Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשיים האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה אצלי ברכב (מרצדס C240 מנוע M112 שנתון 98 עם 160K ק"מ נסועה).

במשך השלוש שנים האחרונות בהם היה ברשותי הרכב (ועבר כ 30K ק"מ) טמפרטורת המנוע בנסיעה סטנדרטית (90-100 קמ"ש שרובה בינעירונית) הייתה קבועה לחלוטין ב 80 מעלות צלזיוס וזאת ללא תלות בטמפרטורה החיצונית. כשאני מציין קבועה לחלוטין כוונתי היא שהמחוג הכתום נמצא בדיוק על הקו הלבן המציין 80. בנסיעות מאומצות (זחילה בקייץ בפקקים בכניסה לירושלים) טמפרטורת המנוע כמובן עלתה (לא יותר מ 95 מעלות) אך זה מובן ומקובל.

כעת, ובאותם תנאי נסיעה סטנדרטית ללא שינוי כלשהו, טמפרטורת המנוע היא 2-3 מעלות צלזיוס יותר (כפי שרואים בתמונה) ותקראו לי פרנואיד או 'יקה' אבל אני מוטרד מהעלייה הלא מוסברת הזאת.

-בטיפול ה 10K האחרון המכונאי אמר כי היה מחסור של כליטר בנוזל הקירור מאז הטיפול האחרון. לא אותרה כל דליפה או נזילה ואין כל סימני טחינה בשמן המנוע, טמפרטורת המנוע מעולם לא הגיעה ל 100 מעלות ונוזל הקירור נראה תקין ולא דליל. בבדיקה האחרונה בשבת לא היה כל מחסור.

-לרכב הוחלף נוזל הקירור לפני שנתיים לנוזל הקירור המקורי של מרצדס (לפי ההמלצה של מרק, ותודה)

-הרכב מתוחזק בקפדנות, שמן מנוע סינטטי ופילטרים של MAN.

-בנסיעת שיוט בירידה ארוכה טמפרטורת המנוע חוזרת ל 80 מעלות צלזיוס בדיוק.

עוד יומיים אני לוקח את הרכב לטסט ואני כבר עובר במוסך, האם יש משהו שניתן לבדוק כדי להבין את מקור התופעה?

Photo0167.JPG

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם בדיקת הדליפות והנזילות נעשתה ע"י לחץ למערכת הקירור בצורה מקצועית? האם מאז ומעולם נוקתה מערכת הקירור בצורה כל שהיא? במידה וקיים מיכסה רדיאטור, האם מצבו תקין?

פורסם

לפי מיטב ידיעתי זה תקין. היה לי ב320 קצת מעל 80 וגם במרצדס הנוכחית.

אתה יכול לראות תמונות כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2992256&postcount=58

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

-בדיקת הדליפות והנזילות נעשתה ע"י שעון שחובר למערכת הקירור (לזמן קצר), אני מניח כי זה מקצועי.

-מערכת הקירור נוקתה בשטיפה בלבד כאשר החלפתי את נוזל הקירור, למיטב זיכרוני לא נשטף ליכלוך החוצה.

-קיים מיכסה/פקק במיכל העודפים, אני מניח כי מצבו תקין כי במקרה של זליגה/דליפה היה קיים חוסר כרוני בנוזל הקירור.

האם בדגמי ה W202 התה"ל מקורר ע"י מערכת הקירור של המנוע? אם כן, אז החלקה של נועל ממיר המומנט יכולה להסביר את התופעה.

tzvipper, ברכב של אישתי (זהה לחלוטין) טמפרטורת המנוע היא 90 מעלות צלזיוס בדיוק (בנסיעה סטנדרטית זהה לשלי) כך שהערך המוחלט של הטמפרטורה אינו מטריד אותי. אבל אצלה הטמפרטורה הזו מעולם לא השתנתה ואילו אצלי כן, זה מה שמדאיג אותי.

פורסם

יתכן מאד שהרדיאטור שלך סתום חלקית. בן כמה הוא?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בן 14. כשאתה מזכיר זאת נדמה לי ששמעתי (כשחיפשתי את הרכב לאישתי) כי אורך החיים שלו הוא קצת פחות מ 200K ק"מ. כיצד ניתן לבדוק זאת?

פורסם

לא נראה שיש בעיה עם הטמפרטורה יתכן ובעבר המנוע עבד קר מידי, דבר שאינו מומלץ כלל וכלל. 80 מעלות צלסיוס (וקצת), זו עדיין טמפרטורה נמוכה יחסית .

פורסם

לא, מעולם לא החלפתי טרמוסטט.

יוסיסופר. ראשית, הערך המוחלט של הטמפרטורה (80 או 90 מעלות) אינו זה שמדאיג אלא השינוי הלא מוסבר.

שנית, האם אתה בטוח שהמנוע עבד קר מידי? להבנתי, תקופה ארוכה של נסיעה עם מנוע קר מידי תתבטא במצתים מפוייחים (נבדקו לפני כשנה והם נקיים לחלוטין), קיצור חיי הקטליזטור (מעולם לא הייתה לי בעייה בבדיקות הזיהום בזמן טסט) ובצריכת דלק גבוהה יותר (תצרוכת הדלק שלי נשארה 12.5 ק"מ/ליטר).

כיצד ניתן לבדוק במוסך את מצב הראדיטור בצורה הנכונה? אני חושש מבדיקה לא מדוייקת שתחייב החלפה ללא צורך (מחיר ראדיטור מקורי הוא כ 3K וצפונה)

פורסם

הרכב שלי הוא משנתון 98 ומצמד המאורר הוא טרמו-ווסקוזי (נוזל בין שתי דיסקיות שמסמיך ככל שהטמפרטורה עולה) להבנתי, רק בדגמי 99 עברו למנוע חשמלי לסיבוב המאורר.

התקלה אכן מאפיינת מצמד מחליק תמידית, אך מה שמטריד אותי הוא איזה ציוד נדרש כדי לבדוק את תקינותו. פשוט אף פעם לא ראיתי טכומטר במוסך ואני לא בטוח כי ניתן להשתמש באקדח הצתה קלאסי (לגלות את הפרשי מהירות בין המנוע למאוורר) ברכבים מודרנים.

פורסם

אם המצמד עובד כמו במכוניות ישנות יותר (BMW או VOLVO משנות השבעים והשמונים) אז סימנים של פעולה תקינה הם:

1. כאשר מניעים מנוע קר - המאוור מופעל ו"שואג". אחרי כמה שניות הוא נרגע ומשתתק.

2. כאשר המנוע מתחמם, המאוורר חוזר "לשאוג".

זו לא בדיקה מדוייקת, אבל אם במנוע חם המאוורר חופשי, הרי שיש תקלה במצמד.

דני

פורסם

1. מערכת הקירור של רכבך לא עובדת בטמפ' הנכונה כלומר הטמפ' צריכה להיות סביב ה-90 מעלות צלזיוס ולא 80.

התרמוסטט המקורי מתחיל להפתח ב-87 מעלות צלזיוס ופתיחה מלאה היא בסביבות 100 מעלות צלזיוס.

תפרק את התרמוסטט ותבדוק את הכתוב עליו (בדרך כלל מוטבע המק"ט וטמפ' פתיחה על התרמוסטט).

אם אתה רוצה לרכוש אחד חדש תואם למקורי של חברת Wahler צירפתי לך קישור לרכישה.

http://www.ebay.co.uk/itm/WAHLER-4281-87D-THERMOSTAT-INKL-DICHTUNG-PUCH-/400263617322?pt=DE_Autoteile&hash=item5d31921b2a

http://www.ebay.co.uk/itm/1122030275-Mercedes-Benz-Thermostat-C240-CLK320-ML320-/120601344987?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1c14667bdb

2. חוסר בנוזל קירור בכמות של ליטר אחד בהחלט מצביע על נזילה שלא נתגלתה בבדיקה לכן אני מציע לבצע בדיקה ייסודית יותר של מערכת הקירור.

בדרך כלל נוזל מקורי משאיר סימני נזילה מהמקומות שנוזל קירור נזל לכן חפש סימנים כאלה סביב כול צנרת המים.

תבדוק האם יש סימני של נוזל קירור שהתייבש סביב החריר הנמצא בגוף משאבת המים. סימנים של נוזל קירור שהתייבש סביב החריר עשויים להצביע על משאבה שהולכת לסיים את חייה.

במידה ולא מצאת נזילה חזור למוסך ובקש שיבדקו את המערכת שוב פעם תחת לחץ אבל שישאירו את הלחץ במערכת למשך 30 דקות לפחות.

3. בדוק את חיישן הטמפ' בעזרת רב מודד (התנגדות של החיישן בטמפ' שונות).

4. האם הפקק של הרדיאטור או מיכל העיבוי נבדק ? אולי השסתום הקיים בפקק סיים את חייו לכן כאשר הלחץ במערכת עולה נוזל קירור הולך לאיבוד דרך הפקק.

איזה כייף לי :)

פורסם

דני, אצלי ברכב לא מתבצע מה שתיארת. ברכב של אישתי סעיף מספר 1 בלבד מתבצע.

מרק, תודה (כרגיל...)

1. בדקתי את תיעוד הטיפולים (של ה 11 שנים האחרונות) ולא מצאתי כי החליפו טרמוסטט. מוזר לי כי עד עתה נסעתי עם מנוע קר ללא הבעיות הצפויות. ד"א, בלינקים שצרפת לא מופיעה טמפרטורת הפתיחה, אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי לחלק המקורי (עם הפרמטרים שלו).

2. יבוצע מחר.

3. אתה חושד כי קריאת הטמפרטורה שגוייה? נראה לי שלא כי בנסיעה בירידה הטמפרטורה חוזרת ל 80. אשמח אם תוכל להפנות אותי למפרט הסנסור (NTC,PTC מקדם התנגדות/טמפרטורה)

4. יבוצע מחר.

אפילו אם טמפרטורת הטרמוסטט אינה נכונה ואפילו אם הפקק של מיכל העיבוי דולף עדיין לא מוסברת העלייה הפיתאומית של הטמפרטורה בחודשיים האחרונים.

• תוכן חדש...