Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ברשותיי ספרות של הייצרן לכן אני לא יכול לספק לך את המפרטים של החיישן והתרמוסטט אלא פרטים כללים בלבד.

בדרך כלל ייצרני OEM כמו הייצרן WAHLER לא מספקים מידע מקיף אלא מק"ט מתאים בלבד.

בקישור הראשון שצירפתי כתוב בגרמנית טמפ' התחלת פתיחה של התרמוסטט ועשיתי הצלבה מול הנתונים של התרמוסטט של חברת FACET ונתון 87 מעלות צלזיוס נכון.

Öffnungstemperatur [°C]: 87°C.

חיישן הטמפ' אצלך ברכב הינו מסוג NTC הבדיקה הכי פשוטה היא לנתק את הקונקטור של החיישן ולבדוק את ההתנגדות כאשר המנוע קר ולהשוואת להתנגדות של החיישן כאשר המנוע הגיע לטמפ' עבודה של 80 מעלות צלזיוס. בדרך כלל ההבדל בין התנגדות החיישן כאשר טמפ' הנוזל היא בסביבות הטמפ' החיצונית לעומת הטמפ' כאשר טמפ' הנוזל היא 80 מעלות צלזיוס היא לפחות 200 אוהם ויותר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני, אצלי ברכב לא מתבצע מה שתיארת. ברכב של אישתי סעיף מספר 1 בלבד מתבצע.

אם כך כנראה שהמצמד אצלך מחליק וברכב השני לא הגעת להתחממות.

אפילו אם טמפרטורת הטרמוסטט אינה נכונה ואפילו אם הפקק של מיכל העיבוי דולף עדיין לא מוסברת העלייה הפיתאומית של הטמפרטורה בחודשיים האחרונים.

אבל אם המצמד נפגע לאחרונה, נניח באופן חלקי - זה כן מסביר.

כאשר טמפ' הנוזל היא 80 מעלות צלזיוס היא לפחות 200 אוהם ויותר.

בדרך כלל ההתנגדות במנוע קר היא מעל 2000, וההתנגדות במנוע חם באיזור 200-300. כמו כן אפשר למדוד את השינוי במהלך ההתחממות של המנוע.

דני

פורסם
בדרך כלל ההתנגדות במנוע קר היא מעל 2000, וההתנגדות במנוע חם באיזור 200-300. כמו כן אפשר למדוד את השינוי במהלך ההתחממות של המנוע.

דני

דני שלום, אם אתה מצטט הודעה שלי אז בבקשה אל תשמיט חלקים חשובים ממנה.

"בדרך כלל ההבדל בין התנגדות החיישן כאשר טמפ' הנוזל היא בסביבות הטמפ' החיצונית לעומת הטמפ' כאשר טמפ' הנוזל היא 80 מעלות צלזיוס היא לפחות 200 אוהם ויותר".

הכוונה שההפרש צריך להיות גדול מ-200 אוהם ולא כתבתי ערך מסויים של התנגדות החיישן כאשר נוזל הקירור הוא חם או קר מכיוון שאינני יודע את המפרט של החיישן הספציפי של הרכב.

למיטב זיכרוני חיים הינו מהנדס אלקטרוניקה לכן הוא לא צריך הסבר מקיף כיצד מתנהג חיישן NTC מסיבה זו לא הרחבתי את הנושא.

פורסם

לא כתבתי ערך מסויים של התנגדות החיישן כאשר נוזל הקירור הוא חם או קר מכיוון שאינני יודע את המפרט של החיישן הספציפי של הרכב.

ברכב מסוג מרצדס מותקנת בדרך כלל מערכת הזרקה של בוש, ולחיישן שלהם יש ערכים כמו שכתבתי. לפחות במערכות של כמה שנים לפני השנתון המדובר.

למיטב זיכרוני חיים הינו מהנדס אלקטרוניקה לכן הוא לא צריך הסבר מקיף כיצד מתנהג חיישן NTC מסיבה זו לא הרחבתי את הנושא.

אין לי שום כוונה לזלזל בידע שלו (אם הוא מהנדס אלקטרוניקה אז הוא כנראה מבין בזה יותר ממני), אבל אם הוא שאל אז כנראה שהוא רוצה מידע. וחוץ מזה, גם אנשים אחרים יקראו את השרשור.

דני

פורסם

תודה דני ומרק. עידכון לאחר ביקור במוסך.

-מצמד המאוורר הוחלף במצמד חדש מקורי של מרצדס (900 ש"ח). בבדיקה מצאנו העלאת הסל"ד לא מעלה את מהירות המאוורר במקביל וכן שניתן לעצור את המאוורר ביד בזמן פעולה כשטמפרטורת המנוע היא 80. כפי ש dny אמר, המאוורר "שואג" בהתנעה וקצת בנסיעה.

-הפקק של מיכל העיבוי הוחלף. מה שמוזר לי הוא שהפקק הישן ביצע תמיד בעבר 'קליק' כאשר הוא ננעל ואילו החדש (מקורי של מרצדס) לא, והמכונאי אמר לי כי ה'קליק' הזה הוא התקלה. מיכוון שהפקק הישן תיפקד היטב במשך השנים האחרונות אני לא ממש בטוח בדברי המכונאי. בכל מקרה העדפתי להחליף אותו לאחר 14 שנה.

-לא הספקתי להחליף טרמוסטט, הוא הוזמן (מקורי של מרצדס) ויורכב בשבוע הבא. ד"א מרק, מחירו הוא 200 ש"ח והוא מצוי במחסן כך שאין לי צורך להזמינו מחו"ל.

*עקב החלפת הפקק של מיכל העיבוי (וחוסר זמן) לא בוצעה בדיקת לחץ של 30 דקות, יבוצע בשבוע הבא.

*מרק, לדברי המכונאי משאבת המים יושבת על כל החלק הקדמי של המנוע כך שקשה לגשת אליה ולבדוק אותה. כשביקשתי לבדוק סימני נזילה בחריר הנמצא בגוף משאבת המים המכונאי אמר כי לא קיים דבר כזה.

*המכונאי לא בדק את חיישן הטמפרטורה. אולם התעקשתי על בדיקה מקדמית של נכונות שעון הטמפרטורה בלוח המחוונים, מד חום הוכנס לפתח מיכל העיבוי והשוונו בין קריאתו לקריאת שעון הטמפרטורה בלוח המחוונים בטמפרטורה של 82 מעלות (לפי המד חום החיצוני). הפרשי המדידה היו אפסיים ואני מרשה לעצמי להניח כי שעון הטמפרטורה בלוח המחוונים מדוייק. כל מקרה אבקש למדוד את נתוני החיישן באמצעות סורק בשבוע הבא.

התצאות עדיין מוזרות לי. תופעת ההתחממות הקלה בנסיעה בין עירונית כמעט לגמרי נעלמה לאחר הטיפול, שעון הטמפרטורה בלוח המחוונים מציג טיפה מעל 80. גם בעמידה וגם בנסיעה העירונית (הקצרה) שביצעתי התוצאות היו הרבה יותר בולטות והטמפרטורה הייתה 80 במקום ה 90 לו הייתי רגיל. לדברייך מרק זה אינו תקין (אע"פ שהמכונאי טוען כי עדיף לנסוע בטמפרטורה כזו) אך אבדוק זאת שוב לאחר החלפת הטרמוסטט. (אני מתכונן לצלם את הטרמוסטט החדש ואת הישן)

מרק, אני מניח כי החיישן המדובר הוא החיישן המעביר נתונים למחשב הרכב שמציג אותם בשעון הטמפרטורה בלוח המחוונים. אם זה כך אז אתה צודק בנוגע למה שכתבת בנוגע לחיישן אך בדיקה בין שתי נקודות קיצון רק תאמת כי הוא עובד, אך כדי לאשר את נכונות הנתונים יש צורך לדעת את היחס טמפרטורה/התנגדות. בכל מקרה, אני חושב כי עדיף להשוות את נתוני החיישן למד טמפרטורה חיצוני.

פורסם

חיים, לפי דעתי המכונאי שלך טועה לגבי טמפ' עבודה אופטימלית של המנוע. על-סמך טמפ' הפתיחה של התרמוסטט (87 מעלות צלזיוס) אני מניח שטמפ' העבודה האופטימלית שייצרן הרכב כיוון אליה היא בסביבות ה-95 מעלות צלזיוס.

רציתי לציין שיש מנועים שטמפ' העבודה היא סביב 105 מעלות צלזיוס בתנאי עבודה מסויימים של המנוע וזה בכדי לשפר את צריכת הדלק ולהוריד את פליטת המזהמים לסביבה.

בקשר לחריר הניקוז הקיים בכול משאבת מים אשמח אם תראה למכונאי את ההסבר שלי בתמונות המצורפות (בזמנו היה דיון בנושא וצירפתי תמונה עם הסבר).

אני לא בטוח ב-100 אחוז לגבי המיקום של החריר במשאבת המים שמותקנת ברכבך.בכול מקרה צירפתי לך תמונה של משאבת המים המותקנת ברכבך עם חץ בצבע אדום המראה את מיקום החריר (תגדיל את התמונה).

משאבת מים.jpg

mercedes_c240_2001_water_pump_oem_112_200_04_01_1122000401.jpg

22164.jpg

פורסם

עידכון קצר.

הייתי היום במוסך כדי להחליף את הטרמוסטט בטרמוסטט חדש מקורי, הייצרן הוא אכן WAHLER (כפי שכתבת מארק) ועל הטרמוסטט מוטבע 87 מעלות כך שאני בטוח בטמפרטורת הפתיחה שלו. בדקתי את הכיתוב על הטרמוסטט הישן לאחר פירוקו וגם הוא טרמוסטט של 87 מעלות. לאחר מספר דקות של עבודה בסרק בה התייצב השעון על 80+ נימדדו נתוני חיישן הטמפרטורה באמצעות הסורק ואכן טמפרטורת נוזל הקירור הייתה 87 מעלות. מחוג השעון הראה מעט יותר מ 80, יותר ממה שהראה קודם אך פחות מ 87 מעלות (לפי העין). בוצע איפוס של לוח המחוונים אך מחוג השעון עדיין הצביע כקודם. מארק, שוב עקב חוסר זמן לא נבדק חריר המשאבה.

אז מה היה לנו.

-מצמד המאורר הטרמו-ווסקוזי הוחלף בחדש, מורגש השיפור ביכולת הקירור בפקקים ובעליות חדות בלבד.

-הפקק של מיכל העיבוי הוחלף בחדש, לא מורגש כל שינוי. האיזור סביב הפקק נוקה היטב (לגלות סימני נזילה) ואבדוק בחודשים הקרובים את מצב נוזל הקירור.

-הטרמוסטט הוחלף בחדש, נראה שינוי קל בתצוגה אך עדיין לא כמצופה (מחוג השעון אמור להיות ברבע הדרך בין 80 ל 120).

הייתי מאוד שמח אם הגאונים במרצדס היו מאפשרים תצוגה דיגיטלית של טמפרטורת נוזל הקירור במקום הטמפרטורה חיצונית.

Photo0174.jpg

Photo0172.jpg

פורסם

חיים, אולי זה תקין לכן שווה לבדוק את הנושא של הסטייה בטמפ' המוצגת בלוח השעונים מול הנחיות ייצרן.

ברמת העיקרון חיישן טמפ' נוזל קירור הוא רכיב יחסית מאוד מדוייק והסטייה של חיישן עשוייה להיות כ-2 מעלות צלזיוס.

שאלה

בנסיעה מחוץ לעיר מהי טמפ' נוזל הקירור ?

פורסם

מרק, הייתי שמח לבדוק את נושא הסטייה בתצוגה אך איני יודע מהיכן להתחיל. בכל מקרה, הייתי שמח להיפטר מהסטייה המעצבנת הזאת. התמונה האחרונה של לוח המחוונים היא תצוגת שעון הטמפרטורה כאשר הטמפרטורה היא 87 מעלות (ע"פ הסורק).

עקב תחום הטמפרטורות היחסית צר (40-140 מעלות) אותו החיישן מודד אני מניח כי סטיית המדידה זניחה (פחות מאחוז), אם נוסיף את שגיאת המדידה/פתיחה של הטרמוסטט נראה כי בקריאה אמיתית של הטמפרטורה באמצעות החיישן (כאשר הטרמוסטט פתוח) נקבל תוצאה בטווח של 85-89 מעלות.

בנסיעה מחוץ לעיר (מנהלתית, 90 קמ"ש בבקרת שיוט, סל"ד 2100) קריאת הטמפרטורה בשעון בלוח המחוונים היא פחות מ 87 מעלות. מוצג לי מעט יותר מאשר בתמונה בהתחלת השירשור וזה פחות ממה שמוצג בתמונה האחרונה של לוח המחוונים.

פורסם

בכל המרצדסים שראיתי (גם כאלה שלא היו בבעלותי) טמפרטורה תמיד קבועה מעל 80.

סיבה יחידה שהטמפרטורה יורדת מתחת זה טרמוסטט תפוס. עכשיו כשחם גם עם טרמוסטט תפוס (הוא נתפס במצב פתוח) הטמרפטורה תיהיה פחות או יותר קבועה מעל 80. להערכתי הטמפרטורה שהוא מראה היא כ87~90 מעלות במצב נורמאלי תקין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, קרא שוב. על פניו נראה כאילו המנוע עובד בטמפרטורה הנמוכה מהאופטימלית בנסיעה בין עירונית. זאת אע"פ שהטרמוסטט הוחלף בחדש ונבדקה הטמפרטורה בו הוא פועל. זה מה שמוזר לי.

פורסם

חיים, מה שחשבתי אליו זה אולי קלאץ' ויסקוזי שהתקינו לך גורם למאורר לעבוד בטורים גבוהים ומקרר יותר מידי את הרדיאטור. ראיתי גם מקרים שקלאץ' כזה תקוע וגורם למאורר תמיד להסתובב במלוא הכוח. כמה שאני יודע ברכב שלך יש גם מאוררים חשמליים שמופעלים על ידי יוניט בחירום אם הרכב מתחמם. אולי בגלל יוניט המאוררים מופעלים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא סביר, צבי. מצמד המאורר הטרמו-ווסקוזי הוחלף בחדש ומורגש השיפור ביכולת הקירור בפקקים שלא הייתה לי קודם (המחט הייתה ב 95 מעלות פעם). אך הבעייה (ליתר דיוק, מה שאני החשבתי כבעיה) לא קשורה לזה כנראה כי היא הופיעה לפני החלפת המצמד.

אתה צודק, הרכב שלי מוגדר כ"לא אירופאי" (לא צוחק, יש הגדרה כזו כתת דגם מנוע) ומצויד גם בשני מאוררים חשמליים לפני הראדיטור המופעלים בזמן שהמזגן מופעל. בדקתי כרגע את הרכב לזמן קצר והם אינם מופעלים. אבדוק שוב לאחר נסיעה ארוכה.

פורסם

חיים, התחברו לרכב שלך עם מחשב? במחשב אפשר ליראות טמפרטורה הרבה יותר מדוייקת מבלוח שעונים.

בקשר לקלאץ' ויסקוזי, אם הוא תקוע על סגור אז המאורר מקרר מאוד יעיל בפקק, אבל יכול להיות, יותר מידי יעיל בנסיעה. אני נתקלתי במצב כזה באחד הרכבים שבדקתי, בהנעה קרה המאוורר עבד מאוד חזק בגלל קלאץ' תקוע (זה היה ב4ראנר).

פורסם

כן צבי. כתבתי זאת לפני יומיים.

-לאחר החלפת המצמד נימדדו נתוני חיישן הטמפרטורה באמצעות סורק ואכן טמפרטורת נוזל הקירור הייתה 87 מעלות (במצב עמידה, מנוע בסרק).

-המצמד הישן לא תיפקד כראוי (ניתן לעצור אותו ביד כאשר המנוע חם) וכבר אז הבעייה הייתה קיימת. מכן ניתן להניח כי התקלה (של קירור היתר) לא קשורה למצמד המאורר הטרמו-ווסקוז.

• תוכן חדש...