פורסם
משתמשי הפורום, סלחו לי מראש על הדברים הארוכים, אבל בטיפשות צריך להילחם עם התשה מילולית...

עוד פעם ה"שמן" הזה? ומי השאיר אותו, מיכלית השמן הקסומה שתמיד שופכת גלון ונעלמת? כל אחד שמחליק את הרכב (ושים לב שדייקתי בלשוני - הנהג גורם למכונית להחליק) תמיד "ממציא" את השמן. דבר ישר: אתה גרמת לרכב להחליק.

וה"ידע ונסיון שלך בזריקות" שווה לכפרות גם כי טכניקת התיקון שלך בכלל לא היתה נכונה והאמת שהיא גם לא הצליחה. עובדה: הסתחררת. יש לי את זה גם ביותר בוטה: אני אפילו לא מאמין שבאמת עשית את מה שכתבת בזמן אמת. ויש גם במידת אקסטרה בוטה: אתה משקר.

פיתגורס מתהפך בקברו.:lol:

"המספרים" מבוססים על מספיק מחקר אמפירי ומכל מקום יותר מהימנים מכל מיני סיפורים מפוקפקים. ישנם רק מקרים בודדים שבהם נוסע בלי חגורה יינצל וזה (כמו במקרה של הילדה בתאונה בטבריה) כאשר הוא עף מהרכב לפני ההתנגשות, כמו הילדה שעפה דרך חלון שבמקרה היה פתוח, עוד כשהרכב התנגש בגדר ההפרדה. מספיק אפילו שהיא היתה קצת יותר גדולה והיא לא היתה עפה דרך החלון.

ולגבי הדמיית ההתהפכות: גם אני עשיתי את זה, אבל ההבדל הוא שאני עשיתי את זה שלושה פעמים ובין השאר גם תרגלתי חילוץ נכון מהרכב כשהוא הפוך ואני אומר לך שבלי החגורה אתה לא תהיה בחיים כדי להיחלץ מהרכב לאחר שהוא התגלגל; ובמחילה ממך, לא זה הזמן לפרט את טכניקת ההיחלצות.

מנוע נכבה - הבלמים עדיין עובדים. הם אולי קצת קשים אבל הם עובדים ואפילו זה לא נורא כל כך כי עדיין יש לחץ בבוסטר. בלמים אבדו - יש בלימת מנוע לפני שיש בלם יד (שוב - אין כזה דבר "אנדברקס") וגם אם משתמשים בבלם היד בכל אחד משני המצבים הללו - עדיין לא אומר שצריך להחליק את הירכתיים אלא להימנע מכך, גם כי זה ייגמר רע וגם כי הרכב יעצור ככה יותר לאט ולא יותר מהר.

למה? כי מקדם האחיזה (μ) של חיכוך סטטי גבוה מהמקדם של חיכוך דינמי וגם כי מתרחשת המסת גומי בנקודת האחיזה שמקטינה את מקדם החיכוך עוד יותר, אבל בעצם עזוב...

טוב טוב, אל תאמין, אני שקרן. קלעת בול.

פעם הבאה נשים מצלמה, שתראה בידיוק מה היה ואיך היה, ותשאר עם פה פעור.

אני לא מאלה שממציאים שהיה שם שמן. (עובדה כמה שבועות אחרי ראיתי טנדר של מצובישי אנטר, כולו מרוסק, נתקע בעץ ובמנורת רחוב).

איזור של מוסכים, מה לא מובן?

תיקנתי נכון או לא נכון, תאמין לי ששיקול דעת נכון עשיתי. (והעובדות מוכיחות את זה).

רכב ב60 קמש שזורק תחת, בכביש צפוף עם מכוניות מאחורה (30 מטר מאחוריי), אין לך הרבה אפשרויות, עדיף לעשות צלחת 180 ולעצור במקום, במקום לנסות לייצב את התחת.

אני מתערב איתך ש70% מהנהגים על הכבישים היו יוצאים בנזק מזה, למה?, פאניקה וחוסר ניסיון.

פורסם
טוב טוב, אל תאמין, אני שקרן. קלעת בול. פעם הבאה נשים מצלמה, שתראה בידיוק מה היה ואיך היה, ותשאר עם פה פעור.

שקרן כמו כל נהג רגיל (כן, רגיל) שמנסה לשחזר את פעולותיו ברגע האמת: חושבים שעושים דבר אחד ועושים דבר אחר לגמרי. גם אני מצאתי את עצמי נוסע "הצדה" בסקיד-קאר ומגלה שהרכב לא מאיץ ולא מחוסר מומנט אלא כי לחצתי על הבלמים.

אני לא מאלה שממציאים שהיה שם שמן. (עובדה כמה שבועות אחרי ראיתי טנדר של מצובישי אנטר, כולו מרוסק, נתקע בעץ ובמנורת רחוב). איזור של מוסכים, מה לא מובן?

את התירוץ הזה של השמן אני שומע יותר מדי. הנהגים פשוט למדו: עושים טעות והרכב מחליק, אבל לא מוכנים להודות בטעות, אז מה עושים? ממציאים משהו חלק ומטילים עליו את האשמה. אבל מה לעשות שבישראל אין קרח, אז מה נמציא? אה, כן - נגיד שהיה שם שמן. בטוח יאמינו. :x

ייתכן שהכביש היה מעט שמנוני אבל זה קורה בהמון מקומות, אתה מדבר על שלולית שמן של ממש וזה, אגב, משהו שגם רואים בעיניים ולרוב אפילו מריחים ממרחק.

תיקנתי נכון או לא נכון, תאמין לי ששיקול דעת נכון עשיתי. (והעובדות מוכיחות את זה).

איזה עובדות? זה שהחלקת, זה שביצעת תיקון לא נכון בעליל או זה שסיימת הפוך לכיוון הנסיעה ועוד עם רכבים מאחוריך? ואת כל זה - לא אני אמרתי אלא אתה!

רכב ב60 קמש שזורק תחת, בכביש צפוף עם מכוניות מאחורה (30 מטר מאחוריי), אין לך הרבה אפשרויות, עדיף לעשות צלחת 180 ולעצור במקום, במקום לנסות לייצב את התחת. אני מתערב איתך ש70% מהנהגים על הכבישים היו יוצאים בנזק מזה, למה?, פאניקה וחוסר ניסיון.

איך בדיוק זה עדיף? לא מדובר באיזושהי מהירות גבוהה במיוחד וזו גם כנראה הסיבה שבגללה התיקון האווילי שלך לא העיף אותך מהכביש עוד יותר מהר מההחלקה עצמה. ואני מעדיף את מה ש-"70% מהנהגים על הכביש" היו עושים בסיטואציה הזאת כי סביר להניח שהם היו בולמים ו\או מפנים את ההגה וזה בטח יותר מועיל מהתיקון הדבילי שאתה עשית (פול גז+היגוי הפוך+בלם יד+בלימה חזקה)

12345

פורסם

אני חושב שהמריבה הזו מיותרת. אני יכול לחשוב על מקרים מאוד ספציפיים שבהם הרמת בלם יד עשויה לעזור להקטין תוצאות או למנוע תאונה, אבל האחוזים כל כך מזעריים שזה חסר רלוונטיות. בנוגע לשמן על הכביש - בתור מישהו שיודע איך החלקה מרגישה וגם התנסה לפחות פעמיים במצבים של שמן על הכביש - ההבדלים מאוד גדולים. שמן על הכביש הופך את מקדם החיכוך לקרוב מאוד לאפס והשליטה על המכונית היא אפסית. לצורך הדיון, גם מערכת בקרת היציבות הכי טובה בעולם לא תציל אתכם כשהגלגלים נמרחו בשמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...