Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד עכשיו הייתי פשוט לוקח נוזל שמשות כלשהו, מתיז על האוטו ומורח עם בגד טריקו כלשהו. הרכב נראה תמיד חדש, והנקיון מהיר וזריז.

עכשיו אמרו לי שנוזל שמשות לא נועד לניקוי הרכב והוא מכיל חומרים שדופקים את הרכב..

יש לי רכב עם צבע מיטלי (חדש).

איך אני יכול לנקות אותו במהירות?

אפשר להשפריץ עליו מים עם שמפו לרכב ולמרוח את זה עם מטלית?

פורסם

לצערי בנקיון הרכב אין קיצורי דרך, הרי שכל ניגוב מהיר ללא שטיפה מקדימה יוביל למריחת האבק/לכלוך על פני הצבע ויגרום לסריטות, אשר עם הזמן יצטברו במספרן ויפגעו בברק ואיכות הצבע של הרכב.

אם ברצונך לנקות את הרכב בזריזות עדיף לוותר על "חטיבות נקיון" (ככה אני קורא להן :lol:), דהיינו לוותר על הווקס וגם על ניקוי פנים הרכב, מה שישאיר לך רק ניקוי חוץ יסודי הכולל ייבוש, דבר שיגזול ממך כ- 40 דקות (תלוי בגודל הרכב).

בנוסף, קיימים בשוק סוגי שמפו מקצועיים לרכב אשר לא מצריכים ייבוש (לטענת היצרן), אבל לצערי לא התנסתי במוצרים אלה ואינני יודע להצביע על איכותם ואמינותם.

אם תרצה עדיין לחסוך מעצמך שטיפות, אני ממליץ בחום על כיסוי חיצוני לרכב, אשר הן שומר על הצבע מנזקי השמש והן מלכלוך ואבק.

זמין 8)

פורסם

מצאתי באחד האתרים, את הנוזל שחיפשתי - מיועד לניקוי כללי של האוטו, פשוט להתיז, למרוח, להבריק, וזהו זה.

מצד שני אתמול הסרתי בשיטה זו (ע"י נוזל לשטיפת רכבים מדולל במים) כתם עיקש, ותוך כדי שאני מעיף את הכתם, אני רואה איך האוטו נשרט!! ממש כך!

כיסוי חיצוני פעם ניסיתי כשנסעתי לחו"ל. הורדתי את הכיסוי והייתי בהלם - כל האוטו היה מלא שריטות שנוצרו ככל הנראה ע"י הכיסוי עצמו (!)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תגידו, אפשר לעשות ווקס לאוטו פעם בחודש, ופעם בכמה ימים לנקות אותו עם ג'ילדה מקצועית + מים? זה ישרוט את הרכב או לא?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

חפש באתרי הגרופונים.יש שם דילים מעולים למנוי שטיפת הרכב ,ככה שיוצא לך בערך כ25 שקל לשטיפה פנימית וחיצונית כולל וקס. לא רואה טעם לשטוף בעצמך במחיר הזה.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אני לא אוהב שנוגעים לי באוטו, במיוחד עם מכונות שטיפה ששורטות את האוטו ומורידות צבע.

השאלה שלי רק, אם ג'ילדה רטובה שמורידים איתה אבק או לכלוך מהאוטו, יכולה לשרוט אותו.

פורסם

הדרך הלא מהירה אבל ברת ביצוע גם למי שאין גרניק או צינור גינה היא דלאים עם סבון מיוחד לרכב. לי לוקח בערך שעתיים בכל פעם וזה כולל דלי עם סבון ואחרי זה דלי עם מים. אחרי זה אני עושה וקס. באופן כללי אני שוטף את הרכב פעם בשבוע, אבל בגלל ששמעתי ביום ראשון יש סיכוי לאורך אז אני ממתין וחרגתי ממנהג של שטיפה שבועית. :-)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל לא ענית לי על השאלה...

פורסם

אומרים שגרגירי האבק שמנקים אותם בניקוי יבש, עובדים כמו פוליש ושורטים את האוטו (במיוחד צבע מטאלי). השאלה אם ג'ילדה רטובה זה גם שורט או לא.

פורסם

קח דלי קטן ומלא בו 5 ליטר מים הוסף סבון ייעודי לרכב לפי ההוראות.

קח עוד דלי או שניים ומלא בהם עוד 20 ליטר מים.

סבן כל קטע של הרכב באמצעות ספוג רך. בהמשך שטוף את אותו קטע (על ידי שפיכת מים מהדלי או סחיטת ג'ילדה ספוגה), ואז יבש באמצעות ג'ילדה סחוטה.

את החלונות והמראות נקה במים ללא סבון.

בסיום העבודה נקה את החלונות והמראות באמצעות וינדולין (החומר הכחול להתזה) וניגוב במטלית רכה.

סה"כ העבודה לרכב משפחתי - כ-15-20 דקות.

ניקוי פנים זה סיפור אחר, ותלוי כמה הרכב מלוכלך. השאיה הטוה ביותר היא בתחנות דלק. אני משלם 5 ש"ח תמורת 6 דקות שאיבה ב"|פז יזרעאליה" בחיפה, ונמנע משטיפה במנהרה.

את המרבדים נקה באמצעות מברשת קשה וסבון רב תכליתי (כגון פנטסטיק הצהוב) באמבטיה. אני נמנע ממכונות השטיפה למרבדים בתחנות דלק כיון שאחרי השטיפה הרכב מסריח שבועים כאילו יש בו נבלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את כל זה אני יודע. הבעיה שאני אוהב את הרכב מצוחצח ונקי כל הזמן, וככה קשה לי לעמוד כל יום עם דלי מים, אני מחפש פתרון מהיר, רק שלא יפגע ברכב.

אז חשבתי על ווקס כל שבועיים, ובנתיים ניקיון מהיר עם ג'ילדה, והורדת כתמים (צואת יונים או עצים) מיידית עם מגבון לח.

פורסם
אז כל שישי תן רחיצה לאוטו אם אתה מפחד משריטות מהחול וכו'.

באמת שכל שישי לשטוף את האוטו זה נהדר מניסיון.

הרכב הקודם שלי היה בבעלותי 10 שנים. מכרתי אותו כשהוא היה נראה חדש. כל יום יומיים הייתי מנקה אותו עם סמרטוט יבש (שכאן בפורום למדתי שזה שורט), ומעביר את האבק, וביום שישי הייתי מקדיש הרבה זמן לנקות אותו עם ספריי חלונות וסמרטוט יבש (שכאן למדתי שספריי חלונות לא מתאים לרכב ויכול להוריד את שכבת הווקס), ומידי פעם עושה גם ווקס. האוטו היה נראה נוצץ אבל היו עליו הרבה שריטות קטנות.

לקחתי אותו גם לשטיפת רכב במכונה, והצבע של האוטו התקלף בכמה מקומות.

אז עכשיו אני לא מעוניין לחזור על הטעויות של העבר...

אגב את הסקאי של האוטו הייתי מנקה עם תחליב עור של סנו, והיו תוצאות מדהימות לאורך זמן. גם את שאר חלקי הפלסטיק ברכב הייתי מנקה עם זה...

• תוכן חדש...