Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני טוען שני דברים:

1. מכונית שלא מאפשרת אובדן אחיזה יזום היא לא מכונית ספורט.

2. מכונית שלא מאפשרת תיקון עצמי של אובדן אחיזה לא יזום, היא לא מכונית ספורט.

אלו מכוניות "כאילו".

האנלוגיה לשומר לא קשורה לכלום.

ואל תבלבל בין מכוניות מסלול למכוניות כביש.

מכוניות מסלול מכוונות לאי אובדן אחיזה, עד כמה שניתן. אלו מכונות תת היגוי שעיקר המטרה שלהם לאפשר לך לבלום כמה שיותר חזק, כמה שיותר מאוחר ולהאיץ כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר חזק, על חשבון המהירות בסיבוב עצמו (לכן הן בנויות בעיקר לא לאבד את הזנב). מכונית מסלול תעניש אותך בתת היגוי אכזרי כל פעם שלא תיכנס לסיבוב נכון והיגוי יתר טרמינלי, אם תטעה מדי לצד שני (וזו צריכה להיות חתיכת טעות, כי כאמור, הן מכויילות לא לאבד זנב).

אתה לא רוצה התנהגות כזו במכונית כביש!

מכונית ספורט טובה לכביש צריכה להיות יותר כמו מכונית ראלי, לאפשר יותר משחק בין הציר האחורי לקדמי ולהיות יותר סלחנית למשטחים לא חלקים.

לטעון שככה הדברים "צריכים להיות"... נו, טוב. איך אומר אהרונוביץ', זה לזיין עם קונדום. רק אל תנסה לשכנע אותי שזה לא רק יותר בטוח, זה גם מרגיש יותר טוב...

מערכות כאלו לוקחות את ההגה מהידיים של הנהג ומעקרות את מיומנות השליטה ברכב. מי שנהנה לראות שהוא נוהג מהר על הסקאלה, שיהיה לו לבריאות.

אני בשביל רכב כזה לא קם בשבת בבוקר לנס הרים, מחשש להרדמות משעמום באמצע הדרך...

ויש לי יוצאת מן הכלל, שמוכיחה שזה לא חייב להיות כך. ESP יכולה להתערב גם הרבה אחרי אובדן האחיזה, כדי לנסות להציל מצב (כנראה) אבוד, ולתת לנהג לשחק קצת מעבר למגבלות. זה לא בשמיים וזה קיים. זה רק עניין של החלטה וסדרי עדיפויות.

אבל אם הצרכנים מעדיפים מכוניות כאילו... זה מה יש.

ורומן, יש לך 156 ואתה יודע למה יש לך 156. במונחים של מכוניות של היום היא לא אוחזת ורכה, אבל מה עושה הזנב כשמבקשים יפה?

ולמה היא נחשבת לאלפא טובה, בעוד הג'ולייטה נחשבת לאלפא בכאילו?

אתה יודע את התשובה...

אלא אם כן הספקת לנהוג על הג'ולייטה מאז תגובתך האחרונה כאן, לא ברור למה אתה ממשיך להסביר למה הג'ולייטה טובה, לא טובה, אלפא אמיתית או לא.

- פורשה 911 יכולה לעבור ממצב של תת-היגוי להיגוי יתר טרמינלי. האם זהו רכב בעל התנהגות כביש גרועה?

- אלפא מיטו תשחרר אחיזה מאחור אם תבקש ובקרת האחיזה הבלתי מתנתקת תעלים עין, מה זה אומר על התנהגות הכביש שלה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הלאון זה רכב כל-כך מדהים. אולי המשפחתית הכי מהנה לנהיגה בארץ. (ביחד עם הפוקוס)

הדבר היחיד שמדהים פה היא העובדה שאתה אשכרה חושב שמשפחתית יכולה להיות מדהימה.

- פורשה 911 יכולה לעבור ממצב של תת-היגוי להיגוי יתר טרמינלי. האם זהו רכב בעל התנהגות כביש גרועה?

- אלפא מיטו תשחרר אחיזה מאחור אם תבקש ובקרת האחיזה הבלתי מתנתקת תעלים עין, מה זה אומר על התנהגות הכביש שלה?

לפורשה 911 יש את הבעיות שלה, אבל כחבילה מדובר באחת ממכוניות הספורט הטובות ביותר שיש. ונכון שאפשר לנהוג כמו חוראנים ולעבור איתה מתת היגוי להיגוי יתר, אבל גם במיאטה אפשר לעשות את זה. ואפשר גם לא.

המיטו היא בעיה אחרת. הנה טקטס שכתבתי למבחן השוואתי איתה לפני כשנה, בהשוואה לסיטרואן DS3:

להגה משקל נכון והאחיזה מעט גבוהה יותר, המנוע חזק משמעותית וההתנהגות תזזיתית. אבל גם לה יש חוסרים: לחימת שיבושים וחוסר תקשורת ודיוק מצד ההגה, עודף תת היגוי ונטייה לסחיפת ארבעת הגלגלים במגבלות. הבלמים אמנם חזקים אך הדוושה רכה מדי וחסרת רגש, והבעיה העיקרית של האלפא היא בפיזור הכללי במתלים ובהיגוי בעת נהיגה ספורטיבית. משהו שם פשוט לא מתחבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפורשה 911 יש את הבעיות שלה, אבל כחבילה מדובר באחת ממכוניות הספורט הטובות ביותר שיש. No way! Seriously?

ונכון שאפשר לנהוג כמו חוראנים ולעבור איתה מתת היגוי להיגוי יתר, אבל גם במיאטה אפשר לעשות את זה. ואפשר גם לא.

גם במיטו אפשר ואפשר שלא.

המיטו היא בעיה אחרת. הנה טקטס שכתבתי למבחן השוואתי איתה לפני כשנה, בהשוואה לסיטרואן DS3:

והנה וידאו בעניין המיטו, בו הופעת (יש כאן דיסוננס מסויים מצדך, אם אתה שואל אותי):

http://www.youtube.com/watch?v=WD8VgxqrQjU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה עוד מבחן למיטו:

http://www.otoli.co.il/news.asp?cat=articles&scat=ar&ai=1680

אגב, דוושת הבלם במיטו אכן רכה יחסית, אך אני לא מסכים איתך בעניין התחושה.

לגבי סחיפת 4 גלגלים, אמרת זאת בעצמך:"אפשר לנהוג כמו חוראנים...".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מצחיק, אחד הסרטונים הראשונים שעשיתי. די גרוע :wink:

בכל מקרה, זכור שזה היה מפגש ראשון עם המיטו ובכבישים לא פחות מנהדרים, באיטליה. גם הג'ולייטה תלתן שנהגתי בה בכבישים דומים שלוש שנים מאוחר יותר, הייתה הרבה יותר טובה שם מאשר בארץ, מול המתחרות שלה.

יש לזכור גם שהגרסה עליה נהגנו בחו"ל הייתה ברמת האבזור המקסימלית, בניגוד לגרסאות הפשוטות יותר בארץ.

בכל מקרה, אעיז ואגיד שכיום, לאחר הרבה יותר שעות במיטו בארץ, הייתי משנה בסרטון הזה שני דברים. האחד: מדגיש יותר את הנרפות של מצב N ביחס למצב D. השני: מדגיש שהמתלים מאפשרים נהיגה זורמת רק בכבישים איכותיים, ושעל אספלט ישראלי המצב הרבה פחות טוב. בסופו של דבר, רק אחרי שנוהגים באמת חזק ברכב, על כבישים מוכרים ומול המתחרות, אפשר להצביע במדויק במה היא פחות טובה מהן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

התנהגות המיטו לפחות כפי שהיא מתוארת כאן מזכירה לי מאוד את איך שאני הייתי מגדיר את התנהגות האיביזה קופרה 2011 שהייתה ברשותי, ועל המיטו עוד אומרים שהיא עוד יותר לא נוחה וקופצנית מהקופרה, אז מצבה בכלל אמור להיות רע.

האיביזה הרגישה שהיא מסוגלת להרבה כל עוד הכביש מושלם! בכל כביש אחר האוטו מתפזר מקפץ ו"נהנה" מלוחמת הגה ושיבושים, ופשוט סתם לא נעים.

הלאון FR עם חישוק 18 אופציונלי מרגישה הרבה יותר רגועה נינוחה ויציבה, ה TURN IN שלה טוב יותר משל האיביזה, ובפניות בהן האיביזה הייתה גוררת גלגלים לרוחב הכביש וקצת מסרבת לשתף פעולה, הלאון עדיין זורמת לתוך הפנייה.

לפחות בהשוואה לאיביזה קופרה אני יכול לומר בהחלטיות שהשיפור בלאון משמעותי מבחינתי.

הדבר היחיד שמורגש היטב קצת לרעה הוא חוסר המשקל בהגה, בעיקר במהירויות נמוכות.

לו תמחור הג'ולייטה היה שונה ייתכן והייתי רוכש אותה ולא את הלאון, אבל השיקול במקרה שלי היא יותר שיקול של הלב (בכל זאת אלפיסט) ופחות מהדברים האחרים (למרות שהתנהגות וכיו"ב חשובים לי בהחלט).

לדעתי, ואני מהמר כאן היות ובג'ולייטה לא נהגתי, גם במקרה של הלאון וגם במקרה של הג'ולייטה אני מעריך שיש פשרות גדולות בתחום הדינאמי, ובעיקר בהגאים, כך שלא ממש משנה אם מדובר בלאון או בג'ולייטה, מכוניות ספורט של ממש הן לא, וספורטיביות של ממש הן גם כן לא, בכל מקרה מדובר בפשרה, כמה פשרה זה כבר עניין אחר.

נ.ב

רוני, האם העלתם לאתר אוטו את הכתבה מלכת ערד סדום ?

פורסם

גונבה שמועה לאוזני על קיום חברה גרמנית המייצרת מכוניות בכינויים מוזרים כמו M3, M5 אפילו 330I שמשפחה צנועה מסוגלת להדחק בהן בנוחות, שמעת עליהם אולי ?

פורסם

נ.ב

רוני, האם העלתם לאתר אוטו את הכתבה מלכת ערד סדום ?

אני חושב שלא.

גונבה שמועה לאוזני על קיום חברה גרמנית המייצרת מכוניות בכינויים מוזרים כמו M3, M5 אפילו 330I שמשפחה צנועה מסוגלת להדחק בהן בנוחות, שמעת עליהם אולי ?

אל תתחכם. זו לא משפחתית, זו מכונית ספורט. כמו שלאון קופרה, נניח, זו מכונית ספורטיבית. הוא דיבר על הלאון באופן כללי, שזו סתם אמירה דבילית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני חושב שלא.

אל תתחכם. זו לא משפחתית, זו מכונית ספורט. כמו שלאון קופרה, נניח, זו מכונית ספורטיבית. הוא דיבר על הלאון באופן כללי, שזו סתם אמירה דבילית.

עזוב נו, למה להיות כל כך קיצוני?

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו מכונית יותר ספורטיבית אז הבנאדם נהנה מהלאון משפחתית שלו והאמת גם אני וברשותי לאון 1.8 TSI DSG שרכשתי לא מזמן. ברור שאין מה להשוות אותה לאריות בתחום הרכב והיא לא קרובה ללאון קופרה או אפילו FR אבל כל אחד נהנה ממה שיש לו ואתה יודע מה? טוב שהוא נהנה מהרכב שלו אחרת זו באמת היתה בעיה.

אני אומר אפשר להשתמש במילים פחות בוטות ולא להעליב, זה הכל. מה לעשות שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו רכב שהוא לא משפחתי? אז מוצאים הנאה במה שנוהגים.

פורסם

אין פסול בלמצוא הנאה במה שנוהגים, אבל לקרוא ללאון רגילה מדהימה זה קצת יותר מדי. זה לא קשור לבוטות, אלה החיים. חוץ מזה, כמו שאומרים ברוסית, זה האינטרנט מותק. פה יכולים גם לשלוח ל***ן :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אין פסול בלמצוא הנאה במה שנוהגים, אבל לקרוא ללאון רגילה מדהימה זה קצת יותר מדי. זה לא קשור לבוטות, אלה החיים. חוץ מזה, כמו שאומרים ברוסית, זה האינטרנט מותק. פה יכולים גם לשלוח ל***ן :lol:

אה , לא בדיוק , שפה בוטה זה לא נעים בפורום איכותי , כי כידוע " גלגל מסתובב "

שם לב שבתגובות שלי רשמתי את הבעיות עם הכתבה הלא מדוייקת , ורשמתי נתונים .

יש לי ג'ולייטה TCT , ונהגתי בלאון לפני הקנייה , אבל לא רשמתי דעה של בוחן כליות ולב .

לכל אדם יש את הבחירות שלו , ומותר להנות מכל רכב בתוך המגבלות שלו .

והיפה , אני נהנה לקרוא את התגובות של בעלי הלאון - כי אני כבר "עייף מתזזיתיות יתר"

והרגשתי זאת בלאון , ויש בזה כייף מסויים , ובמחיר הזה - עם כל אפשרויות השיפורים , שיש גם בזה כייף .

( גם אני עשיתי זאת בימי ההוללות ) אתה מרגיש שותף לרכב .

ללמוד את המגבלות ולהנות בכייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
עזוב נו, למה להיות כל כך קיצוני?

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו מכונית יותר ספורטיבית אז הבנאדם נהנה מהלאון משפחתית שלו והאמת גם אני וברשותי לאון 1.8 TSI DSG שרכשתי לא מזמן. ברור שאין מה להשוות אותה לאריות בתחום הרכב והיא לא קרובה ללאון קופרה או אפילו FR אבל כל אחד נהנה ממה שיש לו ואתה יודע מה? טוב שהוא נהנה מהרכב שלו אחרת זו באמת היתה בעיה.

אני אומר אפשר להשתמש במילים פחות בוטות ולא להעליב, זה הכל. מה לעשות שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו רכב שהוא לא משפחתי? אז מוצאים הנאה במה שנוהגים.

אין שום רע בליהנות מהרכב שלך, אפילו אם זו סוזוקי אלטו. אבל אמירה כמו "זה רכב כל כך מדהים" תוחמת את מנעד האיכויות של כלי הרכב באשר הם בתוך סקאלה צרה מאוד. אם לאון זה רכב מדהים, מה עם ב.מ.וו? פורשה? פרארי? הם מדהימים פלוס פלוס? מדהימים בריבוע? מדהימים לאינסוף?

מצטער, בדיון שמתיימר להיות רציני (גם אם עמוס באינטרסנטים), אמירה כזו לא מוסיפה דבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אין שום רע בליהנות מהרכב שלך, אפילו אם זו סוזוקי אלטו. אבל אמירה כמו "זה רכב כל כך מדהים" תוחמת את מנעד האיכויות של כלי הרכב באשר הם בתוך סקאלה צרה מאוד. אם לאון זה רכב מדהים, מה עם ב.מ.וו? פורשה? פרארי? הם מדהימים פלוס פלוס? מדהימים בריבוע? מדהימים לאינסוף?

מצטער, בדיון שמתיימר להיות רציני (גם אם עמוס באינטרסנטים), אמירה כזו לא מוסיפה דבר.

סבבה, אבל אין צורך לקרוא לה דבילית. תמיד יכולת לומר לא מדוייק, לא נכון להגיד וכו'. הכוונה שלי בדיון רציני אפשר גם לדבר בצורה נאותה, סה"כ לאט לאט, כולנו פה אוהבי וחובבי רכבים.

יום טוב לכולם, אומר אני בעל לאון משפחתית "רגילה" :-D

פורסם
אני חושב שלא.

M5 והשאר עונות גם להגדרה של משפחתית, אמנם למשפחה עשירה אבל זו עדיין משפחתית.

לוגיקת גם וגם.

פורסם

בואו נכניס גם את הפנאמרה למשוואה - משפחתית, לא? רוני - אני מתפלא איך "אוטו" עוד לא ערך את המבחן - פנאמרה 4S מול לאון 1.8TSI. אני ממש שוקל לבטל את המנוי!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...