Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים, עצרה אותי ניידת משטרה בטענה שעקפתי רכב בצומת בני דרור שבשרון. סמל הסעיף 6250 שפירושו: נהגת ברכב הנ"ל ועקפת רכב, בעוברך בתוך צומת, בניגוד לתקנה 47(ה)(4) לתקנות התעבורה. בחילופי הדברים מול השוטר, שהיה חביב ביותר, סבלני וחייכן וכשראה שלא מדובר בעבריין תנועה בפוטנציה, כבר כמעט "ויתר" באמירה ש"תשים לב לא לחזור על זה שוב", שאל, האם נתפסתי בעבירה בזמן האחרון. אישרתי שנתפסתי על מהירות לפני קצת פחות משנה, הוא ביקש שאמתין וניגש לניידת לבדוק את עברי. לאחר לא מעט זמן סימן לי לגשת לניידת והראה לי במסוף שהוא שלח שאילתא לגבי אפשרות מתן אזהרה והשאילתא לא אושרה מאחר ולטענתו, בשניים מתוך שלוש האופציות של אישור שאילתא לא עמדתי בקריטריונים, הראשונה, יש לי עבירה המהירות והשנייה, שהודאתי בעקיפה בצומת. תוך כדי שאני אומר לו שלדעתי המחוקק לא התכוון למקרה כזה אלא איסור עקיפת רכב בנתיב בודד בתוך צומת ולפני שהספקתי לדחות את דבריו על ההודאה באשמה, הפיקה המדפסת בניידת את הדו"ח. ללא מילה נוספת לקחתי את הדו"ח ונסעתי לדרכי.

שבועיים אני משחזר את המקרה בראשי, מתכונן נפשית לקחת את העניין לבית המשפט ולו רק בגלל שלא הייתה כאן עבירה מתוכננת כמו מעבר על קו הפרדה רציף, נסיעה באין כניסה או עברות אחרות שאתה עובר במודע ומקווה שלא להיתפס אלא עבירה לכאורה בצבעי אפור. מה גם שלטענתו של השוטר הוא עמד כמאה מטר אחרי ברמזור אדום, (לצורך המחשה, כעשרים רכבים בינינו), בנתיב האמצעי מבין שלושה לכיוון צפון ועוד שניים הפונים מערבה, כשכותב הדו"ח הנו השוטר שישב מימינו של הנהג כך שלדעתי היכולת שלו לראות האם עקפתי את הרכב שלפני באמצע הצומת, בתחילתה או בסופה מוטל בספק.

שבועיים הדו"ח נמצא בתיק ואני לא מוצא כוח להסתכל עליו אפילו והיום, ברגע של הארה, נכנסתי לאינטרנט, לתקנות התעבורה וראו מה מצאתי, תקנת התעבורה שמספרה 6250 מציינת במפורש את הדברים האלא:

"עקיפה/סטייה לעקיפה בצומת 6250 500 6

נהגת ברכב הנ"ל ועקפת/סטית עם רכבך כדי לעקוף רכב,

בעוברך בתוך צומת, בניגוד לתקנה 47(ה)(4) לתקנות התעבורה.

לא תהווה עבירה:1) עקיפה שמבוצעת בכביש שיש בו 2 נתיבים או יותר

באותו כוון נסיעה.

2) עקיפת בעלי חיים, רכב דו-גלגלי, רכב הנגרר ע"י

בהמה ובלבד שמולאו הוראות החוק לגבי עקיפות.

עכשיו אני מפנה את העניין לחברים בפורום ומבקש לשמוע את התובנות שלכם לעניין.

דוח תנועה.jpg

ארז רונן

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני באמת לא מבין מה הבעיה: אם החוק מציין במפורש שהעבירה אינה מתקיימת כאשר בכביש יש לפחות שני נתיבים לאותו כיוון ובמקום שאתה נתפסת בו יש שלושה נתיבים, הרי שלא התבצעה כאן כל עבירה.

על המרחק ששרר בינך לבין השוטר ברגע שבו ביצעת לכאורה את העבירה אני כבר לא מדבר. כמו כל טיעון אחר שתתן, זה כבר לא רלבנטי אחרי שהנקודה הקודמת הועלתה.

הייתי ממליץ לך לפנות ללשכת התנועה של מרחב שרון, אבל אני פסימי אם זה מה שיבטל לך את הדו"ח, לכן עליך להתכונן למשפט. אל דאגה, זה כנראה לא הולך להיות מסובך מידי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נראה לי שהעבירה לא היתה העקיפה אלא החלפת הנתיב. אולי מישהו שמכיר את החנ"א יאיר את עינינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שבועיים לקח לך כדי להתגבר על הבושה ולעלות לפורום :lol:

אלעד הגיע הזמן שתתעדכן יש כבר מהדורה מאפריל 2011, כמדומני שזו האחרונה

סמל סעיף 6250 לא בא למנוע עקיפה בתוך הצומת כאשר אתה לא סוטה !!מנתיבך המקורי בו נכנסת לצומת.

במקרה שלך נכנסת לצומת במסלול אחד סטית מדרך הישר לנתיב שמאלי ממנו כדי לעקוף רכב שהיה במסלולך המקורי.

לשם שינוי הכתב של השוטר קריא. אפילו דברי הנהג לא מסייעים לך.

שלם ושכח.

לגבי המרחק

השוטר כותב היה לי קשר עין רצוף אתה גם לא יודע האם בינך לבין השוטר היו מכוניות , זו השערה שלך בלבד, ייתכן והוא היה על המסלול השלישי אליו סטית , או אפילו במסלולך והוא רואה בבירור את הסטיה.

אין ספק עבירה שלא כל יום אתה רואה נאכפת.

ולגבי הכיתוב אכן יש פער בין הכיתוב בדו"ח לבין הכיתוב בחנ"א ושם מדובר במפורש על סטיה מנתיב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אלעד הגיע הזמן שתתעדכן יש כבר מהדורה מאפריל 2011, כמדומני שזו האחרונה

http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/file/hana_2011.pdf

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סמל סעיף 6250 לא בא למנוע עקיפה בתוך הצומת כאשר אתה לא סוטה !!מנתיבך המקורי בו נכנסת לצומת.

במקרה שלך נכנסת לצומת במסלול אחד סטית מדרך הישר לנתיב שמאלי ממנו כדי לעקוף רכב שהיה במסלולך המקורי...

לגבי המרחק

השוטר כותב היה לי קשר עין רצוף אתה גם לא יודע האם בינך לבין השוטר היו מכוניות , זו השערה שלך בלבד, ייתכן והוא היה על המסלול השלישי אליו סטית , או אפילו במסלולך והוא רואה בבירור את הסטיה.

אין ספק עבירה שלא כל יום אתה רואה נאכפת.

ולגבי הכיתוב אכן יש פער בין הכיתוב בדו"ח לבין הכיתוב בחנ"א ושם מדובר במפורש על סטיה מנתיב

פירושה של המילה עקיפה מחייבת מעבר מנתיב לנתיב. כאשר כל רכב נוסע בנתיבו, במהירויות שונות, זו אינה עקיפה. (לפחות לא לפי הגדרתה המילולית של המילה). גם בחנ"א המעודכן, מתאפשרת עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה. לא אני המצאתי את זה.

לגבי דברי השוטר לקשר עין עד לעצירה, זה נוסח קבוע ואני מטיל ספק בנכונותו. הוא עצר אותי למעלה מחצי קילומטר מהצומת. (צילמתי את המיקום והוצאתי את המרחק מגוגל מפות). את הצ'קלקה שלו, ראיתי במראה לאחר כמה מאות מטרים מהצומת וגם אז היו כמה רכבים בינינו. אני לא יודע כמה רכבים הספיק לעקוף עד שהגיע אלי. בכביש היה עומס תנועה. שבת של מוצאי חג פסח. כשעצר אותי לא הבנתי על מה הוא מדבר, שאלתי על איזו צומת הוא מדבר. הייתי מופתע לחלוטין אבל חשבתי שאיזו סיבה יש לו לשקר לכן אמרתי שאני לא חושב שעקפתי בתוך הצומת אלא מיד אחריה ואם הוא טוען את מה שטוען אולי הוא צודק. רק לאחר שקראתי את הדו"ח שכתב שבוא הוא טוען היה 100 מטר אחרי, זאת אומרת ישה, בנתיב שלי, כשיש עומס תנועה, והוא יושב בכיסא הנוסע, כמעט בלתי אפשרי לראות ממרחק כזה האם עקפתי בתוך הצומת, בכניסה או ביציאה ממנה, במיוחד שהוא לא נמצא שם רק כדי לאכוף את החוק דווקא על נהגים שעוקפים בצומת. כמו שאמרת זו עבירה שלא רואים כל יום נאכפת. אני לא חושב שהוא משקר, הוא פשוט לא ראה נכון, אך כאשר בדק במחשב וראה שיש לי עבירת מהירות פלוס הודאה שלי כביכול שאני לא מודע לעבירה שעברתי, הוא כבר היה כבול בתוך התהליך הזה.

ארז רונן

פורסם

תנסה לדמיין, ישה, את רחוב אחוזה ברעננה למשל או כל דרך שלא תבחר בעלת שני נתיבים לכל כיוון עם עשרות צמתים לרחובות העיר, האם נראה לך הגיוני שאין אפשרות לעקוף בדרך כזאת?

הרי ברור לכולם, (כמעט לכולם...) שהמחוקק התכוון (ולכן יש את התוספת בתקנה) שאיסור העקיפה בצומת, הוא בדרך בעלת נתיב אחד לכל כיוון.

ארז רונן

פורסם

שים לב לנוסח העבירה - מדובר בסטיה בצומת לצורך עקיפה. יש הערה ברורה שאין לאכוף כאשר יש שני נתיבים. לכן מה שכתבתי בהודעה 3 בשרשור היא העבירה.

לפי התאור שלך (וגם הרישום בדו"ח) נראה שיקשה על השוטר להוכיח קשר עיין חד משמעי, במיוחד אם רכבך אינו רכב ייחודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שים לב לנוסח העבירה - מדובר בסטיה בצומת לצורך עקיפה. יש הערה ברורה שאין לאכוף כאשר יש שני נתיבים. לכן מה שכתבתי בהודעה 3 בשרשור היא העבירה.

לפי התאור שלך (וגם הרישום בדו"ח) נראה שיקשה על השוטר להוכיח קשר עיין חד משמעי, במיוחד אם רכבך אינו רכב ייחודי.

זה מה שכתבתי. עצם העקיפה היא סטייה מנתיב נסיעתך ואם התקנה מאפשרת עקיפה בצומת, במקרה של שני נתיבים ויותר לכל כיוון, דיינו.

ארז רונן

פורסם

א. לא ניתן לרשום אזהרה, כאשר העבירה היא - עקיפה (מכל סוג), ללא קשר אם הודאת או לא.

כמו כן אם כבר קיימת הרשעה ב-5 שנים אחרונות. במקרה שלך זוהי מהירות.

ב. מותר לעקוף בתוך צומת כאשר יש לפחות שני נתיבים בכביש באותו כיוון נסיעה. וזאת לפי תקנה 47(ו)(1) או הערה "1" בחנ"א.

אין שום סיבה לשלם את הקנס ולספוג נקודות.

תשלך מכתב לביטול, תוך ציון מס' הנתיבים בצומת הנ"ל. תתמקד על התקנה עצמה ולא על קשר עין או איפה נעצר הרכב

(את זה תשאיר כתוספת, למשפט, במידה והתשובה תהיה שלילית).

פורסם

אסביר שנית

רכב X במסלול ימין , רכב Y במסלול שמאלי ממנו ועוקף את רכב X אין עבירה!!

רכב X במסלול ימין רכב Y במסלול ימין , בתוך הצומת מחליט לסטות רכב Y למסלול שמאלי ממנו ועוקף את רכב X עבירה.

זו הפעולה שביצע ארז ועליו ניתן לו הדו"ח.

כמובן שאפשר להפעיל את שיטת מצליח והיא תמיד מומלצת . אין מה להפסיד מהפעלתה.

לכן הדוגמה של רחוב אחוזה טובה אתה רשאי לעקוף שלא בצומת ולבצע עקיפה כאשר אתה במסלול השמאלי והשני במסלול הימני.

ועכשיו ראה או לא ראה.

למה להיטפל ל ארז ? נראה ערס ? רכב של ערס ? לא

אין בעיה לראות מעבר מנתיב לנתיב , אם אתה במרחק מספר מטרים מהרכב לפניך, והעובדה שהוא "רודף" אחריך , מבחינתי רק מחזק את החשש שהוא אכן ראה אותך מבצע את העבירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אסביר שנית

אין צורך שתסביר שנית, הובנת גם בפעם הראשונה, למרות שלדעתי, טעית בפרשנות בשתי הפעמים. פתח את תקנה 6250 מול עינך, כולל ובפרט את התוספת המציינת מתי התקנה לא תופסת. בנוסף, פתח את ויקיפדיה במונח "עקיפה" וקרא את ההגדרה. מאחר ועל קוצו של יוד יפול או יקום דבר, תבחין שבעצם עקיפתי את הרכב וסטייתי מהנתיב השני מימין לשלישי מימין, לא עברתי כל עבירה על תקנות התעבורה והרי כתוב: "לא תהווה עבירה: עקיפה שמבוצעת בכביש שיש בו 2 נתיבים או יותר". הרי עקיפה מחוייבת סטייה אחרת זו לא עקיפה.

ארז רונן

• תוכן חדש...