Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, לדעתי ברגע שמישהו מדבר שטויות כאלו צריך לסתור אותו מיידית כדי שזה לא יעודד קוראים אחרים לעשות שטויות. ולגופו של עניין: הרמת בלם יד בהחלט יכולה להיות נחוצה במצבים כלשהם בנהיגה, אבל לא באופן כזה שיגרום להיגוי יתר! הבחור דיבר על היגוי יתר ולא על הרמת בלם-יד.

ולגבי השמן: מכוניות נוטפות המון שמן ובערך כל מטר רבוע בכביש עירוני סופג כמה גרמים טובים של שמן בכל יום. זה משפיע על האחיזה (בעיקר כשחם או כשרטוב) אבל לא באופן יותר מדי דרמטי. שלולית גדולה של שמן שנשפכת על הכביש, לעומת זאת, היא אירוע נדיר ונקודתי וגם אז זה לא תמיד סוף העולם:

זכור לי מקרה שקטע קצר ברחוב הרא"ה ברמת-גן כוסה בשכבת שמן דקה עקב פריצת מחזיר שמן ברכב ניקוי של העיריה. הייתי נוסע במשאית (!) שפנתה שמאלה מחיבת ציון לתוך הרחוב תוך כדי עליה על השמן ובלימה אחרי המזדה שהיתה ממול. מה קרה? ה-ABS דפק קצת עבודה והרכב עצר בלי שום דרמה.

מקדם החיכוך של שמן תלוי בלא מעט משתנים אבל ניתן לומר שהוא נע בין 0.3 ל-0.2. זה לא הרבה יותר חלק מ"גשם ראשון" וזה גם לא יותר חלק, לדוגמה, מבוץ על הכביש ויש נהגים בארצות נכר שצריכים להתמודד גם עם קרח שהוא חלק עוד יותר. עם נהיגה נכונה וקצת מיומנות - מסתדרים.

נקודה נוספת: כשכמות השמן היא באמת כה גדולה - בהחלט ניתן להבחין בו מראש וממרחק (עניין של "

") וככה לא להיחלץ ממנו כפועל יוצא של מיומנות שליטה ברכב אלא להימנע ממנו על ידי יכולת צפי ותכנון או לכל היותר להיכנס אליו לאחר הורדת מהירות מאוד משמעותית ובנסיעה ישרה וכשדרוכים לכל החלקה שאולי תבוא - ואז המצב הרבה יותר טוב.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן, אני חשוב שאתה לוקח את זה קשה מדי. תאמין לי ש-99.99% מהאנשים שיעשו תאונה לא יחשבו אפילו לרגע לנסות להרים בלם-יד בשביל להציל את עצמם.

בנוגע להרמת בלם יד במקרה של תאונה אפשרית - יש מצב שאם הייתי מתקרב בתת היגוי לתוך קיר, הייתי מנסה להרים בלם יד כדי ליצור היגוי יתר, להאט את המכונית ולהקטין את הפגיעה.

שמן: יש מקרים, בעיקר בכיכרות עירוניות, בהם האחיזה עשויה להיות מאוד נמוכה ואפילו לגרום להחלקה במצבים מסוימים, אבל זה לא דומה בכלל לשלולית שמן. לא יודע איך זה משפיע במשאיות אבל כמו שכבר ציינתי, קרה לי כמה פעמים שהתמודדתי עם שמן על הכביש (ובכביש חשוך בלילה לא תמיד אפשר לראות את זה מראש). כשמקדם החיכוך עובר בבת אחת מ-0.7-0.8 ל-0.2-0.3 התוצאה היא חוסר שליטה מוחלט, לפעמים גם במהירויות נמוכות. תאמין לי שזה לא נעים בכלל... לפי מה שזכור לי גם מהתמודדות עם כביש של גשם ראשון, זה בפירוש יותר גרוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בסך הכל מסכים, אבל אני כן חושב שצריך להשים פרופורציות ושגם "כתם" שמן אינו גזירה משמיים. במידה ומדובר על ממש שלולית שנשפכה ממיכלית או משאית (כמו שקרה בתאונה ליד חמדיה ב-2008 ) - בהחלט ניתן להשים לב לכך מראש ואז זה לא עניין של שליטה ברכב אלא של תכנון מוקדם ולכן מקדם החיכוך לא משחק כאן תפקיד כל כך גדול.

את המקרה שציינתי, ציינתי כדי להמחיש: למשאית פחות אחיזה מרכב פרטי. בנוסף, המשאית היתה בפניה תוך כדי בלימה ואני גם יכול לערוב לך, לצערי, שמצב הצמיגים ולחץ האוויר לא היה מאה אחוז - ועדיין זה נגמר בלי דרמה. אני כן מכיר מקרים של החלקה רצינית על שמן - אבל לא צריך לצאת מפרופורציות.

פורסם
עם הקוואליר, בסיבוב לא חד, אבל באיזור של מוסכים, הייתי על המותרת, וכנראה היה שמן, התחת התחיל להזרק, ישר נדרכתי, פול גז שברתי הגה כמה שיותר מהר לכיון הנגדי לזריקה, הנדברקס ואחרי שניה פול-ברקס, יצא שבמקום להמשיך עם הזריקה ולהכנס בכמה עצים ומנורות, עשיתי 180 ועמדתי נגד כיוון התנועה.

לא עשית דבר אחד נכון...:roll:

תרגול שווה רק כשיש יידע ומדריך שמתקן. אחרת אתה יכול להמשיך לתרגל שטויות, לעזור זה לא יעזור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור נהג צעיר שרק קיבל רישיון (2003) רציתי לבדוק איך היונדאי לנטרה של ההורים מתפקדת בכביש רטוב בכיכר במהירות מעל הממוצע,בפעם הראשונה שאיבדתי שליטה על רכב הייתי בכזה שוק ששחכתי בכלל שיש דבר כזה בלם יד,ברקס,גז.זה חוסר שליטה כאילו אתה רוצה ללכת קדימה אבל הולך אחורה,לא מבין מה קורה בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תרגול לא מבצעים בכביש ציבורי אלא בסביבה מבוקרת ומודרכת.

בלם יד בתוך החלקה כדי לצאת מזה? אוי ואבוי...

מקווה שאף אחד מאלפי הגולשים כאן לא ינסה ליישם את השטות הזו ויהרוג מישהו...

לפותח השרשור...מטומטמים יש בכל מקום ואנחנו נתקלים בהם כל יום על הכביש. משמח שזה נגמר בכלום ומקווה שהלקח נלמד.

פורסם
לעזור זה לא יעזור.

מילא לא יעזור, אבל זה גם יכול להחמיר את המצב! כבר עדיף תגובה של נהג ממוצע על פני כל מיני "תרגילים" כאלה.

פורסם

בתור נהג צעיר וחדש (שנה עם רישיון) חסר ניסיון, לפחות בהשוואה אליכם, אשמח לשמוע מה באמת ניתן לעשות במצב בו ה-מיו יורד למספרים שדיברתם עליהם.

מי שלא מבין, שלא ייעץ לי לקחת קורס נהיגה מתקדמת כי כרגע זה לא בתקציב שלי ולא בזמן שלי בין רגילה לרגילה.

השאלה מופנית לרוני, לחן, ולשאר החבר׳ה שמבינים מה הם עושים.

אשמח לשמוע ״עשה ואל תעשה״ במצבים כאלה.

פורסם

תעשה בעיקר את מה שאני אמרתי: צריך

פשוט מתרכזים בנהיגה, מביטים רחוק קדימה ומחפשים שינוי בגוון האספלט בהמשך הכביש. באופן הזה ניתן להבחין בברק הצבעוני של השמן, בבוהק של קרח, בבוץ, בערמת חצץ או בכל משטח אחר שהוא חלק ברמה שעלולה להיות מסוכנת.

ברגע שאתה מבחין בקטע כביש מסוכן כזה, מיד עליך להתחיל להוריד מהירות במתינות. בדוק מראות ואם אין סכנה מאחור - עדיף אפילו לבלום בלימת חירום ולא לעלות על שלולית שמן או בוץ וגם אם יש סכנה מאחור, אפשר לברוח לנתיב מילוט כמו השוליים ולבלום שם. אם אינך יכול לעצור בזמן, הורד מהירות ככל הניתן ונסה לעבור מסביב לקטע החלק. אם אינך יכול לא לעצור לפני הקטע החלק ולא לעבור סביבו - עליך לעבור דרכו במהירות הנמוכה ביותר האפשרית ובקו ישר ועם הגה ישר ולהיות מוכן לכל אפשרות שהרכב יחליק.

ככה נוצר מצב שגם במקרה הגרוע ביותר, אתה מוכן להחלקה ולא מגיב למצב של הפתעה ולכן תוכל לפעול נכון יותר וכשכל המשתנים הם לטובתך. איך לפעול בהחלקה עצמה? את זה אתה יכול ללמוד רק בהדרכת נהיגה מתקדמת וגם זה יעזור לך לשלוט רק על החלקה שאתה צופה מראש (כמו כאן) ולא החלקה שמגיעה בהפתעה.

במצב של הפתעה, או בכל מצב שבו אינך יכול לשלוט ברכב, אין לך ברירה אלא לבלום בכל הכוח ולעצור את הרכב (ורצוי גם ללחוץ על הקלאץ' וליישר את ההגה). גם המכונית רצוי שתהיה מתוחזקת (צמיגים, לחץ אוויר, בולמי זעזועים, כיוון גלגלים) כדי שהסיכוי להחלקה וחומרתה יקטנו.

ולידע כללי, מקדם החיכוך של כביש יבש - 0.8-0.7

כביש רטוב - 0.6-0.5

חול, עפר וחצץ - 0.5-0.4

גשם ראשון - 0.4-0.3

סולר על הכביש - 0.3

שמן, שלג, בוץ - 0.2

קרח - 0.1

פורסם

תודה. מהדיון הזה אני מבין ששימוש בבלם יד בהחלקה עצמה הוא טעות? יש אמת בטענה שדבר כזה ייגרום לנעילת גלגלים ולסחרור?

האם בזמן בלימת חירום רצוי להשתמש בבלם היד לבלימה מהירה יותר?

כמו שאמרתי, לא מקצועי כמוכם בנהיגה.

שוב תודה.

פורסם

לרכב עם ABS לא צריך,לרכב ללא ABS זה יכול לגרום לסיחרור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בלם יד גורם להחלקה כי הוא בולם את הגלגלים האחוריים וזה "מכביד" עליהם ויכול לגרום להם להחליק, בלי קשר ל-ABS. מבחינה עקרונית, החלקה שבה הזנב של המכונית "בורח" היא החלקה שמתקנים עם דוושת הגז ויישור או הפנית ההגה לכיוון הנסיעה הרצוי. לא על ידי דוושת הבלם ובטח שלא על ידי בלם היד, או כל מיני שילובים מהסוג של אדון ניר הנכבד. גם תיקון מוגזם (כמו "פול גז, שברתי הגה") הוא מסוכן.

כיוון שאינך מיומן, הפתרון עבורך הוא פשוט לבלום, ובלבד שתבלום בכל הכוח ולא תעשה חצי עבודה. אם כן תעבור קורס נהיגה מתקדמת (וכיוון שרובם נערכים בסופי שבוע אולי תוכל לסדר משהו) תוכל כבר לעשות יותר מזה, אבל גם זה רק בהנחה שקראת את הכביש ושגם אם לא יכולת למנוע את ההחלקה - צפית אותה מראש ולא הופתעת.

פורסם

הבנתי והפנמתי. תודה מיוחדת חן ויוליאנקס.

אשמח אם תמליצו לי על מקומות שבהם אפשר לעבור קורס איכותי כזה באיזור המרכז או הצפון.

אני חייל בודד ומממן את עצמי ואת הטראנטה שלי ואפשרויותי הכלכליות לא בשמיים.

מהו סדר הגודל של העלויות? מהו היקף השעות? אין בעיה עם זה שאני נהג חדש?

שוב, המון תודה!

פורסם

אין בעיה עם זה שאתה נהג חדש וגם שנה על הכביש זה בהחלט ותק מספיק טוב בשביל להתחיל קורס נהיגה מתקדמת. אם החלקה היא אחד מהמצבים שאתה רוצה להתמקד בהם, כדאי לך להתחיל עם קורס מגרש בסיסי באלטרנתיבי. הקורס המלא אורכו 10 שעות ומחירו 840 שקלים. ניתן גם לקחת את הקורס רק עד חצי היום ואז מחירו בערך 500 שקלים. לדעתי ומניסיוני האישי, זה שווה את ההשקעה!

אני חוזר ומדגיש שגם קורס כזה לא יאפשר לך לשלוט בהחלקה רצינית שמגיעה בהפתעה אלא רק בהחלקה שצפית מראש כי קראת את הכביש, וזו נקודה שמדריכי אלטרנתיבי מתעכבים עליה הרבה (ע"ע הקישור שצירפתי בהודעות הקודמות).

פורסם
בתור נהג צעיר וחדש (שנה עם רישיון) חסר ניסיון, לפחות בהשוואה אליכם, אשמח לשמוע מה באמת ניתן לעשות במצב בו ה-מיו יורד למספרים שדיברתם עליהם.

מי שלא מבין, שלא ייעץ לי לקחת קורס נהיגה מתקדמת כי כרגע זה לא בתקציב שלי ולא בזמן שלי בין רגילה לרגילה.

השאלה מופנית לרוני, לחן, ולשאר החבר׳ה שמבינים מה הם עושים.

אשמח לשמוע ״עשה ואל תעשה״ במצבים כאלה.

בנוסף לדבריו של חן:

מניסיוני, אחד הדברים הקשים ביותר הוא ללמוד איך לצפות דברים כאלה מראש. גם אני, עם הרבה ניסיון, מתקשה לזכור לפעמים שהכי חשוב זה קודם לראות עם העיניים מול מה אתה ניצב. אם אתה רואה פנייה לפניך, תמיד כדאי להאט או לפחות להיות עם הרגל על הבלם כי יכול להיות שפתאום תגלה חול או מים או לא יודע מה על הכביש, ותידרש להורדת מהירות מאסיבית.

וכמו שנאמר, למי שלא עבר תרגולים העצה הכי טובה היא פשוט לבלום הכי חזק שאתה יכול כשהרכב מתחיל להחליק. גם זה לא פשוט לפעמים, כי אנשים מפחדים לבלום חזק מכל מיני סיבות טפשיות. את זה, אגב, אפשר בקלות לתרגל בלי סכנה במגרש חנייה נטוש. אתה בטח תרגיש דביל לעשות את זה, אבל זה עשוי לתת לך כלים חשובים כשתגיע למצב חירום - הגוף שלך כבר ידע איך זה מרגיש לבלום הכי חזק שאפשר, וכך האינסטינקטים יפעלו לטובתך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...