Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

E39 ידנית מנוע 2800

נראית עם נתונים לא רעים (עזבו רגע את המחיר), מה זה M-tec ?

איך המנוע 2,800 ? לאיזה כאב אני צפוי באחזקה ?

בזמן האחרון אני מרגיש את משבר גיל הארבעים מגרד לי, ומתחשק לי משהו בסגנון כזה, או איזו 159 דיזל, או 156 ידנית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני יודע שמנוע המקורי 2800 חנוק מאט וזה ניתן לשיפור על ידי סעפת של 2500.

כמה שאני מבין M-TECH זה קיט ספורט. בויקיפדיה רשום שזאת הייתה חבילה אופציאונלית ל540I. ראה שנת 2003 ב:

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_%28E39%29

גיר ידני זה נדיר בדגם הזה בארץ, השאלה אם זה באמת מקורי או הסבה בירדן, גם קיט יכול להיות הסבה (ניתן לקנות פריטים של הקיט הזה בנפרד) כי מוזכר שהוא לדגם 540I וגם כי שנת יצור של הרכב ממודעה היא 1996.

קח בחשבון שהיא לא חדשה, לא היה לי דגם הזה אבל חלפים יקרים זה בטוח. גם היה למנועים מאותה תקופה קטע של סגסוגת שבנזין היה גורם לארוזייה, ראה ערכים של ALUSIL NIKOSIL אולי זה היה רק לV8 אני לא בטוח - צריך לחקור את הנושא הזה.

גם, השאלה איך הרכב טופל, הרי ברור שקנו אותו כדי לנסוע חזק ואני מקווה שלא לצורך דריפטים.

מצד אחד מציאה ונשמע כמו אופצייה מאוד מענינת, מצד השני אני לא בטוח ל100% לגבי המקוריות ולגבי המצב. אני חושב ששווה בדיקה אם אתה מבין מה משמעויות באחזקה במוסך ויכול לעמוד בזה במקרה הצורך.

רק דבר אחד בטוח, כל מיני אלפות 156/159 לא מתקרבות לבימר הזה בשום פרמטר (זה בכלל הנעה קדמית), אולי למאט עלויו אחזקה זולות יותר. אני רואה בהנעה אחורית יתרון אבסולוטי על כל סוג הנעה אחר (במיוחד שאין כאן חצי מטר שלגים וקרח).

הייתי מוסיף לרשימה מרצדס W210, שהוא אמין ומרווח מאוד, בדגמים AVANGARDE יש לו הנמכה מקורית ויש מנועים נחמדים V8 וגם ה320 לא רע.

באופן כללי מניסיון עם בימר (לא מרשים לי לכתוב כאן בומר) ישן ושמור ומרצדס, הרבה דברים מתחילים להתקלקל, בדרך כלל קטנות אבל זה מעצבן וכל חלק כזה יקר מאוד (פעם איזו ידית, פעם כפתור, פעם מנגנון של הסאנרוף ועד למכנקיה ששם רק מייסב של דרייבשפט עלה לי מעל 3K וזה באמת דבר קטן רק יקר בטירוף).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא כל החלפים השוטפים (פילטרים, פלאגים, כל מיני חיישנים) אני רואה באיביי די בזול.

5 דולר לפילטר שמן של מאן, 20 דולר לכל מיני חיישנים, לא נורא בכלל וטוב שיש את הרכב הזה בארה"ב.

אכן לפי מה שאני מבין אלו המנועים M52 עם הצילינדרים מניקאסיל, זה קצת מדאיג, ייבדק.

האינטריור דווקא נראה פשוט ושחור מאד, לא כמו דגם מאובזר.

אפשר לשאול כמה עלו בבימר שלך דברים כמו צלחות בלם ? זרועות היגוי ?

אלו דברים שלא ריאלי להביא מחו"ל בגלל המשקל ומנסיוני פה נופלים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הפילטרים לא יקרים גם בארץ.

אם זכרוני אינו בוגד בי בוקסות עלו לי כ900ש"ח, צלחות אחרויות גם בסביבות המחיר הזה, זרועות למיטב זכרוני לא החלפתי.

קלאץ' מאורר וצנרת מים אם אני זוכר נכון יצא לי משהו כמו 2000ש"ח.

בולמים עולים כמה אלפים למשל, בית פילטר שמן עלה לי כ3000ש"ח. אני הוצאתי קרוב ל20,000ש"ח בשנה על הבמוו שלי (יש סקירה שלי איפה שהוא עם מחירים בפורום רכב כללי).

בכל אופן, למרות שמאוד אוהב במוו, בזמן הקרוב לא יהיה לי את האומץ לקחת עוד אחת (ואני אחד שלא פוחד לקחת רכבים שאחרים נרתעים) וזה למרות שיש לי חברים עם מוסך מדהים שטיפל בבימר הקודמת שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוב הדברים שקשורים בתחזוקה שוטפת לא יקרים.

המנוע דיי אמין, צריך לדאוג טוב למערכת הקירור.

אם פעם ב... הולך משהו רציני אז זה כנראה יקר יותר מרכבים רגילים אבל עם האינטרנט אפשר להביא הכול מחול ובזול יחסית.

הרכיבים המעבצנים שהולכים ועולים יחסית הרבה זה כל מיני רכיבי חשמל כמו מנגנון נעילה של דלת או חלון חשמל או דברים כאלה.

בעיה אחת בטוח תהיה לך וזה צריכת דלק גבוהה מאוד בגלל המשקל הגבוה של הרכב והמנוע היחסית בזבזני.

מעבר לזה, זה לדעתי רכב המנהלים הטוב ביותר שיצא לשוק מבחינת הנאה מנהיגה.

פורסם

אני לא מבין בבימר ובכל מה שקשור בתחזוקה שלה.

אני רק יכול להגיד לך דבר כזה - כמעט הכל אפשר להשיג בחו"ל והמחירים הרבה יותר הגיוניים.

אני רכשתי פיאט קופה מושבתת, בלי מנוע, בלי מסרק הגה, בלי טסט, בלי צמיגים, טרמוסטט דפוק, חיישנים בלויים ובקושי מתפקדים.

ובקיצור כל מי ששמע על האוטו שקניתי לא האמין עד כמה אני דפוק בראש.

כ-ל חלק שיש לי בתא מנוע מלבד המנוע עצמו! הזמנתי בעצמי לבד מאיביי, ומאתרים של סוחרים שגם הסכימו לשלוח לישראל.

המחירים שרכשתי דברים היו זולים יותר באחוזים ניכרים! והכל אני מוצא (בלי עין הרע)

סתם לצורך ההשוואה:

משאבת קלאץ' ראשית עליונה - בארץ הערכה של מעל 2500 שקל, מסוחר בחו"ל - 601 שקל כולל משלוח לארץ.

מנוע צעדים - בארץ? לא ניתן להשיג, אפילו משומש, בחול? רק תבחר צבע, 280 שקל ( מצאתי אחד משומש בארץ, רצו עליו 700)

חיישן קראנק - בארץ גם כן עובר את האלפייה ואפילו מתקרב לאלפיים, בחול? 260 ש"ח כולל משלוח אקספרס.

ובקיצור הרשימה עוד ארוכה, והמחירים מפתיעים.

זה ה 2 סנט שלי.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

חלקים רבים נחשבים בטיחותיים ולכן צריך אישור מיוחד בהזמנה מחול.

פורסם

חבר'ה, תפסיקו עם ההפחדות האלה, מי ישמע שכל חלק שצריך זה בלתי אפשרי לקנות,

ובארץ דורשים 10000 שקל לכל בורג של בימר או מרצדס.

יש מספיק מקומות שאפשר לקנות בהם חלפים, גם מקוריים וגם תחליפיים, ותמיד יש את האופציה

להזמין מחו"ל. נכון, לא תמיד הכיף הכי גדול שיש, בייחוד לא שמשרד התחבורע בתמונה,

אבל זה בד"כ אפשרי, במיוחד שמדובר באיזה חלק נדיר ויקר.

אין ספק, להחזיק רכב כזה יהיה יותר יקר מרכב "רגיל", אבל לא כל שני וחמישי מחליפים חצי אוטו,

ובשוטף, האחזקה לא יקרה משמעותית מרכבים אחרים.

• תוכן חדש...