Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר למעלה מחמש שנים מותר לעבור נתיב בתוך הצומת. שמעתי ממורה נהיגה ביום עדכון ורענון של מל"ח.

לגבי עקיפה לא יודע.

למה לא תתיעץ עם עורך דין?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערי הכרעת הדין לא תומכת בכלום פרט לכך שלא בוצעה עקיפה בצומת . העקיפה החלה לפני הצומת כלומר הנאשם נכנס לצומת במסלול השמאלי והיה במהלך העקיפה ואילו הנהגת הנפגעת הייתה במסלול הימני והחליטה לפנות שמאלה .

לכן בוטלה האשמה לפי הסייג , ועדיין נמצא הנהג אשם בתאונה, עם אשם תורם לנהגת .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

זה הפס"ד שמצאתי, בו מתייחסת השופטת לעבירה בניגוד לתקנה 47(ה)(4). ללא קשר לכך שהנהג אכן נמצא אשם בעבירות אחרות.

בגלל שבמקום היו שני נתיבים בכיוון נסיעתו (למרות שלא סומנו), היא מזכה אותו מעבירה זו, תוך הפנייה לתקנה 47(ו)(1).

פורסם
Be roo :mm_yeah:

- "ב"כ הנאשם טוען בסיכומיו כי מאחר והוכח בפנינו לאחר הביקור במקום כי מדובר בכביש בו מצויים שני נתיבים לכל כיוון, נשמט הבסיס לאישום של עקיפה בתוך צומת ובנסיבות אלה חל ההסדר שבתקנה 47 (ו)(1) לתקנות התעבורה. "

- "לאור קביעתו של הבוחן כי אין להוציא מכלל אפשרות נסיעה של שני טורי כלי רכב באותו כיוון, נשמט הבסיס לאישום של עקיפה בתוך צומת ומזכה אני את הנאשם מעבירה זו."

ישה,

זה הפס"ד שמצאתי, בו מתייחסת השופטת לעבירה בניגוד לתקנה 47(ה)(4). ללא קשר לכך שהנהג אכן נמצא אשם בעבירות אחרות.

בגלל שבמקום היו שני נתיבים בכיוון נסיעתו (למרות שלא סומנו), היא מזכה אותו מעבירה זו, תוך הפנייה לתקנה 47(ו)(1).

למרות שמטבע בדברים אני רוצה לצאת חף מכל אשמה בדו"ח הזה, אני חושב שהמשפט הזה לא משחק לידי ולו רק בגלל שהבוחן ציין "כי אין להוציא מכלל אפשרות נסיעה של שני טורי כלי רכב באותו כיוון". והרי ידוע שיש שני טורי מכוניות לא מתבצעת עקיפה כלל ועיקר.

ארז רונן

פורסם

חבל על טרחה, זמן והוצאות. ישה כבר הציע לך לשלם ולשכוח.

שים לב כי האלטרנטיבה היא בית משפט. שים לך שזה לא בית צדק.

שופטים לא אוהדים את מי שבא ללא יצוג. התפלפלות על כוונת המחוקק אינך יכול לעשות לבד. חבל לנסות. לא כל פסק דין הוא תקדים ועליך לברור היטב את אלו שאתה מוצא. עו"ד יעלה כמה אלפי שקלים, ואי אפשר להמר שיוציא אותך זכאי. אם תורשע בבימ"ש אתה יכול לחטוף קנס גבוה יותר.

אתה נתפס לניסוח מסויים ופרשנויות. מה בין עקיפה כאשר יש טורי תנועה ואינך סוטה מהנתיב לכזו שעשית עם סטיה.

גם דבריך שנרשמו שהיית לא מרוכז - יכולים לשמש נגדך. חבל.

לא פייר, כן פייר - עזוב, תתרגז יומיים ולך קדימה בחיוך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מעניין למה אף אחד מעו"ד המורשים בפורום המשפטי, לא מחווה דעתו בענין זה?

עד שיש סוגיה שאפשר להשכיל ממנה, משאירים אותנו באי ודאות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למרות שמטבע בדברים אני רוצה לצאת חף מכל אשמה בדו"ח הזה, אני חושב שהמשפט הזה לא משחק לידי ולו רק בגלל שהבוחן ציין "כי אין להוציא מכלל אפשרות נסיעה של שני טורי כלי רכב באותו כיוון". והרי ידוע שיש שני טורי מכוניות לא מתבצעת עקיפה כלל ועיקר.

למה לא מתבצעת עקיפה? הזו עקיפה לכל דבר ועניין, רק שהיא מותרת על פי החוק כדי לא להפוך את כל הטור הימני לעבריינים.

ולישה, לפי הפרשנות שלך, אם ההיתר הוא רק לעקיפה אבל לא לסטיה לצורך עקיפה, הרי שהוא לא חל גם על "נסיון עקיפה" המוזכר באיסור, כלומר נהג שהתחיל לעקוף ולא סיים הוא עבריין כמו זה שסטה מהנתיב ועקף.

פורסם

Be roo

אכן כך.

סעיף (ו) בא להכשיר הפרשי מהירויות ( קרי עקיפה או כפי שאמיר הגדיר זאת חליפה ) בין המסלולים בצומת בדיוק כמו סעיף ( ג) . זה ההגיון המשפטי שלי.

אמיר

כבר מזמן לא ניתנה כאן תגובה של הצוות המשפטי.

ייתכן כי ראו שאנחנו מסתדרים לבד די טוב.:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ייתכן כי ראו שאנחנו מסתדרים לבד די טוב.:-D

בכל זאת, היה ראוי שדעתם המקצועית תשמע בדברים מהותיים.

מצד שני, אולי לא נעים להם לאזכר שהם לומדים מאיתנו. :lol:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם היו רוצים להכשיר רק את מקרה הפרשי המהירויות, היו אוסרים מעבר נתיב בתוך צומת וגם היו מציינים שמדובר ב"חלפיה על פני רכב" כמו שעשו בהיתר לעקיפה מימין.

בנוסף לא סביר לי ההגיון התעבורתי בהיתר נפרד למעבר נתיב ול"חליפה" על פני רכב אחר, אבל איסור של שניהם יחד.

והיות וההגיון התעבורתי לא נראה לי סביר, והשימוש במינוחים גם הוא בעייתי, הפרשנות שלי נראית לי הגיונית יותר.

פורסם

הגיונך הגיונך , הגיוני הגיוני ,

כל שנשאר לנו לעשות זה לנדב את ארז למשימת הבירור אצל התביעה ואח"כ אם לא צלח בבית המשפט. :shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כל שנשאר לנו לעשות זה לנדב את ארז למשימת הבירור אצל התביעה ואח"כ אם לא צלח בבית המשפט. :shock:

אצל ארז, כמו אצל ארז, נגמרה הסבלנות והבוקר שלחתי בדואר רשום את הבקשה להישפט.

(למען האמת, שתי בקשות... השנייה על דו"ח אחר שקבלתי...)

(כנראה, ישה, אני בכל זאת נראה כמו ערס והאוטו שלי נראה כרכב של ערס... :) )

ארז רונן

פורסם

למה לא להתחיל אצל המשטרה?

בהצלחה בתהליך בכל מקרה

אני מאחוריך כחומה בצורה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...