Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק מכוניותיהם של שר הביטחון ושר החוץ ממוגנות והם מאובטחים ע"י השב"כ.

שאר רכבי השרים אינם ממוגנים, והשרים מאובטחים ע"י קבלן חיצוני.

עבדתי באבטחת בתי שרים, תאמין לי שאפילו שר הדתות קיבל אבטחה ע"י השב"כ.

זה היה כמעט לפני 10 שנים, לא יודע מה קורה היום, לא חושב שזה השתנה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

יש הבדל בין אבטחת שרים לבין רכב ממוגן.

אאל"ט, רכב משוריין זה עסק לא קטן (לא משהו שאפשר לעשות במוסך הפינתי), ולכן נבחרות מכוניות שיש להן כבר גרסא משודרגת (שיכולה לעמוד בתוספת משקל וכו) כמו הA8.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צודק לחלוטין. מכוניות ממוגנות אינן חלק מהאינוונטר הזה שבמכרז מינהל הרכב הממשלתי. הממוגנות הן A8 או S קלאס שמחירן איפה שהוא בשמיים והן נבנות כך ע"י היצרן. השרים שכידוע הם אנשים מאוד צנועים, ייאלצו להסתפק במכוניות סטנדרטיות. ומה שבאמת מרגיז היא ההנחה הסבירה שמינהל הרכב הוציא את תנאי המכרז ומפרטי הרכב שבו תוך התייעצות עם הקליינטים שכנראה לא ממש מתאים להם ללהג על עם ישראל ותכניותיו לגדולה מהמושב האחורי של סופרב או איזה A6 עממית, הם צריכים משהו רציני יותר. ועל זה ייאמר : פיכס!

פורסם

שב"כ מאבטחים רק 8 אישים. את השאר מאבטחים חברה חיצונית (חלק מהמאבטחים הם יוצאי 730). רכבי השרים לרוב לא ממוגנים, במקרה שנדרש מיגון יש לכך רכבים יעודיים. הA6 שהחליפה את הS80 הייתה קטסרופה מבחינת אמינות ונוחות, רבות מהן הוחלפו לסופרבים (האפשרות השניה במכרז הקודם).

אני חושב שהסופרב הייתה וצריכה להמשיך להיות האופציה המועדפת.

בשיפוצים

פורסם

כהערת אגב, אוסיף שחלק מדרישות האבזור מגוחכות: בקרת שיוט? למה? בשביל זה משלמים לנהג. מערכת ניווט? מדוע שלא יקנו אחת בפשוטה בפחות כסף? חלונות כהים ובקרת אקלים אני עוד מבין, אבל תוספות מכוונות נהג הן מיותרות.

יצא לך להיות על הכביש 50-60-70 אלף קילומטר בשנה? לא חושב ככה לפי ההתלהמות המיותרת, בקרת שיוט היא עזר משמעותי שנוסעים הרבה, גם אם הנהג מקבל שכר מכובד, הוא לא רובוט.

מערכת הניווט היא אכן הכרחית, אם אפשר לקבל אותה מקורית וכחלק מדרישות המכרז, למה לא? בשביל עוד אלפייה לרכב?:roll:

חשוב לציין, אני מסכים לגמרי עם הדעה של פותח השרשור, וזה פשוט ביזיוני שלא מסתפקים בפחות, אבל מי אשם בזה אם לא אנחנו כבוחרים?

פורסם
רק מכוניותיהם של שר הביטחון ושר החוץ ממוגנות והם מאובטחים ע"י השב"כ.

ביזיון. בימי הביניים המלך היה רוכב למלחמה בראש הצבא שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ביזיון. בימי הביניים המלך היה רוכב למלחמה בראש הצבא שלו.

במרחק בין ה״מלך״ לצבאו בימינו אפשר להכניס מינימום עוד צבא

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
הנה תשובת משרד התחבורה: "מבדיקה שקיימנו עולה כי הפתרונות המוצעים, לפיהם שרים יכולים להשתמש ברכבים בעלות של פחות ממאתיים אלף ש"ח ללא פגיעה בתפקודם, אינה ישימה בתנאי הארץ".

:roll:

לעניין הבחירה ברכב חזק ומרווח, אני יכול לומר מנסיון שזו בחירה פרקטית מאד - חלק גדל מהזמן השר נוסע עם פמליה של עוזרים ברכב (לפחות שניים פלוס נהג, לפעמים גם מאבטח), ולעתים צריך לשמור על סדר תנועה בשיירה במהירויות לא חוקיות.

תמיד עם מאבטח שיושב קדימה. וכמעט תמיד (95% מהמקרים אם הייתי צריך לכמת) עם מקסימום אדם נוסף- לא יותר, זה צפוף! גם זה מניסיון (כולל סימן הקריאה).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
שב"כ מאבטחים רק 8 אישים. את השאר מאבטחים חברה חיצונית (חלק מהמאבטחים הם יוצאי 730). רכבי השרים לרוב לא ממוגנים, במקרה שנדרש מיגון יש לכך רכבים יעודיים. הA6 שהחליפה את הS80 הייתה קטסרופה מבחינת אמינות ונוחות, רבות מהן הוחלפו לסופרבים (האפשרות השניה במכרז הקודם).

אני חושב שהסופרב הייתה וצריכה להמשיך להיות האופציה המועדפת.

באמת שמעתי פעם מפי 'גורם בכיר' שהשרים ופמלייתם ממש לא נהנו מהאאודי, ושרובם החליפו לסופרב. מישהו יודע למה (בכ"ז, במבחני הרכב ה-A6 תמיד כיכבה) ?

• תוכן חדש...