Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן רק שבמקרה של משחק סנוקר במקרה הגרוע אתה יוצא עם זנב בין הרגליים/ פחות כסף בכיס...

אז הדוגמא לא כל כך טובה,אבל כזכור לכם ראיתי הרבה נהגים פה עם ותק שסיפרו על חוויות מהצעירות שבהם ריסקו רכבים.

אז אולי יש מקום להקלה לאלו שחווים את אשר אתם חוויתם?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

maxizem

יש מקום לכל דבר, אבל עדיף לזכור שאדם חכם לומד מטעויות של אחרים, ואדם טיפש מטעויות של עצמו. רק שבתחום הרכב והנהיגה כל טעות יכולה להיות הטעות האחרונה שלך.

הכביש זה לא משחק סנוקר.

פורסם

ניר - אין דין סנוקר, כדין נהיגה כפי שכבר אמרו. דוגמה ממש לא מוצלחת.

אל תשלח אף אחד לבדוק את מגבלות הרכב שלו באף מצב. אתה לא יודע מה מיומנות הנהיגה שלו (גם אם אתה חושב שכן)

alfa 156 2.5.

פורסם

במגרש ריק אפשר ללמוד על המגבלות של הרכב,אבל לא קשור בכלל ליציאה ממצבי חירום.

כדי לצאת ממצבי חירום באמת שצריך המון תרגול והמון ניסיון וגם אז אף אחד לא יכול לדעת איך הוא יגיב באותו רגע קריטי,לדעתי גם 30 קורסים לא יעזרו ברגע שמשהו מפתיע אותך על הכביש ואתה נאלץ להגיב בהתאם.

אני זוכר שלמדתי קרב מגע בקורס אבטחה,למדנו איך להתגונן מדקירת סכין,יופי,אני יודע את הטכניקה ואת התרגולת,אבל זה לא באמת מוטמע בי ובמקרה שאני אצטרך להתגונן מדקירת סכין כנראה שזה יהיה הדבר האחרון שאני אעשה.

אני זוכר שדיברתי על זה עם המדריך והוא הסביר לי שכדי להטמיע דבר כזה צריך לתרגל אותו אלפי פעמים(אני לא זוכר מספר מדויק).

אני מודה,גם אני כמו רבים אחרים הייתי נער שובב וחרמן על סיבובים שקיבלתי את הרישיון לפני 5 שנים והייתי מבלה לא מעט לילות לבד בחניון הגדול של אצטדיון טדי בניסיון להבין את נפלאות האחיזה,העברות משקל,בלימה לתוך סיבוב וכו׳,אפשר להפיק תועלת מזה,אבל מפה ועד יציאה ממצבי חירום...עולם שלם.

פורסם

זו בדיוק הטעות! אתה לא מיומן מספיק כדי לצאת ממצב חירום בתגובה אינסטנקטיבית, להבדיל מקורס שבו אתה יודע שזה מגיע. אז מה תעשה ברגע האמת? פשוט מאוד: תרמה! תהפוך את הסיטואציה מראש למצב צפוי ולכן התגובה שלך לא תהיה אינסטנקטיבית אלא מתוכננת (לפחות באופן חלקי) ולכן גם זמן התגובה שלך יהיה קצר יותר וגם הדיוק שלך ייגבר.

זו בדיוק הסיבה שבגללה הדגשתי יותר את נושא קריאת הכביש ולא את התיקון של ההחלקה עצמה. בנהיגת כביש רגילה אין שום סיבה להחלקה מלבד משהו חלק על פני הכביש ואת זה אפשר לצפות מראש ואז מנסים למנוע את זה מראש אבל גם אם לא הצלחת (או שלא היה אפשר) למנוע את זה - אתה בכל זאת תספיק גם להתכונן וגם להוריד מהירות וכשתגיע ההחלקה - כבר תדע מה לעשות מראש.

גם בלימת חירום היא משהו שאתה יכול לדעת מראש שייתכן שתצטרך לעשות. כל נהג שנוסע ברחוב צר מעביר בראש את ה"סרט" שבו ילד קופץ מבין מכוניות חונות. זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות בכל שלב בנהיגה ולוודא שהמהירות והמרחק מהרכב ממול תמיד מאפשרים לעצור בזמן, שיש מספיק רווח מאחורה כדי לבלום וגם שיש נתיב מילוט מתוכנן מראש אם נצטרך גם להתחמק מהמכשול תוך כדי בלימה (או אם תהיה סכנה מאחור).

הכי קל לחשוב רק על הבלימה, הפנית ההגה או הלחיצה על הגז של אותה עשירית שניה. זה הכי כיף לתרגל וזה הכי "סקסי" אבל השלב החשוב כדי למנוע את התאונה הוא לא באותו רגע אלא במספר השניות שלפני כן. הבעיה היא שבשביל זה אתה צריך לשנות את צורת הנהיגה שלך ביומיום ולא רק בשעת ה-ש'.

ביום קיץ חם אחד, בפניה בירידה מהישוב שלי, התחת שלי התחיל להחליק קצת. לא בגלל שמן אלא בגלל צמיגים אחוריים קצת יבשים, מהירות טיפה גבוה ולקחית קו לא נכון. התגובה שלי הייתה די אינסטינקטיבית ועבדה , ברגע שהרגשתי שהגלגלים האחוריים התחילו לברוח קצת שמאלה סובבתי את ההגה טיפלה שמאלה וישרתי לאט , לא זוכר מה עשיתי עם הגז והברקס[...]אתה אומר שהתגובה לא הייתה נכונה ושהייתי פשוט צריך להפנות את ההגה להמשך הפניה ולתת גז? דווקא נראה לי שזה היה גורם לאחורה שלי להמשיך ולהיכנס להחלקה באמת רצינית.

על זה בדיוק אני מדבר! ירידה גורמת להעברת משקל קדימה ולכן מגדילה את הסיכוי להיגוי יתר, בטח אם אתה יודע שהצמיגים מאחורה לא משהו. לכן, נהג שנכנס לסיבוב במהירות "נאה" אמור לצפות את האפשרות שהרכב יחליק במצב כזה (במיוחד אם עוזבים את הגז) ולהיות מוכן לאפשרות שזה יקרה - מראש.

ולגבי התגובה שלך: כן, אתה אמור לתת גז. נכון שהתגובה שלך עבדה אבל השאלה היא כמה טוב היא עבדה. בהיגוי הפוך הרכב בדרך כלל לא מתיישר מהר מאוד אלא מחליק הצדה כשהגה מסובב עד שמהירות יורדת. בתיקון עם הגז הרכב מגיב מהר יותר ובמצבים אחרים ייתכן ומאוחר יותר יהיה יהיה מאוחר מדי. כל עוד אתה ממשיך לכוון את ההגה ולא מגזים עם הגז ברכב הנעה אחורית (או כפולה) - הדבר יסייע לרכב להתיישר עקב העברת משקל ולא יחמיר את המצב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...