Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

The Placeholder project

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את שלושלת הגדולים אתה יכול לעשות בכל רגע נתון ולדעתי - גם בשלבים. גם כאן הרכב לא צריך להיות מושבת ליותר מזמן קצר.

לגבי הקדם מגבר - לדעתי במקרה הזה, עם כל הכבוד לפרוייקט DIY שאני יודע שאתה מכור לתחום, לקנות ליין דרייבר פשוט וטוב כנראה יצא זול יותר, מהיר יותר.

לגבי נקודת ההארקה - למושבים אין ברגים בתפיסה לתחתית הרכב? -> בעצם המגברים שלך לא ממוקמים שם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדי אתה צודק לגבי שלושת הגדולים, זה יעשה מתישהו בקרוב. מתי? בקרוב. :-)

ולגבי הקדם מגבר, יש לי כמעט הכל מוכן ומולחם. נשאר רק לארגן ולהכניס צ'יפים של מגברי שרת (TL071 ו-TL072 או אולי NE5532, לא החלטתי עדיין). אה, כן צריך גם לארגן איזה קופסונת. כל העסק יעלה לי בסביבות 40 ש"ח אם אצטרך לקנות את הצ'יפים, לא כולל לוח וקונקטורי RCA שיש לי (יש מצב שיש צ'יפים כאלה אצל חבר, הוא גם הבטיח להמליץ על הצ'יפים). העניין הוא שאני רוצה להרים את המערכת קודם.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הייתי צריך לדעת... בחיי שהייתי צריך לדעת

:-D

מעוניין במקרה בסכמה ורשימת רכיבים שיש לי לבניית מגבר שפופרות לבית? :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש נראה יפה מאוד התקנה מסודרת ונקיה!

פיאסטה 89 מהגיהנום:twisted: :twisted: :נמכרה

A3 2002:twisted: :twisted: :twisted: :הרכש החדש

למכירה וולו S80 T6 1999 פרטים בפרטי

פורסם

תודה על הפירגון

אז ככה, היום סיימתי לחווט את כל העניינים והפעלתי את המערכת.

דבר ראשון, ציפו לי כמה הפתעות לא נעימות:

1. נראה שפלסטיקים של הדלת כולל משולש מראה ופלסטיקים בפתחי הדלתות בצד שמאל פורקו ע"י א.ד.י. מערכות לצורך הרכבת מע' סגירת חלונות בעת הנעילה. במשולש שתי קליפסות היו שבורות (מתוך שתיים). ממש הופתעתי שמשולש שמאלי מתפרק בקלות, אחרי זה הבנתי למה.

2. מעבר בין הדלת לרכב עשוי בצורת צינור גומי שמתחבר לדלת ולקורה כאשר פלגים של חיווט נמצאים על הקיק פנל. על הצד שמתחבר לקורה יש מעין קונוס נפתח שהיה סגור עם איזולירבנד שחור. לא הפתיע אותי במיוחד כשראיתי שהקונוס מצד שמאל פשוט נקרע כדי להעביר חיווט של מערכת סגירת חלונות בשלט. תודה שוב לא.ד.י. מערכות.

3. לא הספיק לי כבל מינוס. היה לי במחסן כ-6 מטר של כבל שהתכוונתי להשתמש בו גם לפלוס וגם למינוס. אחרי הנחת כבל פלוס, הבנתי שנשאר לי בסך הכל כמטר-מטר וחצי של כבל שלא מספיק כדי להגיע לנקודת המינוס המיועדת על גוף הרכב. אז אילתרתי. מצאתי בבית כבל מזגן של 5 גידים של 2.5 ממ"ר. חיברתי את כל הגידים ביחד וזהו, יש לי כבל מינוס בשטח החתך של 12.5 ממ"ר בסך הכל הלך בערך 2-2.5 מטר של כבל למינוס. אני מאוד לא מרוצה מזה, מאוד.

4. העליה מפתח של הדלת האחורית למדף יצאה בצורה מאוד מכוערת עם כבלים נראים לעין. כל זה בגלל חוסר הרצון לפרק ולקדוח דופן של בגז'. חייב לחשוב על פתרון יצירתי, כרגע אני חושב על תעלה של חשמלאים עם פס דבק עליה.

5. הגיין פתוח כמעט על מקסימום. האמת, זה היה צפוי. כנראה שהיציאה של ה-HU היא של 1 וולט אם לא פחות

דברים חיוביים :

1. עשיתי את זה. :-) לבד.

2. מעבר דרך קיר האש היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי. דקרתי את הגורמט עם מברג שטוח, והכבל נכנס ממש בקלות וגם יצא בתא הנוסעים מאוד נוח. אפילו לא הייתי צריך לפרק את קופסת הפיוזים.

3. אחרי כיוון ראשוני, הצליל מאוד נחמד, הרבה יותר נחמד ממערכת מקורית שהיתה ברכב. מכאן - עמדתי ביעד ההתקנה העיקרי. הסאב התברר כממזר לא קטן בהתחשב בעובדה שמחובר רק סליל אחד. מיקום של טוויטרים על משולשים התברר כלא רע בכלל. עדיין מוקדם לדבר על במה וטונאליות.

4. גם עם כבל המינוס המעפן שיש לי, אין רעשי אלטרנטור. ממש פחדתי מזה מאחר וגם אורך כבל המינוס מאוד גדול וגם הכבל זבל לחלוטין. כנראה שבחירה בנקודת עגינה כנקודת המינוס לא היתה רעה אחרי הכל.

דברים דחופים שיש לטפל בהם:

1. חייב להתקין כבל מינוס נורמלי.

2. חייב למצוא פתרון לחוטים וכבלים חשופים בעליה למדף.

3. חייב לארגן משהו כדי לתפוס משולש מראה שמאל קצת יותר טוב. הוא יושב על פין אחד.

4. לכוון כמו שצריך.

זהו, מצפה להערות והארות, רעיונות לטיפול בבעיות בפסקה קודמת יתקבלו בברכה.

מצטער, אין תמונות, אולי מחר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

כמו שאתה מתאר את זה - אולי זה טוב שלא העלית תמונות

:-)

קודם כל - גרומט, לא גורמט.

אם היה לך גורמט בדייהטסו כנראה שאתה היית ערס - לא ההימור שלי לגביך :-D

אם אין רעשים נראה שהכל בסדר - תבדוק שאין התחממות יתר של הכבלים או המגבר.

לגבי הפלסטיקים המהדקים בדיפון - הם מתוכננים בעצם להיות חד פעמיים, עבודה לא עדינה איתם והם נשברים בקלות - לא פלא, אלה שעושים את ההתקנות עצמם בא.ד.י מערכות הם "פועלים שחורים" פחות או יותר והם צריכים לרוץ מרכב לרכב, ברגע שמצב כזה נוצר - מזלזלים ברכב שלך והמטרה היא להעיף אותך כמה שיותר מהר החוצה.

דברים נקראים, נשברים וחלק אפילו לא מוחזרים למקום.

בפעם הבאה שאתה מגיע למקום שכזה אתה צריך להדגיש שאתה לא רוצה לראות פלסטיק אחד שבור, גומי אחד קרוע ובורג אחד חסר ולדרוש שהמתקין הבכיר\מנהל עבודה יעבוד אישית על הרכב.

אנחנו (אבא שלי) גם נכווינו מהם פעם אחת - תפסנו אותם על חם מנסים להתקין לנו רמקול5.25 אינטש קואקסיאלי במקום 6.5 אינטש בגלל שזה פשוט היה נוח להם וכנראה שהבחור לא רצה לנסר טבעות עץ. היו שם לא מעט צעקות כמו שאתה מתאר לעצמך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, תודה על התמיכה ועל התיקון. למרות שיש לי לפעמים יציאות של ערס :-) אין מה לעשות, חינוך של פנימייה :-)

מאוד מעצבן העניין עם הקליפסים.

עידכון מהשטח.

אחרי נסיעה קצרה שיכולתי לתת קצת ווליום עם דיסק בדיקה של פוקל, התבררו דברים הבאים :

1. פאזות הפוכות. ניתן לשמוע את זה גם מתבנית בדיקה מדיסק וגם מחוסר של מידים. כנראה שאחליף פלוס ומינוס של צד שמאל גם כדי ליצור איזושהי השהייה.

2. יש בום בכיבוי. אחרי שאבנה מעגל של ממסר, אתקין מעגל השהייה על רימוט. רק שלא ייהרסו הטוויטרים.

3. בטרק של DIGITAL SILENCE ניתן לשמוע שיש רעש סטטי חלש - צפוי, היה רעש סטטי גם בלי מגבר, אין מה לעשות עם זה, רק להחליף HU.

4. באותו טרק בווליום מקסימלי, ניתן לשמוע רעש אלטרנטור, ממש חלש. בינתיים לא מפריע, וגם האמת, היה דיי צפוי.

5. בבדיקת תדרים, 20 הרץ לא נשמע, 25 הרץ נשמע, קצת חלש ויש עיוות. טוב, לא ציפיתי מסאב 10" שיירד ממש נמוך.

6. אין קירקושים מהסאב. טוב מאוד. מצד שני, העוצמה לא גבוהה במיוחד.

7. נמוכים מסתדרים יפה מקדימה. כלומר המיקום של הסאב לא מהווה בעיה

פורסם

רעש אלטרנטור אתה גם אמור לשמוע בווליום מינימלי כאשר יש שקט - שם זה הכי מעצבן, ווליום בדרך כלל "מעלים" אותו בגלל תופעה שמתרחשת במוח שלנו תחת השם "תחרות צעקות".

Pioneer TS-X150

פורסם

כשאמרתי שיש רעש אלטרנטור בווליום מקסימלי, התכוונתי שבטרק של שקט, חייבים להרים את הווליום מעל עוצמת הכיוון (כלומר בווליום מעל לאותו ווליום שעליו כיוונתי) כדי לזהות אותו. לא שומעים את הרעש במצב נורמלי.

פורסם

כרגע - אני מציע לך להתקין מפסק על כבל הרימוט עד אשר יהיה לך ממסר השהייה.

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה, אני צריך לבדוק את סדר הפעולות. כלומר מה צריך לרדת ראשון, המתח של רימוט או ה-HU. אולי באמת אלך על מפסק גם בשביל לבדוק את סדר הדברים.

יש המלצות על סידור צמות? הערות לגבי הכוונה להפוך מופע בצד שמאל דווקא?

אישתי היום הוסיפה עוד דרישה למערכת: חייבת להיות אפשרות לפרק בקלות את המדף עם כל מה שעליו. אתחיל לחשוב על זה :-)

פורסם

לגבי הדרישות של האשה - תתעלם

:-D

הן עובדות ביחידות תפ"ם (תלונה פר מטר)

לגבי היפוך מופע בצד שמאל - זה רצוי, כי ככה אתה גם יוצר השהייה של כל צד שמאל ו"מרחיק" אותו קצת מהאוזן שלך ובעצם יוצר פוקוס יותר טוב לאזור מרכז הרכב.

בצד ימין אם עדיין חסר לך מיד - תנסה להפוך רק את הטוויטר או רק את המידבאס ותראה באיזה אחד מהם הבעיה - אם תהפוך את שניהם - יתכן ויהיה לך יותר מיד אבל העיקוב יהיה זהה כלפי צד שמאל וחוסר הפוקוס עדיין ישאר כפי שהיה.

זה עניין של מה נשמע לך יותר טוב או מה יותר חשוב לך. בדיקה מעשית בלבד תפתור לך את ההתלבטות הזו.

חשבת לנסות לעשות גרופ דיליי לצד שמאל?

Pioneer TS-X150

פורסם

לגביי החוטים שלא נראים טוב בבגאז' המלצתי היא לאגד אותם לתוך צינור שרשורי, פלסטיק גמיש, ולקבע אותו או להעביר אותו בצורה יפה, צינור שחור אחד, עדיף על מס' כבלים מפוזרים.

פורסם

trip_88

מסכים איתך לגמרי. וגם ניסיתי להתקין שרשורי 1", רק שלא הצלחתי להכניס לשם שני כבלים של 25 ממ"ר ועוד שני חוטים של 2X2.5.

בנוסף, קצת קשה להצמיד שרשורי עגול לדופן של בגז' מעל בתי גלגלים (עם קמירות משתנה) בלי לפגוע בדופן. בגלל זה חשבתי ללכת על תעלת פלסטיק רחבה עם פס דבק (הוא דיי חזק), תעלה שחשמלאים או הוט/יס משתמשים לצורך הסתרת כבלים. תעלה כזאת ניתנת לצביעה וגם תופסת פחות מקום משרשורי.

פורסם

השאלה היא אם הדבק הזה יהיה שווה משהו בחום של הקיץ שלנו בתוך הרכב החונה שלך...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...