Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מוכרים ולא נעליים.

הצעתי להם 180K על RS מתצוגה שרשומה כבר כיד ראשונה על היבואן. תתפלא הם סרבו. אם תרצה ב-190K היא שלך.

תוכל לראות אותה בחלון באולם התצוגה בת"א.

ברמה שלך 150K האופציות הספורטיביות הידניות הכי טובות שלך זה ה-OPC והלאון FR.

אני מכיר משהו שקנה מגאן RS חדשה ב188K

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נשמע לי סביר.

הצעתי 180K על רכב תצוגה שעומד אצלהם מעל לשנה והם לא הסכימו לרדת מ-190K על הכביש.

ועוד הצעתי להם את כל הסכום בשיק אחד מזומן.

כל ההתנהלות שמה מרגיזה. זה כאילו הם לא רוצים למכור, נתנו לי להתבשל שמה שעה לחינם ובסוף לא הורידו כלום ממחיר הפתיחה.

פורסם

אני רואה שביומיים עמוסים בעבודה מפסידים כאן הרבה...

אני מצטרף,

אני עדיין חושב הפוך ממך.

אם במחיר הTCT הביסית ניתן לרכוש FR מאובזרת, הריי שההשוואה לדעתי בהחלט במקומה.

אולי ההשוואה במקומה - אבל הוכרעה מראש.

ללא התחשבות בהפרש המחיר - הג'ולייטה לא מכונית טובה יותר מהלאון בגרסת ה-1.8TSI,

אם תכניס למשוואה את הלאון FR (עדיין במחיר נמוך משמעותית משל האלפא) הרי שכמובן שהספרדייה לוקחת בענק.

אתם גם מתעלמים מנושא העיצוב כאילו שזה לא חשוב בכלל. עיצוב עולה כסף גם ליצרן ולכן גם לצרכן.

עיצוב עולה כסף? אוקי, את הלאון לא אף אחד לא עיצב?

קמו בבוקר והמכונות התחילו לבנות?

עצבו גם עצבו - גם אם היא מבוססת על שלדה של גולף 5 היא עדיין מעוצבת.

ובכלל,

לא בגלל העיצוב שלה האלפא עולה כל כך הרבה יותר בארץ, אלא בגלל מיצוב. מיתוג ותו לא.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

המעצב של הלאון הוא walter de silva.

מעצב איטלקי ידוע שהובא מאלפא רומאו להיות המעצב של הראשי של סיאט.

תחילה הוא הובא רק לחטיבת סיאט וכיום הוא אחראי בכל הקונצרן.

פורסם

ללא התחשבות בהפרש המחיר - הג'ולייטה לא מכונית טובה יותר מהלאון בגרסת ה-1.8TSI,

גיא

ברור שהג'ולייטה טובה מהלאון, בכל תחום כמעט: מנוע, גיר (באוטומטיות), מתלים, שלדה, הגה, בלמים, חומרים, בטיחות, טכנולוגיה.

האמת שלאון עוצבה ע"י וולטר דה סילבה - שם דבר בתעשייה, מתוך כוונה לחקות את אלפא רומיאו, תוך הצלחה חלקית בלבד. בעיניי הלאון נאה, אך מחווירה כאשר מוצגת לצד ג'ולייטה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני חושב שהוגן יהיה להגיד שהלאון היא לא היצירה המוצלחת ביותר של דה'סילבה. מבלי להזכיר אלפות, האיביזה הקודמת הייתה, לטעמי, הרבה יותר מוצלחת. הלאון נראית על גבול המיניוואן (כמו לנצ'ה דלתא, רק הרבה פחות דרמטית). גם הג'ולייטה לא חפה מפאקים (החלק הקדמי למשל), אבל הקונצנזוס (לאו דווקא בקרב האלפיסטים - שם יורדים עליה הרבה יותר) היא יותר יפה.

GuyHar - ללא הפרש במחיר קשה מאד להגיד שגרסאות מקבילות של הג'ולייטה נחותות מהלאון, ההיפך הוא הנכון. מה שכן, התמחור בהחלט מכריע את ההתמודדות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קמו בבוקר והמכונות התחילו לבנות?

עצבו גם עצבו - גם אם היא מבוססת על שלדה של גולף 5 היא עדיין מעוצבת.

ובכלל,

לא בגלל העיצוב שלה האלפא עולה כל כך הרבה יותר בארץ, אלא בגלל מיצוב. מיתוג ותו לא.

גיא

כנראה ששמו על זה פחות דגש ותקציב. בפנים זה נראה כאילו בכלל לא עיצבו.

איטלידיזיין עיצבו את האבאו המקורית (לפני המתיחה). כל מעצב עושה את מה שהוא יכול בהתאם לנסיבות ולתקציב.

emotion of motion

פורסם
רוב האנשים שאני מכיר שהם בעלי מיטו או ג'ולייטה, זו האלפא הראשונה להם. כנראה שרוב קוני הג'ולייטה בכלל לא בדקו את הלאון כי סיאט זה לא אופציה מבחינתם (וגם לא פורד או מאזדה). אלו אנשים שהיו קונים גולף או אודי A3.

תקרא לזה צרכנות גרועה או טיפשות או לא יודע מה, אבל זו המציאות ותאמין לי שאנשי השיווק של אלפא יודעים את זה.

אני חושב שלשלם עשרות אלפים על גימור זו צרכנות גרועה.

על סמך מה? תהילת עבר? היכרות אישית? ידע על יכולת הנהיגה או הניתוח שלו? כי הרי כולנו, בגדול, גדלנו על כתבותיו. פשוט עכשיו כל פעם שיש קישור לנטקאר כל מה שרואים זה מרמור, בליל הכפשות כלפי "אוטו" עם ובלי קשר והמון אנטיפאטיות ונרגנות.

מה איכפת לי שהוא ממורמר, יש לו ידע ויכולת ניתוח והוא הכי קרוב לטעם שלי שיש, מכל כתבי הרכב. כשאהרונוביץ' כותב שהגה הוא טוב או שמכונית מחורבנת, אני יודע שרב הסיכויים שאסכים איתו. אפילו היו ביננו חילוקי דעות (או יותר נכוןף העדפות) בזמנו במרחב הוירטואלי מי עדיפה, 206GTI או קליאו ספורט. אני העדפתי את האחרונה, כי ה-206 כבר היתה משמעותית פחות טובה מה-GTI שהיא החליפה, ולקליאו היו ביצועים יוצאי דופן (לזמנה). אהרונוביץ' העדיף את ה-206.

בסדר.

אבל בכל הקשור לאיכויות נהיגה, אני קונה את המילה שלו, ואם הוא אומר שהאלקטרוניקה מחרבנת את הג'ולייטה, אני מאמין לו.

גולף, אודי, BMW והאמת גם סיאט - פשוט לא FR מול 170 ועל אחת כמה וכמה לא מול גרסת כניסה ב-120K ש"ח, שרק הנתון הזה מספיק בשביל לנצח את המבחן ברמה שכבר לא משנה מה קורה על הכביש.

נכון, ועדיין הג'ולייטה יצאה כמכונית מאוד מחורבנת במבחן, גם ללא ההשוואה. מחורבנת בגלל שהאלקטרוניקה מתערבת יותר מדי, לא משום סיבה אחרת.

ברור שהג'ולייטה טובה מהלאון, בכל תחום כמעט: מנוע, גיר (באוטומטיות), מתלים, שלדה, הגה, בלמים, חומרים, בטיחות, טכנולוגיה.

זה לא מה שכתוב בכתבה או שהיידע שלך עדיף על של אהרונוביץ' או של רוני שטרן?

אני עדיין מחכה לשמוע ממך תיאור של איך הלאון מתנהגת. נראה, אולי אתה באמת מבין משהו בנהיגה ואני זה שטועה...

במקביל אשמח לשמוע קצת מהרקע המעשי שלך, מכוניות שנהגת בהן, קורסים שעשית, אתה יודע... כדי שנדע מול מי אנחנו עומדים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברור למי? על סמך מה אתה אומר את זה?

לא על סמך עובדות זה בטוח.

פורסם
כנראה ששמו על זה פחות דגש ותקציב. בפנים זה נראה כאילו בכלל לא עיצבו.

איטלידיזיין עיצבו את האבאו המקורית (לפני המתיחה). כל מעצב עושה את מה שהוא יכול בהתאם לנסיבות ולתקציב.

אתה מסתכל על זה לא נכון. עיצוב (design) כולל המון אספקטים ועולה הון עתק, גם אם התוצאה יפה יותר או פחות לטעמך. בכלל לא בטוח שעלות תכנון ועיצוב הג'ולייטה היא גבוהה משל הלאון, ובטח שזה לא צריך להשפיע משמעותית על התמחור.

הדבר היחיד הנכון במה שאתה מתאר הוא שאם העיצוב מספיק יפה, אנשים יסכימו לשלם יותר על הרכב. פיאט 500 היא דוגמא מצוינת לכך, ויש עוד המון דוגמאות, מן הסתם. ועדיין - הפרמיה שאנשים יסכימו לשלם תמורת עיצוב היא בוודאי לא 50% מעל רכב מקביל. ושוב אני מזכיר שהג'ולייטה לא בהכרח מתומחרת גבוה מדי - זו הלאון שמתומחרת נמוך, במחירי סוף עונה (סוף דגם...).

ולעפר - אתה צריך לשים פילטר על הטקסטים של אהרנוביץ'. הבנאדם כל כך מתאמץ להיות שונה ולהוכיח שהוא ה"נשכן" היחיד, שהוא מקצין דברים בצורה מוגזמת בעליל. הרי הג'ולייטה היא לא מכונית מחורבנת, זה בטח ברור לך. הוא פשוט החליט שאם היא כבר מפסידה, אפשר להיכנס בה עד הסוף. לטעמי, אגב, זה הרבה פחות מקצועי מכתבה מאוזנת שמוציאה אותה כמו שהיא - מכונית טובה למדי שבמקרה עולה הרבה יותר מהלאון.

אגב, אני גם בספק אם הוא אשכרה התקשר להזמין פוקוס למבחן, שהוא טוען שאמרו לו כן רק אם היא מנצחת. ולא בעיה לבדוק את זה, אגב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני חושב שלשלם עשרות אלפים על גימור זו צרכנות גרועה.

הדיעה שלך בעניין ידועה. העובדה היא שיש בשוק הרבה מוצרים (לא רק מכוניות) ברמת גימור גבוהה שעולים יותר ויש צרכנים שמוכנים לשלם על זה. אולד נייב, גאפ ובננה ריפבליק זו אותה חברה. כל מותג פונה לפלח שוק אחר, החל מאולד נייב הזול ועד לבננה ריפבליק היקר. אתה תקנה אולד נייבי ואני אקנה בננה ריפבליק.

emotion of motion

• תוכן חדש...